• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Citron

Citron

Podobné ingredience

  • Čaj citronový
  • Citronáda
  • Citronát
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Portugalský salát

Portugalský salát

Hrušky i jablka omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a dužinu nakrájíme na menší kousky. Do misky vymačkáme šťávu z citronu, promícháme ji s troškou... více o Portugalský salát

Ovocný kompot se šlehačkou

Ovocný kompot se šlehačkou

Mandarinkový, ananasový i meruňkový kompot scedíme a šťávu si zachytíme. Ovoce necháme okapat, rozdělíme je do misek nebo pohárů a zalijeme asi do... více o Ovocný kompot se šlehačkou

Nápoj s peprmintem

Nápoj s peprmintem

Vysokou štíhlou sklenici naplníme ze tří čtvrtin ledovou tříští, kterou proložíme plátky citronu. Smícháme peprmintový a citronový sirup a nalijeme na... více o Nápoj s peprmintem

Nápoj s peprmintem a rumem

Nápoj s peprmintem a rumem

Na ledovou tříšť proloženou plátky citronu nalijeme do sklenice jamajský rum, doplníme ledovou sodovkou, ozdobíme citronem a podáváme.... více o Nápoj s peprmintem a rumem

Pochoutka z Kréty

Pochoutka z Kréty

Maso zbavíme viditelného tuku, nakrájíme na kostky silné asi 3 cm a ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji. Poté je vyjmeme, osolíme, opepříme a... více o Pochoutka z Kréty

Majonéza základní

Majonéza základní

Do čistě vytřené porcelánové mísy s kulatým dnem vložíme žloutky dokonale zbavené bílků. Žloutky trochu osolíme a rozetřeme drátěnou metlou. Ze... více o Majonéza základní

Pečený hermelín s tymiánem

Pečený hermelín s tymiánem

Z alobalu vystřihneme 4 čtverce tak, abychom do každého zabalili celé kolečko sýra. Čtverce potřeme olejem a na každý položíme jeden hermelín. Sýry... více o Pečený hermelín s tymiánem

30 minut
Těstoviny v maltézské omáčce

Těstoviny v maltézské omáčce

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme. Důkladně omytý citron nakrájíme na kolečka, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Pomerančovou... více o Těstoviny v maltézské omáčce

15 minut
Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Avokádo oloupeme a rozmačkáme, přidáme tvaroh, sardinky a společně vyšleháme nebo vymícháme. Ochutíme solí a citronovu šťávou, vmícháme krájenou... více o Rybí pomazánka s avokádem

Pardubická hovězí pečeně

Pardubická hovězí pečeně

Maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova, přisypeme krájenou cibuli... více o Pardubická hovězí pečeně

Pomazánka z krabích tyčinek

Pomazánka z krabích tyčinek

Nakrájíme krabí tyčinky a cibuli. Přidáme tatarku, pažitku (čerstvou nebo mraženou), osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Mažeme na... více o Pomazánka z krabích tyčinek

45 minut
Sojové karbanátky II.

Sojové karbanátky II.

Sóju vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Kapustu spaříme a rozemeleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř,... více o Sojové karbanátky II.

Zeleninový koktejl

Zeleninový koktejl

Očištěnou, opranou zeleninu nakrájíme na plátky, šunku na nudličky. Směs vložíme do salátové mísy, osolíme, přidáme cukr a citron podle chuti. Nakonec... více o Zeleninový koktejl

Zeleninový kaviár z lilku

Zeleninový kaviár z lilku

Opláchnutý lilek upečeme po všech stranách na plotýnce, až zhnědne a scvrkne se. Slupku odstraníme a lilek sítem prolisujeme. Přidáme rozvařená a... více o Zeleninový kaviár z lilku

Warzonka

Warzonka

V kastrole rozehřejeme med, přidáme koření a citron, zalijeme sklenicí vřelé vody a povaříme. Přecedíme přes pláténko a zahřejeme téměř k bodu varu.... více o Warzonka

Krocan ve vinném aspiku

Krocan ve vinném aspiku

Krocana nakrájíme na malé kousky, papriky na proužky, citron pečlivě omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Do ohřátého bujonu vlijeme želatinu ... více o Krocan ve vinném aspiku

Blue Lady

Blue Lady

Kostku ledu roztříštíme a nasypeme do šejkru. Přidáme vychlazený gin, blue curacao a citronovou šťávu. Šejkr dobře uzavřeme a asi půl minuty... více o Blue Lady

5 minut
Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Lososa nakrájíme na kostičky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nasekaným koprem, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Dáme na 20 minut... více o Tatarský biftek z lososa

Rajská

Rajská

Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně dozlatova... více o Rajská

5 minut
Karotkové mléko

Karotkové mléko

Očištěnou karotku nakrájíme na hrubší plátky. Do mixéru vlijeme část mléka, přidáme cukr a plátky karotky. Rozmixujeme. Mléko nalijeme do sklenic,... více o Karotkové mléko

DUŠENÉ HOVĚZÍ PLÁTKY SE ZELENINOU

DUŠENÉ HOVĚZÍ PLÁTKY SE ZELENINOU

Na zeleninu jemně nasekáme cibuli a česnek, pepř a jalovec rozdrtíme v hmoždíři, přísady smícháme s citronovou kůrou a šťávou. Touto směsí potřeme... více o DUŠENÉ HOVĚZÍ PLÁTKY SE ZELENINOU

RYBÍ FILÉ PO SICILSKU

RYBÍ FILÉ PO SICILSKU

Do misky vložíme hořčici, do které zašleháváme olej, přidáme oregano, trochu pepře, jemně nasekané paprikové lusky, petrželku a promícháme. Filé... více o RYBÍ FILÉ PO SICILSKU

MAKARÓNY S DRŮBEŽÍ CITRÓNOVOU OMÁČKOU

MAKARÓNY S DRŮBEŽÍ CITRÓNOVOU OMÁČKOU

Makaróny vaříme v osolené vodě 12 min. Řízky a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na šikmé tenké plátky. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran... více o MAKARÓNY S DRŮBEŽÍ CITRÓNOVOU OMÁČKOU

Dušená štika

Dušená štika

Mírně osolené porce ryby krátce opečeme na oleji. Česnek utřeme se solí, smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou a citrónovou šťávou a rozmícháme v... více o Dušená štika

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Řízky omyjeme a osušíme. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, druhou nakrájíme na plátky. Na polovinu řízku položíme plátek citronu, maso přes něj... více o Pikantní telecí řízek

Odessa Flip I.

Odessa Flip I.

Vodku, bílek, cukr, citronovu šťávu a led dáme do šejkru a šejkrujeme dokud se led nerozpustí. Okraj sklenice, ve které budeme nápoj podávat, namočíme... více o Odessa Flip I.

omáčka teplá - chilli

omáčka teplá - chilli

Na oleji zpěníme třený česnek a jemně nasekanou cibuli, přidáme pokrájená rajčata, protlak nebo kečup, mleté chilli, kari, cukr, špetku soli,... více o omáčka teplá - chilli

Kyjevský kotlet

Kyjevský kotlet

Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme tenký plátek šunky. Na něj... více o Kyjevský kotlet

Slepovaná srdíčka

Slepovaná srdíčka

Vše propracujeme,necháme 2 hod. v lednici uležet, vykrajujeme srdíčka,pečeme, vychladlé slepujeme, pocukrovat.... více o Slepovaná srdíčka

60 minut
Pečený losos po provensálsku

Pečený losos po provensálsku

Papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a v něm krátce opečeme zeleninu, rozpůlenou cibuli a stroužky česneku.... více o Pečený losos po provensálsku

Křenová omáčka s jablky

Křenová omáčka s jablky

Jablko omyjeme, oloupeme, najemno nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo. vejce oloupeme a vyjmeme žloutek. Bílek nakrájíme a... více o Křenová omáčka s jablky

Hruškový krém s čokoládovou pěnou

Hruškový krém s čokoládovou pěnou

Želatinu namočíme do studené vody. Čtyři hrušky oloupeme, rozkrájíme, pokapeme citronovou šťávou a osladíme čtyřmi lžičkami cukru. Dusíme je pod... více o Hruškový krém s čokoládovou pěnou

Broskvové překvapení

Broskvové překvapení

Broskve nakrájíme na kousky a rozmačkáme je se šťávou z kompotu. Přimícháme broskvový likér a limetkovou šťávu. Rozdělíme do čtyř skleniček, do každé... více o Broskvové překvapení

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

Citrony vydrhneme, tence oloupeme a vymačkáme šťávu. Citronovou kůru nakrájíme na nudličky. Omytá, osušená stehna rozdělíme na dvě části, osolíme a... více o Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

ZELENINOVÝ SALÁT S JABLKY

ZELENINOVÝ SALÁT S JABLKY

Okurky, mrkev a jablka nakrájíme na tenké proužky, každý list salátu nakrajíme na 3 - 4 díly, smícháme vše se smetanou, přitáme citrónovou šťávu, sůl... více o ZELENINOVÝ SALÁT S JABLKY

Jablečný kečup

Jablečný kečup

Jablka a cibuli nakrájíme na menší kousky a s trochou vody povaříme dohusta a rozmixujeme. Přidame ostatní suroviny a chvíli povaříme. Plnime horké do... více o Jablečný kečup

Piškotové řezy s jablky

Piškotové řezy s jablky

Žloutky s cukrem umícháme do pěny a z bílků ušleháme tuhý sníh. S moukou ho postupně vmícháváme do těsta. Plech vymažeme, vysypeme moukou a těsto na... více o Piškotové řezy s jablky

Luštěninová polévka s vínem

Luštěninová polévka s vínem

Sójové boby a čočku namočíme do studené vody na 24 hodin (každé zvlášť). Vodu slijeme, znovu doplníme, sóju uvaříme s bobkovým listem a čočku se... více o Luštěninová polévka s vínem

Domácí rýžové víno

Domácí rýžové víno

Přebranou a propláchnutou rýži dáme do čisté pětilitrové sklenice. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přilijeme k rýži. Přidáme koření,... více o Domácí rýžové víno

Pomerančový džem

Pomerančový džem

Pomeranče důkladně omyjeme, nakrájíme je i s kůrou na tenké plátky a vybereme jádra. Plátky namočíme na 24 hodin do vody. Potom je dáme vařit a hned... více o Pomerančový džem

Jablkový krém

Jablkový krém

Jablka upečeme, oloupeme, odstraníme jádřince, dužinu rozmělníme a důkladně umícháme. Přidáme citronovou kůru, cukr, rozinky uvařené v trošce vody.... více o Jablkový krém

10 minut
Zeleninový salát s lososem

Zeleninový salát s lososem

Všechnu zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme na plátky, čekanku posekáme na proužky. Na talíři zeleninu obložíme plátky ryby a podáváme s tmavým... více o Zeleninový salát s lososem

Řecký gyros

Řecký gyros

Maso nakrájíme na nudličky, přisypeme gyros koření a asi 10 minut smažíme na oleji. Utřeme česnek a smícháme jej s jogurtem a nasekanou pažitkou,... více o Řecký gyros

30 minut
Falešná humrová pomazánka

Falešná humrová pomazánka

Filé uvaříme v osolené vodě, po vychladnutí rozmačkáme vidličkou, smícháme s majonézou a bílým jogurtem, dochutíme citronem, špetkou cukru a kapkou... více o Falešná humrová pomazánka

60 minut
Ryba na sardeli

Ryba na sardeli

Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou a citronovou šťávou. Rybu osolíme a pomažeme připravenou směsí. Poklademe cibulí nakrájenou na kolečka a... více o Ryba na sardeli

Trosečníkova specialita

Trosečníkova specialita

Mušle promyjeme a krátce povaříme. Krevety pečlivě opláchneme vlažnou vodou a osušíme. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme ji oleji, přidáme maso z... více o Trosečníkova specialita

Výživná polévka z drůbežích prsíček

Výživná polévka z drůbežích prsíček

Těstoviny uvaříme podle návodu ve větším množství osolené vody, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Drůbeží maso dobře opereme a... více o Výživná polévka z drůbežích prsíček

Špízy s mořským úhořem

Špízy s mořským úhořem

Kolečka úhoře necháme hodinu rozležet zakapané citronovou šťávou. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky. Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme... více o Špízy s mořským úhořem

Zapečené kuře

Zapečené kuře

Očištěné kuře uvaříme doměkka. Vykostíme ho a rozkrájíme na větší kostky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Okurky nakrájíme... více o Zapečené kuře

Avgolemono

Avgolemono

Rýži nasypeme do vývaru, osolíme a vaříme doměkka. Vejce s citronovou šťávou ušleháme do pěny, po částech vmícháme do vroucího vývaru a dále šleháme.... více o Avgolemono

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Další stránka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

69
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
48
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Nedávno navštívené recepty:

Rumové koblihy Pekingské maso "Pravé" Baileys
Výborný koláč Rychlí utopenci II. Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
Krůtí nudlová polévka Špekové knedlíky v alobalu Čokoládové suflé
Citronovo-hruškový koláč Čokoládové cookies Kuřecí se smetanou a špenátem

Další doporučené ingredience:

Cibulová sůl Cibulový pudr Cider Cider venegal Cigáro
Cihla Cikánská omáčka Cinzano Cinzano Bitter Cinzano Rosso
Citronáda Citronát Citronela Citronová kůra Citronová poleva
Citronová šťáva Citronová tráva Citronová tresť Citrónové aroma Citronový sirup
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Citron
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact