• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Citron

Citron

Podobné ingredience

  • Čaj citronový
  • Citronáda
  • Citronát
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Plněné žampiony III.

Plněné žampiony III.

Předehřejeme si troubu na 205 C (400 F). Opláchneme žampiony, odkrojíme nohy a na drobno nasekáme. Na másle zpěníme šalotku a česnek. Když jsou... více o Plněné žampiony III.

Citronové kuře II.

Citronové kuře II.

Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme do misky. Vymačkáme citrony a zalejeme prsíčka tak, aby byly všechny potopené. Necháme v lednici... více o Citronové kuře II.

Citronové kuře III.

Citronové kuře III.

Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme do misky. Vymačkáme citrony a zalejeme prsíčka tak, aby byly všechny potopené. Necháme v lednici... více o Citronové kuře III.

Karotkový salát s pažitkou

Karotkový salát s pažitkou

Karotku omyjeme, očistíme a nahrubo nastrouháme. Z poloviny důkladně omytého citronu vymačkáme šťávu, druhou odložíme na ozdobu. Mrkev ochutíme solí,... více o Karotkový salát s pažitkou

Krůtí špíz s omáčkou z ovčího sýra

Krůtí špíz s omáčkou z ovčího sýra

Maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso a cibuli střídavě napichujeme na špízové jehly. Osolíme a... více o Krůtí špíz s omáčkou z ovčího sýra

Medicína na kašel a chřipku

Medicína na kašel a chřipku

Do většího porcelánového hrníčku budeme střídavě vkládáme oloupaná kolečka nakrájeného citronu a kolečka cibule. Každou vrstvu pocukrujeme. Poslední... více o Medicína na kašel a chřipku

75 minut
Kuře s citrónem v soli

Kuře s citrónem v soli

Celé kuře umyjeme, osušíme a vložíme dovnitř citrón, který jsme vidličkou propíchali. Na dno pekáče dáme vrstvu soli, položíme na ní kuře a přikryjeme... více o Kuře s citrónem v soli

Játrové řízky v jablečném těstíčku

Játrové řízky v jablečném těstíčku

Játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na řízky, opepříme. Vejce v misce rozšleháme, přidáme víno, hladkou mouku, sůl, vše důkladně rozšleháme vidličkou.... více o Játrové řízky v jablečném těstíčku

Ryba po břeclavsku

Ryba po břeclavsku

Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme... více o Ryba po břeclavsku

Candát na ruský způsob

Candát na ruský způsob

Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem... více o Candát na ruský způsob

30 minut
Kuřecí prsíčka po vídeňsku

Kuřecí prsíčka po vídeňsku

Prsíčka vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme ve vajíčkách rozšlehaných s trochou mléka a ve strouhance. Na másle smažíme do zlatova.... více o Kuřecí prsíčka po vídeňsku

45 minut
Štika na rožni

Štika na rožni

Vyprané a osušené porce štiky pokapeme citrónem, necháme chvíli odležet, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem, zabalíme do alobalu a grilujeme po obou... více o Štika na rožni

50 minut
Kachní prsa s čekankou a omáčkou

Kachní prsa s čekankou a omáčkou

Maso osolíme, opepříme, pečeme na oleji kůží dolů, ke konci pečení maso obrátíme a kůži odstraníme. Čekanku zkaramelizujeme - máčíme ve směsi másla a... více o Kachní prsa s čekankou a omáčkou

20 minut
Broskvová růžice s malinovou šťávou a zmrzlinou

Broskvová růžice s malinovou šťávou a…

Maliny s cukrem a šťávou z citrónu propasírujeme a dostaneme ovocnou polevu, kterou nalijeme okolo hlubokého talíře. Broskve oloupeme, nakrájíme na... více o Broskvová růžice s malinovou šťávou a zmrzlinou

15 minut
Krabí pomazánka II.

Krabí pomazánka II.

Tyčinky jemně pokrájíme a smícháme se smetanou a sýrem, nadrobno nakrájenou cibulkou a majonézou. Zakapeme citronem a podle chuti dosolíme. Je... více o Krabí pomazánka II.

Kuřecí křídla v pálivé omáčce

Kuřecí křídla v pálivé omáčce

Cibuli nakrájíme na drobné kostky, česnek prolisujeme. Oboje smícháme s cukrem, kečupem, octem, sójovou omáčkou a hořčicí. Uvedeme do varu a za... více o Kuřecí křídla v pálivé omáčce

Plněná kuřecí stehna s cibulovým salátem

Plněná kuřecí stehna s cibulovým…

Stehna částečně nebo úplně vykostíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, v misce uhněteme máslo se žloutky, přidáme trochu strouhanky, mléko, nakrájený salám... více o Plněná kuřecí stehna s cibulovým salátem

Zajíc na víně

Zajíc na víně

Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření dozlatova.... více o Zajíc na víně

Mexický bramborový salát

Mexický bramborový salát

Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vaříme je 10-15 minut doměkka. Necháme vychladnout. Avokádo rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecku. Dužinu... více o Mexický bramborový salát

Frikassé

Frikassé

Slepice se zeleninou uvařit, množství vody podle toho jestli chcete před hlavním jídlem ještě slepičí polévku. Uvařit tak, aby se slepice nerozpadla,... více o Frikassé

Znojemská bowle

Znojemská bowle

Do nádoby na bowli nalijeme vymačkanou šťávu z citronů, citronový sirup, bílé víno a necháme hodinu v chladničce. Těsně před podáváním přilijeme... více o Znojemská bowle

Borůvkový dezert

Borůvkový dezert

Borůvky přebereme, opereme a necháme okapat. Citron omyjeme a kůru spirálovitě okrájíme. Dužinu vymačkáme. Rybízovou šťávu, borůvky, 75 g cukru,... více o Borůvkový dezert

Kančí guláš s brusinkami

Kančí guláš s brusinkami

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na cibuli osmažené dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme. Přisypeme papriku,... více o Kančí guláš s brusinkami

HORKÁ LÁSKA

HORKÁ LÁSKA

Maliny zalijeme vodkou a necháme dvě hodiny odležet. Pak je ohřejeme a přelijeme jimi vanilkovou zmrzlinu. Ozdobíme šlehačkou a lístkem čerstvé máty.... více o HORKÁ LÁSKA

dýňový kompot II.

dýňový kompot II.

Dýni zalejeme vodou a octem - necháme 2 dny v chladnu proležet. Scedíme, prosypeme cukrem a necháme do 2. dne. Přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený... více o dýňový kompot II.

Grónské chlebíčky

Grónské chlebíčky

Olejovky včetně oleje rozmačkáme vidličkou a promícháme je s Florou nebo máslem, přidáme část drobně krájené cibule, majolku a citrónovou šťávu. Lehce... více o Grónské chlebíčky

Pikantní kapr II.

Pikantní kapr II.

Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který... více o Pikantní kapr II.

Abruzská hruška

Abruzská hruška

Hrušky podélně rozřízneme, jádřinec vykrojíme a hrušku zakapeme citronem. Sýr vyšleháme s vanilkovým cukrem a na talíři nastříkáme do hrušek. Vše... více o Abruzská hruška

Čočka s hruškami a uzeným

Čočka s hruškami a uzeným

Čočku přes noc namočíme, druhý den vodu slijeme, přidáme asi 1/2 litru nové vody a dáme vařit. K poloměkké čočce přidáme nakrájený pórek, nastrouhanou... více o Čočka s hruškami a uzeným

Hrachová polévka s mátou

Hrachová polévka s mátou

Na másle osmažíme cibulku, přisypeme hrách, zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 15-20... více o Hrachová polévka s mátou

Zavařená dýně s ananasovou trestí

Zavařená dýně s ananasovou trestí

Nakrájenou dýni ponoříme do vody, přidáme ocet a necháme 24 hod macerovat. Potom scedíme, přidáme 500 ml vody, cukr, kolečka citronu, hřebíčky a za... více o Zavařená dýně s ananasovou trestí

Treska v hořčicové omáčce

Treska v hořčicové omáčce

Tresčí filé opláchneme studenou vodou, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Zapékací misku vymažeme máslem. V rozpuštěném másle osmažíme mouku do... více o Treska v hořčicové omáčce

120 minut
Kančí hřbet s brusinkami

Kančí hřbet s brusinkami

Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme divoké koření a... více o Kančí hřbet s brusinkami

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Dáme vařit čočku do půl litru vody, přidáme nakrájenou mrkev a kostky bujónu. Nakrájenou cibulku a česnek lehce osmažíme na oleji, přidáme sójovou... více o Polévka z červené čočky

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opečeme.... více o Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Losos s rajčaty

Losos s rajčaty

Cibuli a česnek na drobno nakrájíme, rajčata pokrájíme na malé kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Osolené, opepřené a citrónovou šťávou... více o Losos s rajčaty

Losos na roštu

Losos na roštu

Rozkrájeného lososa podkůvky osolíme, opepříme, potřeme olejem a položíme na nemaštěný rošt. Porce obracíme, mastíme olejem a pečeme doměkka. Hotové... více o Losos na roštu

Medový nápoj

Medový nápoj

Med, šťávu z citrónu a pomerančů promícháme, přidáme rum, opět promícháme, rozdělíme do hrnků, dolijeme horkou vodou a lehce poprášíme skořicí.... více o Medový nápoj

Španělská Sangria

Španělská Sangria

Do velkého džbánu nalijeme víno, přidáme cukr, koňak a promícháme. Přidáme na malé kousky nakrájený omytý pomeranč, citron i s kůrou (pokud možno... více o Španělská Sangria

Domácí citronová šťáva

Domácí citronová šťáva

Cukr svaříme s trochou vody a do vychladlého roztoku zamícháme přecezenou šťávu z citronů. Uchováváme v lednici v uzavřené láhvi.... více o Domácí citronová šťáva

Rumový čaj s ovocem

Rumový čaj s ovocem

Sušené ovoce a ořechy nakrájíme na kostičky, dáme do zavařovací sklenice a zalijeme rumem. Necháme několik dní uležet. Potom dáváme do hrnečků menší... více o Rumový čaj s ovocem

Berounská roštěnka

Berounská roštěnka

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji prudce orestujeme. Mezi plátky masa vložíme kornout ze... více o Berounská roštěnka

Rajčatová polévka s česnekem

Rajčatová polévka s česnekem

Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Petržel a celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu,... více o Rajčatová polévka s česnekem

Filippo

Filippo

Ve větší sklenici (tambleru) smícháme 4 kostky ledu s Campari, přilijeme šťávu z grapefruitu. Ovoníme a zároveň osladíme střikem broskvové vodky a na... více o Filippo

Jahodová marmeláda s citrony

Jahodová marmeláda s citrony

Citrony oloupeme (i s bílou slupkou) a rozebereme na dílky. Jahody omyjeme, očistíme a rozkrájíme. V hrnci ovoce promícháme s želírovacím cukrem.... více o Jahodová marmeláda s citrony

Houbová omáčka z lišek

Houbová omáčka z lišek

Lišky dobře očistíme, pokrájíme a povaříme ve vodě okyselené citronem. Scedíme a na polovině másla chvíli podusíme. Ze zbylého másla a mouky... více o Houbová omáčka z lišek

Plněné dýně

Plněné dýně

Dýně oloupeme, vydlabeme, uvnitř osolíme a zakapeme citronem. Nádivka: na polovině tuku osmahneme drobně pokrájenou cibulku, přidáme maso, máčenou... více o Plněné dýně

Serník

Serník

Vejce rozšleháme s cukrem a postupně přidáváme ostatní ingredience. Rozinky nakonec. Pečeme velmi pomalu 1 hodinu a více. Propichováním dřívkem... více o Serník

Krevetové noky v zeleninové omáčce

Krevetové noky v zeleninové omáčce

Zeleninu očistíme a hrubě nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zeleninou krátce osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list,... více o Krevetové noky v zeleninové omáčce

Domácí saké

Domácí saké

Ve třech litrech vody rozpustíme cukr a povaříme, druhý den do této sladké vody přidáme rýži, droždí, rozinky, nové koření, hřebíčky, nadrobno... více o Domácí saké

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Další stránka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

49
Luxusní špenát
Luxusní špenát
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Jemný tvarohový krémovník
Jemný tvarohový krémovník
30
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Nedávno navštívené recepty:

Jablka v županu Bramborové těsto-recept po babičce Kotlety s hořčičnou omáčkou
Knedlíčky do polévky vynikající Sejkory Ovocná mísa
Kmínový pšenično-žitný chléb Piškotová mňamka Rychlá tortilla
Olomoucký "tatarák" - pomazánka (Ne)alkoholické Mojito / Koktejly Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Další doporučené ingredience:

Cibulová sůl Cibulový pudr Cider Cider venegal Cigáro
Cihla Cikánská omáčka Cinzano Cinzano Bitter Cinzano Rosso
Citronáda Citronát Citronela Citronová kůra Citronová poleva
Citronová šťáva Citronová tráva Citronová tresť Citrónové aroma Citronový sirup
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Citron
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact