Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájenou papriku a 5 minut povaříme, poté přidáme...
více o Farmářský guláš
Maso odblaníme a dáme na hodinu do mrazničky. V polozmrzlém stavu je nakrájíme na 24 velmi tenkých plátků. Cibulovou nať omyjeme, nakrájíme na stejnou...
více o Hovězí rolky negi-maki
Maso naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a společně s nakrájenou cibulí osmažíme...
více o Vepřové bavorské závitky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a...
více o Babiččiny závitky
Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a povaříme ve vývaru spolu s bobkovými listy celým pepřem doměkka. Dýňovou dužinu nakrájíme na kostky...
více o Dýňová polévka
Mleté maso uněteme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, polovinou cibule, osolíme a opepříme. Utvoříme 8-10 karbanátků. Každý karbanátek ovineme...
více o Mleté medailonky na kapustě
Maso nakrájíme na menší kostky, lehce naklepeme a naložíme na půl hodiny do směsi oleje a koření.
Pak jednotlivé kousky masa napichujeme na jehlu...
více o Ďábelské špízy
Očištěné maso opláchneme, nakrájíme na nudličky, osolíme, vložíme do kastrolu na rozpuštěnou, na nudličky nakrájenou slaninu a opečeme. Po chvíli...
více o Tokáň
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na slanině, přidáme porce králíka, osolíme, přidáme ostatní koření a králíka po všech stranách opečeme. Potom mírně...
více o Králík na cibuli
Den předem namočíme čočku do studené vody.
Na sádle osmažíme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu, přisypeme krupici a zalijeme asi 1 a 1/2 litrem...
více o Myslivecká latina
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky...
více o Kapr na černo
Fazole přebereme, opereme a namočíme do studené vody. Druhý den je uvaříme doměkka. Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme papriku,...
více o Fazole na paprice
Brambory oloupeme a syrové nastrouháme na plátky na struhadle na okurky. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji....
více o Brambory na smetaně - zapečený
Očištěnou zeleninu uvaříme v malém množství vody, scedíme, nadrobno posekáme, přidáme pokrájenou a v mléce namočenou žemli, na másle zpěněnou cibuli,...
více o Zeleninové karbanátky III.
Uvařte dle návodu sáček s rýží. Můžete jí také uvařit v kari. Do uvařené rýže zamíchejte tuňáka, na malé kostičky nakrájenou okurku, rajče, papriku,...
více o Salát z tuňáka
Slanečky nakrájíme na menší kousky, kysané zelí překrájíme, okurky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Ve velké salátové míse vše smícháme a spojíme...
více o Slanečkový salát se zelím
Zelí opláchneme, odstraníme vnější listy a vyřízneme košťál. Poté je osušíme, najemno nakrouháme a krátce povaříme v osolené vroucí vodě.
Papriky...
více o Salát z červeného zelí
Maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, potřeme olejem a uložíme do lednice tak na 2 hodiny odležet - pozor, nesolíme, ani nepepříme.
Nakrájíme...
více o MASO SE ŽAMPIONY A CIBULÍ
Máslo rozdělíme na tři díly. Prolisovaný česnek a nadrobno posekané bylinky (až na dvě lžíce) vmícháme do první části másla, okořeníme. Hmotu...
více o Bylinkové, krabí a sýrové máslo
Dužinu nakrájíme nahrubo a společně s cibulí osmahneme na lžíci oleje. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut doměkka. Poté polévku rozmixujeme a...
více o Dýňová polévka s krevetami
Cibuli nadrobno rozkrájíme a necháme na másle zesklovatět. Přidáme kostku taveného sýra, který za stálého míchání na másle rozpustíme. Zalijeme 0,4 l...
více o Sýrová polévka
Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme. Na oleji zesklovatíme na...
více o Ravioli plněné špenátem a tvarohem
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny doměkka....
více o Zadělávané fazolky
Celer, petržel, mrkev, cibuli a oškrábané brambory spolu uvaříme, slijeme a necháme vychladnout. Studené nastrouháme na struhadle s většími otvory....
více o FALEŠNÝ BRAMBOROVÝ SALÁT
Jablka a cibuli nakrájíme na menší kousky a s trochou vody povaříme dohusta a rozmixujeme. Přidame ostatní suroviny a chvíli povaříme. Plnime horké do...
více o Jablečný kečup
Do litru vody dáme vařit rozkrájené brambory a na kostičky nakrájenou cibuli. Vaříme, až jsou brambory měkké.
Do nádoby ve které chceme polévku...
více o Polévka proti skleróze
Maso omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl, pepř a prudce ho opečeme ze všech stran na dvou lžících oleje.
Bylinky omyjeme, osušíme, lístky otrháme a...
více o Roastbeef v bylinkách
na oleji si spenime cesnak, ptom ridáme cibulu, mleté mäso zalejeme to paradajkami pridame na väčšie kusy pokrájanú mrkvu a dusíme takých 45 min....
více o cestoviny alla ragú
Osolenou vodu uvedeme do varu. Vložíme do ní makaróny a uvaříme je (asi za 15 minut) a scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi rozškvaříme....
více o Špagety s rajčatovou omáčkou
Cibulku nakrájíme opravdu hodně na drobno. Na oleji ji zpěníme a přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a mlékem. Přidáme veškeré koření dle chuti...
více o Italská omáčka na špagety
Na tuku osmažíme plátky cibule a česneku, přimícháme papriku, kostičky cukety, rajčatový protlak a všechno koření. Pod pokličkou zvolna dusíme a občas...
více o Cuketa po orientálsku
Sójové boby a čočku namočíme do studené vody na 24 hodin (každé zvlášť).
Vodu slijeme, znovu doplníme, sóju uvaříme s bobkovým listem a čočku se...
více o Luštěninová polévka s vínem
Vepřové a kuřecí maso opláchneme a rozkrájíme na krátké nudličky. Menší cibuli nadrobno rozkrájíme a necháme na másle zesklovatět. Přidáme nakrájené...
více o Maso dvou barev po staročesku
Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř a...
více o Rychlá svíčková
Špagety uvaříme podle návodu.
Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji usmažíme do zlatova. Přidáme mleté maso a všechno koření a smažíme, až je maso...
více o Zapékané špagety s mletým masem
Ryzi orestujeme na tuku, zalijeme bilym vinem a vodou, osolime, opeprime, pridame safran a varime do vyvareni vody, potom priklopime poklickou a...
více o Jatra po Benatsku
Maso a slaninu nakrajime na kosticky, cibuli a papriku na vetsi kousky. Stridave napichujeme na jehlu nebo spejli.
Peceme v troube a podavame s...
více o Veprovy spiz s bramborem
Na oleji osmahneme cibulku a trochu špeku, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí řízky - propečeme. Do této směsi nadrobíme nivu a necháme roztavit,...
více o Kuřecí řízky s nivou
Očištěné a omyté rybí maso nakrájíme na větší kousky. V jednom litru vody je zvolna vaříme. Asi po 10 minutách varu přidáme oloupanou mrkev a cibuli...
více o Rybí polévka s cibulovými kroužky
Hermelíny nakrájíme na kostičky, promícháme s tvarohem, osolíme, opepříme a rozdělíme na tři přibližně stejně velké díly. Do jedné části sýra vmícháme...
více o Pestrá sýrová mísa
Sušené houby uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout (žampiony nakrájíme na tenké plátky). Kysané zelí scedíme a větší kousky nakrájíme. Mrkev...
více o Zimní salát
Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a...
více o Smažené rybí filé se zelím
Suroviny svaříme na hladkou omáčku, buřty nebo točený salám nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka. Do sklenice prokládáme buřty, omáčku, cibuli....
více o Mňam buřty
Rozklepeme hovězí zadní na plát 20x30 cm. Pomažeme hořčicí a položíme anglickou slaninu
půlky okurek, klobásek, přidáme cibuli, česnek a zavineme,...
více o Buvolí závin
Na másle osmahneme nasekané žampiony, petrželku a na kostičky nakrájenou cibuli. Osmahnuté zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme....
více o Madeirská omáčka
Maso zlehka naklepeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli drobně nakrájíme, na oleji osmahneme, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme....
více o Hovězí maso na pepři
Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v paprice a mouce a na polovině rozpáleného oleje z obou stran prudce opečeme. Osmažené...
více o Kotlety na paprice
Čočku přebereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, čočku zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme. K poloměkké přidáme zelí...
více o Čočková polévka se zelím
Rajčata spaříme, slupky oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Na dvou lžících oleje osmahneme nasekanou cibuli s česnekem, přidáme rajčata, na...
více o Kuřecí paprikový perkelt
Na vál posypaný moukou nasekáme máslo i sádlo, přidáme 1/2 lžičky soli, žloutek a 150 ml vody. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a na 2...
více o Cibulový koláč se slaninou