Maso na krájíme na plátky,na klepáme,osolíme,opepříme.Oloupeme cibuli,na krájíme
a osmažíme.Přidáme maso,sprutka opečeme a zalijeme vývarem.Měkké maso...
více o Přírodní Roštěná
Kyslé ryby pokrájame na menšie kúsky, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, sterilizovaný hrášok a sterilizovanú miešanú zeleninu pokrájanú na malé kocky....
více o rybí salát - slovenský III.
Zavináče nakrájame na malé kúsky, pridáme nastrúhanú mrkvu, nakrájanú cibuľu, nakrájané vajíčka, tatársku omáčku, horčicu, soľ a trochu čierneho...
více o rybí salát - slovenský
Křidýlka potřeme sójovou omáčkou a mírně je osolíme a opepříme. Smažíme je na rozpáleném oleji asi 15 minut. Na jiné pánvi osmahneme na sádle drobně...
více o Kureci kridla po cinsku
Na tento salát si vybereme kvalitní cibuli střední velikosti. Oloupeme ji a nakrájíme na kolečka, posolíme a posypeme mletým pepřem. Zálivku si...
více o Salát - cibulový
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli, zalijeme ji vínem a vývarem, přidáme kečup, sůl a rozšleháme.
Do této směsi vložíme opláchnuté...
více o ryba - kapr - po lipensku
Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu. Pak vývar ochladíme, maso vyjmeme...
více o Krémová slepičí polévka
Maso z hlavy, nožiček i kůži omyjeme v teplé vodě, očistíme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Přidáme jednu cibuli, sůl, kuličky pepře a...
více o Domácí huspenina
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm po obou stranách osmažíme. Cibuli nakrájenou na 0,5 cm...
více o Přírodní řízek se smaženou cibulí
Očištěnou zeleninu zalijeme studenou vodou, přidáme maso, až začne voda vřít, mírně ji osolíme. Jeden svazek kopru vložíme do polévky a pod pokličkou...
více o Koprová polévka s francouzskými knedlíčky
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, česnek na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem a vrstvíme - brambory - osolit, opepřit, cibule...
více o Zapečené brambory - se šlehačkou II.
Párky, cibuli a okurky nakrájíme na kolečka, kapii na nudličky a okořeníme. Zalijeme nálevem a promícháme.
Dáme na dva dny odležet do ledničky....
více o Pivní směs
Z mouky, vajec, 1/8l vody a 1 lžičky soli vypracujeme tužší těsto. V případě potřeby přidáme vodu. Těsto se musí odlepovat od stěny mísy a dělat...
více o Halušky - sýrové
Zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, vhodíme žampiony, osmažíme, chrstneme červené víno, povaříme, přidáme nasekaná rajčata, olivy a česnek, zbytek...
více o Omáčka na těstoviny - žampionová
Jemně nasekáme oloupanou cibuli, posypeme ji solí a necháme zhruba 3 minuty v klidu. Na jemno nasekáme omytý a osušený kopr. Rozšleháme bílý vinný...
více o Salátová zálivka - cibulová
Hermelíny rozkrojíme podélně. Jednu polovinu natřeme zevnitř provensálskou pastou (nebo posypem provensálským kořením), druhou natřeme česnekovou...
více o Nakládaný hermelín po provensálsku
Na hlubší pánev dáme orestovat slaninu, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a promícháme. Po zesklovatění cibule přidáme pórek nakrájený na kostky a...
více o Pikantní drůbeží jatýrka s barevnou rýží
Do směsi ze všech přísad naložit rozporcovaného králíka(může být i nakrájený na kousky)na dva dny. Potom pečeme buď v troubě nebo smažíme....
více o Sakra králík
Řízky nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na másle, zalejeme vařící vodou a přidáme na půl rozkrojenou cibuli, bobkový...
více o Stehenní řízky a la Marťa
Na oleji osmažíme maso a kari koření, až zavoní, zalijeme vodou. Do vařícího vývaru přidáme krupky, nudličky zelí, hrášek, sůl a bujón. Vše zvolna...
více o Masový kotlík
Salám oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do salátové mísy. Společně povaříme kečup, olej, ocet worchestrovou omáčku, hořčici, chilli...
více o Pivní salát
Očištěné kuře osolíme, okořeníme, podlijeme trochou oleje a horkou vodou a v troubě upečeme po obou stranách dočervena. Během pečení kuře potíráme...
více o Moravské kuře
Maso umeleme s cibulí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření, rozdrcený česnek, osolíme a směs důkladně promícháme. Chlebíčkovou formu...
více o Zámecká paštika
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas maso...
více o Staročeská vepřová kýta
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový kompot a pečeme pod poklicí ...
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Očištěné kuře rozdělíme na menší porce. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a ihned vložíme porce masa a zamícháme. Podlijeme...
více o Perkelt z kuřete
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na...
více o Chalupářský špíz z kuřete
Kuře rozčtvrtit, osolit s rozumem, pomazat máslem a pak česnekem. Posypat mandlemi,oříšky a citronovou kůrou.Obložit cibulí a okořenit.Podlít silným...
více o Kuře s pomerančem
Připravíme si s předstihem marinádu a pastu. Marináda se dělá ze 1/4 litru jogurtu, 2 lžiček karí, 1 lžičky chilli, 4 lžic oleje a soli.
Na pastu...
více o Kuře v marinádě II.
Na oleji zpěníme na droboučko nasekanou cibuli, po chvíli přidáme na drobno nakrájené žampiony a všechno osmahneme do zlatova. Potom pánev odstavíme a...
více o Sýrová omáčka
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Nasekanou cibuli zesklovatíme na rozehřátém margarínu. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s cibulí,...
více o Krůta po americku
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Celer očistíme a pokrájíme na hranolky dlouhé asi 3 cm. Žampiony nasucho očistíme, oloupeme, větší...
více o Zapečené kuře s celerem
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. V rozehřátém oleji opékáme 5 minut posekanou cibuli, česnek a rozmrazenou zeleninu. Osolíme,...
více o Špagety zapečené se zeleninou
Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Chléb namočíme do mléka. Promícháme polovinu nakrájené cibule, nasekaný česnek, petrželku, sůl a pepř,...
více o Rybí karbanátky na zelenině
Za sýra odkrojíme kůru a nakrájíme ho na kostky velké asi 2 cm. Kostky sýra obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Obal dobře přimáčkneme...
více o Pikantní sýrové špízy
Ze sýra odkrojíme kůru a stejně jako šunku ho nakrájíme na úzké nudličky. Bobule vína omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Jablka omyjeme, vyřízneme...
více o Sýrový ovocný salát
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém másle cibuli a papriku 3-4 minuty opékáme, osolíme,...
více o Zapečený selský chléb
Nadrobno posekanou cibuli zesklovatíme na 2 lžících oleje. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček, pokrájíme a spolu s bobkovým listem přidáme k...
více o Masové kuličky s rajčatovou omáčkou
Na rozehřátém oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli a poté opečeme kostky brambor. Osolíme, opepříme a okořeníme sladkou paprikou. Zalijeme...
více o Bramborová polévka s uzeninou
Buřty nařízneme a vložíme plátek cibule a jednu feferonku.
Naskládáme do pekáčku zalijeme kečupem a pivem.
Ve vyhřáté troubě pečeme tak dlouho, až...
více o Pivní buřty
Sledě vykucháme, očistíme, odstraníme páteř a kosti. Několikrát je opláchneme studenou vodou, zalijeme mlékem a necháme 24 hodin odležet. Houby...
více o Sledi nadívaní houbami
Omyté maso zalijeme 1 a 1/2 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Vaříme hodinu. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, vložíme...
více o Vesnický boršč
Maso vložíme do misky, přidáme strouhanku, vejce, na kostičky nakrájený sýr, nasekaný česnek a směs důkladně zpracujeme. Dochutíme solí, pepřem a...
více o Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 °C 40-50 minut. Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během pečení si...
více o Pikantní žebírka
Omytou mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky. Sójové klíčky necháme okapat na sítu. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zesklovatíme na kostičky...
více o Zeleninové závitky
Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše promícháme. Na silně rozpáleném oleji smažíme placky po...
více o Bramborové placky
Na pánvi rozpálíme sádlo, na něm osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka asi 3 minuty opékáme....
více o Pivní guláš
Na kostky nakrájené maso smícháme, se lžičkou sladké papriky, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného česneku. Přikryté necháme přes noc...
více o Cikánský guláš