Omytá na kolečka nakrájená rajčata urovnáme na 4 dezertní talířky, poklademe je proužky olejovek a dílky vařených vajec, posypeme drobně nakrájenou...
více o Rajčatový salát se sardinkami
Na listy rozebraný, opláchnutý, okapaný a na nudličky nakrájený salát vložíme do mísy, zalijeme zálivkou připravenou z oleje, octa, soli, hořčice a...
více o Pikantní hlávkový salát
Cibuli a oloupanou okurku nakrájíme na kostičky, očištěnou papriku na nudličky, rajčata na plátky a vše vložíme do mísy. Přidáme rybu z konzervy,...
více o Paprikový salát s rybou
Do větší salátové mísy úhledně narovnáme očištěné listy salátu, na plátky nakrájená rajčata a vejce, na proužky nakrájené, semen zbavené papriky,...
více o Hlávkový míchaný salát s tuňákem
Papriky nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky a cibuli najemno. Přimícháme ostatní přísady a vaříme 30 minut. Naplníme do skleniček a sterilujeme...
více o Cikánská omáčka
Do mističky si dáme všechny žervé a rybičky.
Na kostičky nakrájíme cibulku a uvaříme vajíčka na tvrdo. Přidáme do misky s žervé a rybičkami.
Vše...
více o Rybičková pomazánka III.
Omytý salát hrubě nakrájíme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, špetkou tymiánu, vejcem a přidáme nasekanou...
více o Zapečený hlávkový salát s rajčaty
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a...
více o Polévka z kapra
Strouhanku nasypeme do misky a nalijeme na ni tolik mléka, aby se všechno vsáklo. Přidáme mleté maso, jednu nastrouhanou cibuli, vajíčko, sůl a pepř....
více o Veselé špagety
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci...
více o Špenátové karbanátky
Zeleninu omyjeme a rajčata nakrájíme na kolečka, papriky na nudličky, okurku na kolečka. Cibuli, sýr, vejce a uzeninu nakrájíme na kostičky.
V míse...
více o Studená letní večeře
Z kuřecích drobů uvaříme s trochou soli v 1,5 litru vody silný vývar. Přecedíme a uvaříme v něm plátky z jedné cibule, 1 chilli papričku, 2 stroužky...
více o Pikantní čínská polévka
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a společně vložíme do rozehřátého hrnce. Slaninu necháme zesklovatět a cibulku lehce do růžova. Přidáme houby a...
více o Smetanová omáčka paní Jany
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky. V pánvi (nejlépe Vok) rozpálíme olej a maso orestujeme až se nám zatáhne a trochu změkne. Přidáme víno, chilli...
více o Kuře v zahradě
Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. Vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme...
více o Treska na zelenině
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Papriky očistíme, důkladně odstraníme semeníky, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na větší kousky....
více o Paprika s rajčaty a smetanou
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a posypeme kořením (pálivou paprikou a grilovacím). Drobně nakrájenou cibulku osmahneme a přidáme kotlety, které po...
více o Kvikot z Raffaelova kotle
Uvařený jazyk dáme na talíř a zalijeme omáčkou. Cibuli osmažíme na másle zasypeme moukou, zalijeme vodou přidáme polévkové koření a hořčici.Podáváme s...
více o Vařený jazyk
Oloupanou cibuli nakrájíme na úzké proužky, vložíme do cedníku, prolijeme vroucí vodou a necháme okapat. V míse promícháme majonézu, jogurt, sůl, pepř...
více o Cibulový salát s jablky
Očištěné zelí nakrájíme na čtverečky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na rozškvařené slanině, přidáme zelí, sůl a pepř, sojovou...
více o Dušené čínské zelí
Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a klademe do silně rozpáleného oleje, ve kterém cibule usmažíme dorůžova. Pak k cibulím přidáme...
více o Dušená cibule s rajčaty
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpuštěném másle ji lehce osmahneme. Když zesklovatí, přidáme mletou papriku, podlijeme několika lžicemi...
více o Cibule na paprice
Předvařenou rýži zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme doměkka. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na másle. Na to vložíme rybičky v tomatě ...
více o Rizoto s rybičkami v tomatě
Těstoviny vaříme do poloměkka. Mezitím nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přídáme šunku (popř. masíčko), ovegetujeme, osolíme a opepříme....
více o Špenátovo-těstovinová mňamka
Z mouky, vejce oleje, vody a soli vypracujeme těsto, které odložíme nejméně na hodinu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Na oleji osmahneme...
více o Samsa
Vepřovou panenku naplníme anglickou slaninou, cibulí a vložíme také několik stroužků česneku. Osolíme, opepříme, řádně okořeníme Argentinou a vložíme...
více o Panenský štrůdl
Rajčata nakrájíme na kousky, trošku posolíme a promícháme, aby pustily šťávu, zatím si nakrájíme nadrobno papriku, cibuli, na kostičky sýr a salám....
více o Výborný rajčatový salát
Bůček nařežeme podélně (po kosti) asi na 1/2 až 3/4 cm silné listy. Každý řez prosolíme troškou soli, stejně tak troškou mletého pepře a zasypeme...
více o Bůčková kniha
Kotlety naklepeme a z poloviny odřízneme od kosti. Osolime opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na hrubo. Vařené brambory nakrájíme na menší kousky...
více o Tajemství jizerských hor
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, naklademe do vymazaného pekáče. Na brambory naklademe plátky masa, na maso naklademe kolečka cibule nebo...
více o Kuřecí prsa na nivě
Vykostěné vepřové maso nakrájíme na menší kostky, přidáme Solamyl, vejce, trochu vody promícháme a necháme krátce odležet.
Mezitím si připravíme...
více o Vepřové maso na kari
Na tuku osmažte kostky slaniny, přisypte plátky cibule a česneku, přidejte osolená králičí stehýnka, opečte, podlijte pivem a duste v horké troubě pod...
více o Králičí stehýnko Gambrinus
Maso rozkrájejte na plátky, naklepejte, osolte, okořeňte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Na grilovací jehly...
více o Špízy na bramborách
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a v hrnci necháme zesklovatět. Přidáme naporcované kuře, zhlehka opečeme, přidáme vodu, sůl a koření podle...
více o Mansaf I.
Cibuli osmahneme přidáme konzervu a ostatní ingredience, krátce podusíme dochutíme solí česnekem a pepřem a podáváme s vařenou rýží....
více o Pikantní vepřová konzerva
V očištěných plátcích vepřového masa prožízneme kapsy, které plníme směsí pokrájené šunky a cibule. Maso sepneme párátky, osolíme a poprášíme kari...
více o Vepřové plněné šunkou a cibulí
Z vepřové kýty nakrájíme řízky, které lehce naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, hořčicí, vložíme párek, kapii, cibuli a utvoříme závitek. Ten pak...
více o Formanský špíz
Na naklepané plátky naneseme směs z másla, nadrobno nakrájené cibule, žampiónů, hořčice, kečupu, soli, worchestru a pepře, pak položíme anglickou...
více o Vepřové na jehle
Srdce omyjeme, ořežeme cévy a blány (použijeme do polévky), nakrájíme na tenké plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatava, vsypeme papriku, krátce...
více o Srdce po myslivecku
Kuře rozdělíme na 10 dílů a osolíme. Na pánvi rozpáleného oleje kousky kuřete osmahneme. Nakrájíme cibuli na drobno a vyjmeme kuře z pánve, vložíme...
více o Perské kuře II.
Kýtu nakrájíme na malé kostky a dáme upéci na zpěněnou cibuli. Přidáme ostatní přísady a nakonec sterilované lečo a vše společně podusíme do měkka....
více o Litoměřická směs
Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 papriky smetanu, poté do papriky vložíme feferonky, pak nakrájíme hermelín na plátky a...
více o Papriky plněné pikantní pastou
Opláchnuté vepřové plecko nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na sádle dorůžova s kmínem, přidáme kostky masa, které...
více o Vepřové s cibulí na černém pivu
Na rozpuštěném tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, rozmícháme, vložíme na kousky pokrájené mladé kedlubny, podle chuti osolíme...
více o Kedlubna na paprice
Sýr Niva jemně nastrouháme, utřeme s olejem, přidáme jemně nastrouhané ředkvičky, drobně nakrájenou cibuli a přisolíme. Vše dobře promícháme a mažeme...
více o Ředkvičková pomazánka s nivou
Omyté kopřivové listy spaříme v osolené vodě a drobně nasekáme. Na sádle rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou...
více o Jarní špenát z kopřiv
Maso nakrájíme na kostky, posypemem kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout. Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu,...
více o Athénská jehla
Maso nakrájíme na širší nudličky a zprudka opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, protlak, sůl, pepř a orestujeme. Zalijeme vývarem a pod...
více o Vepřové nudličky v pivní omáčce
Na sádle zpěníme cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme pivem a dusíme s pepřem a kmínem. Nakonec necháme vydusit šťávu,...
více o Vepřové maso na kmínu a pivu