Na mírném ohni necháme v oleji rozpustit cukr, Pikant fix a ocet. Až se cukr rozpustí, stáhneme směs z plotny a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na...
více o Nakládaný hermelín II.
Maso opečeme zprudka na olivovém oleji ze všech stran, přilijeme vodu a necháme trochu podusit pod pokličkou. V pekáčku, ve kterém budeme jídlo...
více o Vepřové maso s bramborami
Syrové brambory nakrájíme na hranolky, cibuli na půlkolečka, přidáme česnek, sůl a koření. Maso nakrájíme na kostičky a klobásu na kolečka, osmahneme...
více o Fuschi
Cibuli, papriky, rajčata a salám nakrájíme a podusíme doměkka. Směs rozložíme na těsto a zapečeme. Přidáme dušené žampiony nebo jiné houby a opět...
více o Náplň na pizzu - Zeleninová s houbami
Měkký salám urovnáme na těsto a necháme několik minut zapéci. Když těsto lehce zezlátne, přidáme kečup nebo rajčatový protlak, trochu oleje, majoránku...
více o Náplň na pizzu - Salámová
Oloupeme buřty, podélně nařízneme, rozevřeme a nasypeme do nich černý pepř, můžeme nacpat i kolečko cibule. Do sklenice skládáme buřty do kolečka a...
více o Utopenci VII.
Do hluboké mísy nakrájíme rajčata na středně velké kousky (pro dvě osoby cca 6 velkých rajčat). Rajčata osolíme a opepříme.
Na rajčata nakrájíme velmi...
více o Rajčatový salát s blaťáckým zlatem
Kvasnice, cukr, vlahé mléko, 1 vejce, olej a trochu mouky zamícháme a přikryté necháme 20 minut kynout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Tenké...
více o Cibulový koláč
Zaděláme těsto jako na buchty, vyválíme na vymazaný plech, přidáme směs, kterou jsme podusili na oleji, posypeme strouhaným sýrem, dle chuti můžeme...
více o Houbový koláč
Kapustu nakrájíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Na rozpuštěné slanině dusíme houby do měkka a pak...
více o Dušené houby s kapustou
Houby nakrájíme na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo přidáme nakrájenou cibuli, lehce osmahneme a přidáme houby, sůl, pepř, papriku,...
více o Houby na smetaně na maďarský způsob
Svaříme vodu s octem, vsypeme celý obsah Deky, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout.
Špekáčky oloupeme, rozkrojíme, ale nedokrojíme a do sklenice...
více o Domácí utopenci II.
Špekáčky oloupeme a jak kdo chce nakrájíme, nebo podélně rozřízneme.
<BR>Nálev: smícháme worchestrovou omáčku, ocet, olej, hořčici a kečup s vodou,...
více o Utopenci speciál
Roštěnky naklepeme, odblaníme. Cibuli a feferonku nakrájíme najemno, přidáme ostatní ingredience a vše promícháme. Roštěnky ve směsi důkladně omočíme,...
více o Marinované roštěnky
Pekáč vymažeme máslem, navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme...
více o Zapečené vepřové kotlety
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, sůl, častečně rozmrazený špenát a podusíme asi 5 minut. Necháme trochu vychladnout a přimícháme...
více o Těstoviny se špenátem
Přebrané a oprané fazole nasypeme do tlakového hrnce, zalejeme vodou a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) máčet. Potom do hrnce přidáme několik...
více o Fazulačka
Nakrájíme na drobno cibulku a spolu s pomazánkovým máslem a drceným lososem rozmícháme. Dochutíme šťávou z citrónu....
více o Rychlá lososová pomazánka
Do mísy dáme mouku se solí a vyhloubíme do ní důlek. Do důlku rozdrobíme kvasnice a zalejeme teplým mlékem. Až vzejdou, přidáme vejce a rozpuštěný...
více o Masové pirohy
Vepřový bůček vykostíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme solamyl, mléko, sůl, pepř a dobře propracujeme. Směs dáme přes noc do chladničky.
Druhý...
více o Roláda z mletého bůčku
Brambory a kedlubnu nakrájíme na kostičky. Petržel a půlku mrkve na tenká kolečka, druhou půlku mrkve nastrouháme. V hrnci rozpálíme máslo nebo olej a...
více o Polévka z naší zahrádky
Syrové brambory umyjeme i se slupkou a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Nakrájíme si na plátky cibuli a bůček. Napichujeme střídavě brambor,...
více o Bramborové ražniči
Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a na ní umícháme vajíčka na hniličku. Odstavíme a do ještě teplých vajíček vmícháme tavený sýr. Přidáme...
více o Jemná pomazánka
Na cibuli podusíme nakrájený pórek, přidáme koření, sůl, kysanou smetanu a prohřejeme.
Nalijeme na špagety a sypeme strouhaným sýrem, můžeme použít i...
více o Špagety s pórkem
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše promícháme. Do mléka zamícháme...
více o Zapečené brambory s párky
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme trochu pálivé papriky a dusíme asi 5 minut za stálého míchání.
Pak...
více o Těstoviny s mletým masem
Cuketu postrouháme, cibuli posekáme, česnek prolisujeme. Všechny suroviny mimo Deka dusíme 30 minut. Přidáme deko a dusíme ještě 5 minut.
Plníme do...
více o Pomazánka z cukety
Filé nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, opaprikujeme a obalíme jen ve vejcích a strouhance. Osmažíme a necháme vychladnout. Cibuli...
více o Rybí filé v kyselém nálevu
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Dále přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, pórek a chvíli vše...
více o Fežoáda
Houby nakrájíme a podusíme. Vejce uvaříme natvrdo, na masovém mlýnku pomeleme škvarky, cibuli, česnek, vejce a dušené houby.
Ke směsi dáme máslo dle...
více o Houbová škvarková pomazánka
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a zelenou petrželku, k tomu přidáme nakrájené žemle, osmažíme dokřupava, necháme vychladnout. V mléce rozmícháme 1...
více o Houbové knedlíky
Houby nakrájíme na silnější plátky, obalíme v trojobalu, na tuku usmažíme, naskládáme do 1 l sklenic a zalijeme teplým nálevem. Necháme stát 24 hodin....
více o Houbové pečenáče
2 kg hub povaříme ve slané vodě 2 minuty, protom houby řádně propláchneme a přidáme rozkrájené papriky a cibuli (na kolečka) olej, kečup nebo protlak....
více o Houbová čalamáda
Silnější vepřové řízky nebo kotlety bez kosti naklepeme a po obou stranách, osolíme. Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm,...
více o Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Chleba "natrháme" na menší kousky i s kůrkou, dáme do vody vařit, osolíme a okmínujeme. Můžeme podle chuti přidat rozmačkaný česnek. Necháme povařit....
více o Chlebová polévka II.
Naporcované kuře osolíme, potřeme česnekem a obalíme v mouce. Do mouky můžeme přidat koření podle chuti (drcený kmín s paprikou je vyzkoušený).
Takto...
více o Opravdu vynikající kuře
Pekáček nebo jenskou mísu vymažeme olejem, dno poklademe kysaným zelím a na něj kolečka cibule.
Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, posypeme paprikou...
více o Kuře v zelí
Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky, lehce naklepeme, mírně osolíme a okořeníme česnekovým pepřem. Pekáč vymažeme olejem a klademe polovinu surovin...
více o Zapečené kuřecí řízečky
Játra a namočené a vymačkané housky dvakrát umeleme, špenát a jemně nakrájenou cibuli lehce osmahneme na tuku, vše i s kořením smícháme a necháme 1/2...
více o Knedlíčky krušnohorské babičky
Houby nakrájíme, osolíme a podusíme na cibuli. Mleté maso smícháme s vejcem, prolisovaným česnekem, strouhankou namočenou v mléce, osolíme, opepříme a...
více o Houbové karbanátky III.
Očištěné houby nakrájíme na menší kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou anglickou slaninu a nakrájenou cibulí přidáme houby, kmín, pepř a sůl a dusíme...
více o Houbový závin
Na másle osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme hladkou mouku, zamícháme, aby se neudělaly hrudky a zalijeme studenou vodou. Přidáme koření (kdo...
více o Rajčatová ovesná polévka na italský způsob
Brambory uvaříme den předem ve slupce. Oloupané nakrájíme na kostičky přidáme drobně nakrájená rajčata, cibuli, okurku a papriku. Majonézu smícháme s...
více o Letní bramborový salát
Ovesné vločky asi na 15 minut necháme vařit s hovězím vývarem. Scedíme a přidáme na tuku dozlatova osmaženou cibuli. Vmícháme vejce, nasekanou pažitku...
více o Papriky plněné vločkovou náplní
Mladé cukety a cibuli nastrouháme na tenká kolečka, papriky na proužky, dáme do sklenice, proložíme přísadami, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a...
více o Cuketový salát s cibulí
Řepu uvaříme doměkka, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelí, papriky a cibuli nakrájíme. Vše dáme do hrnce, promícháme, přidáme ostatní...
více o Salát z červené řepy - zavařený
Slanečky vyndáme z oleje, necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Cibule může být hodně. Smícháme a hodně...
více o Slanečkový salát
Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Mezitím si na oleji opečeme cibuli a klobásu.
Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat, přidáme do hrnce s...
více o Těstoviny s brynzou
Cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké proužky, osmahneme ji na oleji (můžeme použít olej z tuňáka), přidáme tuňáka, osolíme a posypeme bazalkou ...
více o Těstoviny s tuňákem a rajčaty
Cuketu, cibuli, česnek, papriky, feferonku a křen nakrájíme a uvaříme do měkka, přebytečnou vydušenou vodu slijeme a do směsi zeleniny přidáme olej,...
více o Tatarka z cukety