Cibuli pokrájejte na půlkolečka a orestujte na pánvi na troše oleje. Buřty rozkrojte podélně na půlky a do horní strany udělejte zářezy. Přidejte k...
více o Buřty na pivu v briošce
Filety důkladně nasolte, dejte do pekáče, zakryjte fólií a uložte na 3 dny do lednice. Sůl vytáhne z ryby vodu a její maso se zpevní.
Připravte si...
více o Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Cibuli pokrájejte nadrobno a restujte na troše oleje, přidejte nadrcený česnek a fazole i s nálevem. Ochuťte špetkou chilli a duste, dokud se...
více o Tacos s fazolemi
Na sádle osmahneme cibulku a česnek, namočíme si houby cca na 15 minut do misky s vodou, aby nabobtnaly. Když máme cibulku a česnek dozlatova, tak...
více o Poctivá bramboračka
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Špekáčky pokrájíme podélně na 4-6 výsečí, špek na menší kostičky, slaninu na širší nudličky,...
více o Dušené vepřové á la ražničí
Postup je jako na klasické bramboráky. Brambory, cibuli a česnek očistíme a nastrouháme na hrubo v robotu. Potom přidáme do mísy klobásy nakrájené na...
více o Pečený bramborák
Nastrouhaný česnek se zázvorem smícháme se sojovou omáčkou a olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme cca dvě hodinky odležet při pokojové...
více o Zázvorová žebírka na cibuli
Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a vložíme osmažit do kastrolu nebo pánve, k drobně pokrájené cibuli dosklovata...
více o Kuře v rajčatové omáčce
Středně velkou cibuli si pokrájíme nadrobno a na kousku másla nebo oleji ji osmažíme dosklovata.
K cibuli přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou, pouze...
více o Dýňové zelí - sladkokyselé
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při tepelné úpravě, nebo ho pokrájíme na nudličky nebo kostky. Osolíme,...
více o Vepřové plátky / nudličky na václavkách
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do hrnce, osolíme, ochutíme kmínem, podlijeme hrnkem vody a pod poklicí za občasnému promíchání dusíme na...
více o Dušené hlávkové zelí
Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí, krůtí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí.
Na sádle s...
více o Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Rajčata spaříme, oloupeme a přepůlíme nebo krátce pod poklicí podusíme a následně propasírujeme na pyré. Vložíme do většího hrnce.
K rajčatům...
více o Zelenina pod maso, do masových směsí...
Dýni rozpulte, vydlabejte semínka a pak ji nakrájejte na kousky. Na rozpuštěném ghí opečte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přisypte skořici,...
více o Dýňová polévka s červenou čočkou
Vepřové maso v celku si nasolíme nejlépe den předem. Před tepelnou úpravou ho ještě dochutíme kmínem a pepřem, poté vložíme do hrnce nebo pekáče s...
více o Dušená česneková kýta
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Tu pak zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit, přisypeme na velkých...
více o Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kuře rozporcujeme na menší díly, sundáme kůži (tentokrát nám nepůjde o křupavou kůrčičku), opláchneme, necháme okapat a osolíme (pozor na slanost...
více o Smetanové kuře pečené (nejen) s bramborem
Střívka pečlivě vyčistěte pod tekoucí vodou – i v případě, že jste sehnali už vyčištěná. Běžnější jsou dnes střívka umělá, ale přírodní varianta nemá...
více o Bramborová jelítka Goja
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, vodu a koření dle chuti + sůl. Vše dobře propracujeme, dle potřeby zahustíme čerstvě rozmixovanou strouhankou ...
více o Mleté španělské roládky
Na jemně pokrájeném špeku s troškou sádla si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova.
Očištěné houby pokrájíme a necháme krátce spařit v osolené...
více o Houbová smaženice s krupičkou
Na jemně pokrájeném špeku (pokud chceme pokrm bezmasý, tak na oleji) osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli. K té pak přidáme na plátky...
více o Krémové žampiony s těstovinami
Očištěné papriky pokrájíme na kostky (nudličky) a cibuli na půlkolečka nebo klínky, rajčata na čtvrtky a vše dáme do většího hrnce nebo kastrólu....
více o Lečo s hořčicí - bez zavaření
Do 3 litrů vody dáme kosti (já použil žebra),kořenovou zeleninu,cibuli,pár kuliček pepře a bobkový list a necháme dělat vývar.kdyz je zelenina měkká...
více o Kyselá polévka od Kolína
Na kousku rozpuštěného másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou libovější slaninu nebo jinou, námi...
více o Fazolová gulášová polévka
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou jednu velkou nebo dvě střední cibule dosklovata, přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a...
více o Houbový guláš s masem
Na trošce oleje nebo rozpuštěného másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i drobně pokrájený řapíkatý celer,...
více o Tarhoňa se zeleninou
Cibule oloupejte a pokrájejte nadrobno, na troše oleje oleje je v hlubší pánvi osmažte takřka dozlatova, přidejte nasekaný česnek a už jen krátce...
více o Bagety s masovými koulemi
Houby dejte do hrnce a zalijte asi 600 ml vroucí vody a horkým vývarem a nechte 5 minut v klidu.
Máslo rozpusťte v kastrolu a orestujte na něm najemno...
více o Arancini - risottové koule se salsou verde
Na oleji 8–10 minut opékejte cibuli.
Přidejte česnek, po chvilce i špenát a nechte jej 4 minuty zavadnout. Důkladně promíchejte.
Zchladlý pak se...
více o Špenátový dip
Na másle zpěníme cibulku, bobkový list a nové koření. Přidáme najemno nastrouhanou zeleninu a plátky citronu a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a...
více o Vegetariánská svíčková omáčka
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i mleté maso, které po osmažení posypeme mletou paprikou a hladkou moukou a...
více o Gulášová polévka s mletým masem a zeleninou
Na trošce oleje osmažíme mleté maso, mírně osolíme, opepříme, přidáme protlak s nasekaným česnekem a drobně pokrájenou paprikou a ještě krátce, za...
více o Směs s baby cuketou
Pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova na másle nebo oleji, ke konci smažení přidáme osmažit i pokrájenou slaninu na menší kostičky nebo nudličky....
více o Cuketový mozeček se slaninou
Žebírka z obou stran potřeme pastou z jemně nastrouhaného zázvoru a česneku, nasekané chilli papričky (dle chuti a požadované ostrosti), které jsme...
více o Pikantní pivní žebírka
Bůček pokrájíme na větší kostky, které osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájené cibule, ke kterým přisypeme maso a smažíme za...
více o Bůček po maďarsku
Množství nálevu je cca na 12 sklenic cca 5 litrů nálevu.
Na dno sklenic vložíme koření, naskládáme okurky a zbylou zeleninu.
Mezitím si připravíme lák...
více o Sterilované okurky
Vepřové maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti.
Oloupané cibule pokrájíme a osmažíme na sádle dosklovata. Poté přidáme...
více o Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a promícháme. Přidáme protlak a povaříme cca 30...
více o Italský rajčatový krém s vaječnými obláčky
Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z nich pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso...
více o Sojový salát se sýrem a zeleninou
Cizrnu pořádně propláchněte, nasypejte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby její hladina sahala zhruba pět centimetrů nad úroveň cizrny. Vše...
více o Tradiční falafel
Všechny ingredience smíchejte a marinádou potírejte maso nebo klobásky průběžně při grilování. Nakonec jednou potřete i po vyndání z grilu....
více o Pivní marináda na grilování
Smícháme pivo, kečup a citrónovou šťávu. Česnek rozmačkáme, cibuli nakrájíme a oboje přimícháme do tekuté směsi. Následně přidáme zbytek ingrediencí,...
více o Brazilská marináda
Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata.
Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve...
více o "Letní" buřty na pivu - z pánve
Paličky omyjte, osušte a lehce opepřete i osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
Česnek oloupejte a nasekejte.Na pánvi rozehřejte 2 lžíce...
více o Kuře tandoori
Všechny ingredience dejte do mixéru a důkladně promíchejte, dokud se dokonale nespojí. Dejte do uzavíratelného sáčku a naložte do něj naporcované kuře...
více o Pikantní jogurtová marináda na kuře