Mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. Polovinu koriandru nasekejte. Vše promíchejte s mrkví ve...
více o Mrkvové placičky
Cibuli oloupejte, pokrájejte na tenké klínky a restujte asi minutu na troše oleje ve větším hrnci. Přidejte najemno nasekaný česnek a mrkev pokrájenou...
více o Zeleninová letní polévka s těstovinovou rýží
Kousky vepřového ořezu opepříme a mírně osolíme, smícháme v zapékací míse nebo pekáčku s na kostičky pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, drobně...
více o Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Prsa očistíme, rozpůlíme na půl a okořeníme podravkou a pepřem (já osobně používám 7 pepřů od Vitany). Cibuli nakrájíme na půl kolečka, špek na...
více o Zapečené kuřecí s tatarkou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na kousku másla nebo trošce oleje. Přidáme mleté maso, opepříme a během smažení ho vidličkou rozdělíme od...
více o Těstoviny s mletým masem a brokolicí
Rozpalte olej v hrnci, přidejte cibuli s česnekem a restujte asi 5 minut. Přidejte drcená rajčata, bazalku a osolte dle vaší chuti.
Zakryjte a poduste...
více o Sugo z rajčat
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do květákové směsi.
Jemně pokrájenou cibuli smažíme na oleji nebo másle dosklovata,...
více o Květákové flíčky se slaninou
Na pánvi rozehřejte olej. Na něm restujte na středním plameni asi 10 minut cibuli nakrájenou na tenké plátky. Poté přidejte na plátky nakrájený...
více o Zelená šakšuka
Mouku vložte do misky, uprostřed udělejte důlek a přidejte droždí, přisypte cukr a 3 - 4 lžíce vlažné vody a smíchejte. Nechte kynout asi 10 minut,...
více o Flammkuchen
Cibule oloupejte a pokrájejte nadrobno, na troše oleje je v hlubší pánvi vhodné na pečení v troubě osmažte takřka dozlatova, přidejte nasekaný česnek...
více o Masové koule s bulgurem a zeleninou
Nejdříve si udělejte přípravu. Oloupejte a nakrájejte rajčata na malé kousky, nakrájejte cibuli, připravte česnek a na malé proužky nakrájejte zelí....
více o Moje rajčatová polévka se zelím a s rýži
Na rozehřátém tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme na kostky nebo plátky pokrájené, osolené a opepřené hovězí maso, které osmažíme ze všech stran....
více o Hovězí na žampionech
Vepřové maso pokrájíme na kostky, klobásu a cibuli na kolečka, slaninu a papriku na zhruba stejně velké díly jako maso s klobásou a cibulí a oloupané...
více o Živáňská jehla
Cibuli nakrájíme jet na půlměsíčky maso na kostky. Trochu cibule si odložíme na finální posypání. V takovém hrnci na sádle osmažíme do hněda. Přidáme...
více o Hovězí guláš
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a...
více o Mletá směs se žampiony a hermelínem
Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká...
více o Prezidentské řízky na bramborách
Předpříprava kolene: koleno očistíme a vložíme zhruba na 45-50 minut povařit do osolené vody se třemi rozmáčknutými stroužky česneku a kořením dle...
více o Cikánské koleno
Kotletu si připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky...
více o Špikovaná pečeně po italsku
Na jemně pokrájeném špeku si osmažíme lehce dozlatova, drobně pokrájenou cibuli. K té následně přisypeme na silnější plátky pokrájený řapíkatý celer,...
více o Celerové zelí
Na pánvi necháme roztopit trochu sádla z výpeku (nebo másla, oleje), na kterém osmažíme dozlatova pokrájené vařené brambory z předešlého víkendu na...
více o Skvělá povíkendová večeře
Vepřové maso z plece si pokrájíme zhruba na čtvrtkilové až třiceti dkg. špalíky, které osolíme, opepříme a pokmínujeme.
Na dno pekáčku nasypeme na...
více o Trhaná vepřová plec
Kuřecí maso použijeme klidně zbylé z předešlého oběda či večeře, nebo si maso okořeníme, osolíme a tepelně upravíme dle vlastní chuti a poté pokrájíme...
více o Kuřecí salát s vejci
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme ze všech stran osolené, okmínované a opepřené telecí maso, které jsme provázkem zpevnili do špalíku, podobně...
více o Rozmarýnové telecí na houbách
Na sádle nebo oleji si osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a dále smažíme do zezlátnutí....
více o Srbské rizoto
Drobně pokrájenou cibuli krátce osmažíme dosklovata. Přidáme na menší kousky pokrájené kuřecí maso, které jsme osolili a okořenili kari kořením a na...
více o Kuřecí směs s rýží a zeleninou
Do vymazaného pekáčku, na jemně pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem a snítkou tymiánu, položíme osolené a opepřené plátky libovější krkovičky....
více o Krkovička pod peřinkou z mozzarelly
Drobně pokrájenou cibuli necháme na oleji osmažit dosklovata. Poté přidáme mleté kuřecí (nebo vepřové) maso, osolíme, opepříme a restujeme. Poté...
více o Milánské špagety z mletého masa
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které během smažení mícháme a rozebereme na kousky. Když je maso zatažené,...
více o Tousty s masovou směsí
Telecí maso v celku (například plec) osolíme, opepříme, zpevníme provázkem do úhledného špalíčku a potřeme polovinou hořčice. Očištěnou kořenovou...
více o Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme. Papriku a kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, fazolky taktéž (pokud máme čerstvé).
Na olivovém...
více o Pohankové rizoto s kuřecím masem
Rybičky dáme do hrníčku a rozmixujeme je dohladka i se šťávou z plechovky. Kdo chce, může z rybiček před mixováním odstranit malé páteřní kostičky.
Do...
více o Rybičková pěna (pomazánka)
Cibuľku nakrájame nadrobno, mrkvu a petržlen nastrúhame na hrubom strúhadle. Môžete pridať aj ďalšiu zeleninu podľa toho čo máte radi.
Do hrnca dáme...
více o Chutná zeleninová polievka
Plátky vepřového masa dle vlastního výběru po stranách nakrojíme, opepříme a jen mírně osolíme. Na pokrájené cibuli osmažené dosklovata na trošce...
více o Voňavé vepřové plátky se žampiony
Zapékací misku si vytřeme špekem, který následně pokrájíme nadrobno. Do misky vložíme osolené a opepřené plátky krkovice (není nutné naklepávat!). Na...
více o Uzenářská krkovička
Černou čočku propláchneme, zalijeme vodou (klidně více, abychom s čočkou mohli uvařit i zeleninu) a přidáme rozmáčknutý stroužek česneku. Od bodu varu...
více o Čočkový salát se zeleninou
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a...
více o Langoše s domácím kečupem, sýrem a česnekem
V širokém kastrolu na másle dozlatova orestujte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte kmín a rajčatový protlak. Protlak orestujte, poté přisypte hladkou...
více o Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky
Plátky masa jen zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je hořčicí. Na každý položte 2 plátky slaniny, 1 čtvrtku oloupané cibule, 2 čtvrtky...
více o Španělský ptáček s rýží
Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvařte doměkka. Slijte je, přidejte k nim asi 5 lžic másla a rozmačkejte je na hladkou kaši.
V misce rozetřete...
více o Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Nejdřív se pusťte do přípravy pita chleba. Mouku, sůl, cukr a olej dejte do mísy kuchyňského robotu. Droždí nejprve rozmíchejte v teplé vodě a poté...
více o Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Mleté maso dáme do mísy, přidáme hrstičku studené vody, vejce, sůl, pepř, tymián, rozetřený česnek (nesmí přehlušit chuť sekané, jen mírně dochutit),...
více o Sekaná svíčková
Na kousku másla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme do jejího povadnutí, kdy přidáme...
více o Kapustová polévka s nočky z vinné klobásy
Klobásy rozdělíme na čtyři stejně velké díly, které stočíme do šneku, zpevníme párátky a osmažíme dozlatova z obou stran v pánvi nebo opečeme v troubě...
více o Burgery s vinnou klobásou
V mlýnku na maso pomeleme na jemno brambory, okurek a cibuli.
Přidáme perlu, sýr, hořčici a vše pečlivě v míse rozetřeme. Nakonec dle chuti osolíme,...
více o Bramborová pomazánka na chlebíčky
Připravíme si ingredience. Avokáda rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Plátky avokáda klademe na Knäck Snacky. Obalíme natenko nakrájenou parmskou šunku....
více o Avokádový Party Knäck Snack
Vajíčka uvaříme natvrdo, pomeleme spolu se škvarky, stroužkem česneku a šalotkou. Do pomleté směsi přimícháme hořčici, najemno nakrájenou pažitku,...
více o Domácí škvarková pomazánka