Cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme na slabá kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli dusíme a přidáme mleté maso. Mícháme a krátce opražíme.
Až se maso...
více o TĚSTOVINY s MLETÝM MASEM -alla Bolognese
Nakrájenou slaninu a česnek opražíme na troše oliv. oleje. Ve velké míse rozmícháme vajíčka (2 vajíčka celé a 4 žloutky), osolíme a smícháme s velkým...
více o Spagheti alla Carbonara - s vejci
Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě bez soli do měkka tak, aby byly měkké, ale nerozvařené.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky,...
více o Mexické fazole IV.
Plátky stehen odblaníme a lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme, maso vložíme na cibuli a asi 5 minut dusíme. Přidáme,...
více o Pikantní plátky z kuřecích stehen
Koření a česnek utřený se solí, všeho dle chuti, rozmícháme v jogurtu a v něm obalíme kuře a dáme do pekáčku, ve kterém je necháme 24hod v lednici....
více o Kuře v jogurtu II.
Libovější bůček důkladně prošpikujeme stroužky česneku – na kilo boku jich může být i dvacet. Stroužky dáváme napříč ke směru, kterým budeme bok...
více o Voňavý česnekový bůček
Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme nasekaný česnek, bazalku, kečup, smetanu a červené víno. Vše společně...
více o Kuřecí na bazalce
Česnek nasekáme, pepřová zrnka rozdrtíme, meduňku nakrájíme na proužky. Majonézu smícháme s jogurtem. Připravené přísady a nastrouhanou citronovou...
více o Jemná citronová omáčka
Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme na...
více o Andělské zvony
Těstoviny na lasaně uvaříme.
Do vymazaného plechu děláme vrstvy. Nudle, tvaroh, nudle, tvaroh, strouhaný sýr, přikryjeme alobalem a pečeme asi 1...
více o Lasaně
Maso smícháme se sójovou omáčkou, brandy, škrobovou moučkou, solí a pepřem. Nahřejeme wok, vlijeme olej a přidáme česnek. Smažíme asi 1 minutu, aby...
více o Kuřecí maso s ořechy a řapíkatým celerem
Na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, až je maso měkké. Na téměř hotová kuřecí prsíčka vysypeme směs...
více o Mexické špagety s uzeným sýrem
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku,...
více o Pivní kuřecí stehna
Na másle osmažit kostičky mrkve, nadrobno nakrájenou cibulku, plátky česneku, rajčata, pórek. Zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka.
Pak...
více o Rajská polévka III.
V misce vyrobíme marinádu (vše bez sezamu), do toho přidáme stehýnka a alespoň 15 min marinujeme. Kuře pak dáme do pekáče a pečeme 35 min při 220...
více o Lepkavé kuře se sezamovým semínkem
Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme na oleji. Vyjmeme na talíř.
Cibuli jemně nakrájíme, dáme na olej, přidáme na plátky...
více o Kuřecí čtvrtky s olivami
Drobně nakrájenou slaninu se salámem vysmahneme, přidáme krájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova, přidáme chilli.
K cibuli s česnekem dáme maso...
více o Chile Con Carne II.
Fazole namočíme přes noc do neslaného vývaru. Druhý den fazole ve vývaru uvaříme s 1 nakrájenou cibulí.
Do pánve dáme drobně nakrájenou slaninu,...
více o Chile Con Carne I.
Na pánvi vysmahneme nadrobno nakrájenou slaninu a na ní osmahneme cibuli a česnek dosklovata, přidáme hotové fazole, důkladně promícháme, prohřejeme,...
více o Papriky plněné fazolemi
Omáčka - sauce bordelaise:
Na pánvi smícháme všechny přísady a na mírném příkonu dusíme 30 minut. Přidáme víno a připravený základ, zamícháme a vaříme...
více o Kuře pečené s hříbky
Houby očistíme, odřízneme kloboučky a pod kloboučky odstraníme trubky. Kloboučky povaříme 1 minutu ve vařící osolené vodě a necháme okapat. Zapékací...
více o HŘÍBKY PLNĚNÉ
baklazany prekrojit pozdlz na dve polovice. Duzinu vydlabat a pokrajat ju
nadrobno - kocky. Polky nasucho oprazit na panvici z oboch stran /len
trocha...
více o Baklažan půlený zapékaný
Čínské houby namočíme na 30 minut do horké vody, vodu slijeme a houby nakrájíme nadrobno. Nudle namáčíme 20 minut ve studené vodě, slijeme a nakrájíme...
více o Sečuánská polévka
V misce utřeme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a česnek, podle chuti osolíme, přidáme kari koření a nakrájenou pažitku. Podáváme na topince....
více o Sýrová pomazánka na topinky
V misce utřeme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a česnek, podle chuti osolíme, přidáme kari koření a nakrájenou pažitku. Podávat můžeme na topince....
více o Sýrová pomazánka s česnekem III.
Do osolené vody dáme vařit gnocci - vaříme al dente. Než se uvaří, připravíme omáčku. Rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený...
více o gnocci se sýrovou omáčkou
Připravíme světlou jíšku, tu zředíme mlékem a uvaříme hustou kaši. Vmícháme sůl, pepř a lžičku veqety. Kapustu krátce povaříme v horké osolené vodě,...
více o Křupavé řízečky
Velký pečený brambor bez másla nebo asi 250 g těstovin nebo rýže.
K tomu si dopřejte dušenou zeleninu ochucenou česnekem a posypanou 1 kávovou lžičkou...
více o Lehká rychlá večeře
Porce kuřete opečeme na tuku ze všech stran, osolíme, přidáme několik zrnek celého pepře, rozsekanou cibuli a dusíme asi 15 minut.
Potom rozmícháme...
více o Kuře v pivní omáčce
Lečo krátce podusíme na pánvi, aby zhoustlo. Čtvrtky kuřete osolíme, opaprikujeme a potřeme utřeným česnekem. Párky přepůlíme a několikrát nařízneme....
více o Kuře v alobalu s lečem
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
Konzervu rozpustíme na pánvi, přidáme prolisovaný česnek, kečup a necháme provařit.
Scezené těstoviny smícháme...
více o Zapečené těstoviny s vepřovkou
Kuře uvnitř vytřeme rozetřeným čenekem (nesolíme) a bříško vycpeme rolkami z uzeného a sýra. (Vždy zarolujeme sýr do šunky) vejde se tam cca 6 roliček...
více o Mlsné kuře
V kastrolu si na lžíci oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do světlehněda. Přidáme houby...
více o Dršťková polévka z hub
Jemně pokrájíme petrželku a jemně nakrájíme stroužky česneku, některé stroužky nalisujeme. Vložíme do hlubší mísy a přidáme olivy a hrubě nadrcený...
více o Silvestr - Vylepšené olivy
Maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kousky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso a cibuli střídavě napichujeme na špízové jehly. Osolíme a...
více o Krůtí špíz s omáčkou z ovčího sýra
1. Ze sýra odkrojíme okraje a nakrájíme je na větší kousky. Ty pak rozdrtíme nebo najemno umeleme na strojku. Všechny druhy tvrdého sýra se lépe...
více o Sýrové fondue II.
Cuketu oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, které z jedné strany osmahneme. Plátky otočíme a na každý položíme plátky česneku, rajčete a...
více o Cuketa se sýrem
Maso nakrájíme na tenké plátky a z utřeného česneku a všech dalších ingrediencí připravíme marinádu. Plátky marinádou důkladně po obou stranách...
více o Vepřové plátky na medu
Játra nakrájíme na dlouhé tenké plátky a smícháme se Solamylem a vodou. Na rozehřátém oleji játra za stálého míchání prudce osmažíme. Když se kousky...
více o Játra s pórkem
Na rozpáleném oleji podusíme cibuli, petržel a česnek. Po chvíli vmícháme pastu, podlijeme vínem a necháme 5 minut dusit. Vmícháme spařená, oloupaná,...
více o Těstoviny s brokolicí V.
Guláš vaříme pokud možno v papiňáku - pokud jej nemáte, je nutné si popsaný postup přizpůsobit tj. zejména prodloužit dobu dušení masa. Ještě než...
více o Guláš ukrutný
Maso nakrájíme na úzké proužky, 2 stroužky česneku nakrájíme na velmi jemno. V míse promícháme maso, sekaný česnek, koření, sůl a několik lžic oleje....
více o Gyros se zeleninou a jogurtovou omáčkou
Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby byly roštěnky zakryté, ale...
více o Roštěnky v pivu
Rajčata rozmačkáme a slupky odstraníme, přidáme utřený česnek, ochutíme octem a kořením. Zpracujeme na hladkou kaši, kterou necháme v chladu asi...
více o Studená polévka z rajčat a avokáda
Brokolici předvaříme a rozdělíme na růžičky. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájený česnek a petrželku, přidáme brokolici a osmahneme. Po chvíli...
více o Brokolice s česnekem