Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová...
více o prejt
Na oleji orestujeme najemno krájenou cibulku, odstavíme a přimícháme jemně krájený česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa...
více o italské masové knedlíčky
Omyté slovenské papriky opečeme na oleji dozlatova. Osolíme je, přiklopíme poklicí a asi 3 minuty dusíme. Na poslední minutu vymačkáme na papriky...
více o Papriky na česneku
Na 2/3 dávky tuku zpěníme usekanou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme. opepříme a povaříme. Na zbytku tuku osmahneme...
více o česneková omáčka k vařenému masu
Na 300g pasty dáme do mixéru 150g černých oliv bez pecek, 8 sardelových řezů, 60g scezených kaparů, 2-3 oloupané stroužky česneku.
Mixujeme nejdříve...
více o olivová pasta
Těstoviny uvaříme, přecedíme, zalijeme trochou olivového oleje, aby se neslepily a necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na...
více o těstovinový salát s tuňákem X.
Zdravé kapustové listy omyjeme a necháme asi 3-5 minut povařit ve slané vodě.
Připravíme si masovou náplň (mleté maso, rýže, drcený česnek, strouhaná...
více o kapustové závitky IV.
Veškeré maso dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme celou cibuli. Po uvaření nakrájíme maso na kostky, podle druhu na různé velikosti. Kůže...
více o Světlá tlačenka
Do pánve s vyšším okrajem vlijeme 2 lžíce olivového oleje, lusky omyjeme a vložíme do pánve když je olej rozpálený. Fazolky osolíme a necháme pod...
více o fazolky s česnekem
4 sklenice (po 350 ml)
na sklenici asi 640 kcal, 35 g bílkovin, 37 g tuků, 36 g sacharidů
1. Kozí sýr nakrájíme na hranolky. Lahůdkovou cibulku...
více o Naložený kozí sýr
Nakrájet bagetu na plátky, ale nedokrojit je, takže bageta drží stále pohromadě. Smíchat ostatní ingredience do hladka. Natřít směsí mezi plátky...
více o Bageta s olivami
Klobouky hub potřeme česnekem se solí a obalíme v mouce.
Cibuli na hrubá kolečka zpěníme na omastku a vyjmeme. Místo ní vložíme houby a dozlatova...
více o houby na česneku
Starší housky nakrájíme na plátky a namočíme v mléce. Sušené houby máčíme asi 2 hodiny ve vodě, potom vodu slijeme, houby nakrájíme na plátky a...
více o houbovec II.
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi půl hodiny doměkka. Zvlášť opečeme na plátky krájenou cibuli a česnek, přidáme k...
více o chobotnice po řecku
Houby namočíme do piva. Brambory jemně nastrouháme, přisypeme mouku, strouhaný česnek, pepř, sůl a drcenou majoránku, spojíme s vejci, houbami i s...
více o houbové bramboráky
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nejprve dusíme a po odpaření šťávy smažíme...
více o cibulačka s toustem
Brambory očistíme a nastrouháme najemno, stejně nastrouháme i cubuli.
Do mísy s bramborami a cibulí přidáme prolisovaný česnek, vajíčka a dochutíme...
více o Bramborové placky VII.
Na tuk dáme opéct kousky slaniny, cibuli a česnek. Přidáme červené fazole a fazolky v rajčatové šťávě. Přes sítko prolisujeme fazole bílé - zahustí a...
více o fazolová vydatná
Vepřové maso nakrájíme na kostky a den předem osolíme a zakapeme worcesterem.
Druhý den osmažíme dohněda cibuli, osmahneme maso, pridáme nakrájené...
více o Flamendr II.
Pohanku přelijeme vroucí vodou, po chvíli přecedíme a necháme hodně okapat. V suchém kastrolu pohanku krátce opražíme, zalijeme polovinou vody a...
více o Pohanková dobrota (2 porce)
Kuře naporcujeme na díly, osolíme, potřeme česnekem a posypeme sladkou paprikou. Do hlubokého pekáčku nalijeme trochu oleje, nasypeme do něj na...
více o Kuře Andula
Rozmrazíme špenát a přidáme do něho ostatní ingredience. Konzistence těsta je jako na bramboráky. Pečeme větší placky. Po upečení z obou stran po...
více o Špenátové plněné placky
Kuřecí maso nakrájíme na proužky a promícháme se sójovou omáčkou. Opečeme na speciální folii pro pečení bez tuku, přidáme pokrájený pórek a na...
více o Bramborák s drůbežím masem
Sardinky důkladně rozmačkáme s fazolemi, přidáme strouhaný sýr a ketchup. Promícháme s cibulí a dle chuti přidáme česnek a sůl.
Vše důkladně...
více o Skoro prázdná lednička :-)
Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 5 minut. Na větší pánvi mírně rozpálíme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli, česnek, spařený...
více o Špagety se špenátem
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Pak přidáme rozmražený špenát (pokud jsme si jej dopředu nerozmrazili, zkusme...
více o Těstoviny se špenátem V.
Oloupané okurky nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme odležet.
Česnek rozetřeme se solí a smícháme s rozsekanými ořechovými jádry. Přidáme olej,...
více o Pikantní okurkový salát II.
Řepu uvaříme nejlépe v tlakovém hrnci (cca 10 - 20 minut). Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme.
Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a polijeme...
více o Salát z červené řepy VI.
Mixujeme jogurt se zázvorem
česnekem
kořením a mandlemi. Kuřecí řízky vložíme do pekáčku a potřeme jogurtovou směsí. Ohřejeme máslo s medem
pokapeme...
více o Kuřecí řízky Maharádžuv sen
Hermelíny nastrouháme na hrubém struhadle, česnek prolisujeme, pak vše smícháme dohromady a necháme 15 minut uležet v ledničce.
Mažeme na bílé pečivo...
více o Hermelínová pomazánka IV.
Cibuli, česnek jemně nakrájet, zpěnit na oleji. Přidat nakrájené okurky, lečo, koření a nakonec osolené filé, podlít vodou, dusit....
více o Cikánské rybí filé
Maso pokrájíme na plátky silné asi 1 cm a každý plátek naklepeme tak, aby byl co nejtenčí a potom ho ostrým nožem nakrájíme na nudličky.
Plátky masa...
více o Skopové maso kung-pao
Syrové brambory nastrouáme, přidáme vejce, sůl, mléko a hladnou mouku a zamícháme.
Na pánvičce rozpustíme sádlo, naneseme vrstvu bramborové směsi asi...
více o Pelhřimovský řízek
Kroupy propláchneme a ve větším množství vody vaříme doměkka.
Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme, přidáme hrubě posekaný česnek, předem namočené...
více o Vánoční jihočeský kuba
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném rostlinném oleji. Mezitím nakrájíme cibulku a necháme ji na olivovém...
více o Vepřové plátky ve fazolové omáčce
Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou zcela...
více o Brambory zapečené se zelím a mletým masem
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky...
více o Boloňská omáčka II.
Maso nakrájíme na nudličky. Koření rozmícháme s několika lžícemi oleje a v této směsi necháme maso marinovat asi 2 hodiny.
Potom osmahneme maso do...
více o Gyros + tzaziki
Cukety omyjeme a podélně rozpůlíme. Malou lžičkou vydlabeme dužinu, tak aby nám zbyl obal z asi 0,8 mm silné vrstvy.
Na větší pánvičce si připravíme 2...
více o Plněné cukety II.
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou...
více o Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Necháme okapat žampiony a pak je osmaheneme na pánvi. Listové těsto vyválíme na slabší placku. Potřeme tukem a kečupem až ke krajům a přidáme...
více o Slaný štrůdl V.
filé omyjeme, osušíme, posolíme a pokapeme citronovou štávou. Smícháme česnek, olej a koření. Směsí rybu potřeme. Troubu předhřejeme a dáme grilovat...
více o grilované filé z tresky
Maso nakrájíme na cca 1,5 cm široké a 5 cm dlouhé nudličky, osolíme. Vejce rozšleháme s vínem, zašleháme mouku, sýr a nakonec oba druhy papriky a sůl....
více o Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
Během vaření těstovin (samozřejmě v osolené vodě s trochou oleje) nastrouháme celou paličku česneku. Po uvaření těstoviny smícháme s česnekem,...
více o Drsňákovy těstoviny
Zmarazený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat.
V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát,...
více o Špenátový nákyp s uzeným masem
Očištěné brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Do sádlem vymazaného pekáčku klademe plátky brambor tak, že po zaplnění každé vrstvy brambory posolíme,...
více o Příloha ke kuřecím řízkům