Připravíme klasické bramborové těsto na bramboráky, smažíme asi 10-ti centimetrové kulaté placičky. Na usmažené placičky dáme kolečko tvarůžek a...
více o Tvarůžky na placičkách
Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, utřený česnek, majoránku, sůl a hrubou mouku (těsto má být hustší). Do těsta...
více o Bramborák s kysaným zelím
Do misky na malé kousky nakrájíme šunkový salám, nastrouháme sýr a namačkáme česnek. Vše lehce promícháme a do směsi vmícháme rozšlehané vajíčko. Směs...
více o Zapékané šunkové tousty
Pekáč trochu vymažeme olejem, dno pekáče poklademe anglickou slaninou nakrájenou na plátky.
<BR>1 vrstva: na slaninu dáme trochu naklepané kotlety,...
více o Polovnická mísa
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme nasekaný česnek. Chvíli společně restujeme a pak přilijeme...
více o Těstoviny se smetanovou omáčkou a šunkou
Zeleninu a ovoce nakrájíme nadrobno, salát natrháme na malé kousky, zakapeme oliv. olejem, osolíme a necháme v chladu odležet než bude hotové maso....
více o Míchaný salát s kuřecím masem
Do vývaru z masa dáme vařit nadrobno nakrájené brambory. Na jednu porci asi jedna veliká. Když jsou brambory měkké, přidáme majoránku a pustíme do ní...
více o Flamendří česnečka
Zapékací misku vymazanou olejem vyložíme anglickou slaninou, na ni položíme mírně osolené a opepřené maso potřené česnekem, na nej vrstvíme na kolečka...
více o Zapečená kuřecí prsíčka II.
Očistíme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a vše na drobno pokrájíme. Maso nakrájíme na drobné kousky a necháme ho macerovat s vínem, sklenkou octa,...
více o Italské "in salmi"
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme. Prudce opečeme na rozpáleném oleji, zalejeme vodou, ochutíme podravkou,...
více o Kuřecí prsa v nivové omáčce
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel nastrouháme na struhadle najemno,...
více o Česneková bramborová polévka
Krabí tyčinky nakrájíme na kostičky (zmrzlé), vložíme do misky, přidáme pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a sůl (dle chuti). Důkladně promícháme a...
více o Pomazánka z krabích tyčinek III.
Játra nakrájíme na tenké plátky (lépe se krájí pokud je dáme na chvíli do mrazáku). Rozmícháme solamyl s vodou na kašičku, přidáme játra a promícháme...
více o Smažená játra po čínsku
Kuřecí řízky nakrájíme na tenké proužky, přidáme lžíci vegety a rozmačkaný česnek a necháme přes noc v lednici. Druhý den přidáme majonézu, vajíčka a...
více o Kuřecí "něco jako" placičky
Cuketu nastrouháme, posolíme a necháme uležet, pak vymačkáme vodu. Přidáme nastrouhaný sýr a salám, pokrájenou cibuli a ostatní suroviny a koření. Vše...
více o Sekaná z cukety na plechu
Králíka naporcujeme a naložíme asi na 1 den do marinády připravené ze surovin - olej, voda, sůl, kečup, hořčice, pepř, paprika, cibule nakrájená na...
více o Béřovický králík
Horké brambory rozmačkáme vidličkou. Na oleji krátce osmažíme nakrájenou feferonku a česnek. Cibuli jemně nasekáme a vše promícháme s kečupem na...
více o Ďábelská bramborová omáčka
Maso a klobásu nakrájíme na kousky a promícháme s plátky brambor (nemusí být oloupané). Posypeme kroužky cibule, přidáme prolisovaný česnek, plátky...
více o Podzimní masová směs
Pokud je obsah směsi v sáčku, nebudeme ho otevírat a namočíme jej do studené vody až obsah změkne. Potom obsah opláchneme a dáme vařit. Volně ložený...
více o Salát z mořského ovoce
Na oleji zpěnime drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petržel a potom rozmrazený a oplachnutý...
více o Mořské rizoto II.
Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme mouku, osmahneme ji, zalijeme vývarem, dobře rozmíchame a povaříme....
více o Mořské ovoce s těstovinami
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek prolisujeme, smícháme se 3 lžícemi oleje. Směsí potřeme kotlety a necháme v chladničce 2 hodiny marinovat....
více o Ďábelské kotlety
Oloupané syrové brambory nakrájíme na 1 cm široké plátky, osušíme v utěrce a poskládáme na plech. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme. Brambory se krásně...
více o Kropáčkovy brambory
Oba druhy sýra nastrouháme, přidáme vejce, špetku majoránky a podle chuti česnek. Uděláme placičky, obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek.
Výhoda...
více o Sýrová pochoutka
Do mísy dáme bůček nakrájený na kostky, osolíme, opepříme, přidáme česnek nakrájený na plátky, posolíme, popepříme a poprášíme majoránkou.
Zakápneme...
více o Bůček zase jinak
Tence vyválíme listové těsto (asi 2 mm) a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 8x8 cm a na každý dáme lžíci náplně. Těsto přeložíme a okraje dobře...
více o Listové taštičky plněné mletým masem
Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okořeníme rozmarýnem (na každou kotletu stačí špetka, je velmi aromatický), naskádáme do...
více o Kotlety na rozmarýnu
Nakrájenou cibulku osmažíme na lžíci másla, přidáme na kostičky pokrájené tvarůžky a necháme je roztavit. Přilijeme víno, prohřejeme a zalijeme asi...
více o Polévka ze syrečků
Mouku smícháme s hodně kari a přiměřeně soli a pepře.
Porce kuřete mírně osolíme a potřeme celou hlavičkou rozmačkaného česneku a pak obalíme ve směsi...
více o Faustovo kuře
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přidáme cibuli a česnek. Znovu osmahneme, zalijeme 1/4 l piva, přidáme 1/2 láhve kečupu, feferonky,...
více o Hovězí na černém pivu
Špekáčky a kyselé okurky nakrájíme na čtvrtky, cibuli a pórek na kolečka, žampióny na plátky, papriku na proužky, slaninu na malé kostičky, přidáme 1...
více o Pikantní špekáčky na pivu
Maso nakrájíme na nudličky nebo malé kostičky, zprudka orestujeme na oleji, maso osolíme a opepříme a chvíli podusíme. Po chvíli přidáme na drobno...
více o Masová minutka
Maso nakrájíme na platky a naklepeme. Do rozšlehaných vajec přidáme sůl,koření,solamyl,utřený česnek, zamícháme. Směsí polijeme maso a necháme 24...
více o Pikantní plátky
Cuketu omyjeme a oloupeme (mladou cuketu nemusíme loupat). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli stát, až pustí vodu....
více o Cuketové bramboráky
Do vlažného mléka postupně přidáváme oloupané a najemno nastrouhané brambory bez vody, vejce, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku,...
více o Bramborka
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kapii a česnek (pozor ať ten se nepřipálí - potom zhořkne)....
více o Zapečená brokolice - výborná
Papriku podélně rozkrojíme, pouze na jedné straně, aby se dala naplnit. Vnitřek vymažeme solí, třeným česnekem (může být větší množství česneku, pak...
více o Papriky plněné česnekem a nivou
Maso nakrájíme na velikost hranolků a na malé kostičky, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici,...
více o Guláš speciál II.
Kuřecí maso osolíme a naložíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do marinády a můžeme i občas promíchat, aby se vůně dostaly pěkně do masa....
více o Dietní karibské kuře
Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením a restujeme rozpáleném oleji asi na 2 minuty a pak přidáme nakrájenou...
více o Kuřecí guláš II.
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájené maso. Podusíme, poprášíme hladkou moukou a...
více o Kuřecí guláš
Hermelín nahrubo nastrouháme, vidličkou všleháme pomazánkové máslo a majolku.
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme i s nahrubo posekanými vlašskými...
více o Hermelínová pomazánka s vlašskými ořechy
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku osmažíme...
více o Znamenitá bramborová polévka
Koleno vykostíme podélným řezem, oškrábeme kůžičku, vše posolíme, potřeme česnekem, jalovcem a snítkou rozmarýnu. Vše pevně srolujeme a upevníme...
více o Kolínko mnicha Přibíka
Na cibulce orestujeme žampióny, uzené maso, feferonku.Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu, česnek a kečup.Necháme...
více o Půlnoční silvestrovská polévka
Nejprve si naložíme maso asi na 2 hodiny do lednice, nakrájíme prsíčka na nudličky, pokapeme sojovou omáčkou a posolíme, opepříme. Můžeme dát i...
více o Kuřecí řízky ve smetanovosýrové omáčce
Cibuli najemno nakrájíme, kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, stejně tak i obě papriky. Česnek nakrájíme na jemné plátky nebo nasekáme na drobno....
více o Kuřecí prsíčka se smetanovo-sýrovou omáčkou
Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, na tuku zpěníme cibuli, přidáme...
více o Pálihuba - podkrkonošská polévka
Všechno do mixéru a dobře rozmixovat. Nechat v lednici. Před podáváním, je-li třeba zředit vodou. Servíruje se v miskách s kouskem ledu a bílou...
více o Gazpacho - andaluská zeleninová polévka