Vepřovou kýtu rozkrojíme na dvě porce, vložíme je na rozehřátý olej, lehce opečeme a podlijeme vodou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, rozetřený...
více o Kořeněná kýta - dietní
Vepřové maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli drobně nakrájíme, usmažíme do růžova na oleji, přidáme maso, poprášíme je moukou a za stálého...
více o Liboví moravští vrabci - dietní
Nejdříve si nakrájíme na malé kousky anglickou slaninu a chlebové kůrky. Nakrájenou slaninu opečeme dozlatova, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a...
více o Chlebová omáčka
Sušené houby dáme přes noc namočit do vody. Cibuli a česnek dáme spěnit do 4 lžic oleje. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a dáme...
více o Babiččina zelňačka II.
Bůček uvaříme s přísadami. Játra nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. Vše rozemeleme a přidáme 4 žloutky, sůl, pepř, česnek a kousek cibule....
více o Játrová paštika z vepřového masa
Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání...
více o Indické čatní
Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme fazolové lusky (pokud jsou čerstvé, je třeba je napřed uvařit do měkka). Necháme jen...
více o Fazolky s česnekem II.
Syrové kuře osolíme a břišní dutinu vymažeme rozetřeným česnekem se solí (alespoň jednu paličku). Z plátků šunky a sýra uděláme roličky, kterými...
více o Brněnské kuře
Upečete americké brambory a vysypete do zapékací mísy.
Mezi tím, nakrájíme kuřecí maso na kostičky a prudce osmažíme. Přidáme prolisovaný česnek a...
více o Americké brambory se sýrovou omáčkou
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v mléce. Osolíme, okořeníme, přidáme...
více o Kapustové karbanátky
Oloupané a nastrouhané syrové brambory vymačkáme, dáme do mísy, přidáme umleté uzené maso (např. z uzených žebírek), majoránku, pepř, utřený česnek se...
více o Chlupaté knedle s uzeným
Porce kuřete umyjeme, usušíme. Vidličkou jej důkladně propícháme. Promícháme přísady na marinádu a vše zahřejeme. Touto (teplou) marinádou zalijeme...
více o Filipínské kuře
Růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olejem, posypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka,...
více o Zapékaná růžičková kapusta
Droždí a sýr nastrouháme a spojíme s vejcem mlékem,osolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou.tvoříme menši karbanátky.
PŘILOHA:bramborová kaše...
více o KARBANÁTKY S NIVOU
Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně...
více o Čevabčiči
Cibuli nakrajime na silnejsi nudle a podusime na oleji, pridame rozmackany cesnek a dusime dal. Pridame odkapane fazole, plechovku rajcat a podusime...
více o Indicky recept I.
Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v trojobalu a smažíme.
Podává se s...
více o Židovské řízky
Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky osmažíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme vymačkané a překrájené kysané zelí....
více o Bramborové placky plněné zelím
Brambory oloupat, nakrájet na kolečka, promíchat se solí a s utřeným česnekem a dát do zapékací mísy. Kuře osolit, opepřit (kuřecí řízky naklepat) a...
více o Česnekové kuře II.
Filé pokapeme citrónem a necháme asi 1/2 hodiny odležet. Mezitím si na oleji podusíme na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou cibuli, po...
více o Treska na zelenině II.
V jednom hrnci dáme do vařící osolené vody vařit špagety.
Do druhého hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu a až se vyškvaří přidáme nakrájenou...
více o Špagety s nivou II.
Ingredience promícháme a necháme v lednici 30 minut odležet, pak přidáme najemno nastrouhané vařené brambory a vše promícháme.
Můžeme dochutit sojovou...
více o Bramborový tatarák II.
Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme na drobno překrájené, vymačkané zelí, posekanou cibuli a žampiony, na tenké nudličky nakrájenou šunku (já...
více o Netradiční bramborový salát
Ingredience na marinádu promícháme a slabě naklepané řízky naložíme do marinády a necháme v chladnu uležet do druhého dne. Pak postupovat jak u...
více o Marinované řízky
Mangold (doporučuji koupit raději mladší = menší a křehčí, u staršího je třeba přepůlit řapíky podél a není již tak lahodný) uvaříme v osolené vodě ...
více o Mangold - Balkán
Opláchnuté papriky (celé! - včetně stopky a jadřince) opečeme přímo na suché elektrické plotýnce (případně grilu, když je nejhůř, tak i v troubě na...
více o Pečené papriky - Balkán
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme. Vlastně jsme vyrobili přírodní...
více o Bělehradský řízek
Jestli vám školní jídelna svojí bezbarvou, bezchutnou verzí dušené kapusty vzala chuť na tuto zeleninu, tento recept vám ji jistě vrátí. Kapusta...
více o Kapustový nákyp III.
Fazole namočíme přes noc, druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci na polevku na tuku zpěníme cibuli, přidáme oba druhy papriky a...
více o Pálihba - podkrkonošská polévka
Do většího hrnce dáme olej a všechny nakrájené suroviny, česnek necháme až nakonec, na zeleninu položíme porcované kuře nebo díly a dusíme asi 20 min....
více o Dietní kuře
Přebraný hrách propláchneme studenou vodou, zalijeme další studenou vodou a necháme 3 hodiny bobtnat. Pak jej v téže vodě uvaříme doměkka.
Mouku...
více o Hrachová polévka - dietní
Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na tenké nudličky, vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Přidáme cibuli...
více o Minutkový guláš - dietní
Vše nakrájíme na plátky, dáme do mísy, posypeme vegetou, zalijeme olejem. Zamícháme a necháme hodinu odležet v lednici. Pak klademe plátky brambor do...
více o Michalovy brambory
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše...
více o Fajnšmekrovi utopenci
Maso dáme do pekáčku, obložíme plátky másla a po cca 20 min. pečení při prvním podlévání přidáme neoloupané stroužky česneku. Pečeme za častého...
více o Kuře - sen milovníka česneku
Mrkev najemno nastrouháme a pokapeme šťávou z citronu, pak promícháme s krenexem (podle chuti) a drobně nakrájenou cibulí, můžete dochutit i česnekem....
více o Pomazánka na veku z mrkve
Namočené fazole uvaříme s bobkovým listem a novým kořením do měkka. Rozehřejeme tuk, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku,...
více o Guláš starého rančera
Neloupaný lilek nakrájíme na cca 1 cm vysoká kolečka, rozložíme na plech a hustě posolíme. Po 20 minutách (když z nich sůl "vycucá" hořkost) osušíme...
více o Lilková minutka
Porce kuřete opečeme na oleji. Pak je vyndáme na talíř a do pánve s výpekem přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, česnek a restujeme. Maso vložíme zpět...
více o Africké kuře II.
Česnek rozkrájejte na plátky a ve velké pánvi je zpěňte v rozpáleném oleji. Potom přidejte rajčata nakrájená na kolečka a zalijte je vejci (vejce...
více o Rychlovka
Obalené řízky v mouce zvolna opečeme. Řízky vyjmeme a do tuku přidáme slaninu. Rozškvaříme, přidáme cibuli na kolečka a zpěníme ji. Přidáme česnek,...
více o Kuřecí řízky v ostré směsi
Brambory očistíme kartáčkem a přepůlíme podél. Střed lehce vykrojíme, osolíme a pokapeme olejem. Položíme na pekáč řezem nahoru a v horké troubě...
více o Plněné pečené brambory
Kuřecí kousky zprudka krátce osmažíme na olivovém oleji a vyndáme. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, dále nasekaný...
více o Kuřecí cacciatore
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového...
více o Ukrajinský boršč II.
Připravíme si nudlové těsto. Maso pomeleme,přidáme sůl, pepř, najemno nakrájenou cibuli a česnek - promícháme. Těsto vyválíme na tenkou placku a...
více o Sibiřské pelmeně II.
Maso nakrájíme na proužky asi 4 cm dlouhé a silné 1/2 cm. Smícháme se všemi ostatními surovinami a necháme 24 hodin v lednici uležet.
Pak na pánvi na...
více o Masové placky
V míse smícháme vše dohromady, tvoříme malé placičky (můžeme obalit ještě ve strouhance), které smažíme v oleji.
Výborné i za studena. Teplé podáváme...
více o Tvarohové karbanátky
Těstoviny uvaříme. Na slanině nakrájené na kostičky s trochou oleje osmahneme cibuli, přidáme špenátový protlak, rozpustíme v něm kousek nivy (dle...
více o Těstoviny se špenátem a mletým masem
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme. Pak přidáme česnek nakrájený na plátky (nelisovat) a osmahneme....
více o Omáčka na špagety nebo jiné těstoviny