Chleba nakrájejte na kostičky, na pánvi rozpusťte máslo a kousky chleba opečte dozlatova. Oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kostičky, dejte do... více o Česnečka
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Při jejich slévání uchovejte trochu vody. Kapusty očistěte a pokrájejte na poloviny,... více o Linguine s růžičkovou kapustou a klobásou
Pohanku uvařte podle návodu na obalu. Pak ji propláchněte studenou vodou a promíchejte s citronovou šťávou, lžící olivového oleje, solí a pepřem.... více o Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm velmi najemno nakrájenou cibuli. Po 3 minutách přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a po další minutě... více o Špenátová pizza s kozím sýrem
Sladkou bramboru oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 10 minut na pařák. Mezitím si nakrájejte zbylou zeleninu, též na menší kousky. Na pánvi... více o Zeleninové curry
Na rozpuštěném másle osmažíme pórek dosklovata, přidáme na plátky pokrájené houby a smažíme do jejich povadnutí. Dále přidáme jemně nasekaný nebo... více o Podzimní pórková polévka s houbami
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku dosklovata. pak přisypeme drobně pokrájenou slaninu a dosmažíme lehce dozlatova, přidáme na plátky... více o Rohlíkové pleskačky (placičky) s houbami
Očištěné václavky pokrájíme, vhodíme do vroucí vody, promícháme, scedíme a necháme okapat. Tarhoňu uvaříme dle návodu na obalu a scedíme. Jemně... více o Václavky na slanině s tarhoňou
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou půlku cibule, na drobné kostičky nakrájenou mrkev a najemno nakrájený řapíkatý celer.... více o Boloňská pizza
Z brokolice odkrojte zdřevnatělý košťál a zbytek stonků oloupejte škrabkou na brambory. Růžičky a stonky nakrájejte na menší kousky, dejte na plech,... více o Plněná pizza calzone
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto rozdělte na 3 části. Na lehce... více o Pizza s blumami a parmskou šunkou
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu a dejte dovnitř silný plech, velkou litinovou pánev nebo kámen na pizzu. V pánvi na rozpáleném oleji krátce... více o Pizza Margherita
Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nasekaný česnek a kukuřici, asi 2 minuty. Přesypte do misky a nechte zchladnout. Pánev vytřete... více o Sýrové krokety s kukuřicí
Troubu rozehřejte na 200 °C. Do misky dejte ricottu, přidejte nasekaný špenát, bazalku, prolisovaný česnek a muškátový oříšek. Osolte, opepřete a... více o Canneloni se špenátem a ricottou
Připravte salsu: rajčata pokrájejte na čtvrtky, dejte do misky a přidejte ostatní suroviny, osolte, opepřete, promíchejte a nechte odležet. Na pánvi... více o Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem
Steak nechte odpočinout alespoň 30 minut při pokojové teplotě. Z obou stran ho osolte a opepřete. Litinovou pánev rozpalte a steak z obou stran... více o Flank steak s hráškem a fazolkami
Játra očistíme a pokrájíme na sousta. Cibuli, větší stroužky česneku, špek, špekáčky a slaninu na plátky. Vše napichujeme střídavě na jehlice nebo... více o Játrové špízy
Očištěné, omyté žaludky necháme okapat. Pokud chceme menší kusy, můžeme je přepůlit. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na oleji osmažíme lehce... více o Kuřecí žaludky v zelenině
Kuřecí žaludky dobře očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pokud chceme menší kousky, ještě je přepůlíme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a dáme... více o Kuřecí žaludky v pikantním sosu
Silnější vepřové plátky, námi vybraného vepřového masa opatrně prokrojíme a vytvoříme do nich hluboké kapsy, které naplníme připravenou houbovou... více o Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce
Houby očistíme (nenamáčíme) a pokrájíme na malé kousky, které dáme do mísy. Vejce vyšleháme, přidáme pivo, nastrouhaný česnek, hořčici, majoránku,... více o Rarášci (placičky) z lesních hub
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme rozvonět drcený kmín, jemně nasekaný česnek a přisypeme na kousky natrhaný... více o Chlebová bramborová polévka s houbami
Gnocchi uvařte dle návodu. Pánev se směsí sundejte z plamene, vmíchejte bylinky, smetanu a uvařené gnocchi. Do dvou pečících misek (nebo jedné velké)... více o Zapečené gnocchi s rajčaty
Připravte si 2 pánve s poklicí. Cibule nasekejte najemno, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na kousky, rajčata spařte, oloupejte a také rozkrájejte... více o Lečo se sázeným vejcem
Mrkve dobře omyjte a podélně pokrájejte na hranolky. Květák rozeberte na růžičky a ty ještě pokrájejte na menší kousky. Zeleninu dejte na plech,... více o Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
V kastrolu na lžíci oleje asi minutu restujte kari pastu, aby se důkladně rozvoněla. Přidejte nastrouhaný zázvor, jemně nasekaný česnek a velmi krátce... více o Rychlé vegetariánské karí
Batáty důkladně umyjte, každý několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte do změknutí, asi 30–40 minut, záleží... více o Panenka s batátem a pestem
Panenku očistěte a podélně do ní uprostřed udělejte dlouhým tenkým nožem otvor. Meruňky nasekejte a promíchejte s nadrceným římským kmínem, pokrájeným... více o Panenka plněná sušenými meruňkami
Pečivo nakrájejte na kostky. Část másla rozehřejte na pánvi, pečivo na něm postupně opečte dozlatova a nasypte do velké mísy. Na zbylém másle na pánvi... více o Velikonoční nádivka
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle dosklovata. Přidáme pokrájené houby, česnek a drcený kmín a dále smažíme do povadnutí (změknutí) hub. K... více o Chlebová polévka s houbami a smetanou
Na drobně pokrájeném špeku s troškou sádla nebo oleje osmažíme po stranách nakrojené, osolené a opepřené plátky kotlet z obou stran, pak je vyndáme... více o Kotlety na houbách a zelenině
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na jemně pokrájeném špeku lehce dozlatova, ke konci smažení přidáme rozvonět drobně nasekaný česnek. Přisypeme... více o Houbová směs se zeleninou na topinky, tortilly...
V hmoždíři nadrťte římský kmín a koriandr s trochou soli. Avokádo rozkrojte a zbavte pecky. Česnek oloupejte a naplocho nožem rozmáčkněte. Jarní... více o Avokádový hummus
Římský kmín rozdrťte v hmoždíři se špetkou soli. Česnek oloupejte a rozdrťte plochou stranou nože. Cizrnu slijte a propláchněte. Všechny suroviny... více o Hummus
Mladou neloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme pustit šťávu. Cuketu vymačkáme v rukách co to jen jde, abychom její... více o Cuketové tortilly (placky) se sýrem - bez mouky
Kuře očistíme, nasolíme (i uvnitř), okořeníme a posadíme do pekáčku, zapékací mísy nebo remosky na drobně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, bylinky... více o Houbové kuře (nejen) s těstovinami
Ořechy dejte do mixéru, přidejte nahrubo nasekané bylinky, oloupaný a rozdrcený česnek, osolte a mixujte, dokud nevznikne hustá kaše. Přidejte olivový... více o Těstoviny s vlašskými ořechy
Do mísy dejte předem uvařenou a vychladlou quinou, přidejte vejce, 2/3 nasekané pažitky, 3 utřené stroužky česneku, jemně nastrouhaný parmazán a... více o Placky z quinoy
Pórek očistěte, odkrojte konce, podélně ho rozkrojte a propláchněte, v rozeklané zelené části rádo ulpívá bláto, tak se ho touto cestou zbavte. Čistý... více o Čočková polévka s pórkem
Do výkonného mixéru nebo food processoru dejte fazole, 2/3 mandlí, citronovou šťávu, jemně nasekaný rozmarýn, česnek a přilijte olivový olej. Vše... více o Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Připravte krutony. Bagetu nakrájejte na kostičky, v míse promíchejte s olejem a rozpuštěným máslem. Přidejte nadrobno nasekané bylinky a kousky pečiva... více o Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
V rendlíku smíchejte sójovou omáčku, ocet, cukr, přidejte rozmačkaný česnek a zázvor pokrájený na kolečka. Vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne... více o Asijské nudle s trhaným kuřecím masem
V pánvi rozpálíme trochu oleje nebo sádla. Kotlety nakrojíme po stranách, osolíme, opepříme a osmažíme z obou stran dozlatova. Pak kotlety vyndáme a... více o Kotlety se slaninou a žampiony
Troubu rozehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Hrušky oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte jádřince. Dýni překrojte napůl,... více o Dýňová polévka s hruškami
Rajčátka a cibuli nakrájíme opravdu na drobné kostičky, pokud má někdo ráda pálive může přidat chilli papričku nebo chalapeňos papričku. Do směsy... více o Veganské Mexiko
Vybíráme těstoviny bez vajíčka! Všechny ingredience vložíme na části do široké pánve, nebo širokého hrnce. Zalijeme vodou, přidáme bujón, a dusíme.... více o Vegan těstoviny z jedné pánve
Chystáme den předem: Sójové kostky zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Tím z části zbavíme maso sójové a moučné chuti. Vodu vylejeme, napustíme... více o Veganský guláš
Troubu rozehřejeme na 230°C. Maso nakrájíme na kostky o hraně asi 4 cm a dobře osušíme. Slaninu nakrájíme na kousky cca 3x2 cm, vložíme do vroucí vody... více o Hovězí po Burngunsku
Brokolici rozeberte na růžičky, cibuli nasekejte najemno, mrkev, petržel a celer očistěte a nakrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte olej s máslem a... více o Krémová brokolicová polévka s kokosovou smetanou
Mouku se špetkou soli promněte v prstech se studeným máslem nakrájeným na kostky, až vznikne drobenka. Přidejte žloutek a 50 ml studené vody a rychle... více o Quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou