Filé pokapeme citronem, osolíme a obalíme v mouce, potřeme rozetřeným čenekem a dáme do vymazaného pekáče. Nastrouhaný sýr smícháme s vejci, přidáme...
více o Filé na česneku se sýrem
Připravíme směs z česneku, pepře, soli a dvou lžic oleje. Tím pomažeme rybky hlavně zevnitř a necháme uležet alespoň 12 hodin v ledničce. Nakrájíme...
více o Babiččina ryba na pátek
Na pánvi osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a na drobno česnek. Tak pět minut necháme vařit. Osolíme, opepříme a nalijeme na pekáč...
více o Panenky St. Tropez
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky plnotučné...
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Náplň: špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli...
více o Cannelloni se špenátem
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka osmahneme na trošce oleje, přidáme na velké kostky nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Jakmile maso pustí...
více o Portugalský guláš
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, přisypeme papriku a přilijeme studenou vodu. Poté přidáme na kostky nakrájené maso, oloupané a nakrájené brambory...
více o Slovinský guláš
Brokolici krátce povaříme v osolené vodě, osušíme. Obalíme v trojobalu a na oleji usmažíme do zlatova. Usmaženou brokolici potřeme pastou z utřeného...
více o Smažená brokolice
Z masa nakrájíme medailonky, které zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme v lednici alespoň 3 hodiny odležet. Pak nakrájíme...
více o Kondelíkův špíz
Maso z kýty a jater pokrájíme na nudličky, dáme do misky a smícháme s rozšlehaným vejcem, škrobovou moučkou a pepřem. Uložíme asi na jednu hodinu do...
více o Maso dvou barev
Rohlíky nakrájím na kolečka a rozmočím v menším množství mléka.
Játra buď nakrájím na malé kostičky, nebo umelu. Cibuli nakrájím nadrobno a osmažím do...
více o Játrová nádivka na pekáč
Tvrdší rajčata nakrájíme na silnější plátky, osolíme a obalíme v těstíčku z vejce, hladké mouky a česneku. Smažíme na pánvi do zlatova. Výborné k...
více o Rajčata jinak
Brambory nastrouháme na jemno, přebytečnou vodu slijeme a polijeme brambory 2 lžícemi mléka, přidáme krupici, 2 bílky, prolisovaný česnek, majoránku a...
více o Racio bramborák
Papriky rozčtvrtíme, cibulku nakrájíme na silná kolečka. Česnek posekáme. Mozzarellu pokrájíme na kostky. Rozehřejeme olivový olej a v něm asi 5 min....
více o Zapečené papriky II.
Brambory omyjeme a vaříme v osolené vodě s kmínem asi 15 min. Scedíme, oloupeme a necháme vychladnout. Špenát očistíme, několik minut povaříme a...
více o Brambory ve slanině se špenátem
Vše pomlít na masovém mlýnku (já jsem ještě i pomixovala) a dobře promíchat se solí. Dát do skleniček, zavřít a šoupnout do špajzu.
Používat jako...
více o Polievková zmes
Nejprve nakrájíme cibuli na kostičky a dáme restovat na trochu oleje na pánev, potom přihodíme nasekaný česnek (určitě je lepší nasekaný než...
více o Kuřecí paličky ve špagetové omáčce
Dužinu avokáda a ostatní přísady kromě pažitky umixovat, pak už jen vmíchat pažitku. Používáme jako obměnu všude tam, kde se používá tatarka. Ovšem...
více o Tatarka úplně jinak
Veku z předešlého dne nakrájíme na tenké plátky a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Pak potřeme česnekem a taveným sýrem se šunkou, posypeme...
více o Cikánské toasty
Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata nařízneme, ponoříme na chvíli do...
více o Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Papriky, rajčata, cibuli a česnek očistíme, trochu překrájíme, trochu osolíme a uvaříme v hrnci do měkka. Bůček vaříme v papiňáku cca 1,5 hod. ve...
více o Ďábelské toasty - směs
Sýr rozdrobíme a smícháme s ostatními přísadami. Pokud je husté, můžeme zředit mlékem. Rozhodně nesolit - sýr je slaný dost!
Skvělé na chleba i bílé...
více o Česneková pomazánka z balkánského sýra
Brambory uvaříme skoro do měkka, pak je slijeme, pokrájíme a ve velké (nejlépe těžké litinové, ale není podmínka) pánvi dozlatova opečeme. Přendáme na...
více o Játra na slanině a tymiánu
Velké množství cibule usmažíme na oleji do sklovata, přidáme mletou papriku a chili (pokud pokrm nechcete ostrý, vynechejte pálivé koření, ale pravé...
více o Kuře po etiopsku
Cuketu nakrájíme na plátky, papriku na proužky a cibuli na kolečka. Promícháme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, olej, ocet, cukr a sůl podle chuti...
více o Cuketová turšija
Plátky cuket opečeme na oleji s kolečkami cibule a plátky česneku. Přidáme 1/2 lžičky černého pepře, zalijeme vínem, osolíme, osladíme a přidáme ocet....
více o Cuketa na víně
Námi použité maso řádně omyjeme, osušíme. V následujícím kroku maso po vláknech uprostřed skrz prokrojíme dlouhým nožem. Do utvořených otvorů vsuneme...
více o Pečené maso s očima
Rajčata nakrájíme na 1,5 cm hrubé plátky a usušíme v sušičce nebo v troubě. Potom je poskládáme do malých lahviček tak, že dáme 2 cm vrstvu rajčat, na...
více o Sušená rajčata v oleji
Kuře zbavíme kůže, vykostíme, pokrájíme na čtvrtky, posolíme, jemně posypeme směsí červené papriky pálivé a sladké a položíme na pekáč vymašťěný...
více o Kuře v peřině
Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Potom je přemícháme s majoránkou, česnekem, troškou soli, špetkou kmínu, pepře a dvěma...
více o Babské kuře
Nivu nastrouháme na jemno, přidáme tatarku a česnek. Vše zamíchame. Pokud přidáme eidam, pomazánkové máslo, přidáme podle potřeby česnek i tatarku....
více o Česneková pomazánka z Nivy
Kuřecí prsa lehce naklepeme a naložíme alespoň přes noc do směsi: provensálské koření, sójová omáčka a česnek (vše podle chuti).
Druhý den prsa...
více o Cardova kuřecí prsa
Rozmražená treska (filé) se nakrájí na rovnoměrné kostky (5x5 cm). Ve vhodné nádobě se na oleji zpění nadrobno nakrájená cibule, pór (jen bílá část),...
více o Bujabéza z tresky
Maso nakrájíme na kostičky a osmahneme (posypané asi lžící solamylu) na másle do zlatova. Přidáme koření, trochu sojové omáčky a lžíci cukru, který do...
více o Kuře a la Stroganov II.
Maso přivedeme do varu, hned vyměníme vodu a vaříme cca 1 a 1/2 hod. Maso nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli, vymačkaný česnek, všechno koření kromě...
více o Charčo - Gruzínská polévka
Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30x20 cm). Připravíme špenát klasickým způsobem ...
více o Příloha s překvapením
Cibuli nakrájíme na hrubo - podélné lístky, česnek nakrájíme také na hrubo. Přivedeme olej do varu a veškeré suroviny do něj vhodíme, přičemž...
více o Královský gril
Na tuto dobrůtku jsou nejlepší suchohřiby, ale nic nebrání zkusit i jiné druhy, nyní právě rostou jako divý.
Jejich kloboučky osolíme, obalíme v...
více o Houby v košilce
Očištěné kloboučky bedel potřeme touto směsí: česnek utřeme se solí, zakápneme olejem. Pak kloboučky posypeme kmínem a namáčíme do polotuhého těstíčka...
více o Bedly po lesnicku
Kuře vykostíme a nakrájíme na kousky, nebo řízky na kostičky. Zpěníme cibuli s plátky česneku na oleji, přidáme kostičky masa a osmahneme. Pak přidáme...
více o Kari kuře
Houby nakrájíme na plátky a osmažíme na části másla. Na zbytku másla osmažíme cibulku do zlatova. Přidáme utřený česnek se solí, majoránku, kečup,...
více o Houby po maďarsku
V hlubší pánvi zesklovatíme kostičky slaniny, orestujeme nakrájenou cibuli či porek, přidáme nakrájené houby s kmínem, osolíme a dusíme, až směs...
více o Modravské maso
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu, přidáme maso a ostatní ingredience a tvoříme knedlíčky velké asi jako švestkové knedlíky. Mezitím...
více o Gulky revúdské (knedlíčky z masa)
Hermelíny podélně rozkrojíme a vydlabeme. "Vnitřky" hermelínů smícháme s máslem, ořechy, česnekem a solí. Dodávám, že dle chuti můžete dát česneku i...
více o Hermelín s ořechy
Maso osmahnout na oleji, potom je vařit v hrnci s tabascem a papričkami 30 minut. Přidat zbylé přísady kromě mouky, vařit 45 minut, sebrat tuk....
více o Chilli con Carne II.
Maso osolíme, okmínujeme a dáme na rozpálený olej opéci. Opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme....
více o Dušené vepřové v zelí
Na rozehřátý olej se dá pokrájená cibule a na kostičky nakrájené maso. Zadusí se a po chvilce se přidá červená paprika, pepř, sůl, podlije se vodou a...
více o Džuveč II.