Kotlety nebo řízky naklepeme, kraje trochu nařízneme, potřeme hořčicí, utřeným česnekem, posypem grilovacím kořením a osolíme. Poklademe plátkem...
více o Kotlety (řízky) v alobalu
V mírně osolené vodě s kapkou olivového oleje dáme vařit těstoviny. Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na...
více o Těstoviny Vita
Cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc namočenou. Druhý den ji v téže vodě cca 1 hodinu vaříme, vodu mírně...
více o Cizrnová pomazánka
Párky nakrájíme na tenké plátky, smícháme se sýrem nakrájeným na kostičky, přidáme na nudličky nakrájenou a spařené zelí. Zalijeme marinádou z octa,...
více o Švýcarský sýrový salát
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, rozdrcený stroužek česneku a po chvilce na čtverečky nakrájené plátky šunky a...
více o Dobroučké špagety
Na oleji zpěníme cibulku pokrájenou na drobné kostičky. Po zesklovatění cibulky přihodíme pokrájený salám taktéž na kostičky. Krátce orestujeme, dále...
více o Těstovinový salát s jogurtem
Omytou cuketu, omyté, oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme do vařícího zeleninového vývaru. Vaříme doměkka. Vše rozmixujeme a ochutíme...
více o Cuketová "hrachovka"
Cuketu rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli a rajčata na kolečka. Vše smícháme v míse, osolíme...
více o Cuketové lečo v alobalu
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Do pekáčku nalijeme olej (asi 2-3 mm) přidáme brambory, salám nakrájený na kostičky, sůl, pepř,...
více o Babiččiny "Francky"
Těstoviny uvaříme a scedíme. Přidáme hrášek, na nudličky nakrájené papriky, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Hořčici rozšleháme s octem, olejem...
více o Těstovinový salát se salámem
Brambory uvaříme v slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriku, cibuli nakrájenou na tenká kolečka....
více o Bramborový salát po indicku
Cizrnu namočíme na 12 hodin a uvaříme. Pastu rozetřeme se šťávou, solí, pepřem, rozetřeným česnekem, podle potřeby přidáme 1-2 lžíce vody a promícháme...
více o Cizrnový salát
Uvařené těstoviny smícháme s hráškem, na proužy nakrájenou paprikou, nakrájenou cibulí a česnekem. Hořčici rozšleháme s octem a olejem, osolíme,...
více o Tětovinový salát se salámem
Anglickou slaninu nakrájíme a rozškvaříme na lžíci oleje, přidáme na kostičky nakrájený měkký salám, lehce osmahneme a zasypeme lžíci mouky, lžičkou...
více o Mexická fazolová polévka
Cizrnu necháme okapat a rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši. Osolíme, opepříme.
Podáváme s...
více o Pomazánka z cizrny
Fenykly důkladně očistíme a omyjeme. Vnější listy, stonky a vnitřní tvrdé části odstraníme. Drobné zelené lístky dáme stranou. Fenykly vložíme do...
více o Zapečené fenykly
Kapra naporcujeme (kdo nemá rád kůži, tak ji stáhneme), osolíme, zalijeme vínem, olejem, přidáme lisovaný česnek a kmín. Vložíme do vyhřáté trouby a...
více o Pečený vánoční kapr
Porce kapra potřeme směsí česneku utřeného se solí a špetkou zázvoru. Necháme v chladu asi 2 hodiny odležet a potom obalujeme v trojobalu. Smažíme ve...
více o Lahůdkový vánoční kapr
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmažíme na oleji (výjimečně olejem nešetříme), přidáme lžičku mouky, až zrůžoví odstavíme, přidame sladkou papriku a...
více o Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
Lilky a papriky opečeme na sucho v troubě (nejlépe na starém plechu) a necháme vychladnout. Papriky jsou zpravidla o něco dříve hotové. Rajčata...
více o Turecká pomazánka z lilku
Na pánev s rozehřátým sádlem nebo olejem lžící dáme připravené těsto na bramborák, do tohoto těsta zatlačíme bramborový knedlík (který jsme si...
více o Bramborové knedlíky opečené v bramboráku
Příprava: přední část králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a ze všech stran opražíme na lžíci oleje. V pekáčku zpěníme na 3 lžících olivového oleje...
více o Pyrenejský králík
Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm šalotku i česnek....
více o Králičí špíz s rozmarýnovými bramborami
Maso osolit, pokapat citrónovou šťávou a nechat chvilku odpočinout. Pak maso obalíme tenkými plátky anglické slaniny.
V pekáčku na lžíci másla a lžíci...
více o Králik pečený s paprikou
Maso nakrájíme na kousky, řádně omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj šalvějové lístky, stroužky česneku a kousky masa. Při velké...
více o Králík po myslivecku II.
Králíka omyjeme v octové vodě, vnitřek potřeme solí a pepřem. Játra a srdce nadrobno nasekáme a spolu s polovinou česneku, šunky, fenyklových semínek...
více o Králik se šunkou a slaninou
Králíka nakrájíme na porce. Bůček nakrájíme podél kosti na plátky. Oloupaný česnek utřeme se solí. Naporcovaného králíka i plátky bůčku potřeme...
více o Králík po staročesku
Králičí hřbet oddělíme od stehen, odstřihneme břišní laloky, hřbet rozdělíme na tři stejné kusy. Stehna přeřízneme kloubu. Játra a ledvinky odložíme....
více o Králík se zelím a mrkví
Králíka nakrájíme na porce a všechny části prošpikujeme kousky anglické slaniny a osolíme. Porce masa potom vložíme do pekáčku, položíme na ně plátky...
více o Voňavý králík na rozmarýnu
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky, stroužek česneku oloupeme a rozmačkáme, petržel rozsekáme. Ve velké nádobě rozmícháme vodu s octem a...
více o Zajíc po vinařsku:
Odkrojíme stehna a přední nohy, vše nasekáme na půlky. Zbytek králíka rozporcujeme na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Podélně...
více o Králík á la Malorca:
Koleno uvaříme do měkka ve slané vodě s novým kořením. Necháme vychladnout, vyklepneme a potřeme směsí z mletého masa, soli, pepře, česneku, natě a...
více o Roláda z pečeného kolena
Rajčata spaříme a oloupané povaříme s nastrouhanou mrkví a jablkem. Přidáme nasekanou petrželovou nať, cibuli, česnek, bobkový list (ten po uvaření...
více o Originální protlak
Zelí nakrájíme na jemné pásky a spaříme. Přidáme Nivu, prolisovaný česnek nebo ořechy.
Jogurt smícháme s octem, cukrem, pepřem a vmícháme do salátu....
více o Newyorský salát
Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15-20...
více o Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme ho na asi...
více o Křupavý bůček
Na biftek použijeme stejné ingredience jako na Tatarský biftek ze svíčkové, pouze místo masa dáme vařenou na drobno nastrouhanou bramboru....
více o Tatarský biftek z brambor
Dýni omyjeme, oloupeme, jádřinec i s měkkou dužinou odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli,...
více o Dýně po čínsku
Všechno nakrájíme, česnek na tenké plátky. Necháme zesklovatět cibuli, podusíme s paprikou a žampiony, přidáme sůl, česnek a vegetu. Do hotové směsi...
více o Zeleninová směs s houbami
Na omastku orestujeme na půlkolečka krájenou cibuli. Po zrůžovění cibule přidáme pokrájená a případně i odblaněná játra. Krátce orestujeme, okořeníme...
více o Játra na fazolích
Chleba, točeňák, cibuli pokrájíme na kostky. Chlebem vyložíme spodní část zapékací misky. Na omastku necháme zpěnit cibulku, posléze přidáme točeňák,...
více o Chlebodědek
Špenát rozmrazíme, ochutíme solí a pepřem. Do vychladlého vmícháme vejce, a mouky tolik, aby jsme měli husté těsto a mohli házet halušky do osolené...
více o Zelené halušky s nivovou omáčkou
Dobře omyté kuře vytřeme uvnitř utřeným česnekem a okořeníme. Dutinu vyplníme pokrájenými syrečky promíchanými se slaninou a opět okořeníme. Přidáme...
více o Kuře mnoha vůní
Menší nové brambory omyjeme, i se slupkou nakrájíme na osminky a krátce (asi 8-10 minut) je povaříme.
Pomazánkové máslo smícháme s bylinkami, solí a...
více o Bylinkové brambory
Syrové brambory nastrouháme, vodu slijeme, přidáme mouku, celá vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, jestli je husté těsto, přilijeme trochu mléka. Do...
více o Plněný bramborák
Smícháme mleté maso s vejci, strouhankou nebo rozmáčenou houskou, rozetřeným česnekem, 2 vajíčky. Okořeníme (pepř, majoránka, kmín) a osolíme....
více o Zapékaní chrousti
Prvním krokem vrhneme fazole do mísy a zalijeme dostatečným množstvím vody. K fazolím rozdrobíme hovězí bujon a lehce zastříkneme tabascem. Můžeme...
více o Fazolačka s amoletou
Játra opereme, odstraníme blány a nakrájíme na větší plátky (drůbeží necháme tak jak je koupíme), cibuli nakrájíme na hrubo jak hranolky. Všechen...
více o Játra - super