Do většího pekáče si necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Maso (ideální na dva kusy okolo cca 650 g) vložíme na cibulku a...
více o Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Sušené ovoce, rozinky, fíky, mák a mandle zalijeme vínem a necháme přes noc táhnout. Druhý den utřeme cukr s tukem do pěny a postupně zašleháváme...
více o Vánoční chlebíček s vínem
Kotlety musí být trochu silnější, aby se v nich mohla udělat kapsa. Pak je naklepeme a naplníme.
Náplň: Na lžíci oleje dáme trochu cibule zpěnit,...
více o Plněné kotlety
Naporcovaného králíka osolíme, opeříme, potřeme rozdrceným česnekem a hořčicí a opečeme zprudka na oleji. Poté ho vyjmeme a vložíme do zapékací mísy...
více o Králík na víně II.
Očištěnou a omytou kachnu rozdělíme na porce a osolíme. Slaninku necháme v hrnci zesklovatět, vložíme na ni porce kachny a po všech stranách ji...
více o Kachna na víně
V 1 litru červeného vařeného vína roztopíme 1 kg cukru a necháme vychladnout. Přidáme rum a zalejeme tím višne. Necháme stát 6 týdnů....
více o Višně v rumu (Griotka)
Nakrájenou cibulku zpěníme na pánvi, poté přidáme játra a orestujeme, pozor, aby nepustila šťávu, tomu zabráníme, že játra necháme nejprve zatáhnout a...
více o Játra na víně
Králíka naložíme den předem: v menším pekáčku, ve kterém budeme péci, rozmícháme sušený tymián v oleji a porce králíka v něm vykoupeme. Šalotky...
více o Ušák nevinně na víně
Pekáč vymažu máslem, položím silně nakrájená na kolečka brambor, osolím, okmínuju. Kuřecí čtvrtky, které jsme marinovali v oleji se solí a česnekem,...
více o Výborné kuřecí čtvrtky v pekáčku
Část slaniny nakrájejte na špalíčky. Bažanty prošpikujte slaninou. Osolte je opepřete. Zbylou slaninu pokrájejte na kostičky. V pekáčku rozehřejte...
více o Bažant s ořechy
Kančí maso,nakrájejte na kostky a naložte do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a utřeného česneku. Maso nechte marinovat alespoň 1...
více o Divočák po myslivecku
Cibuli, česnek nakrájejte na kousky a opečte na oleji. Housky nakrájejte na kousky, krátce povařte v mléce. Kus kýty nakrájejte na tenké proužky....
více o Zvěřinová paštika
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek. Tento pudink vlijeme do vymazané...
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Králíka naporcujeme na 1/4, osolíme a opepříme.
Ve velkém hrnci dáme vařit vodu, do které vložíme na půlkolečka nakrájenou mrkev, na jemno nakrájenou...
více o Králík na belgický způsob - Flappy
Na rozškvařené slanině osmahneme pokrájené houby a krátce je podusíme s červeným vínem a kečupem. Šunku opečeme na másle a přendáme na talíře....
více o Šunka podle paní nadlesní
Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny stát, aby pusila šťáva. Pak je...
více o Borůvkový (višňový) likér
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na tuku. Pak přidáme nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, pórek na kostky a...
více o Hovězí maso na zelenině II.
Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme vznikne 6 plátků. Utrhneme asi 50 cm pruh alobalu a potřeme řádně olejem s kořením, položíme na něj mírně pěstí...
více o Kuřecí Pepe plátek
Osmažíme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso a restujeme, až maso ztratí hrany (zatáhne se). Přidáme rajský protlak -...
více o Vepřové kostky ála bažant
Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka - pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si...
více o Pytlácká topinka
Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem. Játra nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce s česnekem....
více o Drůbeží játra Monte Negro
Játra nakrájíme na nudličky a v sáčku naklepeme tak, aby se nerozdrtila. Opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme na oleji a másle po obou...
více o Vepřová játra ve vinné omáčce
Králíka naporcujeme, rozpálíme tuk a zpěníme cibuli, můžeme přidat i slaninu (není nezbytná), opepříme, osolíme, přidáme kmín a prudce opečeme. Pak...
více o Houbovecký králík
Nasolíme, nakořeníme a poprášíme moukou kuřecí čtvrtky. Ve větším hrnci na oleji orestujeme kuře přisypeme nakrájenou cibuli, česnek, žampiony....
více o Manželovo divoké kuře
Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme....
více o Vinařské kotlety
Jahody omyjeme, velke rozkrojíme, prosypeme cukrem, zalijeme vínem, promícháme a necháme vychladit - nejlépe do druhého dne.
Je to bezva osvěžení v...
více o Jahodové osvěžení
Těstoviny na boloňské špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu.
Omáčka: na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso...
více o Skvělé boloňské špagety
Do kastrolu dáme olej a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli, přidáme hořčičné semínko a ještě chvíli smažíme, vložíme očištěné umyté maso, necháme...
více o Králík v leču
Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Potom očistíme celer, řapíkatý celer umyjeme a oba nakrájíme najemno. Olej zahřejeme a podusíme na něm...
více o Pizzaiola - rajčatová omáčka na pizzu
Řízky naklepeme opepříme, dle chuti okořeníme, posypeme hladkou moukou a na oleji opečeme z každé strany 2 minuty.
Přendáme do zapékací misky, šťávu...
více o Řízky pana faráře
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka osmažíme kousky masa, obalené škrobem. Maso shrnem stranou, přidáme kostičky cibule, trochu osmahneme, dále proužky...
více o Kuře Cacciatori
Do litru vína (červeného nebo bílého) dáme 10 stonků petržele i s listy, přidáme jednu, nanejvýš dvě lžíce vinného octa. Tuto směs vaříme asi 10 minut...
více o Víno na srdce
Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a cibuli nakrájíme na drobno. V rozehřátém másle necháme cibuli zesklovatět, přidáme žampiony a společně...
více o Pstruzi na červeném víně
Očištěného králíka naporcujeme, osolíme a po jedné straně potřeme paprikou.
V kastrolu rozpustíme 100 g nakrájené slaniny a porce králíka na ní prudce...
více o Králík pro labužníky
Na oleji osmahneme po obou stranách maso a na chvilku odstavíme, nebo ztlumíme. Na vedlejší pánvi a na trošce oleje orestujeme zeleninu a cibuli. Vše...
více o Hovězí guláš se zeleninou II.
Očištěné a omyté kuře osušíme a rozdělíme na 4 porce. Mouku smícháme se solí a pepřem a tuto směs vetřeme do porcí kuřete. Osmažíme je po obou...
více o Kuře po myslivecku III.
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky nebo můžeme nastrouhat na hrubo a rozložíme ji v míse na maso i s kořením. Vodu svaříme s octem a po vychlazení...
více o Hovězí na divoko
Nadrobno nakrájenou cibuli vhodíme na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Přidáme maso a uzený bok (oboje nakrájené) a smažíme dalších cca 5 minut....
více o Burgundská
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku.
Maso obalíme v mouce se solí a pepřem,...
více o Hovězí daube
Sušené houby namočíme aspoň na 30 minut do vody. Maso nakrájíme na kousky (jako na guláš), špek na kostičlky a klobásy na kolečka. Hlávkové zelí...
více o Polský bigos
Rajčata dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou, po 20 minutách slijeme, necháme okapat a najemno posekáme. Maso omyjeme, osolíme, opepříme a okořeníme...
více o Telecí závitky s citrónovou omáčkou
Na trošce oleje orestujeme lehce osolená, na kousky nakrájená kuřecí prsa, která jsme obalili v mouce. Přilijeme červené víno - tolik, aby vznikla...
více o Kuřecí kousky s olivami
Maso nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a v tlakovém hrnci prudce osmahneme na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme...
více o Slavnostní hovězí na víně
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko nakrájené na čtvrtky a všechno...
více o Vánoční punč paní doktorové
Očištěné, na plátky nakrájené houby a rozsekanou cibuli podusíme na oleji. Přidáme rozškvařenou slaninu, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou s...
více o Houbová myslivecká
Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a skořicí. Promícháme a přidáme víno. Potom vmícháme ušlehaný sníh z bílků a...
více o Burgundská bábovka
Makrely zbavené ploutví a vnitřností umyjeme, usušíme, posypeme pepřem, solí, pokapeme citrónem a necháme chvíli odležet. Mezitím na másle do růžova...
více o Opilé makrely
Všechno ovoce nakrájíme na drobnější kousky, dáme do mističek a polijeme zálivkou z bílého jogurtu. Jogurtovou zálivku připravíme z našlehaného...
více o Ovocný salát s jogurtovou zálivkou