Maso vcelku osolíme, opepříme a převážeme nití (aby mělo pěkný oblý tvar). Maso opečeme na oleji v pekáči, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na...
více o Vepřové pečené na mléce
Pohanku spaříme vařící vodou, aby voda dosahovala asi tak 3-5 cm nad pohanku. Přiklopíme, necháme stranou. Uvaříme rýži. V hrnci na 2 lžících oleje...
více o Pohankovo-kapustová polévka
Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 7 minut). Obereme a na jemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby (při...
více o Humrové chlebíčky
Celer a řepu nastrouháme, osolíme, opepříme, zakapeme citonovou šťávou a přidáme bílý jogurt.
Je to dietní a zdravé, ale přitom výborné. Někdy přidám...
více o Vitamínová bomba proti chřipce
Maso nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev a celer... dáme na rozpálené sádlo (olej), osolíme, mírně osmahneme, přidáme koření, podlijeme vodou a...
více o Vepřový guláš s jablky na víně
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájený bůček. Necháme zadusit. Zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k cibuli....
více o Jiný houbový gulášek
Kuře očistíme a dobře nasolíme. Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky nebo ji nahrubo nastrouháme. Pak dáme zeleninu do pekáče, na ni dáme...
více o Kuře se zeleninovou omáčkou
Do hrnce dáme na kostičky nakrájený bůček a osmahneme. Pak přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a žampiony, zase osmažíme, osolíme, opepříme a zalijeme...
více o Selská pivní polévka
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž...
více o Havlův burgundský guláš
Do velkého hrnce dáme olej, nakrájíme cibulku na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme maso a orestujeme. Zalijeme vodou a přidáme oloupané a omyté...
více o Fazolová polévka se zelím
Nadrtíme robotem na zeleninu,smícháme se solí a sušíme. Poté opět nadrtíme a sušíme... Můžeme přidat petrželovou a celerovou nať....
více o Sušená zelenina - Podravka
Všechny přísady umeleme na masovém strojku, smícháme dohromady a natlačíme do sklenic zavíčkujeme a sterilujeme. Vhodné do polévek a pod maso....
více o Zeleninová vegeta
Maso nakrájíme na kousky, přidáme uvařenou mrkev nakrájenou na nudličky a celer, hrášek, vejce, okurek, jablko. Promícháme s majonézou a smetanou,...
více o Salát z drůbeže
Zeleninu postrouháme, natě nakrájíme. V nádobě rozehřejeme máslo a přidáme všechnu zeleninu a sůl. Dusíme přibližně 20-30 minut. Ještě horké plníme do...
více o Zelenina do polévky
Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričky a celer. Přidáme na malé kousíčky nakrájené maso, které bylo...
více o Pikantní rizoto
Rajčata, cibuli, celer i s natí, petržel, fazole, krupky, houby (nadrobno nasekané) vložíme do vody a vaříme cca hodinu téměř do měkka. Pak přidáme...
více o Polévka - Krupnik
Cibuli, celer, mrkev a šunku nakrájíme na větší kousky. Rozdrtíme si česnek. Plechovky fazolí slijeme a propláchneme. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme...
více o Cassoulet II.
Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem,novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou. Po uvaření vyjmeme...
více o Jazyková svíčková
Fazole namočíme přes noc, propláchneme a dáme vařit do studené vody (asi tak litr a půl). Až začnou vařit, přidáme papriky vcelku, jen zbavené semínek...
více o Fazole z kláštera "Sv. Konstantin a Elena"
Brambory, celer, cibule a oloupaná vejce na kostičky, osolit, ochutit citronovou šťávou a promíchat s majonézou. Možno ozdobit nakrájeným vejcem a...
více o Vaječný salát s celerem
Do 1 a půl litru rozpustíme bujón a přidáme mraženou zeleninu. Když voda začne vřít, přidáme instantní polévku a dochutíme pepřem a vegetou. Povaříme,...
více o Rychlá slepičí polévka
Dýni oloupeme a zbavíme jadérek, nakrájíme na malé kostky. V hrnci s vařící vodou povaříme zhruba 12 minut. Scedíme a rozšleháme s mlékem a muškátovým...
více o Golden Cottage Pie
Zeleninu nastrouháme na slzičkovém struhadle. V kastrolku necháme rozpustit máslo a přidáme zeleninu a osmahneme. Játra odblaníme a nasekáme na menší...
více o Játrová omáčka s kořenovou zeleninou
Z krůty vyjmeme drůbky (jatýrka, žaludek, srdíčko a krk) necháme na polévku. Krůtu umyjeme a vysušíme papírovou utěrkou. Cibuli, celer a polovinu...
více o Pečená krůta podle kanadského receptu
Uzené maso zalejeme vodou a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nastrouhaný celer a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, zalejeme...
více o Čočková polévka s uzeným masem
Na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso, přidáme rozdrobené kvasnice, tavený sýr a necháme roztavit. Zalejeme cca...
více o Kvasnicová polévka s uzeným masem a celerem
Maso osolíme a prošpikujeme proužky slaniny. Vložíme do pekáče s olejem a pečeme při 250 °C. Otáčíme a po chvilce přidáme nakrájenou na kostičky...
více o Hovězí pečeně s rychlo knedliky
Na oleji a másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, zasypeme moukou, opražíme. Přidáme vejce, zamícháme do ztuhnutí, zalijeme horkou vodou, rozmícháme,...
více o Nejrychlejší polévka
Na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme masox, prolisovaný česnek, na jemno cibuli a podravku. Povaříme asi 15 minut...
více o Falešná slepičí polévka
Mrkev a ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, stejně jako pórek a okurky. Kedlubnu a celer nastrouháme na silné nudle, papriku na nudličky. Vše...
více o Jarní pivní salát
Čerstvý celer očistíme a nastrouháme na jemno (nevařit), salám nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme na drobno a smícháme. Přidáme tatarku a dle...
více o Celerový salát se salámem
Vepřovou kýtu protkněte klínky šunky nebo slaniny a opečte jí na troše tuku. Vydejte a na zbylém tuku opečte nakrájenou zeleninu. Vraťe maso, podlijte...
více o Hamburská vepřová kýta
Na másle osmahneme mouku a zalijeme mlékem nebo syrovátkou. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, přidáme růžičkovou kapustu. Ochutíme...
více o Mléčná zeleninová polévka
Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mletou papriku, mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, ochutíme solí a...
více o Jemná papriková polévka s nočky
Prvně si připravíme zeleninu: oloupeme a nakrájíme na větší kousky cibuli, papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na kusy, asi 1 cm velké. Celer stejně...
více o Mexické chilli s čokoládou
Králičí maso prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pokapeme olejem a necháme v lednici 1-2 dny odležet.
Na oleji orestujeme...
více o Králík na způsob zvěřiny
Kuřecí vývar poředíme vodou podle potřeby. Přidáme zeleninový bujón, rozmícháme a přidáme zeleninu (používám zmrazenou), dovedeme k varu a chvíli...
více o Jarní polévka se ztracenými vejci
Do hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou,...
více o Svíčková z kuřete
Oloupaný celer uvaříme ve vodě se solí a citronovou šťávou do měkka.
Z piva, vajec, mouky a "prdopeče" uděláme těstíčko. Vychladlý celer nakrájíme na...
více o Celer v těstíčku s ananasem
Oloupaný celer nakrájíme na tenké plátky, povaříme ve slané vodě, nebo v zeleninovém vývaru do změknutí. Pak celer naskládáme do zapékací misky,...
více o Celerová mňamka
Plátky veky namažeme máslem a namazanou stranu "omočíme" ve strouhaném sýru smíchaném s celerem.
Plátky vložíme na vymaštěný plech, nebo na pečící...
více o Celerová veka
Maso osolíme, posypeme kořením, zasypeme nakrájenou kořenovou zeleninou a zalejeme vínem. Necháme min. 24 hodin uležet. Na oleji zpěníme cibuli,...
více o Hovězí pečeně na víně
Maso nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nadrobno nakrájíme. Na tuku nejdříve osmahneme kořenovou...
více o Vepřové ragú nadivoko
Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách osolíme, z jedné strany hodně posypeme drceným kmínem, trochou vegety a mletého pepře. Plátky zprudka...
více o Vepřové maso "načerveno"
Na trošce oleje vyškvaříme nakrájenou slaninku, přidáme nakrájenou cibuli a šunku, nastrouhanou mrkev a celer a za stálého míchání 5 minut smažíme....
více o Římské dršťky
Omyté a nadrobno nakrájené maso uvaříme do poloměkka, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a vaříme, až je vše měkké.
Potom maso a část zeleniny...
více o Hovězí zeleninová polévka pro děti