Cibulku orestujeme na oleji a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso. Po zatáhnutí osolíme, opepříme a zalejeme vodou. Vaříme do změknutí masa....
více o Rassolnik z vepřového masa
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky a uvaříme doměkka. Zároveň dáme vařit zelí (stačí necelých 10 minut, pak dojde v hotovém pokrmu).
Mezitím...
více o Martinčin hrnec
Na gulášové polévce není nic těžkého. Jen si u řezníka řekněte o hezké maso, to ze staré krávy můžete vařit klidně dvě hodiny a stejně měkké nebude....
více o Gulášová polévka s mrkví
Uvaříme si brambory ve slupce a necháme je nejlépe přes noc vychladnout. Poté oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přimícháme slitou řepu (čím drobnější...
více o Salátek z řepy a brambor
Mrkev, pórek, brokolici, bramboru a česnek očistíme, nakrájíme na plátky či na kostičky.
Dáme společně vařit do 1,25 l vody, přidáme drcený kmín, sůl...
více o Bánská polévka
1. Nakrájíme či nastrouháme mrkev. Orestujeme na másle.
2. Zalijeme vodou (nepoužívám vývar, kazí to chuť mrkve), přidám na povaření 2 brambory ...
více o Mrkvový krém se zázvorem
Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 2-3 mm silné plátky nožem, vlnkovačem nebo struhadlem. Osušíme je v plátěné nebo papírové utěrce a smažíme...
více o Smažené brambůrky - chipsy
1. Uřízneme kousek alobalu.
2. Připravíme bramboru nakrájenou na čtvrtky.
3. Osolíme, opepříme a okořeníme.
4. Přidáme máslo a papriku.
5. Zabalíme a...
více o Italské brambory II.
Zelenina vhodná pro tento recept: cibule, pórek, paprika, mrkev, cuketa.
Na dno zapékací nádoby (hlubšího pekáčku) nalijte trochu olivového oleje a...
více o Brambory zapečené se zeleninou
Na másle s olejem orestujeme nastrouhanou mrkev s celerem, kterou pak zaprášíme moukou, přidáme česnek a pokrájené maso nebo uzeninu, pokrájené...
více o Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo
Dýni a oloupané, pokrájené brambory uvaříme doměkka. Poté scedíme, přidáme pokrájené máslo, zalijeme horkým mlékem (množství dle potřeby) a vyšleháme...
více o Dýňové pyré s bramborem
Brambory si napůl uvaříme, oloupeme, nakrájíme na kolečka a vkládáme do zapékací formy, brambory osolíme a opepříme, na to poklademe vidličkou...
více o Zapékané brambory s vepřovkou
Brambory uvaříme ve šlupce, oloupeme a protlačíme sítkem na brambory do misky. Červenou řepu okrájíme a uvaříme do měkka. Po uvaření protlačíme sítkem...
více o Vynikající bramborový salát s červenou řepou
1. Nakrájíme cuketu a oloupané brambory (asi 5 cm pod okraj hrnce).
2. Zalejeme vodou.
3. Přidáme kari, sůl a oloupanou a na půlky rozkrojenou cibuli....
více o Krémová cuketová polévka
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na širší plátky o velikosti zhruba 1,5x2 cm. Brambory si...
více o Podzimní houbová bramboračka
Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte...
více o Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Brokolici dáme spařit do vroucí vody na cca 3 minuty. Pak propláchneme studenou vodou. Rozebereme na drobné kousky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na 1...
více o Uzené s brokolicí
Nejdříve si připravíme těstíčko na "nudle". Mouku smícháme s vejci, aby těsto nelepilo, poté vyválíme placku a dle své fantazie pokrájíte a necháme...
více o Katčina "cikánská" polévka
Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na čtvrtky (větší brambory na menší kousky). Dáme na plech (jen tak nebo na pečící papír) a přidáme dle chuti...
více o Pečené brambory se zeleninou
1) Brambory nakrájíme na kousky, vložíme do zapékací mísy, osolíme, posypeme paprikou, zakapáme tukem a dáme péct na 30 minut do trouby nahřáté na...
více o Pečené brambory se slaninou
1) Do mísy prolisujeme nebo na jemném struhadle nastrouháme oloupané, den předem uvařené brambory. Osolte, přidejte vajíčko, většinu mouky a dětskou...
více o Knedlíky s blumami
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky, které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle a...
více o Dušená hovězí kližka
Kuřecí prsa obalte v mouce, krátce osmahněte v hrnci na oleji, pak přisypte nakrájené žampiony, houby a tymián.
Zaprášte moukou a zalijte tak třetinou...
více o Kuřecí na víně s houbami
Na oleji ve větším hrnci opečeme na kousky rozkrájenou klobásku, až začne pouštět do oleje papriku a začne být "opečená". :) V tomto okamžiku si...
více o Papriková zelňačka
Velice chutný rodinný recept s názvem kuře na bramboráku, respektive je to ale něco mezi bramborákem a nádivkou - velká mňamka. :) U nás nikdy nezbyde...
více o Kuře na bramboráku
Brambory pořádně umyjeme a neloupané nakrájíme na slabá kolečka. Na plech dáme pečící papír a poklademe na něj brambory.
Posypeme je bylinkovou solí a...
více o Domácí brambůrky
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme do pekáčku vymazaného máslem nebo olejem, přidáme mraženou zeleninu - nemusí být mochovská, ale...
více o Francouzské brambory - bez vaření
Brambory a květák uvaříme v osolené vodě. Přecedíme a necháme vychladnout.
Poté rozmačkáme, přidáme postupně všechny uvedené ingredience kromě slaniny...
více o Bramborovo-květákové placičky
Rané brambory neloupeme, pouze omyjeme, rozkrájíme na větší kusy a dáme do tukem vymazaného pekáče péct.
Během pečení si opracujeme špenát, který...
více o Zapečené brambory se špenátem a houbami
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s vodou, osolíme. Přidáme nové koření, bobkový list, houby (i s nálevem) a dáme vařit....
více o Domácí kulajda
Na pánvi si osmahneme osolené a opepřené mleté maso.
V rendlíku na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme mletou paprikou, moukou a...
více o Gulášovka šéfkuchaře Káji
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší).
Dále přidáme zeleninu, bujón a...
více o Zeleninová polévka s drobením
Na rozpuštěném másle se lžící oleje necháme orestovat pokrájené žampiony, pak přidáme oloupané, na kostičky pokrájené brambory, zalijeme mlékem,...
více o Mléčná žampionová polévka
Brambory nakrájíme na větší plátky či kostky, lehce osolíme a vaříme (nejlépe na páře).
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na másle. Přidáme na...
více o Kyselé brambory
Pokud máme nové brambory a mladou mrkvičku, pouze je dobře omyjeme a odtrhneme (neodřezáváme) zelené z mrkve. Pokud máme staré brambory a mrkev,...
více o Dušené hovězí po francouzku
Česnek oloupeme a půlku hlavičky rozkrájíme po stroužkách na slabá kolečka. Ty orestujeme na rozpáleném sádle či másle dozlatova. Mezitím si nakrájíme...
více o Česnečka pro labužníky
Brambory neloupeme, ale důkladně omyjeme nejlépe kartáčkem. Dále brambory v menších rozestupech nakrojíme tak, aby brambora zůstala vcelku. Nakrájíme...
více o Brambory alá housenka
Na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte nahrubo nastrouhaný celer a na menší kousky nakrájené brambory. Zalijte vývarem, okořeňte...
více o Celerová polévka s modrým sýrem
Očištěné syrové brambory nakrájejte na menší kousky, očištěnou cibuli nasekejte najemno. Do středně rozpáleného hrnce nalijte olej a jemně orestujte...
více o Rukolová polévka
Brambory nakrájíme na plátky. Maso naklepeme osolíme a opepříme. V rendlíku nachystáme vývar z jedné kostky.
Vezmeme hrnec nebo pekáč na zapékání,...
více o Zapečené brambory s lečem
1. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na půlkroužky.
2. Dáme smažit na pánev na olej (oleje nemusí být moc, aby to neplavalo). Osmahneme do hnědé barvy.
3...
více o Zapečené brambory MŇAM
Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj...
více o Telecí líčka na víně
Nastrouháme syrové brambory a česnek, přidáme na kostky nadrobno nakrájenou klobásu, vejce, přimícháme mouku, sůl, pepř a majoránku.
Vše dobře...
více o Bramborák s uzeninou
Očistíme si brokolici, omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Rovněž si očistíme a omyjeme brambory a nakrájíme na malé kostičky.
Brokolici a brambory...
více o Jemná brokolicová polévka
Do hrnce dáme máslo, na kostičky nakrájenou cibuli a mouku. Za stálého míchání restujeme asi 7-10 minut. Připravíme klasickou jíšku.
Poté přidáme vodu...
více o Polévka z medvědího česneku
Připravíme si potřebné ingredience.
Na pánev: Nasekáme si cibuli (cibuli a půl) a nakrájíme oloupané česnekové stroužky na cca 0,3 cm plátky. Do této...
více o Cibulovo-česneková polévka