Na oleji osmahneme na světlo cibuli a přidáme nakrájenou slaninu, rychle dohromady osmažíme. Přidáme a osmahneme kuře. Přidame papriku a petržel,...
více o Kanadské kuře s fazolemi
Maso nakrájíme na velké kostky, promícháme s marinádou a necháme v lednici odležet přes noc. Druhý den napícháme maso na jehlu střídavě s cuketou,...
více o Luxusní špízy
Vepřové panenky omyjeme a osušíme je papírovou utěrkou. Každý plátek podélně rozkrojíme, ale jen do dvou třetin, a přes potravinářskou folii ho lehce...
více o Plněné panenky s pórkem
Rozpálíme troubu na 180 °C. Smícháme kečup s worchestrem a dáme stranou. Maso naklepeme. Naklepané plátky masa osolíme a opepříme, doprostřed masa...
více o Vepřové závitky ve slanině
Slaninu nakrajíme na malé kostičky a do křupava vysmažíme. Vychladlou přidáme k hlávkovému salátu (natrhaný na malé kousky), zalejeme šlehačkou ...
více o Hlávkový salát s anglickou slaninou
Do zapékací mísy dáme 2 lžice česnekové pasty (česnek se solí a trochu sádla), 5 lžic sladkého kečupu, 1 Moravanku i s nálevem (cibulky a okurčičky...
více o Králičí stehna Moravanka
Do mléka rozdrobíme kostky bujonu, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, sůl, pepř, majoránku a nakonec přilijeme pivo a vodku. Játra omyjeme a...
více o Opilá kuřecí jatýrka
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, slaninu a část sekaného česneku (česnek jen krátce ke konci, aby nám nezhořkl). Přidáme kostky masa, přisypeme...
více o Bramborový guláš na pivu
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme špenát, nastrouhanou nivu a chvíli...
více o Špenát jako samostatné jídlo
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, rozložíme na dno pekáčku a osolíme. Cibuli nakrájíme na tenké proužky, rozložíme na brambory a opět...
více o Králík na šalvěji s hermelínem
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, jak kdo má rád, např. grilovací koření, česnek atd. Listové těsto...
více o Vepřové plátky v listovém těstě
Listové těsto rozválíme na plát, poklademe plátky tvrdého sýra, uzeninou (moravské uzené nebo anglická slanina) a okapaným kysaným zelím.
Posypeme...
více o Zelný štrůdl II.
Plátky masa z obou stran osolíme a zlehka naklepeme. Na každou stranu masa přiložíme plátek anglické slaniny. Ostrým párátkem přichytíme, aby slanina...
více o Drůbeží šťavnatý řízek
Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a dáme zpěnit na rozpálený olivový olej, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a po cca 3 min smažení vložíme do...
více o Lasagne pro Davida
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu) a ochutíme kečupem, hořčicí,...
více o Bretaňský fazolový salát
Kuřecí řízky nakrájíme na plátky, můžeme silnější a do nich vyříznout kapsu, nebo větší slabší plátky, které poté přehneme a zpevníme párátky. Maso...
více o Kuřecí kapsy plněné cibulí a sýrem
Na dno pekáčku nalijeme polovinu oleje a poklademe ho plátky slaniny. Cibuli nakrájíme na kolečka a polovinu množství navrstvíme na slaninu,brambory...
více o Zapečené brambory V.
Růžičky brokolice se do slaniny "zarulují", konečky slaniny se zastrčí mezi nožičky tak, aby plátek držel. Když nedrží, pomůže párátko. Poklade se na...
více o Rychlá brokolice s anglickou
Orestujeme na sádle cibulku, přidáme nakrájenou slaninku. Po zpěnění přidáme mletou papriku, vodu, sůl a nakrájené brambory na kostičky.
Když jsou...
více o Česnečka se zakysanou smetanou
Do pekáče dáme vrstvu zelí s přiměřenou dávkou láku, na to poté kolečka cibule a na cibuli položíme osolené a opaprikované křídla nebo jakékoliv maso....
více o Kuřecí křídla na zelí
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, nakrájenou anglickou slaninu, přidáme nakrájené zelí, mírně podlijeme, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Všechno...
více o Hlávkové zelí s těstovinami
Točený salám nakrájíme na porce (dlouhé asi 12-15 cm). Pokud nemáte rádi slupku, můžete jí sloupnout.
Do každého kousku salámu uděláme několik zářezů....
více o Nadívané točeňáky pečené na grilu
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zasypeme asi 3/4 sáčkem Barbecue koření a zalijeme trochou oleje. Přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku a vše...
více o Skvělé barbecue špízy v alobalu
Prsíčka naklepeme, osolíme a opepříme. Položíme (každý zvlášť) na alobal. Dáme sýr, slaninu, cibuli a kousek másla, zakapeme sojovou omáčkou. Okraje...
více o Kuře v alobalu
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu.
Mezitím si nakrájíme zeleninu a...
více o Výborné špízy
Uzené maso vložíme na 2 minuty do vroucí vody, pak je opláchneme studenou vodou a nakrájíme na porce.
Jednu nakrájenou cibuli osmažíme na sádle...
více o Stařenčina lepenica s uzeným masem
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme a trošku pokapeme olejem...
více o Formanské brambůrky
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a taky klobásu, nebo párek...
více o Zelňačka z Maďarska
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Na kostičkách anglické slaniny podusíme pórek nakrájený na kolečka. V misce rozšleháme vejce s mlékem a...
více o Pórkový nákyp
Kuřecí řízky jemně posolíme, popepříme a okořeníme grilovacím kořením. Řízky opečeme na oleji. Zapékací mísu (nebo pekáček) vymažeme (nebo dáme trochu...
více o Řízečky alá Pavlína
Pánev potřeme lehce olejem, vyložíme anglickou slaninou a opečeme, rozklepneme na ni vejce (jako volská oka), osolíme, opepříme, posypeme na kolečka...
více o Vejce se slaninou a sýrem
Nejprve si uvaříme čočku s troškou soli. Máme-li čočku uvařenou, slijeme a necháme vychadnout. Mezitím samostatně nakrájíme zeleninu na menší kousky,...
více o Čočkový salát s Moravankou
Plátky krkovičky osolíme, opepříme a posypeme paprikou, naskládáme do pekáčku, přidáme lžíci sádla.
Cibuli a česnek pokrájíme na plátky a zasypeme tím...
více o Krkovička na pivu
Z prsou nakrájíme tenké plátky masa, naklepeme. Každý plátek osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí a poklademe slaninou. Nakonec dáme do středu oříšek...
více o Kuřecí balíčky se slaninou
Celé kuře dáme přes noc marinovat do citronové šťávy. Vyndáme a kuře zevnitř okořeníme a potřeme česnekem.Dáme na pekáč s osmahnutou slaninou a...
více o Citronové kuře Márty
Kapustičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Orestujeme cibuli spolu s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme vařené kapustičky a...
více o Růžičková kapusta
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny, a připravíme marinádu. Maso pokrájené na nudličky marinujeme 48 hodin....
více o Hovězí na tymiánu
Uvaříme brambory s kmínem a solí do měkka a nakrájíme na kostičky, kroupy uvaříme v osolené vodě. Slaninu uškvaříme.
Vše smícháme a dokořeníme...
více o Hunc
Plátky slaniny pomalu opékejte na suché pánvi, když se zkroutí a jsou krásně zlaté, vyndejte je na ubrousek, nechte vychladnout a pak je nalámejte na...
více o Senzační ledový salát I.
Připravíme těsto na palačinky, necháme cca 20 min. odpočinout. Palačinky smažíme na oleji či jiném tuku, jak jsme zvyklí.
**Připravíme špenát:**...
více o Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova.
Přidáme nasekaný česnek, protlak a krátce osmahneme....
více o Pikantní cizrna
Na oleji se osmahne cibule, anglická slanina i klobása. Paprika na proužky a přidá se česnek, sůl, pepř a nakonec přidáme paprikovou pastu nebo lečo,...
více o Paprika starého bači
Játra očistíme, a vytvoříme 3 stejné pruhy/hranoly, které v misce prosypeme a jemně prohnětěme s 3 lžicemi směsi koření Francouzské bylinky - odložíme...
více o Plněná panenka
Z brambor a dalších ingrediencí uděláme bramborák.
Maso orestujeme, přidáme anglickou slaninu, cibuli, kapii, houby a dusíme. Když je maso měkké,...
více o Radoušovo ucho
Pekáček vymažeme olejem a postupně dáme plátky anglické slaniny, na to kolečka cibule a na cibuli plátky masa. Nakonec dáme plátky brambor, osolíme a...
více o Bramborové ragů
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vrchní stranu potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny a kousek od okraje položíme dílek nivy....
více o Závitky s nivou v "papiňáku"
Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené!) dáme do misky,...
více o Maďarské Geri v alobalu