Porce makrely osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem (na 1 makrelu cca 3 stroužky), opaprikujeme. Takto připravenou makrelu naplníme plátky...
více o Pečená makrela se slaninou a cibulí
Uzené kuře a vepřovou plec uvaříme v tlakovém hrnci s kořenovou zeleninou. Po vychladnutí pokrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou...
více o Velikonoční nádivka s uzeným kuřetem
Maso promícháme se strouhankou, na jemno nakrájenou cibulí, paprikou, solí, pepřem a vajíčkem. Těsto rozdělíme na 4 kousky, ze kterých uděláme pátky....
více o Závitky z mletého masa
Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku, takto připravené plátky...
více o Páteční kuřecí závitky
Anglickou slaninu nakrájíme na kostky a na pánvi na troše oleje smažíme. Po chvilce přidáme na kostky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Přendáme...
více o Prašovská panenská pečeně
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na dno pekáče rozetřeme trochu majolky, nandáme prsa, na to nasypeme na drobno nakrájenou cibuli nebo pórek...
více o Kuřecí prsa na majolce
Pokud nám zbydou uvařené brambory,lmůžeme udělat tuto rychlou večeři. Brambory nakrájíme na drobné kostičky a dáme opékat na olej. Přidáme nadrobno...
více o Včerejší brambory
Brambory uvaříme do měkka.
Rozpálíme pánev, vložíme na drobno nakrájenou anglickou slaninu (špek) a necháme vypéct tuk. Přidáme cibuli a osmažíme ji....
více o O trochu lepší šťouchané brambory
Z droždí, cukru, trochu vlahé vody připravíme kvásek. Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme sůl, kvásek, vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, sýr a...
více o Dalamánky s mandlemi
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, celer můžeme na jemnějším. Anglickou nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí zpěníme na másle. Přidáme...
více o Svíčkové nudle
Oloupanou cibuli jemně usekáme, česnek prolisujeme. Zelnou hlávku postavíme koštálem nahoru, seřízneme a otvorem o průměru 10 cm hlávku malou lžičkou...
více o Plněná zelná hlávka
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a celou směs důkladně promícháme....
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a vydlabeme vnitřek. Ten pak...
více o Zapečený plněný chleba
Menší kapustu nakrájíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Osmažíme 1 cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nové koření (4 ks), 2...
více o Kapustová polévka s rajským protlakem
Na dno kastrůlku vložíme kousek másla velikosti vlašského ořechu. Maso nakrájíme na menší řízky, mírně naklepeme,opepříme a položíme na máslo....
více o Ražniči v kastrůlku
Naklepeme krůtí plátky, posolíme a opepříme, poklademe slaninou. Jablko okrájíme a rozdělíme na "měsíčky". Na každý plátek na slaninu položíme měsíček...
více o Krůtí závitky s jablky
Cibuli, česnek nakrájejte na kousky a opečte na oleji. Housky nakrájejte na kousky, krátce povařte v mléce. Kus kýty nakrájejte na tenké proužky....
více o Zvěřinová paštika
Připravíme marinádu - olivový olej, med, anýz, rozmačkaný česnek, grilovací koření a worchester smícháme dohromady a maso nakrájené na kousky ponoříme...
více o Medová kuřecí prsa
Kuře rozčtvrtíme, osolíme, vložíme do pekáče s trochou oleje, podlijeme trochou vody a klasicky pečeme. Než se kuře upeče, připravíme nádivku. Rohlíky...
více o Kuře s nádivkou naruby
Uvaříme si pohanku jak jsme zvyklí. Maso a anglickou pomeleme nebo rozsekáme a dáme opékat na sádlo nebo olej pak přihodíme cibuli nadrobno a žampiony...
více o Pohanka s uzeným masem
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky. Zázvor očistíme,...
více o Roštěnky na zázvoru II.
Rýži dáme vařit do vody, ve které jsme rozpustili bujóny. Mezitím obereme maso z křídel, orestujeme anglickou slaninu a nakrájíme nakládanou kapii. Do...
více o Dejvické rizoto
V hlubší pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme mírně zčervenat. Potom přidáme na...
více o Gnocchi s houbami
Anglickou slaninu rozkrájíme na silnější, ale menší čtverečky, asi tak jako dáváme do špízů. Dáme ji opéct na pánev z obou stran, pouze na troše oleje...
více o Pikantní vepřová jatýrka
Listové těsto rozválíme, potřeme kečupem, nakrájíme na plátky česnek, dáme na kečup. Nakrájíme na kousky klobásu, poklademe na listové těsto, mezi...
více o Vinná klobása pod peřinou
Do skleněné zapékací mísy dáme: tak dvě lžíce oleje, na plátky nakrájenou slaninu rozložíme na dno, na slaninu dáme na plátky nakrájený salám, poté na...
více o Tajemství ohně
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, zasypeme moukou a usmažíme jíšku. Zalijeme vodou (1,2 l). Přidáme na jemno nastrouhanou...
více o Nivová polévka se slaninou
Brambory, cuketu, cibuli a uzeninu nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme tukem. Dno mísy vyložíme anglickou slaninou, na ni poklademe plátky...
více o Zapečená cuketa s brambory
Maso omyjeme a osušíme a zbavíme blan, v hlubokém talíři či v míse smícháme olej s přiměřeným množstvím pepřového koření, přiložíme maso a rovnoměrně...
více o Anglická léčka
Vepřové opláchneme, lehce naklepeme. Alobal vždy potřeme olivovým olejem, položíme plátek, který přelijeme 1 lžící sójovky a zasypeme na kolečka...
více o Vepřové plátky v pórku
Cibuli na drobno osmažíme s anglinou na kostičky. Brokolici krátce povaříme nebo napaříme a 1/3 odložíme a nahrubo pokrájíme. Zbytetek smícháme s...
více o Brokolicová sekaná
Kapustu očistíme, rozčtvrtíme, a uvaříme ve slané vodě. Mezitím osmažíme na slanině s trochou tuku (pokud slanina nepustí žádný tuk) nakrájenou...
více o Kapusta s vajíčky
Množství ingrediencí (brambory, slanina, cibule) dle velikosti zapékací mísy. Zapékací mísu vymažte sádlem. Oloupejte brambory a nakrájejte na 0,5 cm...
více o Zapékané brambory se slaninou
Mražené filety pangase dáme na plech, posypeme kořením na ryby a zakápneme citronem. Kolem nich dáme na plech na plátky nakrájenou cibuli nebo napůl...
více o Pangas s cibulkou a anglickou slaninou
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na kostky 1 cm a zbavíme semínek se...
více o Mexická quesadilas se salsou
Dáme plátek šunky na to anglickou slaninu a doprostřed hranolek sýra. Zabalíme, zajistíme párátkem nebo nití a obalíme jako řízek.
Podáváme nejlépe s...
více o Šunkový závitek
Papriky vykucháme, snažíme se, aby nám zůstaly zahnuté kraje, aby sýry moc nevytékaly. Jednu papriku naplníme taveným sýrem, stačí menší čtvereček,...
více o Plněné papriky třemi sýry
Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem. Játra nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce s česnekem....
více o Drůbeží játra Monte Negro
Z oleje, prolisovaného česneku, soli, pepře, medu a bylinek uděláme v malé misce marinádu.
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme podélně (jedno kuř. prso na...
více o Bylinkoví kuřecí šnečci na grilu
Chleba a angl. slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme. Z vody, octa, cukru, soli, pepře,oleje a česneku uděláme zálivku. Sladkokyselou dle chuti. Do...
více o Kanadský salát
Maso naklepeme, okořeníme, poklademe plátky sýra a anglické slaniny a stočíme do závitků. V pekáčku na másle lehce orestujeme cibuli, přidáme závitky,...
více o Telecí závitky se sýrem
Na oleji opražíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme mletou papriku, na kostky nakrájenou okurku a dusíme do měkka. V mléce rozmícháme...
více o Dušené okurky se slaninou
Játra nakrájíme na nudličky a v sáčku naklepeme tak, aby se nerozdrtila. Opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme na oleji a másle po obou...
více o Vepřová játra ve vinné omáčce
Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a dužninu s jadérky vydlabeme, takže nám vzniknou takové lodičky. Osolíme, necháme vypotit a osušíme. Vnitřek...
více o Smažené plněné okurky
Brambory oškrábeme a celé uvaříme nebo necháme ve slupce a pak vařené oloupeme, promačkáme na kolečku jak na salát. Zelí nakrájíme, jak jsme zvyklí na...
více o Podrakový salát
Brambory nastrouháme na nejjemnějším struhadle (na kaši) nebo rozmixujeme robotem, vodu nesléváme! Ve velké míse do brambor rozklepneme vejce, osolíme...
více o Chudé placky mojí babičky
Do kulaté formy o průměru cca 26 cm dáme rozválené listové těsto a necháme vyšší okraj, na těsto poklademe plátky uzeného. Pórek nakrájíme na kolečka...
více o Pórkový koláč z listového těsta