Troubu zapněte na 160 °C. Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Špenát spařte vroucí vodou a nasekejte. Bazalku natrhejte. Slaninu nakrájejte na... více o Penne se špenátem
Troubu zapněte na 160 °C. Jeden bílek dejte bokem. Máslo vyšlehejte s oběma druhy cukru do pěny. Všlehejte oba žloutky a bílek. Do hmoty vmiste... více o Marshmallows sendviče
Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Můžete přidat i pár kostek ledu.... více o Dětské ovocné koktejly
Čokoládu nalámejte na kousky a nechte spolu s máslem rozpustit. Vymíchejte do hladké směsi a nechte vychladnout. Troubu rozehřejte asi na 175 °C.... více o Čokoládové brownies s marshmallows
Mouku prosejte se solí a jedlou sodou. Máslo vyšlehejte s oběma druhy cukru do pěny. Vmíchejte vanilkový extrakt a jedno po druhém všlehejte i vejce o... více o Sušenky s bonbony a čokoládou
Oba cukry i kukuřičný sirup (seženete jej v obchodech se zdravou výživou) dejte do pánve, přidejte 60 ml vody a přiveďte k mírnému varu. Za průběžného... více o Čokoládový nugát 2
Nalámanou čokoládu a 120 ml horké vody rozpusťte ve vodní lázni. Hmotu nechte vychladnout a přitom stále míchejte, dokud nebude hladká a lesklá. Po 3... více o Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Tresku z obou stran osolte a zlehka opepřete a poprašte paprikou. Zabalte ji do plátků slaniny a převažte provázkem. Na olivovém oleji z obou stran... více o Treska se žampiony ve slanině
Troubu zapněte na 180 °C. Žampiony nakrájejte na kousky a na másle je opečte dohněda. Přidejte jemně nasekané bylinky. Nechte chladnout. Mouku... více o Žampionový chlebíček
Těsto rozválejte a vykrájejte z něj 16 koleček. Z poloviny vykrojte kroužky. Kolečka v celku potřete vejcem, položte na ně kroužky a potřete i je.... více o Žampionové paštičky
Žampiony nakrájejte na kousky, pórek na kolečka a opečte je na olivovém oleji. Zalijte 1 l vody. Přidejte bobkový list, sůl a pepř a vařte asi 10... více o Žampionový krém s krutony
Celer důkladně omyjte. Všechny záhyby vyčistěte jemným (třeba zubním) kartáčkem, případné zbytky listů ořežte. Kořínky seřízněte tak, aby celer stál... více o Zvolna pečený celer
Troubu zapněte na 200 °C. Celer očistěte a nakrájejte na velmi tenké plátky, totéž udělejte i s hruškou zbavenou jádřince. Rozprostřete na plech... více o Pečený celer s hruškami
Housky nakrájejte na kostičky a zalijte horkým mlékem. Špek nakrájejte na kostičky a přidejte k housce. Cibuli nakrájejte najemno a nechte na kousku... více o Špekové knedlíky s máslem
Sádlo nakrájejte na kostky. Hrnec dejte na mírný plamen a vložte sádlo. Když pustí trochu tuku, přidejte bobkový list, jalovec a občas promíchejte... více o Sádlová pomazánka
Brambory oškrábejte, uvařte v osolené vodě. Slijte, nechte chvilku odpařit a prolisujte. Cibuli, petrželku a pažitku nakrájejte najemno. Vychladlé... více o Erdäpfelkas
Sýr smíchejte s paprikou, solí a pepřem. Promíchejte s najemno nakrájenou cibulí (nejlépe červenou). Přidejte jemně nasekanou pažitku a zelenou... více o Liptauer
Mouku a krupici promíchejte na pracovní ploše. Ve středu udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte olej a půl lžičky soli. Rukama vypracujte... více o Smetanové fleky se zelím
Mouku promíchejte s oběma druhy cukru, vejci, práškem do pečiva, smetanou a tvarohem. Vymíchejte těsto. Máslo rozehřejte a pomocí dvou lžiček tvarujte... více o Almnüsse (smažené koblížky)
Mouku prosejte. Udělejte důlek a do něj dejte citronovou kůru, sůl, cukr, na kostky nakrájené máslo, vejce, žloutek, smetanu a rum. Uhněťte těsto.... více o Hasenöhrl (zaječí uši)
Na másle orestujte nastrouhanou kořenovou zeleninu a nasekanou cibuli. Přidejte koření, kolečka citronu a kůru, ocet a nechte odpařit. Zasypte cukrem,... více o Kapr načerno
Kapra osolte, opepřete a obalte v mouce, poté v rozšlehaném vejci smíchaném se smetanou a petrželkou a nakonec ve strouhance. Smažte na oleji z obou... více o Kapr v trojobale
Brambory uvařte ve slupce, nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Vsypte nadrobno nakrájený řapíkatý celer a okurky.... více o Bramborový salát nakyselo
Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte. Na pánvi nasucho orestujte nadrobno nakrájenou slaninu. K bramborům přidejte... více o Bramborový salát se slaninou a špenátem
1. Naporcujte kapra. Z hlavy odstraňte žábry pomocí kuchyňských nůžek. 2. Kapří hlavu a skelet přendejte spolu s očištěnou a na menší kousky nakájenou... více o Rychlá rybí polévka
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy. Potřete vejcem a posypte cukrem a mandlovými lupínky. Vložte do trouby a pečte při 200 °C asi 20 minut... více o Otevřený jablečný závin s punčem
Do kuřete vetřete sůl a pepř. Připravte nádivku. Toastový chléb nakrájejte na drobné kostičky. Rozložte je na plech a za nízké teploty (50 °C) sušte v... více o Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Kachnu rozdělte na osminy. Maso potřete solí, pepřem a prolisovaným česnekem. V kastrolu rozpusťte sádlo. Porce masa naskládejte těsně vedle sebe.... více o Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Růžičky kapusty překrájejte na poloviny. Přiveďte k varu osolenou vodu a kapustu v ní 3 minuty povařte. Poté sceďte a zchlaďte ledovou vodou. Slaninu... více o Bílková frittata se sýrem a slaninou
Krůtí maso smíchejte s vepřovým. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, jedno nastrouhejte a přidejte do masové směsi. Druhé jablko nakrájejte na drobné... více o Karbanátky z krůtího masa se skořicí
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00