Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem a zvnějška ji obalte alobalem, boky potřete máslem. Rozdrťte sušenky a smíchejte je s... více o Rozmarýnový cheesecake
Smíchejte sůl, pepř, cukr, hořčičné semínko, bobkový list, nové koření, koriandr a sušený česnek. Pokud nemáte sušený, použijte třený čerstvý česnek.... více o Vepřová panenka s cibulí a jablky
Nakrájejte cibuli a zelí na tenké plátky, osolte a nechte odležet ideálně 24 hodin v chladu. Vymačkejte přebytečnou tekutinu, přendejte zeleninu do... více o Pizza se zelím a kozím sýrem
Rozbalte těsto, potřete jej olivovým olejem, na střed vyskládejte slité mandarinky, okraje nechte volné. Přidejte rovnoměrně jogurt, brusinky, mandle... více o Koláč s mandarinkami a jogurtem
Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky, osolte a zakápněte 2 lžičkami medu. Poté přidejte na plátky nakrájené okurky, na nudličky nakrájenou 1 snítku... více o Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem
V hrnci rozpalte 4 lžíce oleje. Maso nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a ze všech stran je opečte, aby se dobře zatáhlo. Přihoďte na... více o Dalamánek s trhaným krůtím v pivní šťávě
Kapustu nakrájejte na větší kousky. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Šalotku nasekejte najemno, nadrťte stroužek česneku, část slaniny... více o Dušená kapusta se slaninou
Nejprve připravte smaženky. Máslo s vodou přiveďte k varu. Do velké mísy (nebo robota) prosejte mouku se solí. Pomalu za stálého šlehání metlou... více o Mandlové kakao se smaženkami
Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Jarní cibulky překrojte na 4 kusy. Ve velkém hrnci zalijte 2 litry vody cukr, sůl, zázvor, oloupaný česnek a... více o Kuře pošírované se zázvorem
Uzeného lososa natrhejte a vložte do robota s noži. Kopr nahrubo nasekejte. Dvě třetiny přidejte k lososovi, zbytek odložte stranou. Citrony omyjte. Z... více o Paštika z uzeného lososa
Troubu zapněte na 180 °C. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přidejte na kostky nakrájené máslo a vypracujte drobenku. Zapracujte cukr a promíchejte... více o Rychlý koláč se sušeným ovocem
Troubu zapněte na 170 °C. Na dno koláčové formy rozprostřete pečicí papír a na něj rozetřete med. Rozložte na dno 8 koleček ananasu a doprostřed... více o Obrácený koláč s ananasem
Troubu zapněte na 180 °C. Ovoce nakrájejte podle potřeby na kousky. Smíchejte s pomerančovou šťávou a 2 lžícemi cukru. Mouku s práškem do pečiva... více o Netradiční ovocný koláč
Kvalitní kližka je voňavá, od pohledu šťavnatá, jemně prorostlá šlachami.Maso ohebným, nejlépe filetovacím nožem, zbavte přebytečného tuku a blan.... více o Kližka se zeleninou
Řepu očistěte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka. Vložte do mixéru, přidejte čokoládu, máslo a rozmixujte dohladka – řepa je horká, a proto... více o Čokoládová buchta s řepou
Troubu zapněte na 175 °C. Čokoládu nasekejte a nechte rozpustit ve vodní lázni. Máslo vyšlehejte s oběma cukry a semínky z vanilkového lusku do pěny.... více o Mandlové sušenky s čokoládou
Mouku smíchejte s kakaem, cukrem, skořicí a špetkou soli. Rozpuštěné máslo prošlehejte s vejci a smetanou. Uhněťte těsto, zabalte do fólie a nechte... více o Čokoládové sušenky I.
Troubu zapněte na 200 °C. Porcelánové formičky na muffi ny (nebo plech) vymažte silnou vrstvou másla. Oba druhy čokolády nalámejte na kousky a spolu s... více o Lávové koláčky
Do mouky zapracujte vejce, nakrájené studené máslo a vinný ocet. Rychle vypracujte těsto a ve fólii uložte do chladu. Oloupané brambory nakrájejte na... více o Sýrový páj
Cibuli nakrájejte najemno a v hrnci zpěňte na oleji. Přidejte prolisovaný česnek. Mrkev nakrájejte na kostičky a přisypte i s kořením. Orestujte ji,... více o Mrkvový krém
Brambory rozčtvrťte a uvařte v osolené vodě. Slijte a nechte okapat. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte s ořechy. Troubu rozehřejte na 220 °C.... více o Brambory v krustě s ořechy
Brambory nakrájejte a uvařte. Na oleji nechte zesklovatět 1 cibuli nakrájenou na kolečka a 2 rozpůlené cibule, přisypte brambory a žampiony (větší... více o Brambory s volským okem
Den předem si připravte krém. Zahřejte šlehačku a horkou ji nalijte na nalámané ledové kaštany. Až se kaštany rozpustí, vymíchejte dohladka a... více o Čokoládové éclairs
Pandanové listy svažte a spolu s kokosovým mlékem a cukrem dejte do hrnce. Přiveďte k varu a přisypte rýži. Na mírném ohni vařte doměkka, asi 30 minut... více o Rýže s ovocem
Nudle uvařte v osolené vodě. Brokolici rozdělte na růžičky, mrkev nakrájejte na plátky, cibuli a papričku zbavenou semen na kolečka. Čínské zelí... více o Nudle Bami Goreng
Rýži uvařte podle návodu. Jemně nasekejte chilli, v hmoždíři najemno nadrťte hřebíček a skořici. Cibuli nakrájejte na kolečka, česnek najemno. V hrnci... více o Kachna na kari
Cibuli, česnek, zázvor a citronovou trávu nasekejte nadrobno a s chilli a olejem rozmixujte na pastu. Skořici, hřebíček a badyán nasucho orestujte v... více o Hovězí maso rendang
Česnek a galgán nasekejte nadrobno. Přidejte sójovou omáčku, 2 lžíce limetkové šťávy a kurkumu. Do směsi naložte na 2 hodiny tofu nakrájené na kostky.... více o Indonéský tofu salát
Nasekanou cibuli a česnek zpěňte na oleji. Přidejte maso a promíchejte, přisypte strouhanou mrkev a celer a nakrájenou cibulku. Vmíchejte protlak a... více o Lasagne s hovězím masem
Troubu zapněte na 180 °C. Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Šalotky a česnek nasekejte, šunku nakrájejte na kostičky. Máslo rozehřejte a... více o Tagliatelle se šunkou a sýrem
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00