Čaj nasypte do litrové nádoby a zasypte po okraj ledem. Nádobu zakryjte, postavte do ledničky a nechte přes noc louhovat. Druhý den slijte vylouhovaný... více o Ledový čaj
Mléko se smetanou, práškem matcha a mátou svařte na středním stupni, až směs začne vřít a bublat. Vyjměte lístky máty. Mezitím vyšlehejte žloutky s... více o Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy
Troubu rozehřejte na 180°C. Mouku, cukr, mleté mandle a citronovou kůru dejte do mísy a dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte ho,... více o Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem
Mouku dejte do mísy se špetkou soli. Máslo nakrájejte na kousky a vmíchejte do mouky - jakmile se obalí moukou, rychle jej zpracujte rukama. Ke konci... více o Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Těsto rozložte na plech a asi centimetrový okraj přehněte dovnitř. V rajském protlaku rozmíchejte utřený česnek a sušenou bazalku a směsí potřete... více o Koláč z listového těsta s rajčaty a chorizem
Brambory omyjte a uvařte, aby byly na skus. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Slaninu pokrájejte na nudličky a na pánvi vyškvařte. Okurky... více o Bramborový salát s koprem a slaninou
Kešú namočte do vody asi na 30 minut. Vodu slijte, ořechy propláchněte, rozmixujte je nahrubo a zatím ponechte v mixéru. Mrkve očistěte, v míse je... více o Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Lilek pokrájejte na kostičky, posolte a nechte asi 10 minut vypotit. Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, pokrájejte na kostičky cuketu, oloupejte... více o Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
Cukety pomocí škrabky na zeleninu pokrájejte na tenké plátky. Potřete je lehce olivovým olejem a opečte na grilu nebo na grilovací pánvi z obou stran.... více o Bagety s grilovanou cuketou
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a... více o Langoše s domácím kečupem, sýrem a česnekem
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a... více o Langoše na sladko s ricottou a ovocem
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a... více o Langoše s avokádem a lososem
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a... více o Langoše: recept na základní těsto
Kukuřici očistěte, dejte do hrnce s vroucí vodou a uvařte doměkka. Nechte krátce vychladnout a nakrájejte na 2–3 cm silná kolečka. Zatímco se vaří... více o Grilovaná vepřová panenka s meruňkami a kukuřicí
V kastrolu rozpusťte máslo. Přidejte lžičku cukru a lžíci octa a po chvilce i mouku. Míchejte, dokud mouka bublá. Nyní přilijte studený vývar a metlou... více o Koprová omáčka se ztraceným vejcem
V širokém kastrolu na másle dozlatova orestujte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte kmín a rajčatový protlak. Protlak orestujte, poté přisypte hladkou... více o Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky
Mouku a cukr nasypte do mísy, přilijte vlažné mléko, rozpuštěné máslo, sůl, vejce, rozdrobené droždí a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujte měkké,... více o Vdolky s povidly a tvarohem
Oloupanou cibuli, česnek i petrželku pokrájejte na menší kusy a rozmixujte. Vzniklou hmotu promíchejte v misce s masem, osolte a opepřete. Vytvarujte... více o Rajská omáčka s masovými koulemi a těstovinami
Droždí, lžíci cukru, trochu vlažného mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít kvásek. Mouku, zbylý cukr a mléko, sůl,... více o Buchtičky s krémem
Hrubou mouku promíchejte s rovnou lžičkou soli a cukrem. Mléko přiveďte téměř k varu spolu s máslem a zalijte jím mouku. Mísu přiklopte a nechte 5... více o Meruňkové knedlíky z pařeného těsta
Rýži propláchněte v cedníku, vsypte do litru vroucí, osolené vody a 5 minut povařte. Mezitím v jiném hrnci ohřejte mléko k bodu varu. Rýži slijte a... více o Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Plátky masa jen zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je hořčicí. Na každý položte 2 plátky slaniny, 1 čtvrtku oloupané cibule, 2 čtvrtky... více o Španělský ptáček s rýží
Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvařte doměkka. Slijte je, přidejte k nim asi 5 lžic másla a rozmačkejte je na hladkou kaši. V misce rozetřete... více o Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Smetanu ohřejte na tělesnou teplotu, přidejte rozdrobené droždí, část cukru a trochu mouky a nechte asi 10 minut vzejít kvásek. Zbylou mouku, cukr,... více o Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta
Mouku promíchejte s cukrem, vmíchejte mandle, nastrouhanou citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Přidejte na kostky pokrájené studené... více o Mřížkový koláč s malinami
Troubu předehřejte na 180 °C. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypte ji hrubou moukou. Do pěny vyšlehejte vejce s hnědým cukrem. Přilijte trochu... více o Třešňová bublanina podle časopisu F.O.O.D.
Připravte těsto. Obě mouky promíchejte s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou. Přidejte olej, podmáslí a krátce promíchejte, jen aby se směs... více o Hrnkový koláč s drobenkou a blumami
Troubu předehřejte na 180° C. V míse smíchejte mouku se skořicí a cukrem, přidejte nakrájené máslo a zpracujte na drobenku. Vmíchejte jeden žloutek a... více o Galetka s letním ovocem
Nejdřív se pusťte do přípravy pita chleba. Mouku, sůl, cukr a olej dejte do mísy kuchyňského robotu. Droždí nejprve rozmíchejte v teplé vodě a poté... více o Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Cizrnu přelijte do mixéru, asi polovinu nálevu slijte stranou pro případné použití. Přidejte ostatní suroviny s výjimkou citronové šťávy a rozmixujte... více o Hummus
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00