Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mleté ořechy a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec po... více o Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Květák rozeberte na růžičky, větší pokrájejte na půlky či čtvrtiny. Růžičkovou kapustu zbavte ovadlých lístků a pokrájejte na poloviny. Zeleninu... více o Batátové pyré s pečenou zeleninou
Mleté maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, přidejte vejce, sýr a strouhanku, ochuťte solí a pepřem. Směs dobře promíchejte a krátce zpracujte,... více o Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše oleje, přidejte nasekaný česnek, římský kmín a nastrouhaný zázvor a restujte asi dvě minuty, aby se... více o Polévka z červené čočky
Brambory oloupejte a pokrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte 2–3 lžíce oleje, naskládejte brambory, osolte se, opepřete a opečte postupně z... více o Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Nejprve připravte máslo. Nasekejte česnek a bylinky na velmi jemno a spolu s chilli a citronovou kůrou zatřete do másla. Máslo vytvarujte do hranolu a... více o Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
V malé misce rozetřete na hladkou kaši droždí se lžičkou cukru. Zalijte trochou teplého mléka a nechte vzejít kvásek. Ve velké míse prošlehejte... více o Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Troubu předehřejte na 190 °C. Brambory nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich všechnu vodu. V míse je smíchejte s prolisovaným česnekem, nasekanou... více o Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Mražený hrášek nechte povolit, asi minutu ho povařte ve vroucí vodě, sceďte, promíchejte s nasekanými jarními cibulkami, petrželovou natí, citronovou... více o Losos s hráškem
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte dobře očištěné brambory. Slijte je a po vychladnutí je nastrouhejte na vál. Uprostřed udělejte... více o Bramborové knedlíky
Hlávku rozčtvrťte, vykrojte košťál a pokrájejte na jemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Ve velkém kastrolu ji asi 3 minuty... více o Dušené bílé zelí
Hlávku rozčtvrťte, vykrojte košťál a pokrájejte na jemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Ve velkém kastrolu ji asi 3 minuty... více o Dušené červené zelí
Troubu předehřejte na 170 °C. Z husy odřízněte křídla v druhém kloubu a zevně i uvnitř ji osolte, okmínujte, pak položte na pekáč na odříznutá křídla... více o Svatomartinská husa
Začněte lokšemi. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Vychladlé je oloupejte, prolisujte nebo na jemno nastrouhejte. Na pomoučněném vále k nim přidejte... více o Husí játra v lokši
Maso nakrájejte na plátky silné asi 3 cm. Plátky prořízněte tak, abyste je mohli rozevřít jako knihu. Naklepejte je dotenka a nožem nařízněte blanky... více o Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, vejce a sůl. Vypracujte hladké měkké... více o Bramborové šišky se strouhankou a ořechy
Špek nakrájejte na špalíčky 1 x 1 cm, dlouhé zhruba 10 cm. Aby snáz pronikly do masa, můžete je předem dát na hodinu do mrazáku. Z masa odřežte... více o Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky velikosti 2 x 2 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte sádlo a asi 2 minuty na... více o Perkelt s tarhoňou
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijte. Postupně přimíchávejte hladkou mouku s hrubou, dokud nevznikne... více o Halušky s brynzou a slaninou
Ve vlažném mléce rozmíchejte 2 lžíce cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek, trvá to zhruba 10–15 minut. Na tvarohovou náplň prošlehejte... více o Posvícenské koláče
V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm na kostky nakrájené a osolené hovězí maso, asi 4 minuty. Poté přisypte na plátky nakrájenou cibuli a dál... více o Hovězí Massaman karí s batáty
Nejprve rozdrťte v hmoždíři kardamom a semínka zbavte tvrdých slupek. Přidejte badyán a hřebíček a podrťte na jemno. Přidejte ostatní suroviny a... více o Massaman kari pasta
Ve woku rozehřejte lžíci oleje a orestujte na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a nahrubo nakrájenou cuketu, asi 2 minuty. Nyní přidejte kari... více o Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi
Papričky nahrubo posekejte, oloupejte šalotky a pokrájejte, zázvor nastrouhejte, nasekejte omytý a osušený koriandr i kafírové listy. Na jemno... více o Zelená kari pasta
Vindaloo pastu promíchejte v misce s kuřetem a nechte alespoň hodinu marinovat. Na oleji orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Vložte maso i... více o Kuře Vindaloo
Česnek oloupejte, zázvor dobře umyjte. Všechny suroviny utřete dohladka v hmoždíři nebo v mixéru. Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.... více o Vindaloo pasta
Brambory pečlivě umyjte, pokrájejte na čtvrtiny, v míse promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem... více o Salát s bramborami a makrelou
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Restujte v hlubším hrnci na 2 lžících oleje asi 5 minut. Přisypte čočku, zalijte... více o Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Batáty pečlivě omyjte, několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Délka pečení závisí na velikosti hlíz, menším... více o Batáty s cizrnou a brokolicí
Připravte pesto: rozmixujte rukolu, slunečnicová semínka a 3 - 4 lžíce olivového oleje na řidší konzistenci. Dochuťte solí a pepřem. Dejte vařit... více o Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00