Proč tolik milujeme zapékaná jídla? Přece pro to nádherné prolnutí chutí pod tenkou křupavou vrstvou, které nás čeká po vyndání z trouby. Vyzkoušejte tradiční lasagne, ale i penne se špenátem a bazalkou a tagliatelle se sýrem a šunkou.
Lehké jídlo, které máte hotové za pár minut. Oceníte skvělou chuť bazalky v kombinaci se špenátem, použít můžete jak čerstvý, tak i mražený. Pro změnu můžete vyměnit špenát za nasekané listy zdravého a chuťově výrazného mangoldu.
Tagliatelle jsou širší než špagety, a na zapékání do trouby se tak hodí více. Toto rychlé jídlo ocení hlavně děti, které šunku a sýr zkrátka milují. Za dobrou cenu pořídíte i suroviny, přestože tagliatelle jsou o trochu dražší než klasické špagety. Přesto se do nich vyplatí investovat.
Lasagne je možné udělat na tisíce způsobů, varianta s hovězím je ale klasika. Místo klasické cibule můžete použít nasládlou červenou. Nejenže vnese do jídla trochu barvy, ale narozdíl od bílé cibule má delikátnější chuť.