Hovězí kližku pokrájíme na kostky 4x4 -5x5 cm a dáme do misky nebo na talíř. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme do stejné misky nebo talíře... více o Maďarský guláš po našem
Na trošce oleje si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, ke které pak přidáme krátce osmažit i na plátky pokrájený řapíkatý celer. Do hrnce přisypeme... více o Krémová polévka z červené řepy
Kapustu rozpůlíme tak, aby obě poloviny měly polovinu košťálu a uvaříme ji v osolené vodě na skus, nejlépe den předem. Kapustu po uvaření scedíme a... více o Kapusta v šunce smažená
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, dochutíme kari kořením (množství dle chuti), přidáme vejce, drobně pokrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Směs... více o Masové koule v dýňovém pyré
Vařené oloupané brambory pokrájíme na poloviny a pak na plátky, dáme do mísy, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Okurku nastrouháme na... více o Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev s celerem, pokrájený pórek, brambory a na plátky pokrájené řapíky celeru. Až nám... více o Houbová polévka se zeleninou
Na rozpuštěném másle si osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, na plátky pokrájený řapík celeru a pokrájenou uzenou krkovičku. Po osmažení přidáme a... více o Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Vychlazenou očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde jí ochutíme nastrouhaným česnekem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem,... více o Pestrý zeleninový salát
Vychlazenou okurku oloupeme do mísy, ale pokud je čerstvá se svěží slupkou, loupat se ani nemusí a můžeme ji nastrouhat i s ní. Okurku v míse ochutíme... více o Okurkový salát s Kyškou
Z cibulek odkrojte zelenou nať. Bílé části nasekejte najemno a krátce orestujte na oleji. Přidejte cuketu s avokádem, 3 minuty orestujte a ve směsi... více o Zelené tagliatelle
Než začneme vařit, připravíme si maso i zeleninu. Maso pokrájíme na tenké nudličky, které ochutíme rýžovým octem, kořením na čínu a zaprášíme lžičkou... více o "Čína" s česnekovými výhonky
Salátovou okurku není nutné loupat, stačí dobře omýt studenou vodou. Pokud máme polní salátové okurky, které mají pevnější slupku oloupeme je celé... více o Carpaccio z okurek
Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o... více o Carpaccio z rajčat
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájený pórek, řapík celeru a nastrouhanou mrkev. Až nám zelenina trochu změkne a zavoní, přidáme česnek a muškátový... více o Pórková polévka s cizrnou
Maso pokrájíme na kostky, které osolíme a okořeníme. Použít můžeme i jiné, námi oblíbené koření dle chuti. Každou kostku masa obalíme do poloviny nebo... více o Špízy se svěžím salátem
Brokolici nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, předváření není nutné, tepelná úprava smažením je dostatečná. Do mísy přistrouháme sýr a česnek,... více o Brokolicové placičky (nejen) se sýrem
Kousek másla rozpustíme a osmažíme si na něm jemně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu, kterou také na... více o Špecle s brokolicovou omáčkou
Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, kterou následně zasypeme moukou. kterou necháme zpěnit a krátce osmažit.... více o Jednoduchá fazolková polévka
Červenou řepu dáme uvařit do poloměkka do osolené vody. Doba vaření záleží na velikosti řepy cca 35-50 minut. Po vychladnutí jí oloupeme a pokrájíme... více o Aspik s červenou řepou
Vepřovou pečeni bez kosti dostatečně osolíme a opepříme ze všech stran a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme ze všech stran i boků dozlatova. Zlatá... více o Dušené pepřové karé v cibuli
Hrubě pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme pokrájenou papriku a dále smažíme asi 2-3 minuty. Přisypeme pokrájené uzené maso a pokračujeme ve... více o Lečo s uzeným masem
Cibuli pokrájíme nahrubo a osmažíme dosklovata na oleji. Pak přidáme očištěnou pokrájenou papriku, kterou také osmažíme, aby nám zesládla a poté ji... více o Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Oloupanou vychlazenou okurku pokrájíme na kostičky společně s vychlazenými rajčaty a velkou očištěnou paprikou. Vše dáme do mísy, mírně osolíme,... více o Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, které zakapeme cca lžičkou oleje, okořeníme kořenící směsí na "čínu" a pokud kořenící směs... více o Domácí kuřecí čína
Pekáč nebo remosku vytřeme máslem nebo olejem. Na dno pekáče naskládáme na větší kusy pokrájenou cuketu či lilek, které posypeme kořenící směsí... více o Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Kuře dostatečně osolíme a posypeme kari kořením dle chuti, položíme na větší kusy pokrájenou cuketu, rajče a nasekaný česnek do máslem vytřené remosky... více o Cuketové kari kuře (nejen z remosky)
Cukety mladé, neloupané, bez větších semínek nastrouháme nebo pokrájíme na plátky do velké mísy. Očištěné papriky pokrájíme na kostičky či nudličky a... více o Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)
Mladou neloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, drobně pokrájené uzené maso, vejce, majoránku,... více o Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu. Omytou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle nebo 1:1 hrubé a jemné struhadlo. Osolíme, přidáme vejce,... více o Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Mladou cuketu pokrájíme na cca 5 - 7 milimetrové plátky, které postupně obalujeme do 1: rozšlehaných osolených žloutků s mlékem, 2: jemně... více o Pečená sýrová cuketa
Květák předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata. Přidáme na kostičky pokrájené... více o Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme kari kořením, přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, dobře promícháme a necháme odležet alespoň 10... více o Kuřecí prsa s cuketou
Troubu rozehřejte na 160 °C. Jednu cuketu nastrouhejte nahrubo, druhé dvě na zkosená kolečka. Z nastrouhané cukety vymačkejte všechnu přebytečnou... více o Fritatta s cuketou
Dejte vařit těstoviny do osolené vody. Cukety prokrojte a vydlabejte z nich semínka. Naškrábejte je škrabkou na zeleninu julienne nebo nakrájejte na... více o Špagety s cuketou a olivami
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vyložte pečicím papírem (nebo vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou). Cuketu nastrouhejte nahrubo. Vejce... více o Čokoládová buchta z cukety
Kuřecí prsa prokrojíme, ale nedokrojíme. Tím vytvoříme kapsu, kterou naplníme větším hranolkem kozího sýru, sušenými rajčaty a lístky bazalky. Kapsu... více o Kuřecí kapsy (nejen) s kozím sýrem
Cuketu pokrájíme na plátky, které následně osmažíme na trošce oleje zprudka na skus a dozlatova. K cuketě přidáme krátce osmažit na jemno nasekané dva... více o Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Kuřecí maso pokrájíme na menší kostky nebo slabší nudličky, které osolíme a opepříme. V pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme za občasného... více o Tortilla s kuřecím masem a špenátem
Špagety (necelou polovinu půl kilového balení) nebo jiné těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě a scedíme. Během vaření špaget si ve vyšší pánvi s... více o Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Brambory omyjte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Vodu osolte, přiveďte k varu a brambory vařte téměř doměkka, asi 20 minut. Karotky zatím... více o Rukolový salát s novými bramborami
Na velké pánvi s troškou oleje dáme smažit zprudka nejprve pokrájenou cuketu (i se slupkou) a papriku. Po osmažení přidáme pokrájený pórek a žampiony... více o Kuřecí směs se šunkovou klobásou
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Cibuli osmažíme dosklovata a na ní dáme... více o Krkovička na hrášku
Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku a ve velkém hrnci pod poklicí podusíme... více o Adžika - zeleninová pasta
Kedlubny a jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, zakapejte pomerančem. Fenykl nakrájejte natenko (jemné lístky odložte na zálivku). Ředkvičky... více o Kedlubnový salát s fenyklem
Vařené brambory ve slupce oloupeme, pokrájíme na plátky či nudličky a dáme do mísy. Použít můžeme i vařené brambory, které nám zbyly od oběda.... více o Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Středně velké vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme, můžeme je přepůlit nebo rozčtvrtit a pokrájíme je na slabé plátky, které dáme do mísy,... více o Bramborový salát s okurkou a koprem
Kapustu překrojíme na půlky nebo čtvrtky a v osolené vodě uvaříme na skus. Vodu slijeme a kapustu necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty ještě... více o Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem
Vychlazenou očištěnou zeleninu krájíme na malé kousky, plátky, nudličky (nestrouhat!) a začneme zelím, které dáme pokrájené do mísy, zasypeme cukrem,... více o Zelný salát se zeleninou
Z oleje, medu, balzamika a chilli vloček umíchejte zálivku. Sýr halloumi nakrájejte na plátky o tloušťce asi 5 mm a nasucho ogrilujte z obou stran... více o Halloumi z grilu na salátu
Chřest oloupejte a 4 minuty vařte v osolené vodě. Sceďte, osušte a obalte v mouce, vejcích se smetanou a strouhance. Rozehřejte máslo s olejem a... více o Smažený bílý chřest