Nejprve si nachystáme ražniči - na špejli nebo grilovací jehlu napíchneme malé rajčátko nebo cherry a pak napichujeme větší - asi 4 cm velké kousky -... více o Bedloražniči s dušeným mangoldem
Vše smícháme, dáme do sklenic a 10 minut sterilujeme.... více o Zelí s křenem
Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra. Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, kterou žampiony celé... více o Italské žampiony na gril
Pohanku propláchneme studenou vodou a dáme vařit do zeleninového bujonu. Vody dáme málo, jako když vaříme rýži. Vaříme 3 minuty a potom necháme pod... více o Zelenina s pohankou
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme špenát, nastrouhanou nivu a chvíli... více o Špenát jako samostatné jídlo
Cukety, brambory, rajčata a vejce nebo Šmakouna nakrájejte na stejnoměrné plátky, vložte do zapékací misky, jednotlivé vrstvy podle chuti okořeňte a... více o I teplá zelenina se dá jíst
Sojový granulát uvaříme ve vodě ochucené bujonem, pak ho scedíme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Uzené tofu najemno nastrouháme a smícháme ho s... více o Plněné bezmasé bramborové knedlíky
Na olivovém oleji zpěníme najmeno nakrájenou cibulku a přidáme na malá asi 3 mm tenká kolečka nakrájeného chřestu (já krájím od špičky asi tak do... více o Lasagne s chřestem a slaninou
Propláchnutou čočku 2 hod. máčíme, pak ve stejné vodě uvaříme s bobkovým listem do měkka. Scedíme. Cibuli a rajčata nakrájet na plátky, česnek... více o Čočka s cibulí a rajčaty
Špenát spaříme, rozsekáme, přidáme tvaroh, vejce, osolit, opepřit a přidáme polohrubou mouku tak, aby se hmota nelepila (nebo jen minimálně). Mokrýma... více o Špenátové noky s parmazánem
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Povaříme je v osolené vodě doměkka. Kedlubnové plátky by měly být pevné, aby se při obalování... více o Řízečky z kedluben
Uvaříme fazole, které jsme nejdříve na 24 hod. namočili. Pokud zůstala část vody, scedíme. Osolíme, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a další... více o Fazolový salát
V hrnci rozehřejeme olivový olej (dávám až pět lžic), na oleji osmahneme najemno nasekanou cibulku, přidáme na kousky nakrájenou mrkev a na větší... více o Pochoutka z hrášku podle řeckého lékaře
Do mouky rozdrobíme tuk a s ostaními přísadami a nastrouhanou mrkví a mlékem zpracujeme v těsto husté jako na bublaninu. Pečeme při střední teplotě.... více o Mrkvový koláč III.
Brokolici rozeberu na růžičky a vložím do mikrotenového sáčku, který mírným pootočením uzavřu. Vložím do mikrovlnky asi na 2 minuty. Brokolice změkne,... více o Brokolice se žampiony
Uvařené fazolky dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájená rajčata a tofu, na kolečka nakrájené cibulky. Olej vyšleháme se šťávou, solí a pepřem a... více o Salát ze zelených fazolek
Kernotto uvaříme dle návodu, brokolici uvaříme al dente. Do misky vršíme kernotto, brokolici sýry, krabí tyčinky nakrájené, kukuřici. Posypeme... více o Brokolicové kernotto
Na pánev trochu vody a vsypat balíček fazolek. Vaříme cca 5 minut + nakrájená rajčata, restujeme + obsah konzervy, prohřejeme. Jíme samotné nebo dle... více o Dietní večeře
Jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. řidáme na hranolky nakrájený celer a osmahneme dozlatova. Přisypeme plátky žampionů,... více o Celerové hranolky s vůní majoránky
Brokolici nebo květák nastrouhat na hrubém struhadle. Přidat mouku, v mléce rozmíchat žloutky, sůl, pepř, zamíchat do brokolice. Z bílků vyšlehat tuhý... více o Brokolicové placičky za syrova
Listy červeného zelí krátce povaříme, vyndáme, okapeme a necháme vychladnout, mezitím si připravíme náplň do balíčku. Nakrájíme nadrobno velkou cibuli... více o Balíčky
Na oleji krátce osmažíme nakrájenou papriku a nahrubo nastrouhanou mrkev, přidáme na plátky nakrájené žampióny, podlejeme trochou vody a dusíme. Po... více o Bambusové výhonky s tofu
Očištěné a omyté kuře osušíme a rozdělíme na 4 porce. Mouku smícháme se solí a pepřem a tuto směs vetřeme do porcí kuřete. Osmažíme je po obou... více o Kuře po myslivecku III.
Nastrouháme nahrubo uzený sýr, přidáme nakrájené žapióny a papriku. Osolíme lehce opepříme a spojíme majolkou.... více o Salát z Tater
Sýr a šunku nastrouháme nahrubo, přidáme kukuřici s nakrájenou kapií. Spojíme majalkou a dochutíme solí a pepřem.... více o Salát z Tater II.
Zelí a cibuli nakrájíme a smícháme s ostatními přísadami. Necháme odležet 24 hodin za občasného promíchání a plníme do sklenic. Zavařujeme na 90 °C 40... více o Marinované zelí
Nejdříve si dám vařit pšenici v osolené vodě (asi 50 minut), a v druhém hrnci quinou v poměru 1:2 vody (asi 12 min.). Na pánvi osmahnu cibuli s... více o Quinoa
Připravíme si zapékací misku, kterou vymažeme (jako na koláč) nastrouháme si cukety, dáme do misky a přidáme 2 vajíčka, prášek do pečiva, šunku nebo... více o Cuketový nákyp III.
Podusíme zelí nakrájené na nudličky se solí, octem, kmínem, provensálským kořením, ke konci přidáme nastrouhanou mrkev, na porci cca půl mrkve.... více o Zapečené zelí s brambory
Vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme, nalijeme je na rozehřátou pánev, do nich poskládáme kolečka rajčat a usmažíme omeletu. Tu pak rozdělíme na 4... více o Dědovy topinky
Uvaříme těstoviny, brokolici, v kastrolku podusíme nakrájené žampiony, nakrájená sušená rajčata. Přidáme těstoviny, nakrájenou brokolici, poté sýry,... více o Těstoviny brokolice ham a mňam
Brambory a celer nastrouháme jako na bramboráky, přidáme rozšlehaná vejce, mouku, mléko, sůl a česnek. Vymícháme těsto. Do horkého tuku děláme lžicí... více o Celeráky
Osmahneme cibuli nakrájenou na proužky, nakonec krátce osmahneme i nadrobno pokrájený česnek. Jeho množství je ovlivněno hlavně tím, jak moc ho máte... více o Sabdží
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a dusíme až se zatáhne, potom přidáme papriku a velmi rychle zalejeme... více o Rajčatové zelí
Lilek přepůlíme osolíme, po odpočinutí vymačkáme a osmahneme na oleji. Promáčkneme lžící a naplníme náplní. Náplň: uvařit fazole, rozmixovat nahrubo.... více o Lilek plněný fazolí
Nejdříve dáme vařit neoloupané brambory téměř doměkka. Mezitím nakrájíme párky na kolečka a neoloupanou cuketu na hranolky. Pekáček vymažeme máslem a... více o Brambory zapečené s párkem a cuketou
Na omastku orestujeme cibulku, přidáme na plátky česnek a nakrájené zelí na nudličky a párky na půl kolečka. Osolíme, aby zelí pustilo štávu, přidáme... více o Zelná čína
Nerad špiním nádobí, proto prozradím i přesný výrobní postup :-) Oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli, na plátky česnek a restujeme na oleji ve Woku... více o Kapusta s brambory a jablíčkem
Na dýňáky vše smíchat. Hmota by měla vypadat jako na klasické bramboráky. Smažit na oleji. Před obrácením dýňáku nasypat na pánev slaninu a ta se... více o Dýňáky
Patison oloupeme, očistíme. Rozřežeme napříč asi na 1,5 cm plátky. Vyškrábneme jádra. Tyto plátky si nařízneme pro vložení náplně ze stran. Náplň je... více o Patison s náplní
Oloupaný celer nakrájíme na 2,5 cm kostky. Oloupane brambory nakrájíme na čtvrtky a společně s česnekem dáme vařit do osolené vody do měkka. Vodu... více o Celerovo-bramborová kaše
Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji restujeme na kolečka pokrájené... více o Slaný palačinkový dort
Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát - voda se musí vsáknout. Na oleji osmažíme cibuli a česnek.... více o Krvavý bulgur
Na velké pánvičce nejlépe s pokličkou osmahneme cibuli, až zesklovatí, přidáme nakrájené papriky na kostičky. Necháme chvíli dusit a tak za 2-3... více o Rofus aneb lečo trochu jinak
Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a necháme odležet do dalšího dne. Zalijeme jogurtem, přidáme vejce a mouku. Naběračkou klademe na pánev,... více o Zelné lívanečky
Papriku a ředvičky pokrájíme na velmi malé kousky, smícháme s lučinou a hořčicí. Posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. Lze přidat i jinou nadrobno... více o Zeleninová mňam pomazánka
Na rozehřátém tuku necháme zrůžovět pokrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené papriky a rajčata, a dusíme až změknou. Po té přidáme pokrájené... více o Boloňské špagety naší rodinky
Dýně oloupeme a nastrouháme, přidáme sůl, cibuli a papriku nakrájíme na nudličky a vše promícháme s kukuřicí, zakryjeme a 3 hodiny necháme odstát.... více o Čalamáda trochu jinak
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou červenou papriku. Přidáme fazolky zbavené dlouhých vláken nakrájené na cca 2 cm kousky, osolíme.... více o Prívarok ze zelených fazolek
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Do větší nádoby vrstvíme zelí, na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme a vrstvy opakujeme. Přidáme pepř, kmín, bobkový... více o Kysané zelí ze sáčku