Celer opláchněte, pomocí malého nože stáhněte tuhá vlákna a řapík nadrobno nakrájejte. Cuketu a okurku opláchněte, podélně rozkrojte a pak nakrájejte... více o Kokosové kari s krůtími prsíčky
Osušená kolečka lilků zakápněte trochou olivového oleje a po obou stranách opečte na grilovací nebo běžné pánvi. Nechte zchladnout. Kapustové listy... více o Plněné baklažánové taštičky
Maso nakrájejte na plátky a pak na proužky. Olivy rozpulte. Šalotky a zázvor oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a osmažte ve velké pánvi na... více o Telecí na zázvoru a olivách
Cibuli, česnek a pórek dobře očistěte a nadrobno nakrájejte. Maso očistěte od blan a šlach, nakrájejte ho na kousky, osolte, opepřete a poprašte... více o Hovězí na víně se zeleninou
Rozválíme listové těsto, pomažeme kečupem posypeme oregánem a kořením na pizzu přidáme plátky angl. slaniny oba druhy sýra a zeleninu (nakrájenou).... více o Pizza roláda podle mě
Z fenyklu odkrojíme zelené stonky a hrubou vnější vrstvu, nakrájíme na plátky. Cuketu omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na kolečka. Vložíme do... více o Fenykl s cuketou nejen pro děti
Kapustové listy nakrájíme na proužky, taktéž slaninu nakrájíme na tenké proužky. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a orestujeme slaninu dokud nepustí... více o Cizrna s kapustou na víně
Troubu předehřejte na 100 °C. V misce prošlehejte vejce, v jiné promíchejte mouku s paprikou. Vejce, mouku i plátky masa osolte a opepřete. Maso... více o Jižanské řízky
Čekanku nakrájíme na tenké proužky, šalotky na kolečka, řapík celeru nadrobno. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a lžičku másla, přidáme šalotku a... více o Těstoviny s čekankou
Maso opláchněte a osušte. Lístky rozmarýnu nadrobno nasekejte a promíchejte s trochou muškátového květu, 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Maso potřete... více o Jehněčí na víně
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažte dozlatova na oleji. Přesuňte do mísy, vmíchejte vypeckované rozpůlené olivy, strouhaný sýr, lehce ušlehaná vejce... více o Quiche s cibulí a olivami
Dužinu dýně nakrájíme na kostky, pórek na kolečka, rajčata na čtvrtky, celer nakrájíme nadrobno. Vše dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou (400-500 ml)... více o Dýně zdravě i chutně
Cukety omyjte, podélně rozpulte a krátce, asi 3 minuty, povařte ve vroucí osolené vodě. Pomocí lžíce vyškrabte ze středu měkkou dužninu se semínky.... více o Cukety plněné španělskými olivami
Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmažte na oleji dozlatova. Přidejte na maso, osolte, opepřete a pod pokličkou poduste doměkka. Maso nakrájejte... více o Koláč s kuřecím masem a olivami
Uzený špek na kostičky, dáme do hrnce a na něj cibulku na kostičky, Osmažit do růžova, přidat fazole v plechovce, nechat zhruba 5min. povařit, přidat... více o Mexická dršťková polévka
Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Fazole nechte okapat v cedníku a ještě je opláchněte z nálevu. Brambory oloupejte a rozpulte.... více o Mrkvová polévka s fazolemi
Dužinu dýně nakrájíme na malé kostičky, šalotku a šalvěj nakrájíme nadrobno. Plátek chleba rozmixujeme a osmažíme v pánvi s trochou oleje. Chléb... více o Těstoviny s dýní a opraženým chlebem
Hovězí plátky nakrájíme na tenké nudličky, přelijeme sojovkou, přidáme koření a rýžový ocet a necháme odpočívat, pokud možno přes noc. Ve woku... více o Hovězí chilli čína
Sušené houby dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Papriky, chili papričku, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. (Pokud máte a chcete,... více o Asijský kuskus
Brambory a mrkve oškrábeme a nakrájíme na kostičky - mrkve na menší. Dáme si vařit do hrnce vodu (není potřeba hodně, protože na konci přidáme mléko),... více o Mléčná zelňačka
Na oleji necháme osmažit pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu dorůžova. Chléb pokrájíme na kostičky, zalijeme vývarem, necháme nasáknout. Vše dáme... více o Chlebová pečeně
Očištěný celer uvaříme v osolené vodě (můžeme přidat i ocet) téměř doměkka. Necháme ho zchladnout, pokrájíme na tenké pátky, které pomažeme sýrem a... více o Celer se sardelovou pastou
Dýni oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme ji na plátky tlusté asi 1cm. Plátky obalujeme v trojobalu jako řízky a usmažíme. Podáváme teplé nebo... více o Dýňové řízky
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici... více o Zapečená brokolice do remosky
Zatímco se vaří těstoviny, dáme tenké plátky česneku s píniovými oříšky zahřát (ne smažit) na pánvičku, přidáme nakrájené sušené rajčata. Po chvíli... více o Těstoviny s kozím sýrem
Dýni okrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, podlijeme troškou vody (cca 2dcl),osolíme,ocukrujeme a dáme podusit než dýně změkne.Na sádle... více o Dýňové zelí
Na oleji osmahneme zázvor, chilli a římský kmín, až přestane prskat přidáme květákové růžičky a na kostičky nakrájené brambory. Necháme smažit, než... více o "Moje" kičrí
Prsíčka pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, zprudka osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme pokrájenou kápii, cibuli, plátky žampionů a... více o Kuřecí směs s nakládanou kápií a žampiony
Celer očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka (můžeme dát do vody i trochu octa nebo citronové šťávy). Pak ho nakrájíme na slabší plátky (4 -... více o Celer s taveným šunkovým sýrem
Maso pokrájíme na slabé nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev pokrájíme s pórkem na kolečka. Maso a mrkev dáme společně orestovat do rozpáleného oleje,... více o Masové nudličky v jasmínové rýži
Do plátků masa uděláme hlubší zářezy - kapsy. Jemně maso naklepeme, osolíme a opepříme. Papriku pokrájíme na nudličky, žampiony a cibuli na plátky a... více o Balkánské kapsy
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Rozpálíme nepřilnavou pánev a na prudkém plameni nudličky nasucho osmahneme dozlatova. Dáme si je do misky, zalijeme... více o Kuřecí maso s brokolicí a bešamelem z olivového oleje
Papriky zbavíme semen, z odříznutých víček odstraníme stopky a dobře omyjeme. Sýr rozmačkáme a sícháme s vejci a petrželovou natí. Nesolíme. Na pánvi... více o Plněné papriky Varna
Fazolky uvaříme do měkka v osolené vodě, uvařené pokrájíme. Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme sladkou papriku a rajský protlak a... více o Fazolky zapečené
Očištěné fazolky opereme, necháme okapat (zmrazené necháme rozmrazit a okapat). Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na plátky nakrájený 1 stroužek... více o Fazolky ze zázvorem
Mrkev očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Nakrájíme po délce na plátky o tloušce asi 8mm. Obalíme jako řízek a smažíme do růžova.... více o Smažená mrkev s omáčkou
Ze špenátu odstraníme řapíky a listy hrubě pokrájíme. V hrnci mírně podlejeme vodou a udusíme. Cibuli očistíme, jemně pokrájíme, osmažíme na oleji a... více o Musaka se špenátem
Troubu zahřejeme na 220.Brokolici vaříme 2 minuty(aby byla hezky zelená přidáme do vroucí vody špetku jedlé sody).A necháme okapat. Do mixéru přidáme... více o Nadýchaný koláč s brokolicí
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na mírném ohni necháme zesklovatet nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme omyté růžičky květáku, brambory... více o Květákový krém s ricottou a tymiánem
Kuřecí prsa očistíme, uděláme do nich opatrně hluboký zářez(kapsu), osolíme je a opepříme. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, na kterém orestujeme na... více o Paprikové kapsy s žampiony
Cuketu hrubě nastrouháme, když je mladá, nemusíme jí ani loupat. Na trošce oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu, nastrouhaný česnek,... více o Lasagne s cuketou a slaninou
Pokrájené hlávkové zelí povařte do poloměkka v osolené vroucí vodě. Sceďte a nechte okapat. Pak nakrájejte najemno cibuli, klobásku na kolečka, maso a... více o Moravskoslezský bigos
Růžičky brokolice uvaříme v neslané vodě(15 minut). Poté vložíme do mixéru, přidáme 2 lžíce oleje, vývar, ricottu, osolíme, opepříme a rozmixujeme.... více o Těstoviny s brokolicí, ricottou a ořechy podle Barilly
1) Brambory opláchneme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou šťávu odstraníme, aby směs nebyla příliš tekutá. 2) Na brambory vyklepneme vejce a... více o Bramborovo-cibulový(pórkový) koláč
V pánvi rozehřejeme 2-3 lžíce oleje, přidáme rozkouskované ančovičky, brambory nakrájené na kousky a očištěnou dužinu dýně nakrájenou na kostičky.... více o Brambory s dýní, ančovičkami a fenyklem
Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme dozlatova na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Poté přidáme pokrájenou cibulku, zpěníme a zalejeme... více o Karotkový krém s modrým sýrem
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také... více o (nejen) Hovězí ragú
Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a podélně rozkrájejte. Dejte je do hrnce, zalijte vodou tak, aby byly pokryté, trochu osolte, uveďte do varu a asi 4... více o Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
Těsto vypracuji a nechám chvíli odpočinout. Mezitím si nakrájím cibulku a dám ji opéct na másle, přidám česnek, tak 2 stroužky, ale je to podle chuti... více o Cuketový quiche
Ze zelí odstraníme vrstvu vnějších listů, rozkrojíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na proužky. V hrnci rozehřejeme 2-3 lžice oleje a orestujeme... více o Dušené zelí česko-italské hospodyně