Maso si nakrájíme na kousky a dáme do mísy, přidáme sůl, grilovací koření, pepř, kmín, mletou červenou papriku, vegetu, chilli koření a zalijeme... více o Gemerské tajemství
Velmi drobně nakrájená rajčata promíchejte s limetkovou kůrou, petrželí a mátou. Sýr rozdělte na 16 stejně velkých kousků. Těsto nakrájejte na 16... více o Balíčky s pikantní náplní
Pohanku přelijte 300 ml vroucí vody nechte 10 minut bobtnat. Z mangoldu odřízněte řapíky a nakrájejte je nadrobno. Z listů seřízněte silné žebroví a... více o Mangoldové balíčky se šunkou a pohankou
Nakrájíme šunku a papriky na kostky, chilli papričku nakrájíme na malé kousky. Sušené houby dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Na rozpáleném... více o Špagety z pánve
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní... více o Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Oloupaný česnek nakrájejte na velmi jemné plátky. Rajčatům nařízněte slupky a spařte je vroucí vodou. Očištěné fazolky podélně rozkrojte na tenké... více o Těstovinový balíček se zeleninou
Dáme vařit těstoviny a mezitím, co se těstoviny vaří, nakrájíme zeleninu, sýr a šunku na kostičky. Vhodíme do připravené mísy, přidáme kukuřici,... více o Těstovinový fusilli salát
1. Filé z lososa mírně posolíme, obalíme v bazalce a krátce osmažíme na olivové oleji 2. Na stejné pánvi podusíme pórek, přidáme 2 lžíce mouky... více o Losos s pórkovým přelivem
1. Den předem namočíme cizrnu 2. Pohanku uvaříme dle návodu 3. V troubě upečeme kuřecí čtvrtky na cibulce 4. Na olivovém oleji mírně osmahneme a... více o Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem
Lilek nakrájíme na půlkolečka, nasolíme a necháme vypotit. Až pustí vodu, otřeme ubrouskem a spolu s půlkolečky cukety ogrilujeme na pánvi cibulku... více o Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou
Do hrnce dám vypéct klobásu nakrájenou na kolečka. Když je opečená, vyjmu ji a do výpeku vložím kuřecí prsa (klidně celá nebo překrojená na půl),... více o Paella po česku
Těstoviny dám vařit, maso (nakrájené na kostky) lehce posypané grilovacím kořením obdělám na olivovém oleji. Když je zatáhlé, přidám klobásu, za... více o Těstoviny - co dům dá II
V silnostěnném hrnci rozehřejte olej, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pak přidejte nadrobno nakrájenou zelenou papriku. Vše... více o Chilli s čokoládou
Chřest: Oloupeme (bílý až k vrcholu, zelený - spodní 1/3), oddělíme horní část a dáme je do kastrůlku. Zbylé části nahrubo nakrájíme a přidáme k... více o Chřestové rizoto s krevetami
Z pohanky a čočky uvařte v zeleninovém vývaru hustou kaši. Nechte ji vychladnout a zatím si na pánvičce osmažte najemno pokrájenou červenou cibuli s... více o Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve
Zeleninu a brambory pokrájíme na kostky, cibuli nahrubo a česnek na kolečka, vše vložíme do olivovým olejem vymazaného pekáčku. Trochu posolíme. Maso... více o Maso v pekáčku se zeleninou
Pohanku propláchneme studenou vodou a dáme vařit /stačí 3 minuty varu a následně 30min nechat pod pokličkou stát. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme... více o Pohankový nákyp s nivou a skořicí
Dáme si předehřát troubu (na max. výkon). Cukety a lilky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vnitřky vydlabeme (tak, aby nám zůstal tak 1-1,5 cm okraje)... více o Plněná cuketa a lilek
Zeleninu nakrájíme na kousky (velikost dle libosti) a z ostatních ingrediencí připravíme zálivku, kterou dochucujeme dle vlastní chuti. Pozor na sůl,... více o Jarní salát s jogurtovou zálivkou
Smetanový sýr jednoduše smícháme s parikovým kořením a špetkou soli. Papriku zbavte semínek a rozkrájejte ji na asi 1 cm velké proužky. Smetanový sýr... více o Paprikový wrap
Z mouky, 1 lžičky soli a 100 ml vody uhněťte hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odpočívat. Propláchnutý a okapaný špenát nahrubo nasekejte,... více o Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostičky. Fazolky nechte trochu povolit, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, 1 papričku na kolečka. V... více o Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Bílý chřest oloupejte, krátce povařte v osolené vodě s máslem a zchlaďte studenou. Zelený pouze očistěte. Promíchejte s pokrájenou šunkou, přelijte... více o Chřestový salát dle časopisu F.O.O.D.
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi... více o Candát s asijským pestem
Lososa omyjte, osušte a nakrájejte na co nejdrobnější kostičky. Z opláchnuté a otřepané bazalky otrhejte lístky a nasekejte je. Z limetky ostrouhejte... více o Placky ze sladkých brambor s lososovým tatarákem
V papiňáku na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme vepřovou pečeni (v celku), kterou krátce osmahneme po všech stranách, až maso zbělá; zalijeme... více o Kapustová kaše s vepřovým masem + polévka
Do mixéru dáme jarní cibulku, cibuli, pórek, koriandr, zázvor, petržel, česnek a chilli. Mixujte dokud nevznikne velmi jemná hmota. Přidejte olivový... více o Thaiské zelené kari
Maso nakrájet na nudličky, přidat sůl, pepř, chilli, česnek, olej a promasírovat a nechat uležet. Rajčata bez "bubáku" zpařit, oloupat a rozmixovat.... více o Vepřová kýta s červenýma fazolema
Omytý a očištěný chřest nakrájejte šikmo na kousky. Důkladně propláchnutý špenát osušte a rozdělte na lístky, větší natrhejte. Oloupaný zázvor... více o Rigatoni s chřestem
Očistíme si ledový salát, mrkev, rajčátka a ředkvičky.Dáme si vařit dvě vejce. Salát nakrájíme na nudličky, mrkev a ředvičky na kolečka nebo... více o Letno-jarní salát
Opereme si sáček s rýží a dáme jej pomalu vařit. Na oleji si osmažíme na nudličky nakrájenou šunku, papriku a čínské zelí, osolíme a opepříme. ... více o Rychlá pikantní rýže
Nakrájíme rajčata a necháme orestovat na pánvi, mezitím si nakrájíme (kdo chce i oloupe). Na orestovanou cibulku si dáme rajčata a necháme rozvařit.... více o Topinka s rajčatoolivovým salátem
Rýži důkladně propláchneme. Uvaříme ji 1:2 hrncích vody na mírném ohni asi 15 minut přikrytou pokličkou. Rýži klidně necháme trochu rozvařit. Občas... více o Sushi s lososem
-Nakrájíme si čínské zelí, papriku a rajčata. -Smícháme ve větší misce s kukuřicí. -Podle návodu si ohřejeme Tortillu. -Do jejího středu naskládáme... více o Tortilla s čerstvou zeleninou
Záměrně neudávám množství u všech surovin, záleží na každém kolik si toho do tortilly dá =). Opláchneme kuřecí maso, nakrájíme na nudličky, okořeníme... více o Tortily s kuřecím masem
Troubu předehřejeme na 220 C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je v klidu. Po zhruba 3... více o Florentský koláč
Rozmražený špenát(popřípadě listy vařila jsem jí v zimě a listový špenát nebyl) dáme do hrnce s brambory a zalijeme trochou vody aby brambory byli... více o Krémová špenátová polévka pro děti
Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu, do hrnce si dáme spěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek, malinko osolíme, opepříme a... více o Rychlé fazolové lečo
Cibuli si nasekáme nadrobno. Růžičkovou kapustu zbavíme svrchních zvadlých listů a omyjeme. Plec očistíme a nakrájíme na kostky. Kapustu uvaříme... více o Růžičková kapusta po indicku
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Cuketu nakrájíme na kostičky i se slupkou. Cibuli nasekáme nadrobno. Žampiony nakrájíme na plátky. Na olivovém... více o Kuskus s mletým masem
Maso pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme kari koření, přisypeme zeleninu a krátce restujeme. V hrnku si... více o Masovo-zeleninová rýže
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které orestujeme očištěná srdíčka, přidáme papriku a protlak, krátce zarestujeme, promícháme,... více o Papriková srdíčka
Rybu nakrájejte na kostičky a rozložte na talíři tak, aby se jednotlivé kousky nepřekrývaly. Vše zalijte čerstvě vymačkanou šťávou z limetek. Osolte,... více o Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
1) Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. 2) Slaninu nakrájenou na malé kostičky na prudkém ohni osmahneme... více o Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Omyté brambory ve slupce povařte asi 15 minut. Slijte a nechte trochu vychladnout. Očištěné fazolky povařte 8 až 10 minut ve vroucí osolené vodě, hned... více o Jarní salát s vajíčky nahniličko
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Očištěnou papriku nakrájejte na proužky, pórek na kolečka. Na velké pánvi rozehřejte olej a asi 10... více o Tortilla s paprikou a pórkem
Oloupeme petržel, nakrájíme na plátky a smažíme na oleji jako hranolky. Posolíme a podáváme jako přílohu. Já většinou osuším papírovým ručníkem, aby... více o Opékaná petržel
Mouku, sůl a máslo spolu propracujte v míse na drobenku. Vlijte žloutek rozmíchaný se 3 lžícemi studené vody a vidličkou rychle spojte do těsta,... více o Torta di spinaci
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se... více o Brokolicová (květáková) roláda
Semolinové těstoviny uvaříme dle návodu ve slané vodě, scedíme a necháme zchladnout. Do větší mísy dáme na drobno pokrájené okurky, cibuli, sýr,... více o Surimi salát se semolinovými těstovinami