Řízky nakrájíme šikmo na širší nudličky (menší řízky), které naložíme nejlépe přes noc do marinády umíchané z jogurtu, petrželky, česneku, papriky,... více o Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané
Dýni a uvařené brambory pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou cibuli (pórek), papriku, česnek a rajčata, jemně pokrájený poličan nebo jiný... více o Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané
Rýže: Jasmínovou rýži uvaříme dle návodu - můžeme ji 30 minut předem namočit do studené vody, pro delší zrna. Zeleninová pánev: Nejdříve pořádně... více o Zeleninová pánev s vepřovým masem
Dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda vařit, dáme vařit rýži. Já osobně mám nejradši v sáčcích. Je i chutnější. Ale může být i normální. Poté... více o Vegetariánská rýže
Cibuli pokrájíme a dáme společně se slaninou osmažit dosklovata na trošku rozpáleného oleje. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, strany nařízneme,... více o Řízky v zeleninové omáčce
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rohlíky, koření a sůl dle chuti a vše dobře propracujeme. Z mleté směsi uděláme mokrou rukou asi 8... více o Masové koule na zelenině
Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme z obou stran... více o Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi
Maso pokrájíme na plátky a ty pak ještě na zhruba stejné kousky, jako budeme krájet špekáčky, papriku, cuketu, cibuli a slaninu. Maso osolíme a... více o Maxi špízy z trouby
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, orestovat dáme k cibuli naklepané, osolené a opepřené řízky, přidáme protlak, česnek, zasypeme... více o Zeleninové řízky v rýži - zapečené
Pokrájenou cibuli a slaninu dáme do kastrolu na rozehřátý olej orestovat. Pak přidáme nasekaný česnek, pokrájenou mladou neloupanou cuketu (plátky... více o Cuketová mléčná omáčka se slaninou a Nivou
Česnek zpěníme na troše oleje lehce dozlatova. Mezitím si nakrájíme maso a smícháme s kari, paprikou, bazalkou, oregánem a sušeným česnekem. Poté... více o Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím masem
Cuketu podélně rozkrojíme a dáme na olejem vymazaný plech řezem dolů rozpéct do předehřáté trouby na 10 minut, aby šla dobře vydlabat. Poté ji necháme... více o Cuketové lodičky - zapečené
Na trošce oleje orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme orestovat pokrájenou slaninu a nakonec i nasekaný česnek nebo česnekové výhonky. Krátce... více o Květák v semolinových těstovinách - zapékaný
Na trošce oleje necháme v pánvi zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit dozlatova na nudličky pokrájené špekáčky, přidáme zpěnit nasekaný... více o Cuketové špekáčky
Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat drobně pokrájenou uzenou slaninu, přidáme na nudličky nebo... více o Masové nudličky s cuketovo-nivovou omáčkou
Na pánvi s malým množstvím rozpáleného oleje necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. Přidáme pokrájenou slaninu, kterou také orestujeme, k ní... více o Cuketové topinky (tousty)
Rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny. Šalotku a česnek nasekejte a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rajčátka, pár si jich nechte stranou na... více o Rychlá rajská polévka s pistáciemi
Papriky rozkrojíme a odstraníme semínka. Do mísy nastrouháme sýr, přidáme pomleté nebo rozmixované rohlíky, pomletou nebo drobně pokrájenou uzeninu,... více o Pečené plněné papriky III.
1/2 květáku a celou cibuli nastrouháme na struhadle s velkými oky. Přidáme vejce, otruby, sůl, pepř a důkladně promícháme. Na silně rozehřátou... více o Květákové placky (DUKAN)
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Zapékací misky vymažte olivovým olejem, vyskládejte bramborami, osolte a opepřete. Přidejte malé... více o Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem
Filety naporcujte, nařízněte kůži, osolte a opepřete. Lehce pomoučněte tam, kde je kůže. Orestujte na oleji z obou stran dozlatova a přidejte kousek... více o Candát s chřestem
Na polovině množství oleje orestujte brokolici a podélně přepůlené hráškové lusky. Podlijte tak 6 lžícemi vody, polovinou sojové omáčky a přikryjte... více o Hovězí s nudlemi a sezamovými semínky
Nejprve si z vejce, mouky, mléka a soli připravíme těsto na palačinky, které usmažíme na rozpáleném oleji. Potom si připravíme náplň: Na oleji... více o Palačinky plněné zeleninovou čínou
Brambory omyjeme, větší přepůlíme a vaříme. Po asi 10 minutách přidáme kukuřičné klasy a vaříme dalších 8-10 minut, dokud se brambory nedovaří.... více o "Uzené" kuřecí se salátem z brambor a kukuřice
Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na čtvrtky (větší brambory na menší kousky). Dáme na plech (jen tak nebo na pečící papír) a přidáme dle chuti... více o Pečené brambory se zeleninou
1. Připravíme si těsto z mouky, másla, 1 vejce a špetky soli. Moukou posypeme vál, do mouky nakrájíme máslo rovnou z lednice a vklepneme vajíčko,... více o Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)
Na oleji ve větším hrnci opečeme na kousky rozkrájenou klobásku, až začne pouštět do oleje papriku a začne být "opečená". :) V tomto okamžiku si... více o Papriková zelňačka
Květák uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme. Přidáme nastrouhanou cuketu - semínka odstraníme, ale slupku můžeme nechat. Cibulku nakrájíme na kostičky,... více o Nákyp z květáku a cukety
Dáme vařit vejce a do osolené vody přepůlenou řepu společně s bobkovým listem. Tuňáka necháme okapat a mezitím pokrájíme na nudličky čínské zelí.... více o Půlnoční salát
Brambory a květák uvaříme v osolené vodě. Přecedíme a necháme vychladnout. Poté rozmačkáme, přidáme postupně všechny uvedené ingredience kromě slaniny... více o Bramborovo-květákové placičky
Kotletky nakrájíme na nudličky a naložíme na pár hodin do marinády ze sójové omáčky, medu, oleje a koření pěti vůní. Osmažíme na pánvi dozlatova. Dáme... více o Čína s vepřovým
Rajčata omyjeme, zbavíme stopek, rozkrájíme na kusy, vložíme do mísy spolu s cibulí. Mezitím jsme si dali vařit vejce. Sýr nastrouháme a přidáme do... více o Rajčatový salát alá Prevítek
Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme a vlijeme balení kefírového mléka.... více o Okurkový salát s kefírem
Pokud máte čas, naložte den před vařením kuřecí prsa do halali - kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s nálevem. Pokud se chystáte rovnou... více o Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Kuřecí prsa očistíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a kuřecí prsa ze všech stran opečeme. Pak je vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku... více o Kuře na žampionech
Všechny přísady zastudena rozmixujte se dvěma a půl hrnky studené vody. Dochuťte, rozdělte do čtyř misek, pokapejte olejem a podávejte ozdobené... více o Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
Na oleji (špeku) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat maso, pak osolíme a okořeníme a přidáme zeleninu. Ještě krátce restujeme za... více o Adžika masovo-zeleninové ragú
Cibuli s česnekem povaříme 5 minut v houbovém vývaru. Žampiony nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi vytřené olejem. Okořeníme, zalijeme přecezeným... více o Makarony se žampiony
Mrkev i kedlubnu okrouháme, očistíme a nakrájíme na tenoučké nudličky. Přidáme vejce a pořádně promícháme. Mouku sypeme po troškách, vždy promícháme,... více o Mrkvovo-kedlubnové placky
Do uvařených a vychladlých těstovin přidáme nadrobno nakrájenou menší cibulku, zeleninu, plechovku kukuřice, šunku na kostičky a vejce vařené natvrdo.... více o Těstovinový salát ze Bzové
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev. Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší). Dále přidáme zeleninu, bujón a... více o Zeleninová polévka s drobením
Kapustu uvaříme ve slané vodě na skus, scedíme, necháme dobře okapat, pokrájíme na měsíčky tak, že každý kousek bude mít část košťálu, který nám bude... více o Kapusta v pivním těstíčku
Maso naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení nekroutilo, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové... více o Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka
Maso pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Fenykl očistíme, pokrájíme na nudličky a přidáme k masu s nasekaným česnekem, vše zalijeme lžící oleje,... více o Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Brambory pokrájíme a dáme do větší mísy, přidáme uvařené, scezené těstoviny, osolíme, opepříme, přidáme bylinky nebo koření dle chuti, papriku, česnek... více o Bramborové těstoviny - zapečené
Na pánvi s rozpáleným olejem (pokud je slanina tučná, olej můžeme vynechat) necháme osmažit pokrájenou slaninu. Pak přidáme lehce osmažit nastrouhaný... více o Česnekové těstoviny se slaninou a špenátem
Hledal jsem ve sklepě hmoždinky a nějaký ten šroubek. Místo toho jsem ale našel česnek a hned mě vzaly chutě. Na hmoždinky jsem zapomněl eins-zwei a... více o Kabirův pečený česnek Čeněk
Všechny ingredience pokrájíme na malé kostičky. Smícháme s majonézou, osolíme, opepříme a vychladíme. Moc dobrý salát, který můžete jíst jen tak, nebo... více o Letní salát s ředkvičkama
Na oleji osmažíme pokrájenou klobásu, pak přidáme osmažit dozlatova brambory. Nakonec přidáme očištěné, pokrájené listy špenátu a nastrouhaný česnek,... více o Brambory s klobásou a špenátem
Česnekové výhonky pokrájíme na malé špalíčky a krátce povaříme v osolené vodě. Pak scedíme, necháme okapat. Na kousku másla osmažíme dosklovata drobně... více o Česnekové výhonky s vejci - smaženice