1270
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky a dáme do mísy, kde je ochutíme nastrouhaným zázvorem a česnekem, přidáme lžíci oleje a sojové omáčky,... více o Kuřecí směs se zeleninou a skleněnými nudlemi
Mleté kuličky: do mísy dáme mleté maso, které dochutíme jemně nastrouhaným čerstvým zázvorem a česnekem, sojovou omáčkou, pepřem a vše dobře... více o Mleté zázvorové kuličky se zeleninovými těstovinami
Z kapustových nebo zelných listů opatrně seřízneme silnější středy, aby se nám dobře rolovaly závitky po jejich naplnění. Listy není nutné spařovat.... více o Pečené nadívané kapustové (zelné) listy
Vychladlé předem uvařené fazole nasypeme do mísy, přidáme drobně pokrájenou uvařenou vychladlou kořenovou zeleninu (lze použít například i směs na... více o Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Drobně pokrájené zelí dáme do mísy, osolíme, trochu osladíme a promícháme. Zelí i trochu pomačkáme, aby pustilo šťávu. Pak přidáme cibuli, kopr a pár... více o Sladkokyselý zelný salát s koprem
Do kastrolu dáme osmažit pokrájenou cibuli a slaninu, na kterou vložíme osmažit ze všech stran dozlatova nasolené a opepřené hovězí maso. Podlijeme ho... více o Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Kuřecí prsa prokrojením snížíme o polovinu, takže z jednoho prsa budeme mít dva řízky, nebo prso nakrájíme na více menších plátků. Maso osolíme a... více o Prsíčka v zeleninovém kabátku
Na másle a oleji osmažíme cibuli a pórek do sklovita. Prosmažíme s moukou a zalijeme vodou podle hustoty. Přidáme kukuřici,bujon a ostatní koření. Do... více o Zeleninová polévka s krabími tyčinkami
Plátek masa naklepeme, osolíme, opepříme a položíme do středu pomaštěného plátu alobalu. Zeleninu očistíme a pokrájíme na středně silné hranolky.... více o Maso z alobalu s kořenovou zeleninou
Krupy přes noc namočíme do studené vody, poté uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme. Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle, přidáme scezené zelí,... více o Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem
Troubu předehřejte na 200 °C. Oloupané šalotky rozkrojte na čtvrtky. Dýni zbavenou měkké části se semínky nakrájejte i se slupkou na slabé klínky.... více o Pečená zelenina s kuskusem
Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700 gramů. Zeleninu dáme s pokrájenou... více o Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou
Mleté maso smícháme s jemně nastrouhanou zeleninou, vejcem, kořením, strouhankou dle potřeby a osolíme. Dobře propracujeme a vlhkou nebo pomaštěnou... více o Masové kuličky se zeleninou ve smetanové omáčce
Kuskus dáme do misky a zalijeme po okraj horkou vodou, přidáme sůl, zamícháme a necháme 5 minut odstát. Zatím si na pánvi ohřejeme lžičku olivového... více o Kuskus s tuňákem a zeleninou
Kapří filet (nebo filety z tresky...) očistíme, rozdělíme na 4 díly, do každého dílu prořízneme opatrně nožem kapsu, maso osolíme (můžeme i opepřit) a... více o (nejen) Kapří řízky se zeleninou
1) Začneme zálivkou. Do misky vyklopíme celý bílý jogurt, přidáme 2 stroužky česneku (rozmačkaný) a dochutíme podle své chuti solí a pepřem. Můžeme... více o Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Kroupy na dvě hodiny namočíme, pak propláchneme a ve slané vodě uvaříme doměkka (nepřevařit!). Scedíme a propláchneme převařenou vodou. Na oleji ... více o Houbové kroupy se zelím
Maso nakrájíme na kousky cca 2-3 cm velké, naložíme do misky s olejem a grilovacím kořením a dáme do lednice. Okurky, rajčátka, papriky, salát... více o Zeleninový salát s kuřecím masem a americkým bramborem
Kořenovou zeleninu očistíme, pokrájíme na kostičky a necháme v osolené vroucí vodě krátce povařit, pak ji scedíme a dáme do mísy, kam přidáme... více o Špecle s kořenovou zeleninou
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku... více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Maso pokrájíme na nudličky či kostky a dáme do mísy k očištěné na silnější plátky či slabší hranolky pokrájené zelenině. Vše zakápneme troškou oleje a... více o Tandoori masová směs s kořenovou zeleninou
Nejprve si připravíme salát. Jako zeleninová příloha pro čtyři osoby bude stačit: čtvrt menší hlávky zelí pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, osolíme... více o Hořčicová krkovička a zelný salát s dipem
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme dorůžova na malé kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Poté přidáme osmažit na kolečka pokrájenou klobásu a... více o Čočková polévka s klobásou a zeleninou
Plátky krkovičky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme, zlehka okmínujeme a jemně poprášíme hladkou... více o Přírodní krkovička se zelím
Bulgur opláchněte a vařte dle návodu (pokud jste návod vyhodili - v lehce osolené vodě na mírném ohni vařte 12-15 minut, ochutnejte, zda vám takto... více o Kari bulgur se zeleninou a kuřecím
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce... více o Dušená krkovička se zeleninou
Houby očištíme, pokrájíme, krátce povaříme a scedíme. Na oleji s máslem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nové koření, strouhanou... více o Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou - omáčka
Nakrájíme si malou cibuli nadrobno, kuřecí prsa na kostičky, okořeníme, osolíme, můžeme přidat kurkumu a dáme smažit. Mezitím si připravíme salát.... více o Zeleninový salát s kuřecím masem
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rohlíky, koření a sůl dle chuti a vše dobře propracujeme. Z mleté směsi uděláme mokrou rukou asi 8... více o Masové koule na zelenině
Z listů zelí odkrojíme tvrdý košťál a jednotlivě je spaříme v horké vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Šalotku oloupeme, jemně nakrájíme a krátce... více o Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Na rozpáleném oleji osmahněte kuřecí nudličky, vyndejte a do pánve nalijte 300 ml vody, šťávu a kůru z jednoho citronu, zázvor a cukr. Nechte povařit... více o Citronové kuře s nudlemi s jarní zeleninou
Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli společně s drobně pokrájeným špekem. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu... více o Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Kuřecí maso okořeníme, pokud máme koření bez soli, tak i osolíme a dáme do pekáčku s máslem, pokrájenou cibulí a paprikou. Pečeme za občasného podlití... více o Kuře se sýrovou zeleninou
Očištěnou a oloupanou zeleninu pokrájíme, dáme do mísy a zakapeme olejem, promícháme a nasypeme na plech. Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct... více o Dýně s kořenovou zeleninou
Rýžové nudle namočíme do horké vody a necháme odstát. Mezitím si nakrájíme maso na kostičky, osolíme, opepříme a hodíme na pánev. Zatímco restujeme... více o Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím masem
Pohanku uvaříme podle návodu na obalu. Já ji vařím 5 minut na mírném ohni, vypnu a pak 30 minut za občasného promíchání nechám pod pokličkou dojít.... více o Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem
Nasolené kuře okmínujeme a položíme do pekáče s pokrájenou cibulí a sádlem (lze použít máslo). Podlijeme trochou vody (lze i pivem) a pečeme v... více o Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"
Z cibule, kořenové zeleniny a oleje připravíme základ. Do připraveného základu dáme omytá játra, které z obou stran osmahneme, přidáme víno, hrnek... více o Vepřová játra na kořenové zelenině
Kroupová směs: na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit uzené na malé kostičky pokrájené a česnek s protlakem. Vše promícháme s... více o Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Kuře očistíme a nasolíme. Můžeme ho i naporcovat na porce nebo použít místo celého kuřete například stehna, paličky... Do pekáče naskládáme na větší... více o Adžika zeleninové kuře
Začněte přípravou knedlíčků. V misce kuchyňského robota rozmixujte nakrájené kuřecí maso, strouhaný parmezán, vejce, nasekanou petržel a česnek do... více o Minestrone zelená s kuřecími knedlíčky
Náplň: Pokud vám zbylo kuřecí maso např. z grilování - do tohoto receptu se výborně hodí. Pokud nemáte, nakrájejte prso na plátky, okořeňte grilovacím... více o Kuřecí pirohy se zeleninou
Pokud máme domácí vývar, necháme ho prohřát. Pokud ne, vypomůžeme si vývarem z kostky. Kuskus si dáme do nějaké podlouhlé nádoby (ve vysoké míse se... více o Kuskus se zeleninou na kari
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji. Přidáme osmažit na kostičky či nudličky pokrájené, osolené maso. Poté přisypeme pokrájené... více o Kuřecí tandoori směs se zeleninou
Králíka naporcujeme, osolíme a poprášíme kořením Tandoori Masala. Porce králíka dáme na očištěnou a na kostičky (kolečka) pokrájenou, mírně osolenou... více o Králík na zelenině s tandoori kořením
Nejdříve si připravte náplně. Propláchněte Perfect Dish Spaghetti a nechte na sítku důkladně okapat. Nakrájejte okurku na dlouhé jemné proužky, omyjte... více o Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi
Z kapusty si opatrně odloupneme vrchní listy, které krátce spaříme v osolené vodě a poté necháme okapat. Musí jen povadnout, ale zůstat by měly pružné... více o Kapustové měšce na zelenině
Základ tvoří zelí, které nakrouháme, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo klidně na kostičky. Pro obměnu... více o Kvašený zeleninový salát Pickles
Základem receptu na pomalu dušené kuře, které můžeme připravovat i v hrnci TAJINE, je maso zbavené kůže, ale použít můžeme i maso králičí nebo krůtí,... více o Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Na dresink: lžíci sezamového oleje, lžíci sójové omáčky, lžičku strouhaného zázvoru, stroužek prolisovaného česneku, kousek chilli, lžíci octa Postup:... více o Asijský zelný salát s kuřetem
Nakrájejte na kousky slaninu, nasekejte cibuli a v pekáči obojí orestujte dozlatova. Vložte osolenou a opepřenou kachnu, přidejte koření a přiklopte... více o Kachna s rozinkovým zelím
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno