2256
Nakrájené maso osmahneme na olivovém oleji a přidáme žampiony, necháme restovat dokud maso nezměkne (10 minut). Uvaříme těstoviny, scedíme je a... více o Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na kostičky krájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel a chvilku podusíme. Pak přidáme mleté maso a za... více o Špagety s mletým masem a zeleninou
Pekáč jemně pomažeme olejem a klademe brambory nakrájené na kolečka tenčí, jakmile poklademe první vrstvou posypeme solí kari kořením a kmínem takhle... více o Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce
Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Mrkev a brambory nakrájíme na menší kostky. Papriky zbavíme semeníku a nakrájíme na nudličky. Brokolici rozdělíme... více o Polévka se sójovým masem
Maso nakrájíme na plátky a prudce osmažíme na oleji. Posypeme kmínem a odstavíme. Rajčata oloupeme a nakrájíme je na čtvrtky. Ve vývaru je vaříme... více o Rajská polévka s masem
Brambory uvařit ve slupce, oloupat na nakrájet na plátky. Cibuli nakrájet nadrobno, nechat zesklovatět na lžíci oleje, přidat maso a opékat asi 5 min.... více o Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty
Na kostičky nakrájenou slaninu orestujeme na másle. Na jemné proužky nakrájené papriky smícháme s 3/4 opečené slaniny a kysaným zelím. Maso opláchneme... více o Závitky z hovězího masa
Špenát omyjeme, odkrájíme stonky a tuhé části a spaříme vroucí vodou. Vodu slijeme a listy necháme okapat. Uzenou rolku nakrájíme na 0,5 cm silné... více o Závin s uzeným masem
Rýži uvaříme, jemně nasekanou cibuli zpěníme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ s paprikou vložíme maso pokrájené na menší... více o Rizoto s masem
Na olej dáme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, dáme trochu pepře, trochu soli a necháme zarestovat.. Potom přidáme obě papriky, brambory... více o Zelňačka s mletým masem
Hovězí maso vložíme do studené osolené vody a na velmi malém plaménku uvaříme doměkka. Čtvrt hodiny před koncem varu přidáme koření a zeleninu. Měkké... více o Hovězí polévka s masem - dietní
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a uvaříme do měkka. Před... více o Polévka z uzeného masa II.
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, osolíme, přidáme vejce, zředíme mlékem (postupně přidáváme) a vymícháme. Těsto musí být řidší než na buchty. Necháme... více o Noky k masu na šťávě
Na hlubší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme utřený česnek a nakonec přidáme koření dle chuti,... více o Rizoto ze sojového masa
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání... více o Rizoto z mletého masa
Do zakysané smetany rozstrouháme neo rozdrobíme nivu, utřeme česnek, ochutíme vegetou a přidáme podle chuti čerstvé nebo sušené bylinky. Podáváme ke... více o Nivová omáčka ke grilovanému masu
Uzené maso zalejeme vodou a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nastrouhaný celer a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, zalejeme... více o Čočková polévka s uzeným masem
Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přidáme olej, koření dle chuti, česnek, med, sůl a trochu kečupu.... více o Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Kuřecí plátek nakrájím na kostičky a opeču na pánvičce na sucho. Až maso zbělá, přidám maggi boloňskou omáčku a nechám asi 10 minut dusit pod... více o Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou
Stehna obereme a nakrájíme, arašídy si opražíme. Zeleninu - zelí, mrkev, pórek nakrájíme a podusíme, přidáme maso, arašídy, kukuřici a 3 lžíce ananasu... více o Čína z uzeného masa
Tahle pomazánka je ze zbytku masa z polévky, může být hovězí i kuřecí. Maso s celerem pomeleme, přidáme majonézu, drobně nakrájenou cibuli, okurku,... více o Pomazánka z vařeného masa
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme se žloutky do pěny, vmícháme... více o Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Cibulku orestujeme na trošce oleje do zlatova, přidáme maso na kousky smíchané s kořením. Osmahneme, osolíme, vmícháme protlak a dusíme do měkka.... více o Cizrna s kuřecím masem
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, trochu zahustíme strouhankou. Vymastíme formu SRNČÍ HŘBET. Dvěmi třetinami masové směsi vyložíme formu.... více o Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"
Maso nakrájíme na nudličky, spojíme s bílkem, vodou a solamylem. Rozehřejeme olej a do horkého oleje dáme maso, které mícháme a oddělujeme od sebe.... více o Česnekové výhonky s masem
Mleté maso orestujeme na pánvi s kapkou oleje. Okořeníme. Mezitím co se restuje maso, připravíme zeleninovou náplň, která se skládá ze směsi salátů... více o Tortilla plněná mletým masem
Gnocchi uvaříme dle návodu. Vymažeme mísu máslem a rozložíme do ní uvařené noky. Čerstvý, očištěný špenát spaříme v horké vodě. (Případně zmrazený... více o Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem
Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru... více o Staročeská svíčková bez masa
V osolené vodě (může být i vegeta) uvaříme těstoviny a brokolici. Vaříme každé zvlášť! Mezitím na kostičky nakrájíme kuřecí maso a na oleji osmahneme... více o Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí
Brambory nastrouháme na hrubo, přidáme kmín, osolíme, vmícháme prolisovaný česnek a na oleji opékáme za stálého míchání asi 10 minut. Odstavíme z ohně... více o Pečené papriky k masu
Na trošce tuku podusíme houby s kmínem a solí. Smícháme mleté maso s vejcem, trochou strouhanky, přidáme podušené vychladlé houby, můžeme dochutit... více o Houbové karbanátky s mletým masem
Krátce povaříme celý květák v osolené vodě. Připravíme si směs mletého masa, které upravíme jako na sekanou, jak máme rádi. Lžičkou či prstama směs... více o Plněný květák mletým masem
Maso nakrájíme na malé kostičky, utřeme česnek a smícháme s ostatními surovinami - směs musí být hodně pikantní, proto se nebojíme přidat koření.... více o Těstovinový salát s masem
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky... více o Řecké biftečky z mletého masa
Rozmixujeme ingredience na marinádu a naložit do ní maso nakrájené na 2,5 cm plátky a nechat v ledničce přes noc. Vyjmout plátky masa z marinády a... více o Gyros po řecku s českým masem
Nejdříve uvaříme podle návodu sojové maso (většinou bývá uveden čas 10-20 min., stačí však těch deset minut), po uvaření ho slijeme a necháme... více o Špagety se sojovým masem
Na dno římského hrnce dáme na plátky nakrájenou cibuli, posypeme vegetou a opepříme. Na cibuli přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... více o Zapékané brambory s masem v římském hrnci
Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce rozpracujeme v... více o Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Do směsi přidáme ryži, nasekanou nať (koriandru, kopru a máty), sůl, pepř, špetku skořice, někdy... více o Jarpag dolma - masem plněné vinné listy
Z pšeničné mouky, vody a soli připravíme nudlové těsto, které vyválíme na sílu 1 milimetru a vykrájíme z něj kolečka o velikosti dezertního talířku.... více o Ázerbájdžánské kutaby s masem
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Do mletého masa... více o Jablka plněná mletým masem
V hrnci uvaříme noky dle návodu, slijeme a připravíme velký pekáč, který trochu vymastíme máslem a nasypeme noky do pekáče. Ve větší pánvičce... více o Gnocchi s kuřecím masem a smetanou
Květák rozebereme na růžičky a zpola jej uvaříme v osolené vodě - scedíme a necháme vychladnout. Pečené či vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky,... více o Květákový nákyp s kuřecím masem
Ve větším hrnci uvařím osolenou vodu na špagety, přileji trochu oleje, aby se nelepily. Na pánvi osmahnu cibulku na trošce oleje a přidám prolisovaný... více o Špagety s mletým masem
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, česnekem, přidáme pokrájenou cibuli, housky rozmočené v mléce, vejce, mouku a dobře promícháme. Pomocí folie... více o Mletá roláda s kuřecím masem
Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí), pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole napůl měkké,... více o Fazolová polévka s uzeným masem
Uzené maso uvaříme s kořením ve vodě do měkka. Na oleji nebo sádle osmažíme nakrájené bílé části cibule. Zasypeme moukou a opražíme do zlatova.... více o Cibulová omáčka s uzeným masem
Maso, papriky, pórek a cibuli nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, přidáme worscester, sojovou omáčku, kari, olej,... více o Čína z vepřového masa
Maso smícháme s drobně nakrájenou cibulkou, nasekaným česnekem, ochutíme kečupem, pepřem, solí, oregánem. Lasagne vyložíme na dno pekáčku, pokropíme... více o Lasagne s masem a žampiony
Suchý kuskus promícháme se lžící oleje a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 a přiklopíme. Po cca 10 minutách je kuskus připraven. Na pánvi osmažíme... více o Kuskus s kuřecím masem
Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso... více o Okurková omáčka z hovězího masa
Koupili jste si uzené a zdá se vám kvůli slanosti nepoživatelné? Vyhazovat ho nemusíte, vsaďte… Celý článek
Máte rádi chutné, šťavnaté a voňavé masové pečínky? Líbí se vám působivá mozaika v plátcích… Celý článek
Určitě se to často stává i vám, že vám doma zůstávají starší rohlíky, housky a chléb, které už… Celý článek
Potřebujete do pečení na jemno nasekat ořechy, oříšky, mandle a podobně? Vezměte si na pomoc… Celý článek
Není nad domácí sušenky. Jsou křehké, chutné a skvěle chutnají. Jejich příprava není vůbec… Celý článek
Také tak milujete silný vývar, ať už kuřecí nebo hovězí, ale vadí vám, pokud je příliš tučný?… Celý článek
Jsou lidé, kteří česnek nemůžou ani cítit, nebo naopak lidé, kteří jeho pálivou chuť a aroma… Celý článek
Nechcete si při přípravě řízků zaneřádit celou kuchyň kousky masa odlétávajícimi od paličky?… Celý článek
Česká kuchyně se bez něj neobejde. Silný vývar, ať už hovězí, kuřecí nebo zeleninový, je… Celý článek
Pečené kuře je klasika, kterou má každá rád. Navíc je úžasně variabilní. Vynikající je s… Celý článek