2256
Nakrájené maso osmahneme na olivovém oleji a přidáme žampiony, necháme restovat dokud maso nezměkne (10 minut). Uvaříme těstoviny, scedíme je a... více o Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na kostičky krájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel a chvilku podusíme. Pak přidáme mleté maso a za... více o Špagety s mletým masem a zeleninou
Pekáč jemně pomažeme olejem a klademe brambory nakrájené na kolečka tenčí, jakmile poklademe první vrstvou posypeme solí kari kořením a kmínem takhle... více o Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce
Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Mrkev a brambory nakrájíme na menší kostky. Papriky zbavíme semeníku a nakrájíme na nudličky. Brokolici rozdělíme... více o Polévka se sójovým masem
Maso nakrájíme na plátky a prudce osmažíme na oleji. Posypeme kmínem a odstavíme. Rajčata oloupeme a nakrájíme je na čtvrtky. Ve vývaru je vaříme... více o Rajská polévka s masem
Brambory uvařit ve slupce, oloupat na nakrájet na plátky. Cibuli nakrájet nadrobno, nechat zesklovatět na lžíci oleje, přidat maso a opékat asi 5 min.... více o Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty
Na kostičky nakrájenou slaninu orestujeme na másle. Na jemné proužky nakrájené papriky smícháme s 3/4 opečené slaniny a kysaným zelím. Maso opláchneme... více o Závitky z hovězího masa
Špenát omyjeme, odkrájíme stonky a tuhé části a spaříme vroucí vodou. Vodu slijeme a listy necháme okapat. Uzenou rolku nakrájíme na 0,5 cm silné... více o Závin s uzeným masem
Rýži uvaříme, jemně nasekanou cibuli zpěníme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ s paprikou vložíme maso pokrájené na menší... více o Rizoto s masem
Na olej dáme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, dáme trochu pepře, trochu soli a necháme zarestovat.. Potom přidáme obě papriky, brambory... více o Zelňačka s mletým masem
Hovězí maso vložíme do studené osolené vody a na velmi malém plaménku uvaříme doměkka. Čtvrt hodiny před koncem varu přidáme koření a zeleninu. Měkké... více o Hovězí polévka s masem - dietní
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a uvaříme do měkka. Před... více o Polévka z uzeného masa II.
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, osolíme, přidáme vejce, zředíme mlékem (postupně přidáváme) a vymícháme. Těsto musí být řidší než na buchty. Necháme... více o Noky k masu na šťávě
Na hlubší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme utřený česnek a nakonec přidáme koření dle chuti,... více o Rizoto ze sojového masa
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a smažíme za stálého promíchávání... více o Rizoto z mletého masa
Do zakysané smetany rozstrouháme neo rozdrobíme nivu, utřeme česnek, ochutíme vegetou a přidáme podle chuti čerstvé nebo sušené bylinky. Podáváme ke... více o Nivová omáčka ke grilovanému masu
Uzené maso zalejeme vodou a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nastrouhaný celer a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, zalejeme... více o Čočková polévka s uzeným masem
Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přidáme olej, koření dle chuti, česnek, med, sůl a trochu kečupu.... více o Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Kuřecí plátek nakrájím na kostičky a opeču na pánvičce na sucho. Až maso zbělá, přidám maggi boloňskou omáčku a nechám asi 10 minut dusit pod... více o Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou
Stehna obereme a nakrájíme, arašídy si opražíme. Zeleninu - zelí, mrkev, pórek nakrájíme a podusíme, přidáme maso, arašídy, kukuřici a 3 lžíce ananasu... více o Čína z uzeného masa
Tahle pomazánka je ze zbytku masa z polévky, může být hovězí i kuřecí. Maso s celerem pomeleme, přidáme majonézu, drobně nakrájenou cibuli, okurku,... více o Pomazánka z vařeného masa
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme se žloutky do pěny, vmícháme... více o Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Cibulku orestujeme na trošce oleje do zlatova, přidáme maso na kousky smíchané s kořením. Osmahneme, osolíme, vmícháme protlak a dusíme do měkka.... více o Cizrna s kuřecím masem
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, trochu zahustíme strouhankou. Vymastíme formu SRNČÍ HŘBET. Dvěmi třetinami masové směsi vyložíme formu.... více o Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"
Maso nakrájíme na nudličky, spojíme s bílkem, vodou a solamylem. Rozehřejeme olej a do horkého oleje dáme maso, které mícháme a oddělujeme od sebe.... více o Česnekové výhonky s masem
Mleté maso orestujeme na pánvi s kapkou oleje. Okořeníme. Mezitím co se restuje maso, připravíme zeleninovou náplň, která se skládá ze směsi salátů... více o Tortilla plněná mletým masem
Gnocchi uvaříme dle návodu. Vymažeme mísu máslem a rozložíme do ní uvařené noky. Čerstvý, očištěný špenát spaříme v horké vodě. (Případně zmrazený... více o Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem
Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru... více o Staročeská svíčková bez masa
V osolené vodě (může být i vegeta) uvaříme těstoviny a brokolici. Vaříme každé zvlášť! Mezitím na kostičky nakrájíme kuřecí maso a na oleji osmahneme... více o Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí
Brambory nastrouháme na hrubo, přidáme kmín, osolíme, vmícháme prolisovaný česnek a na oleji opékáme za stálého míchání asi 10 minut. Odstavíme z ohně... více o Pečené papriky k masu
Na trošce tuku podusíme houby s kmínem a solí. Smícháme mleté maso s vejcem, trochou strouhanky, přidáme podušené vychladlé houby, můžeme dochutit... více o Houbové karbanátky s mletým masem
Krátce povaříme celý květák v osolené vodě. Připravíme si směs mletého masa, které upravíme jako na sekanou, jak máme rádi. Lžičkou či prstama směs... více o Plněný květák mletým masem
Maso nakrájíme na malé kostičky, utřeme česnek a smícháme s ostatními surovinami - směs musí být hodně pikantní, proto se nebojíme přidat koření.... více o Těstovinový salát s masem
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky... více o Řecké biftečky z mletého masa
Rozmixujeme ingredience na marinádu a naložit do ní maso nakrájené na 2,5 cm plátky a nechat v ledničce přes noc. Vyjmout plátky masa z marinády a... více o Gyros po řecku s českým masem
Nejdříve uvaříme podle návodu sojové maso (většinou bývá uveden čas 10-20 min., stačí však těch deset minut), po uvaření ho slijeme a necháme... více o Špagety se sojovým masem
Na dno římského hrnce dáme na plátky nakrájenou cibuli, posypeme vegetou a opepříme. Na cibuli přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... více o Zapékané brambory s masem v římském hrnci
Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce rozpracujeme v... více o Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Do směsi přidáme ryži, nasekanou nať (koriandru, kopru a máty), sůl, pepř, špetku skořice, někdy... více o Jarpag dolma - masem plněné vinné listy
Z pšeničné mouky, vody a soli připravíme nudlové těsto, které vyválíme na sílu 1 milimetru a vykrájíme z něj kolečka o velikosti dezertního talířku.... více o Ázerbájdžánské kutaby s masem
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Do mletého masa... více o Jablka plněná mletým masem
V hrnci uvaříme noky dle návodu, slijeme a připravíme velký pekáč, který trochu vymastíme máslem a nasypeme noky do pekáče. Ve větší pánvičce... více o Gnocchi s kuřecím masem a smetanou
Květák rozebereme na růžičky a zpola jej uvaříme v osolené vodě - scedíme a necháme vychladnout. Pečené či vařené kuřecí maso nakrájíme na kousky,... více o Květákový nákyp s kuřecím masem
Ve větším hrnci uvařím osolenou vodu na špagety, přileji trochu oleje, aby se nelepily. Na pánvi osmahnu cibulku na trošce oleje a přidám prolisovaný... více o Špagety s mletým masem
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, česnekem, přidáme pokrájenou cibuli, housky rozmočené v mléce, vejce, mouku a dobře promícháme. Pomocí folie... více o Mletá roláda s kuřecím masem
Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí), pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole napůl měkké,... více o Fazolová polévka s uzeným masem
Uzené maso uvaříme s kořením ve vodě do měkka. Na oleji nebo sádle osmažíme nakrájené bílé části cibule. Zasypeme moukou a opražíme do zlatova.... více o Cibulová omáčka s uzeným masem
Maso, papriky, pórek a cibuli nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, přidáme worscester, sojovou omáčku, kari, olej,... více o Čína z vepřového masa
Maso smícháme s drobně nakrájenou cibulkou, nasekaným česnekem, ochutíme kečupem, pepřem, solí, oregánem. Lasagne vyložíme na dno pekáčku, pokropíme... více o Lasagne s masem a žampiony
Suchý kuskus promícháme se lžící oleje a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 a přiklopíme. Po cca 10 minutách je kuskus připraven. Na pánvi osmažíme... více o Kuskus s kuřecím masem
Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso... více o Okurková omáčka z hovězího masa
Platýz má lahodné bílé maso, které je poměrně tučné, ale velmi jemné, s úžasnou chutí a… Celý článek
Připravujete občas pokrmy z mletého masa? Pak se vám určitě bude hodit tip, jak docílit toho,… Celý článek
Taky tak milujete bramboráky, ale od jejich přípravy vás obvykle odradí pracné a dlouhé… Celý článek
Ryby i maso se nejlépe rozmrazují v mléce. Zmizí příchuť mražených potravin a pokrmy z nich… Celý článek
Ždímáte si citron jen do čaje nebo citronády? Pak vás možná překvapí, že šťáva z něj dokáže… Celý článek
Máte rádi smažené ryby v trojobalu, ať už jde o tresku nebo třeba kapra? Pak se vám budou… Celý článek
Máte rádi koblihy, šišky obalené ve skořicovém cukru, vdolečky a další sladké smažené dobroty… Celý článek
Jíška je nejstarší a nejznámější zahušťovadlo pokrmů, takže vám její příprava nejspíš nebude… Celý článek
Máte rádi jídlo v čínských restauracích a bistrech? Třeba ty báječné dozlatova osmažené kousky… Celý článek
Pokud nakoupíte u řezníka čerstvé maso a nebudete ho zpracovávat rovnou, využijte triky našich… Celý článek