Mouku smícháme v míse se solí a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr a zalijeme částí... více o Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Vlažné mléko smícháme ve vyšším hrnci nebo míse s rumem, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a droždím. Přisypeme mouku, vše řádně promícháme v hladké... více o Skořicové lívance - kynuté
Těsto: mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Přistrouháme citronovou kůru. Přilijeme... více o Blbouni (knedlíky) s jablky
Víno provařte v kastrůlku a nechte odpařit alkohol. Nalámejte k němu čokoládu. Prohřívejte, ale už nevařte. Poté přidejte sýr Philadephia. špetku soli... více o Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Zvlášť smíchám sypkou směs, zvlášť tekutou. Následně obě smíchám dohromady - Pokud je těsto příliš husté, doředím mlékem Smažím na sucho nebo na... více o odlehčené skořicové lívance
Rohlík pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jogurt, promícháme. Přidáme změklé máslo s vanilkovým cukrem a solí, promícháme. Přidáme... více o Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Dýni oloupejte (použijete-li dýni Hokkaidó, loupat nemusíte), nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka. Poté rozmixujte na pyré. V míse smíchejte mouku... více o Dýňové muffiny
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý... více o Osvěžující švestkový dort / řez
Listové nebo plundrové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabší plát, který pokrájíme na čtverce cca 10x10 cm. Okraje slabě potřeme rozšlehaným... více o Broskvové šátečky
Vločky si rozmixujte na menší kousky. Trochu si odsypejte stranou na pozdější vysypání formy. V míse utřete máslo s cukrem a přidejte rozemleté vločky... více o Ostružinovomalinový ovesný koláč
Z rostlinného tuku, tvarohu a mouky vypracujte těsto a rozdělte jej na dvě části. Nechte alespoň půl hodiny uležet v lednici. Mezitím nastrouhejte... více o Křehký jablečný koláč
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout.... více o Smažené jahody v těstíčku
Do vlažného mléka s rumem (ve větším hrnci) rozdrobíme droždí, nasypeme cukry, přisypeme mouku a řádně promícháme. necháme stát na teplém místě, pod... více o Lívanečky se švestkovým pudinkem
Malý vyšší pekáček, dortovou formu nebo plastovou krabičku si vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. Dno poklademe vrstvou Lotusek a na tu budeme... více o Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Nejprve si očistíme a vypeckujeme švestky, které dáme do kastrolu či hrnce, osladíme, dochutíme skořicí, vanilkovým cukrem, rumem, citronovou kůrou...... více o Švestkový pohár
Do vlažného mléka s rumem rozdrobíme cca 21 gramů droždí, přisypeme vanilkový cukr, mouku dle hustoty těstíčka a sůl. Dle vlastní chuti dochutíme... více o Švestky (ovoce) v lívancovém těstíčku
Dortovou formu, malý pekáček nebo remosku s průměrem 22 - 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Jogurt nalijeme do mísy, přisypeme stejně... více o Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky
Změklé máslo utřete se žloutkem. Prosejte do něj mouku, přidejte víno a vypracujte hladké těsto. Zabalte těsto do fólie a nechte v chladu odpočívat... více o Vinné cukroví
Remosku nebo dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nejprve si uvaříme pudink z mléka, dvou lžic cukru a pudinku dle návodu na... více o Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Troubu předehřejte na 180 oC, kokotky vymažte máslem. Jablka nakrájejte na plátky, v míse smíchejte se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem a mátou.... více o Zapečená jablka s vanilkovým přelivem
Odvažte a odměřte si všechny ingredience. Mléko mírně ohřejte. Odeberte polovinu a do ní přidejte vanilkový cukr a rozdrobte droždí. Rozmíchejte a na... více o Jablkové koblihy se skořicí
Mléko pokojové teploty rozmícháme ve větším hrnci (míse) s cukry, solí, rumem, droždím a moukou dle potřeby. Množství mouky se může lišit, podle její... více o Borůvkové lívanečky
Mléko (pokojová teplota) nalijeme do hrnce a rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, vejce, vanilkový cukr, rum, kakao, mouku a vše dobře... více o Kakaové lívanečky
Listové těsto si rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který rádýlkem rozkrájíme na cca 16 čtverečků. Do středu každého nandáme lžičkou náplň... více o Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Mouku smícháme v míse se solí a citronovou kůrou, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, na droždí nasypeme vanilkový cukr a zalijeme... více o Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Není lžíce jako lžíce a tak se množství krupičky může o něco málo lišit (dáváme rovné, nikoliv přeplněné), ale to se dá dost dobře regulovat drobným... více o Jemná krupicová kaše - pohádka mládí
Mouku nasypeme do mísy a smícháme s moučkovým cukrem a solí. Uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový... více o Angreštové / rybízové knedlíky
Mléko dáme vařit se solí, vanilkovým a krupicovým cukrem. Přebranou rýži propláchneme a nasypeme do horkého mléka. Za stálého míchání vaříme do měkka,... více o Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Z mléka, vejce, rumu, cukrů, mouky a kypřidla si vymícháme středně husté lívancové těstíčko. Rum doporučuji z toho důvodu, že zabrání tomu, aby bylo... více o Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a chutně
Náplň: tvaroh dáme do misky, přisypeme pudinkový prášek a cukr dle chuti (v kombinaci s rebarborou více, než jsme zvyklí) a vše dobře promícháme. Pak... více o Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Nejprve si omytá jablka rozkrojíme na půl, vykrojíme z nich jadřinec a půlky rozkrájíme na 1-2 mm tenké plátky. Listové těsto opatrně vyválíme do... více o Jablkové růžičky dle Ládi Hrušky
Odměříme 150 g hladké mouky, kterou je nutné prosít do mísy, ve které vytvoříme těsto. K mouce následně přidáme 60 g másla. Je lepší jej vyjmout z... více o Apple-pear pie
Nejprve si připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí do trošky z vlažného mléka. Přisypeme trochu cukru, jemně zamícháme a vyčkáme. Dva a půl hrnku... více o Trdelník dle Ládi Hrušky
Listové těsto vyválíme do velikosti nízkého velkého plechu na pečení a přeneseme ho na pečící papír nebo fólii. V misce si vyšleháme vejce se... více o Křehké ořechové tyčinky z listového těsta
Budeme potřebovat pomazánkové máslo, sůl a stejné množství polohrubé mouky, jako máme pomazánkového másla. Vezmeme si mísu a vše do ní nasypeme a... více o Tátův štrůdl dle Ládi Hrušky
Zemlbába do kapsy je tak snadná, asi jako když si připravujete tousty. Takže si rozložíme plátky toustového chleba a potřeme je máslem. Oloupaná... více o Zemlbába do kapsy podle Ládi Hrušky
Těsto vyválíme na pomoučněném stole na plát o síle cca 2,5 mm, který přeneseme na plech. Plát potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme kořením... více o Chuťovky (jednohubky) z listového těsta
Nastrouhaná jablka smícháme s pudinkem, nasypeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem, dlaněmi udusáme a zalijeme těstem. Pečeme ve vyhřáté... více o Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj hrubě nebo na plátky nastrouhaná jablka smíchaná s trochou vanilkového pudinku (pokud... více o Jablečný krémový sen - řez
Cukr smícháme s vejci, přilijeme kefír, olej a promícháme. Přidáme mouku s kypřidlem a kokosem, dobře promícháme a těsto nalijeme na máslem vymazaný a... více o Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Korpus: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu s olejem, promícháme, přisypeme mouku, skořici a kypřidlo, vše ještě řádně promícháme, těsto... více o Dort (nejen) s hroznovým vínem
Z mouky, citronové kůry (čerstvě nastrouhané, dle chuti), kypřidla, tvarohu a změklého másla (lze použít i Heru) vypracujeme hladké těsto, které... více o Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Listové těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na pomoučněném stole na dva obdélníkové pláty. Na střed každého plátu naneseme polovinu... více o Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Těsto: Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a kakao a potom přidáme heru a vejce a ze všeho vytvoříme drobenku, kterou rozprostřeme na plech... více o Sváteční řezy s tvarohem a jablky
Všechny ingredience se postupně smíchají, až na jablka. Ty se nastrouhaná přimíchají až do hotové směsi. Připravíme si plech s pečícím papírem, na... více o Hrníčková buchta s jablky
Předehřejeme si troubu na 170°C. Rospustíme máslo a smícháme s vlažným mlékem. Vedle v misce rozdrobíme kostku droždí a rozmícháme s mlékem a máslem.... více o Skořicové šneky
Droždí smícháme s lžící vlažného mléka a trochou cukru. Poté necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme dva a půl hrnku polohrubé mouky, dva žloutky,... více o Domácí Trdelník
Vyrobit a uhmatat těsto, vložit na půl hodiny do ledničky, pak nechat asi 3 minuty v pokojové teplotě a pak vzít tubu na krém a dávat na plech. Péct... více o Esíčka
Smícháme tvaroh a cukr krystal (cukr dle chuti), nakrájíme jablka na plátky. Na plátek toasťáku namažeme rostlinné máslo, poté namažeme sladký tvaroh,... více o Toast ala žemlovka
Z hladké mouky, kypřidla, cukrů, kůry, pudinku, změklého másla, smetany a žloutku vypracujeme hladké, vláčné těsto, které rozdělíme na dva díly. Ty... více o Domácí jablečný závin (štrůdl)