recept na vafle – postup přípravy, suroviny a více variant receptu
Existuje mnoho receptů na vafle. Ty pravé, původní, pocházejí z Belgie a známé jsou od 14. století. Původní složení těsta bylo mouka, vejce, mléko, tuk a cukr.
Existují dva typy vaflí. Vafle se z cukrového těsta, které způsobí, že během pečení cukr zkaramelizuje a vafle je křupavější. Druhý způsob je příprava z litého kynutého těsta, ze kterého jsou vafle spíše jemnější.
Vafle se pečou ve speciálním vaflovači s typickou mřížkovou strukturou. Možné je využít i toastovače se speciálními vaflovacími nástavci. Hotové vafle se nejčastěji konzumují polité čokoládou, pokladené ovocem a zmrzlinou. Existují i slané varianty.
Bílky smícháme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo společně s moukou a důkladně promícháme. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne stejnorodá hmota, těsto...
více o Vafle s lesním ovocem