• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Uzeniny & mleté maso

Recepty z mletého masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z mletého masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Mleté maso je skvělou a tvůrčí surovinou v kuchyni. Jeho možnosti jsou nepřeberné – od klasických karbanátků, až po masové kuličky s omáčkou nebo burgery.

Mleté maso se také může použít do ragú, rizota, na čevabčiči, plní se s ním zelenina – rajčata, papriky, lilek a další. Mleté maso je dobré si namlít sám doma nebo si ho nechat namlít u řezníka. Jedině tak budete skutečně vědět, co v mletém masu máte.

Uzeniny mají v receptech také úctyhodné uplatnění. Od slaniny až po klasické špekáčky, setkáte se s nimi v receptech na guláše, zapékané brambory a těstoviny, až po ryby. Pokud nemáte důvěru v uzeniny ze supermarketů, je ideální lokální řeznictví. Pokud ani k němu nemáte důvěru, některé uzeniny při troše trpělivosti zvládnete připravit i sami doma.

Salámy a šunky Masové kuličky Karbanátky Chilli con carne Tatarák Sekaná Čevabčiči Kebab
40 minut
Treska se žampiony ve slanině

Treska se žampiony ve slanině

Tresku z obou stran osolte a zlehka opepřete a poprašte paprikou. Zabalte ji do plátků slaniny a převažte provázkem. Na olivovém oleji z obou stran... více o Treska se žampiony ve slanině

45 minut
Karbanátky z krůtího masa se skořicí

Karbanátky z krůtího masa se skořicí

Krůtí maso smíchejte s vepřovým. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, jedno nastrouhejte a přidejte do masové směsi. Druhé jablko nakrájejte na drobné... více o Karbanátky z krůtího masa se skořicí

20 minut
Salát z buřtů

Salát z buřtů

Oloupané buřty nakrájejte na tenká kolečka, přidejte nakrájenou papriku, červenou cibuli, ředkvičky a nakládané okurky. Zalijte dresinkem z hovězího... více o Salát z buřtů

30 minut
Vinná klobása v těstíčku

Vinná klobása v těstíčku

Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Vinnou klobásu stočte do šneků po 100 gramech, propíchněte skrze špejlí tak, aby zůstala pohromadě. Obalte v... více o Vinná klobása v těstíčku

30 minut
Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

1. Připravte si veškeré ingredience na stůl, tím ušetříte čas a budete mít přehled, co všechno do receptu patří. 2. V hmoždíři natlučte římský kmín,... více o Chilli con carne s kořením

45 minut
Králičí karbanátky s bramborovou kaší

Králičí karbanátky s bramborovou kaší

Slaninu nakrájejte na kostičky a spolu s nadrobno nasekanou šalotkou orestujte. Vmíchejte jarní cibulku a nechte vychladnout. Promíchejte s mletým... více o Králičí karbanátky s bramborovou kaší

35 minut
Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory s uzeným

Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěné brambory uvařte ve slupce, musí zůstat pevné. Oblanšírujte kapustu - vsypejte ji do vroucí vody a po 3 minutách... více o Zapečené brambory s uzeným

Kapustové měšce na zelenině

Kapustové měšce na zelenině

Z kapusty si opatrně odloupneme vrchní listy, které krátce spaříme v osolené vodě a poté necháme okapat. Musí jen povadnout, ale zůstat by měly pružné... více o Kapustové měšce na zelenině

Kuřecí "Matteo" roládky

Kuřecí "Matteo" roládky

Kuřecí prsíčka prokrojíme, ale nedokrojíme. Vznikne nám větší plátek, který přes fólii naklepeme, jemně osolíme, opepříme, poklademe tence krájeným... více o Kuřecí "Matteo" roládky

80 minut
Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme s mletým masem, solí, pepřem, strouhankou a vejci. Rozprostřeme na slabou vrstvu na alobal. Poklademe plátky sýra... více o Domácí plněná roláda z mletého masa

Houbové plátky na smetaně

Houbové plátky na smetaně

Do olejem vymazané zapékací mísy nasypeme pokrájenou cibuli a část pokrájených hub. Na ty pak položíme dvě porce naklepaného, osoleného a opepřeného... více o Houbové plátky na smetaně

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Cibuli a slaninu pokrájíme na drobno a dáme osmažit na rozpálenou pánev s troškou oleje dosklovata. Pak přidáme cuketu pokrájenou na silnější... více o Cuketová směs se slaninou

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme... více o Anglická gulášová polévka

Kapustové karbanátky po našem

Kapustové karbanátky po našem

Kapustu si předvaříme v osolené vodě na skus (nerozvařit), pak scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí jí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy,... více o Kapustové karbanátky po našem

Šunkové kapsy se špenátem

Šunkové kapsy se špenátem

Do masa dle vlastního výběru (vepřové, drůbeží) uděláme hluboké kapsy, pak přes fólii maso naklepeme, do kapes vyložíme sušenou šunku (1,5 - 2 plátky)... více o Šunkové kapsy se špenátem

Šunková prsa se žampiony

Šunková prsa se žampiony

Očištěná prsa pokrájíme na delší a širší hranolky, které mírně osolíme, ochutíme nasekanými bylinkami (tymián, petrželka, libeček...) nebo rozetřeným... více o Šunková prsa se žampiony

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Cibuli pokrájíme na drobno a na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje jí osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené maso na kostky, které jsme osolili... více o Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

100 minut
Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

V úvodu si řekneme, bez čeho se neobejdeme. Ke třem již zmíněným surovinám budeme potřebovat nádobu na výrobu šunky a injekční stříkačku s jehlou. A... více o Domácí vepřová šunka

Lívanečky s česnekovými výhonky

Lívanečky s česnekovými výhonky

Mléko rozmícháme s vejci, moukou, kypřidlem, solí a kořením dle chuti. Pak přimícháme, nastrouhaný česnek (tím nemusíme šetřit), jemně pokrájenou... více o Lívanečky s česnekovými výhonky

Zeleninová polévka (nejen) s čočkou

Zeleninová polévka (nejen) s čočkou

Na rozpuštěné máslo nasypeme vícedruhovou směs zeleniny a na kolečka pokrájené párky. Smažíme dorůžova, pak přidáme nasekaný česnek, klidně více,... více o Zeleninová polévka (nejen) s čočkou

15 minut
Lososové 'kroketky'

Lososové 'kroketky'

V mixéru rozmixujte maso. Přidejte na jemno nakrájenou cibulku, vejce, worcestrovou omáčku, sůl podle chuti a parmazán a smíchejte. Na pánvi... více o Lososové 'kroketky'

Pečené uzenářské ocásky

Pečené uzenářské ocásky

Větší vepřový ocásek (cca 700-800 gramů) osolíme, opepříme nebo okmínujeme (klidně obojí) a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek.... více o Pečené uzenářské ocásky

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do... více o Dušené mleté maso se žampióny

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Na malém množství oleje necháme zesklovatět pokrájený pórek (cibuli). Přidáme mleté maso, které smažíme za stálého míchání do té doby, než se nám... více o Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Bylinková uzenářská směs

Bylinková uzenářská směs

Plátky masa pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme a opepříme. Uzeninu pokrájíme na kostky, kolečka nebo půlkolečka. Cibuli pokrájíme na klínky.... více o Bylinková uzenářská směs

30 minut
Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

V mléce rozmícháme vejce a mouku, osolíme a můžeme například dochutit i pepřem, česnekem nebo muškátovým květem či oříškem. Přidáme pokrájený špenát a... více o Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Na jemně pokrájeném špeku necháme osmažit drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme směs libovolně zvolené, drobně pokrájené, spíše chutí výraznější... více o Houskové uzenářské knedlíky

Pečená sekaná na houbách

Pečená sekaná na houbách

Mleté maso dáme do mísy, osolíme, přidáme vejce, cibuli, česnek, mlékem navlhčené nastrouhané rohlíky, koření a bylinky dle chuti a vlastních... více o Pečená sekaná na houbách

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Na pomoučněném stole vyválíme těsto na plát, který potřeme vejcem a posypeme pokrájeným uzeným a okapaným zelím. Ochutíme kořenící směsí a pevně... více o Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažíme na oleji či sádle lehce dozlatova. Pak přisypeme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme a okořeníme pepřem,... více o Dušené zelí - zadělávané

40 minut
Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Z piva a ostatních ingrediencí umícháme marinádu, ve které necháme v chladnu, alespoň přes noc (nejlépe 24 hodin) odpočívat - marinovat připravené... více o Pivní marinované špízy

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Maso dle vlastního výběru (může být i libovější bůček) pokrájíme na tenké plátky, které osolíme a kořeníme, poklademe na ně plátky slaniny a zavineme... více o Masové závitky v zelí

15 minut
Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Nejprve vepřové maso nakrájíme na kostky jako na guláš a pár kousíčků jen nameleme. K masu přidáme sůl, vodu a moučkový cukr a pořádně prohněteme,... více o Domácí šunka ála vepřováček

60 minut
Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek utřeme.... více o Bramboráky se slaninou

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Zelná směs: na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, k té přisypeme pokrájenou slaninu a dále smažíme. Když je i slanina... více o Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

30 minut
Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Uvařené vychladlé těstoviny (připravené dle návodu) dáme do větší mísy. Přidáme drobně pokrájenou šunku, cibuli, okurky, vejce, hořčici. majonézu nebo... více o Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Fazolové pivní párky

Fazolové pivní párky

Párky dáme do pekáčku, přidáme na klínky pokrájené cibule, na plátky pokrájený česnek, kečup, pivo (lze i černé). Promícháme a dáme do předehřáté... více o Fazolové pivní párky

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Papriky naplníme šlehanou sekanou (nepečený polotovar čerstvý nebo rozmražený) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 dozlatova, občas otočíme.... více o Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu (nebo pokrájené uzené maso, kuřecí prso - dle chuti) , kterou také... více o Listové šátečky (závin) se špenátem

40 minut
Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou

Karbanátky / sekaná se zázvorem a…

Mleté maso smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem, vejcem, jemně pokrájenou cibulí a slaninou, vývarem, pepřem a solí (nebo sojovou omáčkou).... více o Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Na másle necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, pak přidáme krátce osmažit i jemně nasekaný česnek. Pokud jsme se rozhodli použít uzeninu,... více o Rýže s vejci

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Špek s velkou oloupanou cibulí pokrájíme na drobno a společně osmažíme dorůžova. Přidáme vypraný pokrájený špenát nebo přisypeme mražený, dochutíme... více o Dušený listový špenát na špeku (slanině)

30 minut
Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Maso na pánvi rozdrobíme vařečkou, opepříme a zastříkneme olivovým olejem. Přidáme lístečky tymiánu a za občasného zamíchání opékáme maso dozlatova.... více o Mleté hovězí po anglicku

Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem

Žampionové karbanátky (sekaná) s…

Mleté maso dáme do mísy a přidáme jemně pokrájené nebo hrubě nastrouhané žampiony (200 gramů), pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, pepř, vejce,... více o Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem

Červená řepa v trojobalu smažená

Červená řepa v trojobalu smažená

Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme a pokrájíme na cca 5-7milimetrové plátky, které ochutíme dle vlastní chuti buď kořenící směsí nebo kořením,... více o Červená řepa v trojobalu smažená

Jednoduchá směs / guláš z václavek (hlívy, bedel)

Jednoduchá směs / guláš z václavek …

Směs na topinky, toasty, pečivo...: Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou velkou cibuli (nebo dvě menší). Přidáme drobně pokrájenou slaninu,... více o Jednoduchá směs / guláš z václavek (hlívy, bedel)

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme pokrájenou šunku (lze použít i slaninu) a nastrouhaný česnek a vše ještě krátce... více o Špecle s fazolkami

20 minut
Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Na trošce oleje či másla necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme krátce osmažit i nastrouhaný (nasekaný) česnek s drobně... více o Smaženice z václavek (bedel, hlívy)

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Do mísy dáme mleté maso, nastrouhanou cuketu, česnek, zázvor, vejce, sojovou omáčku a opepříme. Vše dobře promícháme, pak dle chuti ještě osolíme a... více o Karbanátky s cuketou

Bylinkové karbanátky (sekaná) se sýrem a žampiony

Bylinkové karbanátky (sekaná) se…

Mleté maso v míse smícháme s nastrouhaným sýrem a nastrouhanými žampiony, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, osolíme (pozor! sýry mohou být slanější),... více o Bylinkové karbanátky (sekaná) se sýrem a žampiony

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 34
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

87
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
56
Virgin mojito
Virgin mojito
53
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
50
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
46
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Uzeniny & mleté maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact