• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Uzeniny & mleté maso

Recepty z mletého masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z mletého masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Mleté maso je skvělou a tvůrčí surovinou v kuchyni. Jeho možnosti jsou nepřeberné – od klasických karbanátků, až po masové kuličky s omáčkou nebo burgery.

Mleté maso se také může použít do ragú, rizota, na čevabčiči, plní se s ním zelenina – rajčata, papriky, lilek a další. Mleté maso je dobré si namlít sám doma nebo si ho nechat namlít u řezníka. Jedině tak budete skutečně vědět, co v mletém masu máte.

Uzeniny mají v receptech také úctyhodné uplatnění. Od slaniny až po klasické špekáčky, setkáte se s nimi v receptech na guláše, zapékané brambory a těstoviny, až po ryby. Pokud nemáte důvěru v uzeniny ze supermarketů, je ideální lokální řeznictví. Pokud ani k němu nemáte důvěru, některé uzeniny při troše trpělivosti zvládnete připravit i sami doma.

Salámy a šunky Masové kuličky Karbanátky Chilli con carne Tatarák Sekaná Čevabčiči Kebab
Kuřecí roláda s mletým masem

Kuřecí roláda s mletým masem

Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs na sekanou pečeni nebo na... více o Kuřecí roláda s mletým masem

Calzonetti

Calzonetti

Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek). Přidáme olej, vodu a vejce a... více o Calzonetti

Firinda

Firinda

Ve vroucí vodě se solí uvaříme špagety - cca jedno balení. Po uvaření je propláchneme ve studené vodě a necháme vystydnout. **Maso:** na pánvi spěníme... více o Firinda

Námořnický biftek

Námořnický biftek

Maso dáme do mísy, přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané rozinky, vejce a koření. Dobře promícháme a utvoříme malé placičky, které usmažíme na... více o Námořnický biftek

Šunka podle paní nadlesní

Šunka podle paní nadlesní

Na rozškvařené slanině osmahneme pokrájené houby a krátce je podusíme s červeným vínem a kečupem. Šunku opečeme na másle a přendáme na talíře.... více o Šunka podle paní nadlesní

Zapečené chlebíčky

Zapečené chlebíčky

Veku nakrájíme na plátky a z jedné strany lehce potřeme máslem (tak aby se nepekly na sucho). Druhou stranu potřeme směsí - do sýru vetřeme nadrobno... více o Zapečené chlebíčky

240 minut
Sarma od Muki

Sarma od Muki

Rozebereme listy a spaříme je vodou. Maso opláchneme pod vodou a smícháme s nevařenou rýží a nakrájenou cibulí (já jí rozmiksuji úplně na drobno)... více o Sarma od Muki

Pastašuta

Pastašuta

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme do zlatova na trošce oleje, vařím na teflonu, tak toho tuku moc být nemusí, přidáme lžíci cukru a když se... více o Pastašuta

Vydlabané brambory plněné masem

Vydlabané brambory plněné masem

Brambory dobře omyjeme a vaříme 15 min. v mírně osolené vodě. Nesmí se uvařit příliš do měkka. Poté je scedíme a necháme trochu vychladnout. Cibulku... více o Vydlabané brambory plněné masem

Gnocchi s houbami

Gnocchi s houbami

V hlubší pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme mírně zčervenat. Potom přidáme na... více o Gnocchi s houbami

Citronové masové kuličky

Citronové masové kuličky

Česnek nakrájíme nadrobno a nebo jej propasírujeme. Toustový chleba nasekáme nebo nastrouháme. Do misky dáme maso, vejce, toustový chléb, česnek,... více o Citronové masové kuličky

Bramborový masakr s...

Bramborový masakr s...

Do pekáče dávám nařezané špekáčky na ježky, které rozprostřu pravidelně po celém pekáči. Mezi ně zastrkám co nejvíce syrových brambor nařezaných na... více o Bramborový masakr s...

Bramborový salát dle maminky

Bramborový salát dle maminky

Cibuli na jemno nasekáme a dáme do mísy. Přidáme vařený zelený hrášek, na kostičky nakrájenou vařenou mrkev, nastrouhané (nebo drobně nasekané)... více o Bramborový salát dle maminky

Zapečený bramboráček

Zapečený bramboráček

Nastrouháme brambory, přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a hladkou mouku. Zapékací misku vymažeme olejem a necháme rozpéct troubu na... více o Zapečený bramboráček

Květák zapečený se sýrem

Květák zapečený se sýrem

Květák rozděláme na růžičky a vaříme tak 5 minut. Potom poskládáme do pekáčku nebo zapékací mísy, opepříme, osolíme a poklademe na nudličky pokrájenou... více o Květák zapečený se sýrem

Zapečené špagety s lečem II.

Zapečené špagety s lečem II.

Špagety přepůlíme a uvaříme v osolené vodě na skus. V pekáči osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a orestujeme.... více o Zapečené špagety s lečem II.

60 minut
Knedlíková pizza

Knedlíková pizza

Plech nebo pekáček trochu vymažeme tukem nebo olejem, dáme na něj pečící papír. Houskový knedlík nakrájíme na plátky. Ty polejeme kečupem, oloupeme... více o Knedlíková pizza

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

1/2 kg mletého masa, 1 lžíce vegeky, 1/2 lžičky soli, 1 dcl mléka - vše smíchat a nechat v lednici do druhého dne uležet. Na mokrý igelit rozetřít... více o Bůčková roláda v alobalu

Bramborový salát s polníčkem po sasku

Bramborový salát s polníčkem po sasku

Uvařené, oloupané brambory nakrájíme na plátky. Poté si připravíme marinádu: do vroucího vývaru přidáme olej, drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř,... více o Bramborový salát s polníčkem po sasku

Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Pohanku nasypeme do vroucí vody a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak přidáme pokrájenou cibulku, utřený česnek,... více o Pohankové karbanátky

Francouzské brambory - nejlepší recept

Francouzské brambory - nejlepší recept

Do pečící formy klademe brambory nakrájené na plátky (syrové) až vytvoří souvislou vrstvu, osolíme a okmínujeme. Dostatečně poklademe salámem a... více o Francouzské brambory - nejlepší recept

Vepřové plátky v pórku

Vepřové plátky v pórku

Vepřové opláchneme, lehce naklepeme. Alobal vždy potřeme olivovým olejem, položíme plátek, který přelijeme 1 lžící sójovky a zasypeme na kolečka... více o Vepřové plátky v pórku

Skotská vejce II.

Skotská vejce II.

Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Mleté maso dáme do větší mísy a dobře propracujeme se zbylými 2 vejci, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Rohlíky... více o Skotská vejce II.

Granáty

Granáty

Vše promícháme a dáme do pekárny. Pečeme asi 90 minut. Program: Pečení. Zdroj: domacipekarny.dama.cz... více o Granáty

Brokolicová sekaná

Brokolicová sekaná

Cibuli na drobno osmažíme s anglinou na kostičky. Brokolici krátce povaříme nebo napaříme a 1/3 odložíme a nahrubo pokrájíme. Zbytetek smícháme s... více o Brokolicová sekaná

Utopenci flamendři

Utopenci flamendři

Připravíme nálev: smícháme sojovku, worchestr, kečup, hořčici, ocet, olej, vodu a lák z moravanky a dáme vařit na 1/2 hodiny. Mezitím do sklenice... více o Utopenci flamendři

Pórkový koláč se slaninou

Pórkový koláč se slaninou

Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca 3 mm silné a poklademe směsí,... více o Pórkový koláč se slaninou

Jednoduchá, zdravá rýže se zeleninou

Jednoduchá, zdravá rýže se zeleninou

Rýži vaříme tak, že nalijeme přiměřené množství vody (záleží kolik chceme porcí a použijeme návod na obalu) poté přivedeme k varu, přidáme brokolici a... více o Jednoduchá, zdravá rýže se zeleninou

Cuketový buřtguláš

Cuketový buřtguláš

Cibuli osmažíme do zlatova. Přidáme papriku, brambory, cuketu, papriku, salám - nakrájené na kostičky, opečeme, zalijeme vodou, dusíme tak 10 minut.... více o Cuketový buřtguláš

Mleté maso na lilku

Mleté maso na lilku

Ve větším hrnci dozlatova osmahneme na menším množství oleje cibulku, poté přidáme mleté maso, rozmělníme na drobné kousky. Než se maso zlehka osmahne... více o Mleté maso na lilku

20 minut
Šunkový závitek

Šunkový závitek

Dáme plátek šunky na to anglickou slaninu a doprostřed hranolek sýra. Zabalíme, zajistíme párátkem nebo nití a obalíme jako řízek. Podáváme nejlépe s... více o Šunkový závitek

Levná omáčka na špagety

Levná omáčka na špagety

Na olej dáme orestovat cibulku na drobno. Poté přidáme kmín a necháme orestovat. Na cibulku dáme vepřovou konzervu na kostky - chvíli orestujeme,... více o Levná omáčka na špagety

15 minut
Pikantní salát z trvanlivého salámu

Pikantní salát z trvanlivého salámu

Vše nakrájíme na nudličky nebo nahrubo nastrouháme, přidáme ostatní přísady, ochutnáme a dochutíme. Necháme odležet v chladu. Podáváme třeba s tmavým... více o Pikantní salát z trvanlivého salámu

Labužnická játrová sekaná

Labužnická játrová sekaná

Strouhanku jemně opražíme. Játra umeleme, přidáme všechny ingredience, dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme do dobře vymazané a... více o Labužnická játrová sekaná

Játrový knedlík

Játrový knedlík

Pečivo nakrájíme, přidáme pokrájená játra, na kostičky pokrájený salám a hlívu. Vmícháme vejce, máslo, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku,... více o Játrový knedlík

Zapečená cuketa se šunkou a tatarkou

Zapečená cuketa se šunkou a tatarkou

Cuketu nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli, šunku, nastrouhaný sýr, tatarku, vše promícháme a okořeníme. Směs vložíme do zapékací misky... více o Zapečená cuketa se šunkou a tatarkou

Těstovinový salát Žanda

Těstovinový salát Žanda

Těstoviny uvaříme a dáme do větší mísy přidáme nakrájenou papriku na drobno, přidáme fazole s trochou nálevu dále šunku nakrájenou na kostičky a vše... více o Těstovinový salát Žanda

Cuketové lečo

Cuketové lečo

Na sádle podusíme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Asi po 5 minutách přidáme na hrubo nastrouhanou cuketu, osolíme,... více o Cuketové lečo

Zámecké kuře a la holoubě

Zámecké kuře a la holoubě

Na másle zpěníme cibuli, omyjeme a osolíme kousky kuřete. Pod každý kousek kuřete dáme slaninu,přidáme koření, mezi kousky masa 4 lžičky cukru, trochu... více o Zámecké kuře a la holoubě

Fazole s mletým masem

Fazole s mletým masem

Smažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme první část česneku. Přidáme mleté maso, vaříme maso až do měka, přidáváme postupně oboje fazole, pak lečo,... více o Fazole s mletým masem

Císařova pochoutka

Císařova pochoutka

Cibuli nakrájíme na drobno a na trošce oleje usmažíme. Rohlík namočíme ve vodě. Maso, strouhaný na hrubším stuhadle sýr, mírně vymačkaný rohlík a vše... více o Císařova pochoutka

Krůtí špízy

Krůtí špízy

Z přísad vymícháme marinádu. Maso nakrájíme na kostky a marinujeme 1-2 hodiny. Slaninu nakrájíme na silnější plátky a na jehly napichujeme střídavě... více o Krůtí špízy

Guláš podle vídeňských drožkářů

Guláš podle vídeňských drožkářů

Párky ohřejeme v horké vodě a narovnáme do horké gulášové omáčky. Mezitím, co se párky a omáčka ohřívají, na trošce oleje připravíme volské oko.... více o Guláš podle vídeňských drožkářů

Štěrboholský sekaný řízek

Štěrboholský sekaný řízek

Uzené pokrájíme na kostičky, nastrouháme cibuli a sýr, prolisujeme česnek. Vše dáváme do větší misky, přidáme mleté maso, nasypeme celý sáček koření,... více o Štěrboholský sekaný řízek

90 minut
Květákový dort

Květákový dort

Na sádle osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno, orestujeme, přidáme mleté a také orestujeme. Květák uvaříme do poloměka a rozebereme na růžičky.... více o Květákový dort

Lasagne se špenátem

Lasagne se špenátem

Předvaříme lazaně tak, aby byly měkké a pevné. Rozpustíme 100 g slaniny, orestujeme na ní cibuli a mrkev. Poté přidáme špenát a dusíme tak dlouho, až... více o Lasagne se špenátem

Kikininy špagety

Kikininy špagety

Nadrobno nakrájenou cibulku spěníme na oleji, přidáme mleté maso a společně restujeme, přidáme sůl, pepř a mraženou zeleninu. Necháme restovat až bude... více o Kikininy špagety

Šanghajské nudle

Šanghajské nudle

Uvaříme těstoviny dle návodu. Mezitím orestujeme cibuli přidáme maso, když změkne, přidáme zeleninu nastrouhanou nahrubo. Dusíme ji doměkka. Přidáme... více o Šanghajské nudle

Celerák na plech

Celerák na plech

Celer uvaříme a nastrouháme nahrubo. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, postrouháme najemno a přidáme k celeru. Na pánvi zpěníme cibulku a... více o Celerák na plech

60 minut
Dráteník

Dráteník

Brambory nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme na hrubém struhadle, salám nakrájíme na malé kostičky, přidáme mouky, olej, sůl, pepř, majoránku, vejce... více o Dráteník

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • ...
  • 34
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
27
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
25
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
24
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Uzeniny & mleté maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact