• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Telecí

Recepty z telecího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso, které není telete staršího než deset týdnů je oblíbené pro svou šťavnatost a nasládlou chuť, kterou způsobuje, že mladé zvíře se živí hlavně mlékem. Růžové maso je dobře stravitelné a dietní a stačí mu rychlá úprava.

Mezi nejhodnotnější části telecího masa patří kýta, vhodná na minutky, řízky či medailonky a pečeně, která se většinou peče vcelku. Po té pak plec vhodná k pečení i dušení a hrudí, které se často nadívá a peče. Nakonec zbývají ještě krk a kolínka. Telecí maso má velký obsah vody a není určené k dlouhému skladování.

Frikasé s omáčkou

Frikasé s omáčkou

Oloupané pomeranče a grepy nakrájíme na plátky (šťávu zachytíme). Maso nakrájíme na nudličky, a na trošce oleje prudce opečeme. Vyjmeme z pánve a na... více o Frikasé s omáčkou

60 minut
Zapečená brokolice s masem

Zapečená brokolice s masem

Brambory uvaříme ve vodě a brokolici rozdělenou na kousky na páře. Maso osolíme a opepříme, osmažíme na cibulce. Do pekáčku dáme maso, brambory,... více o Zapečená brokolice s masem

Bramborová paštika (1922)

Bramborová paštika (1922)

Vařené brambory oloupeme a prolisujeme, játra odblaníme, nožem dobře utřeme nebo 2x umeleme na masovém strojku (v současné době rozmixujeme). Obojí... více o Bramborová paštika (1922)

Bosenský hrnec

Bosenský hrnec

Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu, česnek i cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Cibuli nekrájíme (případně maximálně čtvrtíme).... více o Bosenský hrnec

50 minut
Špenátoví šneci z listového těsta

Špenátoví šneci z listového těsta

Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát a česnek, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Vyválíme listové těsto, potřeme... více o Špenátoví šneci z listového těsta

Velikonoční rolády

Velikonoční rolády

Telecí kýtu nakrájíme na 6 plátků a lehce je naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny, kolečky vajíček a proužky... více o Velikonoční rolády

Velikonoční roláda s hlavičkovou nádivkou

Velikonoční roláda s hlavičkovou…

Maso si upravíme do tvaru plátu a důkladně ho osolíme. Uvaříme si 0,2 l vývaru z uzeného masa a uvařené uzené nakrájíme na kostičky. Smícháme si... více o Velikonoční roláda s hlavičkovou nádivkou

150 minut
Románkovo hovězí na víně

Románkovo hovězí na víně

Maso a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibulku spěníme na oleji, přidáme maso a zprudka osmažíme. Přidáme kmín. Poté hořčici, lehce přesmažíme. Zalijeme... více o Románkovo hovězí na víně

tagarica

tagarica

Maso a zeleninu nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme sůl, mletou papriku a maso. Dusíme. Zvlášť podusíme také zeleninu,... více o tagarica

90 minut
Velikonoční roláda s nádivkou

Velikonoční roláda s nádivkou

Maso si upravíme do tvaru plátu a důkladně ho osolíme. Uvaříme si 0,2 l vývaru z uzeného masa a uvařené uzené nakrájíme na kostičky. Smícháme si... více o Velikonoční roláda s nádivkou

45 minut
Zadělávané brambory

Zadělávané brambory

Omyté brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Na másle necháme zesklovatět najemno posekanou cibuli, přidáme na malé kostky nakrájené maso a... více o Zadělávané brambory

Šašlik podle labužníka

Šašlik podle labužníka

Maso nakrájejte na 2 cm tlusté kousky, které na špízy napichujte naplocho a vkládejte mezi ně tenké plátky slaniny. Do oleje vmíchejte pepř a maso... více o Šašlik podle labužníka

Telecí na víně

Telecí na víně

Telecí maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáčku a osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme zázvorem. Takto připravené maso podlijeme bílím vínem a... více o Telecí na víně

Protýkaná telecí kýta

Protýkaná telecí kýta

Telecí kýtu prošpikujeme celerem s mrkví, osolíme a zprudka opečeme na oleji s cibulí. Přilijeme 200 ml vody a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu... více o Protýkaná telecí kýta

20 minut
Polární směs

Polární směs

Slaninu nakrájíme na kostičky a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené maso, šunku a brambory. Osolíme, okořeníme, mírně podlijeme... více o Polární směs

Kebab III.

Kebab III.

Rajčata a cibuli nakrájíme. Na větší kostce másla osmahneme cibulku do zlatova. Maso na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do cibulky, dusíme.... více o Kebab III.

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Řízky omyjeme a osušíme. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, druhou nakrájíme na plátky. Na polovinu řízku položíme plátek citronu, maso přes něj... více o Pikantní telecí řízek

10 minut
Marináda na steaky

Marináda na steaky

Smíchejte na pánvi nejprve kuřecí (hovězí) vývar se sójovou omáčkou a medem. Promíchejte a uveďte do varu. Přimíchejte kečup (ošklivě se zdrcne, ale... více o Marináda na steaky

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme papriku, kostky masa a za občasného míchání dusíme, až... více o Telecí perkelt

Německé telecí plátky

Německé telecí plátky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme moukou a na rozehřátém oleji zprudka opečeme po obou stranách. Poté maso podlijeme a dusíme doměkka. Šunku... více o Německé telecí plátky

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Omytý a očištěný špenát dusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na másle zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme,... více o Florentský telecí řízek

30 minut
Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Maso omyjeme, naklepeme a poprášíme pepřem a paprikou. Po jedné straně řízky obložíme plátkem sýra a šunky, přeložíme a sepneme. Řízky po obou... více o Cordon bleu se sýrem a šunkou

Sekané řízky Cordon bleu

Sekané řízky Cordon bleu

Maso rozdělíme na osm porcí a z každé vytvarujeme podlouhlé nízké placky. Na čtyři placky položíme po plátku šunky a sýra. Okraje potřeme rozšlehaným... více o Sekané řízky Cordon bleu

Krekry s krémem z telecích jater

Krekry s krémem z telecích jater

Paštiku smícháme s pomerančovou šťávou. Polovinu pistácií jemně nasekáme a vmícháme do paštiky. Takto připraveným krémem naplníme sáček s hvězdicovou... více o Krekry s krémem z telecích jater

90 minut
Telecí závitky Toskána

Telecí závitky Toskána

Maso omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme. Po jedné straně potřeme plátek hořčicí. Sýr nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a... více o Telecí závitky Toskána

Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou

Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou

Maso omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Na každý plát masa položíme kousek šunky a sýra.... více o Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou

Telecí kapsa nadívaná žampiony

Telecí kapsa nadívaná žampiony

Maso omyjeme a nakrojíme kaspu. Uvnitř je osolíme a opepříme. Očistíme a pokrájíme žampiony. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a osmahneme na... více o Telecí kapsa nadívaná žampiony

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Plátky masa omyjeme a očistíme od blanek a tuku. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. V hlubokém talíři rozkvedláme... více o Vídeňský řízek

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Telecí maso nakrájíme na menší filátka, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na rozpáleném oleji a necháme stranou. Do výpeku dáme drobně... více o Telecí kýta na hříbkách

Telecí řízky

Telecí řízky

Telecí plát opláchneme, očistíme a najemno umeleme. Maso osolíme, přidáme muškátový květ, mléko a vejce, promícháme nebo našleháme. Necháme půl hodiny... více o Telecí řízky

Gratinované telecí řízky

Gratinované telecí řízky

Žampiony pokrájené na plátky podusíme na másle, osolíme, zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme řídkou pomazánku. Telecí řízky nařízneme po obvodu na... více o Gratinované telecí řízky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
29
Kozí brada - novoroční zelňačka
Kozí brada - novoroční…
28
Krkovička na pivu
Krkovička na pivu

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan Markleová v problémech: Žaloba o 225 milionů!

Meghan Markleová v problémech: Žaloba o 225 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Telecí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact