1.V hrnci rozpusťte máslo a poduste cibuli, česnek a mrkev (asi 5 minut). 2. Přidejte brokolici, jablko a skořici a duste dalších 5 minut a zalijte... více o Brokolicová polévka s jablkem a skořicí
Všechny oříšky nasekejte. Dvě třetiny rozehřátého másla promíchejte s ořechy, medem, vejci, solí a kardamomem. Troubu předehřejte na 150 °C, těsto... více o Baklava s ořechy
V míse šleháním spojte bílky se žloutky, potom přidejte kelímek bílého jogurtu a stejný kelímek použijte jako odměrku pro další ingredience. Do mísy... více o Carská pita (srbská kuchyně)
Pro výrobu potřebujete mleté skopové a hovězí maso zhruba půl na půl, není to podstatné a každý si recept upravuje podle chuti. Maso smíchejte s... více o Pljeskavica
Palačinky připravíme obvyklým postupem. Náplň připravíme smícháním ingrediencí kromě rumu. Palačinky naplníme sypkou směsí, pokapeme rumem, srolujeme,... více o Zapečené palačinky
Na vyškvařené slanině zpěníme drobně pokrájenou cibuli a přidáme máslo. Vepřové maso nakrájíme na malé kostky a osmahneme na cibuli dozlatova. Pak... více o Srbské rizoto II.
Fazole přes noc namočíme a uvaříme doměkka nebo použijeme konzervu. Osmažíme cibuli, přidáme mletou papriku, přidáme fazole, zalijeme vodou, přidáme... více o Srbská čorba
Maso nakrájíme na kostky, o něco málo větší než na guláš a osmažíme do červena na sádle. V tom samém tuku zasmažíme cibule nakrájené na hrubé proužky,... více o Srbské "selské maso"
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme. Vlastně jsme vyrobili přírodní... více o Bělehradský řízek
Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvaříme v mírně osolené vodě (bez kmínu) zatímco se vaří brambory, nakrájíme cibuli na proužky. Dáme ji do... více o Bramborový salát ze Srbska
Rajčata omyjeme, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, papriky na nudličky a všechno vložíme do salátové mísy.... více o Balkánský zeleninový salát II.
Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme mletou papriku a... více o Vepřové kotlety po balkánském způsobu
Do chladného vývaru vložíme opláchnuté fazole a necháme je přes noc nabobtnat. Na polovině dávky oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji... více o Srbská fazolová polévka