Housky nakrájejte na kostičky a zalijte horkým mlékem.
Špek nakrájejte na kostičky a přidejte k housce.
Cibuli nakrájejte najemno a nechte na kousku...
více o Špekové knedlíky s máslem
Brambory oškrábejte, uvařte v osolené vodě. Slijte, nechte chvilku odpařit a prolisujte.
Cibuli, petrželku a pažitku nakrájejte najemno.
Vychladlé...
více o Erdäpfelkas
Sýr smíchejte s paprikou, solí a pepřem.
Promíchejte s najemno nakrájenou cibulí (nejlépe červenou).
Přidejte jemně nasekanou pažitku a zelenou...
více o Liptauer
Mouku a krupici promíchejte na pracovní ploše.
Ve středu udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte olej a půl lžičky soli. Rukama vypracujte...
více o Smetanové fleky se zelím
Mouku promíchejte s oběma druhy cukru, vejci, práškem do pečiva, smetanou a tvarohem.
Vymíchejte těsto. Máslo rozehřejte a pomocí dvou lžiček tvarujte...
více o Almnüsse (smažené koblížky)
Mouku prosejte. Udělejte důlek a do něj dejte citronovou kůru, sůl, cukr, na kostky nakrájené máslo, vejce, žloutek, smetanu a rum.
Uhněťte těsto....
více o Hasenöhrl (zaječí uši)
1.V hrnci rozpusťte máslo a poduste cibuli, česnek a mrkev (asi 5 minut).
2. Přidejte brokolici, jablko a skořici a duste dalších 5 minut a zalijte...
více o Brokolicová polévka s jablkem a skořicí
Do velkého hrnce dáme vařit vodu, vložíme maso, zmírníme plamen a necháme 5 min. Slijeme vodu a maso opláchneme studenou vodou. Vložíme znovu do hrnce...
více o Tafelspitz
Omyté, ale neoloupané brambory nakrájejte na kostičky a uvařte je v osolené vodě. Když jsou měkké, smíchejte zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání a...
více o Smetanová polévka (Rahmsuppe)
Do misky dáme mouku. Do středu vytlačíme díru, přidáme sůl, vejce, žloutek, mléko a vodu, všechno směrem ze středu zpracujeme v hladké těsto. Necháme...
více o Palačinky (Rakouské palačinky)
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vymícháme změklé máslo s cukrem a kávou, přidáme žloutky, mouku s práškem do pečiva a vlažnou čokoládu.
Vařečkou...
více o Vídeňské věnečky II
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v chladu. Pak z něj tvarujeme rohlíčky, které pečeme v předehřáté troubě na 160...
více o Makové rohlíčky (Rakousko)
Utřeme máslo s cukrem a se 3 žloutky, přisypeme mouku, nastrouhané ořechny a čokoládu. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme v předehřáté troubě na...
více o Koláč z Rakouska
Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku. Z bíku (se špetkou soli)...
více o Alpský Kaiserschmarrn
Nejprve uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme. Přidáme utřené máslo, na kostičky nakrájenou cibuli, kyselou...
více o Bramborový "sýr"
Tuto směs přidáme do rozmíchaných žloutků. Na závěr opatrně vmícháme sních ze 3 bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (varné sklo) a...
více o Vídeňská bábovka z mikrovlnky
V hrnci smícháme mléko, cukr, máslo a kakao. Tuto směs necháme na mírném ohni a za stálého míchání vařečkou krátce povařit. Potom odstavíme z plotny a...
více o Vídeňská vařená bábovka
Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Kávu rozpustíme ve 2 lžících vody. K vymíchaným žloutkům přidáme mandle, kávu, rozpuštěnou čokoládu a vyšlehaný...
více o Sachrův dort II.
Natrháme omytý salát do mísy. V jiné nádobě umícháme pár lžic vody, ocet, balsamik, olej, pepř, cukr, sůl - doupravíme chuť podle toho, zda tíhneme k...
více o Salát po rakousku
Všechny ingredience zpracujeme, z těsta vyválíme plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Klademe na mírně vymaštěný plech a upečeme. Po vychladnutí...
více o Linecké těsto na vykrajované tvary
Všechny ingredience pokrájíme na kostičky, opatrně zamícháme, osolíme, opepříme a dáme kupku doprostřed listu zeleného salátu, povrch ozdobíme...
více o Salát od sousedky Rakušanky
Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na na kostky nebo plátky (dle zvyku). Okurku nakrájíme na tenké kolečka, posolíme, necháme pustit šťávu,...
více o Rakouský bramborový salát
Mléko, krupicový cukr, máslo a kakao dáme vařit. Jakmile přejde varem, odstavíme a necháme vychladit. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce,...
více o Bábovka vídeňská
Housky nakrájejte na kostičky, zalijte je mlékem s rozšlehanými vejci a nechte nasáknout. Nakrájenou cibulku s petrželkou spařte máslem a přidejte k...
více o Tyrolské knedlíky
Capuccino dáme vařit do 50 ml vody. Necháme ho vychladnout.
Mouku, mandle, lískové ořišky, moučkový cukr, 1 vanilkový cukr a špetku soli dobře...
více o Rakouské mocca rohlíčky
Pro přípravu těsta na Linecké cukroví prosijeme na válu mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout...
více o Linecké cukroví krok za krokem
Žloutky, cukr, vanilkový cukr šleháme do pěny. Pak přidáme citronovou šťávu a osolíme, pořádně zamícháme. Dále přidáme rozinky a ořechy a taky dobře...
více o Vídeňská bábovka
Bílé zelí nakrouháme nadrobno, propláchneme a necháme dobře okapat, cibule nakrájíme na kostičky.
Sádlo rozehřejeme a cibuli na něm osmahneme, potom...
více o Tyrolské nudle se zelím