K mouce a vajíčku utřenému cukrem přidáme máslo a sůl a postupně vmícháme mák. Zpracujeme těsto, které necháme chvilku odpočinout. Potom ho vyválíme a...
více o Cukroví s celým mákem
Formu vymazat a vysypat, upéci piškot na 150 °C. Žloutky ušlehat s cukrem, přidat mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Než...
více o Polský zákusek
Červenou řepu oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a dáme vařit do měkka se 6 stroužky česneku. Vývar scedíme, ihned nalijeme lžíci octa kvůli barvě a...
více o Polský boršč
Malé kousky filetky osolíme, opepříme a obalíme jako řízek, smažíme a necháme vychladnout. V kastrolku na zpěněné cibulce (na másle) orestujem do...
více o Polské filetky
Máslo, voda, cukr, kakao se za stálého míchání nechá projít varem a odstaví se - z toho se oddělí půl sklenice na polevu (nechá se stát v teplé lázni...
více o Buchta s kokosem
Vejce uvařená natvrdo rozpůlíme a řeznou stranou položíme na talířek.
Křen osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu uležet.
Ušleháme...
více o Polská vejce
Z droždí, špetky mouky, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek. Po vykynutí zaděláme těsto, které rozválíme na placku a rádýlkem vykrájíme čtverce...
více o Pierogi ‒ pirožky
Změklé máslo promícháme s tvarohem, vanilkovým cukrem, žloutky, rozinkami, ořechy a rumem. Pokud je hmota příliš hustá, je možno naředit mlékem nebo...
více o Polský tvarožník