Maso nakrájíme na nudličky. V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a orestujeme ho ze...
více o Hovězí tokáň
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +.
Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř...
více o Kološvárské zelí z remosky
Tuto vynikající polévku bude milovat váš manžel (a pokud jste muž, pak si můžete tuto dobrůtku uvařit a podávat kamarádům na oběd u piva - Kamarádi...
více o Domácí polévka "masožravka"
Kotletu máme nakrájenou na plátky, které ještě mírně proklepeme. Osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka osmahneme na olivovém oleji na...
více o Kotleta na leču
1.V hrnci rozpusťte máslo a poduste cibuli, česnek a mrkev (asi 5 minut).
2. Přidejte brokolici, jablko a skořici a duste dalších 5 minut a zalijte...
více o Brokolicová polévka s jablkem a skořicí
Oškrábeme brambory a nakrájíme je na menší kostky. Vaříme 10 minut v osolené vodě a přidáme pokrájené zelí i s nálevem, takto vaříme dalších 10-20...
více o Maďarská zelná polévka
1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků a špetky soli připravíme pevný sníh.
Do žloutkové pěny vmícháme tvaroh. Pak přidáme krupici s nadrobno...
více o Tvarohový závin s koprem
Tykev očistíme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 1cm. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme do sklovita na oleji, zapražíme paprikou a přelejeme 1 1/4 l...
více o Polévka z tykve
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak mi to bylo řečeno :D ), přidáme...
více o Košíčky maďarské babičky
Vytvoříme kvásek z cukru, 100ml vlažného mléka a droždí. Do prosáté mouky dáme vejce, sůl, sádlo, zbytek vlažného mléka a kvásek. Vypracujeme těsto a...
více o Lepény
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli podle chuti, nejlépe na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a...
více o Pravé maďarské lečo
Ve větší pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání osmahneme cibulku s česnekem (asi 1 minutu). Přidáme torhonia, 2 minuty mícháme.
Opatrně...
více o Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené!) dáme do misky,...
více o Maďarské Geri v alobalu
Z bůčku odstraníme kůží a naložíme jako na udění na 3 týdny a nejmíň dvakrát obratíme. Naložený bůček oplachneme a nakrájíme na kostky. Cibulku...
více o Segedín z naloženého bůčku
Maso nakrájíme jako na guláš, na oleji osmahneme do světle růžova nakrájenou cibuli, zasypeme oběma paprikami a přidáme sáček zelí i s vodou.
Houby ...
více o Maďarská variace
Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku opečeme nadrobno...
více o Uherské kuře
Papriky naskládáme na horkou plotýnku a opečeme nasucho ze všech stran, až se udělají puchýřky. Doporučuji na tuto "akci" nechat papriku celou i se...
více o Bulharské papriky s Balkánem
Nasolené kotlety zprudka opečeme na oleji, potom je vyjmeme, do výpeku vmícháme mletou papriku a hladkou mouku, necháme zpěnit, přidáme rajský protlak...
více o Kotlety po uhersku II.
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme...
více o Segedínský guláš maďarské babičky
Očistěná, vykuchaná, umytá a osušená makrela sa nakrájí na 200 g kousky na porci. Jednotlivé kusy se osolí a rychle opečou na oleji z obou stran....
více o Makrela na maďarský způsob
Cibuli nadrobno nakrájíme, na polovině sádla usmažíme do žluta, přidáme na krostky nakrájené maso, osmažíme, vmícháme papriku, podlijeme vodou a...
více o Segedínský guláš III.
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme papriku, omyté maso nakrájené na kostky, česnek, bobkové listy a sůl.
Uvařené kyselé zelí scedíme, přidáme...
více o Segedínský guláš II.
Olej mírně prohřejeme, posypeme mletou paprikou a za stálého míchání necháme spojit. Olej se však nesmí přehřát, aby paprika nezhořkla. Potom do směsi...
více o Maďarský salát
Rozpustíme Heru a pak z ní a ostatních ingrediencí vypracujeme těsto. To nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě poklademe kopečky z půlených...
více o Dunajské vlny
Maso osmahneme,přidáme mletou papriku, česnek utřený se solí a maso. Společně chvíli opékáme, potom mírně podlijeme teplou vodou vždy, když se tuk...
více o Dolnozemský maďarský guláš
Játra zbavíme blan a žilek, nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.
V průběhu pečení přidáme nasekaný česnek a na tenké...
více o Maďarská játra
Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přidáváme...
více o Szigligetská roláda
Maso nakrájíme na kostky a mírně osolíme. Na polovině oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme oba druhy papriky. Poté přidáme...
více o Székelský guláš
V osolené vodě uvaříme cibuli a brambory a dobře rozmixujeme. Vložíme kousky rybího masa, rajský protlak a na mírném ohni vaříme doměkka. Před koncem...
více o Halászlé