Bulgur zalijte vroucí vodou a nechte asi hodinu nabobtnat (pokud spěcháte, můžete ho asi 10 minut povařit). Pak ho slijte a vymačkejte vodu.
Mátu a...
více o Tabbouleh
Okurku jemně nakrájíte. Lučinu utřete s česnekem, solí a pepřem. Přidejte nakrájenou okurku a nechte hodinu odležet. Pita chléb krátce protřete v...
více o Libanonský chléb (á la tzaziky)
Rozdrcenu nebo hrubě namletou pšenici zalejeme vařící vodou a necháme zakrytou, aby voda vsákla a pšenice změkla. Poté přidáme nasekanou petrželovou...
více o Tabouli
Baklažán upečeme v troubě, mikrovlnce nebo na plynovém hořáku (zabalený v alobalu) do měkka. Necháme trochu zchladnout, ještě teplý oloupeme, dáme na...
více o Tlučený baklažán