Špagety uvaříme. Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Rozpustíme máslo a žampiony na něm opečeme dozlatova. Gorgonzolu nahrubo... více o Omáčka na těstoviny
Pažitku omyjeme, usušíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Těstoviny uvaříme. Mezitím osmahneme cibuli na másle. Přidáme smetanu a... více o Omáčky na těstoviny - gorgonzolo/lososová omáčka
Ručním šlehačem ušleháme cukr se žloutkem. Po lžících přidáme Mascarpone. Ochutíme trochou amaretta. Formu poklademe poškoty. Espresso smícháme se... více o Moučníky - tiramisu II.
Do hrnce dáme olej. 4 stroužky česneku propasírujeme a zpěníme na oleji. Přidáme žampiony. Za občasného míchání dusíme 5-8 minut. Přidáme mražený... více o Těstoviny - fettucine se žampiony, hráškem a šunkou
Mozzarellu nakrájíme na plátky silné asi 4 mm. U toastu odkrojíme kůrku. Mezi 2 toasty vložíme vždy plátek sýra, příp. slané očko. Toasty obalíme v... více o talská kuchyně - předkrmy - smažené toasty s mozzarellou
Bílý chléb osmažíme. Lilek nakrájíme na malé plátky, osolíme, potřeme prsty olivovým olejem a opečeme. Chléb potřeme česnekem a olejem, potřeme... více o Italská kuchyně- předkrmy - topinka s lilkem
Bílý chléb osmahneme, nadrobno nakrájená rajčata s česnekem, petrželí a olivovým olejem promícháme, osolíme. Posypeme tím chléb.... více o Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Lilky nakrájíme na plátky asi 6 mm silné a osmažíme je na pánvi po obou stranách. V kastrolu zpěníme na másle a olivovém oleji cibuli, přidáme rajčata... více o Fettucine po sicilsku
Ve větší míse utřeme 4 žloutky s 6 lžícemi cukru a pomalu vmícháme Mascarpone. Připravíme asi 6 porcí silné kávy, musí být vlažná (nikoliv horká). Do... více o Tiramisu I.
Uděláme těsto na pizzu dle návodu na krabici a necháme vykynout. Mezitím nakrájíme maso, nastrouháme sýr, nakrájíme rajčata a papriku. Pak vykynuté... více o Pizza s kuřecím masem
1. uvařit široké nudličky v hrnci (celé balení cca 300g) 2. vedle na pánvi na větší cibulce podusit 6 žampionů + osolit + opepřit + 15dkg šunky na... více o Provensálské nudličky
Salát omyjeme, necháme okapat a natrháme jej na menší kousky, přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a mozzarellu, rozdrobeného okapaného tuňáka a... více o Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem
Uvařte libovolné těstoviny. Během toho si v menším hrnci ohřejte konzervu s tuňákem i s olejem z tuňáka. V tomto obsahu rozpuste tavený sýr a omáčkou... více o Těstoviny se sýrovou omáčkou s tuňákem
Maso na strojku umeleme a podusíme na cibulce zpěněné na oleji. Postupně přidáváme po trošce uvedené koření, zaprášíme moukou a podlijeme vodou.... více o Italská Pastašuta (Pastasciuta)
Na másle podusíme drobné nakrájené houby, podle chuti je osolíme, přidáme tlučený kmín a drobně nakrájenou petrželku nebo pažitku. V kastrole... více o Špagety s houbami a sýrem
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl a bobkový list, podlijeme a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme rajčatový protlak a ještě... více o Makaróny po Italsku
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 5 minut. Mezitím oloupeme a vyjádříme rajčata, nakrájíme na kostky, vymačkáme česnek a nasekané... více o Špagety s bazalkou II.
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, rozpálíme olej, kousky osolíme a vložíme na pánev. Nakrájíme česnek na jemné plátky a přidáme do pánve, až bude... více o Kuře po italsku
Troubu předehřejeme na 150 C. Z vajíček oddělíme žloutky. Z nich spolu s máslem, 100 g cukru, solí a vanilkovým cukrem v míse ručním šlehačem utřeme... více o Moro di venezia
Všechny ingredience smícháme dohromady, uhněteme těsto a necháme kynout. Nakynuté těsto rozprostřeme rovnoměrně na plech jakoby jsme dělali koláč.... více o Pizza III.
Vykuchané, očištěné a omyté kuře rozdělíme na menší kousky, které osolíme a opepříme. Na rozhřátém sádle opečeme nakrájenou slaninu, šunku, vložíme... více o Kuře na pánvi po římsku
Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody, přidáme trochu oleje, aby se neslepovaly. Na oleji osmahneme utřený česnek a nasekanou... více o Italské špagety na česneku
**Příprava piškotu:** Našleháme žloutky s cukrem, potom vmícháme mouku a nakonec pomalu našleháme bílky. Vše nalijeme do máslem vymaštěného a moukou... více o Tiramisu V.
Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme vívo a vývar, vmícháme petrželku a dusíme 20 minut. Řízky udržujeme v... více o Kuřecí prsíčka po florentinsku
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. V rozehřátém oleji opékáme 5 minut posekanou cibuli, česnek a rozmrazenou zeleninu. Osolíme,... více o Špagety zapečené se zeleninou
Vejce s cukrem našleháme v misce a přidáme citronovou kůru. V hrnci ohřejeme polovinu smetany a rozpustíme v ní čokoládu. Smícháme se žloutkem a s... více o Tiramisu s čokoládou II.
Maso naklepeme, osolíme a potáhneme slaninou a česnekem. V kastrolu rozpálíme kousek másla, vložíme maso přilijeme 2 lžíce octa, 3 lžíce vína, trochu... více o Florentinské hovězí
Kuře omyjeme, očistíme a rozdělíme na 6 porcí. Cibulky nakrájíme na kolečka a na oleji necháme zrůžovět. Přidáme rajčatový protlak a víno, promícháme... více o Italské kuře
Na oleji spenime cesnak potom pridame mlieko do mlika dame syr a nechame roztavit. Do masy vlozime uvarene cestoviny pridame koreniny zlahka pomiesame... více o cestoviny so syrovou omačkou
Cibulku nakrájíme opravdu hodně na drobno. Na oleji ji zpěníme a přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a mlékem. Přidáme veškeré koření dle chuti... více o Italská omáčka na špagety
V malé pánvičce smícháme silnou kávu s Amarettem a lžící cukru, přivedeme do varu a vaříme, až se cukr zcela rozvaří. Dáme stranou a necháme... více o Tiramisu s oříšky
Kukuřici podusíme na másle. Na uvařené špagety dáme horkou kukuřici s máslem, promícháme a zasypeme bohatě sýrem, podáváme horké, aby se sýr rozpustil... více o Vegetariánské špagety
Tvaroh, vejce a dvě lžíce parmezánu utřeme dohladka, vmícháme cibuli nakrájenou nadrobno. Osolíme a opepříme. Brokolici očistíme, opereme a rozebereme... více o Cannelloni plněné tvarohem
Omytý a očištěný špenát dusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na másle zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme,... více o Florentský telecí řízek
Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes sebe klademe plátky rajčat a... více o Zapečená rajčata s mozzarellou
Omyté a oloupané brambory rozkrojíme a vaříme 25 minut. Prolisujeme je, vmícháme sůl a olej a necháme vychladnout. Rajčata oloupeme, zbavíme semen a... více o Bramborová pizza s tuňákem
Smetanu rozmícháme s hořčicí a octem, ochutíme kořením a metlou po částech zašleháme olej. Ze salátu odstraníme košťál a vnější listy. Hlávku... více o Římský salát s rajčaty a olivami
Špagety vsypeme do osolené vařící vody, uvaříme, scedíme a necháme okapat. Šunku pokrájenou na kostičky osmahneme na rozehřátém oleji, posypeme... více o Špagety zapečené se sýrem
Podle návodu na obalu špagety uvaříme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Bazalku opereme, lístečky otrháme a několik si odložíme na ozdobení. Pak... více o Špagety s bazalkou