Těstoviny dáme vařit podle návodu. Cibuli nakrájíme na kolečka. Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kousek másla a cibuli jemně osmažíme. Téměř... více o Těstoviny s červenou cibulí a gorgonzolou
Lilek nakrájime na cca půl centimetrove plátky, nasolíme a necháme vypotit. Pečivo rozmixujeme. Petrželku, bazalku a česnek nakrájíme na drobno a... více o Zapečený lilek 3
Rajčátka nakrájíme na čtvrtky, olivy na kolečka. Šalotku nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše oleje ve větší pánvi. Přidáme maso,... více o Těstoviny s masem, cherry rajčátky a olivami
Lilek nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm), nasolíme a necháme vypotit. Po vypocení plátky osušíme papírovým ubrouskem, obalujeme v mouce, pak v osoleném... více o Zapečené těstoviny alla parmigiana
Cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše olivového oleje. Papriku omyjeme, odstraníme jádra, nakrájíme na kostky a přidáme ji k... více o Těstoviny s paprikou, ricottou a šalvějí
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Rajčátka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Vejce si dáme do misky, osolíme, přidáme parmezan a vidličkou jemně... více o Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky
Toustový chléb nakrájíme na kostky a namočíme v mléce. V míse smícháme maso, přidáme rozkvedlaná vejce, namočený chléb, osolíme, opepříme, přidáme... více o Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami
Čekanku omyjeme, odřežeme košťál a nakrájíme na tenké proužky, hrstku si ponecháme bokem na ozdobení porcí. Ze sýru odkrojíme okraje a nakrájíme na... více o Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm, posolíme a necháme 30 minut vypotit. Po vypocení lilek nakrájíme na kostky, česnek a petrželku... více o Jednoduchý lilek
Papriky omyjeme, uřežeme vršek a vnitřek vyprázdníme. V misce smícháme rozmixovanou chlebovou střídku, na kousky nakrájené ančovičky, sýr, petrželku a... více o Plněné papriky alla Materana
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme kynout minimálně 1 hodinu. Po vykynutí těsto přeneseme na velký plech, pomazaný olivovým... více o Italská focaccia podle mojí tchyně
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkev a řapík bez listu nakrájíme na drobno a spolu s celým česnekem jemně osmahneme na oleji.... více o Italská "bramboračka" s artyčoky
Cibuli,mrkev a řapík celeru (bez listů) nakrájíme na drobno, bramboru a cuketu na menší kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a dáme orestovat cibuli,... více o Italská čočková polévka
Šalotku a 50 g šunky nakrájíme na drobno. Z poloviny melounu ořežeme slupku, odstraníme jádra a nakrájíme jej na kousky. Sýr nakrájíme taktéž na... více o Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit, po vypocení nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a celer nakrájíme na... více o Italská caponata
Fenykly ořežeme, omyjeme, rozřežeme podélně na osminky a na pár minut vložíme do osolené vařící vody. Slijeme, dáme do pekácku, posypeme parmezanem (3... více o Zapečený fenykl v bešamelu
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji osmažíme česnek, trochu nakrájené bazalky a přidáme rajčata, osolíme, opepříme a... více o Rajčatová kaše s chlebem
Cibuli, celer a mrkev nakrajime na drobno, v hrnci s trochou oleje a kouskem másla osmažíme stroužek česneku, odstraníme jej a přidáme nakrájenou... více o Zapekané těstoviny tety Luciany
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě, přidáme olivový olej, špetku soli a smícháme s hladkou mouku. Vzniklé těsto... více o Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
Do hrnce s osolenou vodou dáme špagety. Vedle na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje a po zahřátí vhodíme na drobno nakrájenou cibuli a 2... více o Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou
Rajčata rozvaříme v trošce vody s octem. Polovinu rajčat a ořechy rozmixujeme na pyré, vše dochutíme utřeným česnekem a parmezánem. Mícháme na trošce... více o Rajčatové pesto
Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme ostatní ingredience, olejem ředíme vždy na konec. Marinujeme min. 1 den.... více o Marináda na kuřecí prsa
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce, pokrájené cibule a mortadely,... více o Sekaná podle Itala
V míse rozmícháme sýry, česnek, petrželku, bazalku a trochu soli. Přidáváme olej a dohladka vymícháme. Uvaříme špagety aldente - na skus, vložíme je... více o Janovské špagety
Ručním slehačem utřeme žloutky s cukrem. Přimícháme mascarpone a citron. kůru. Kávu necháme vychladnout a ochutíme ji mandlovým likérem. Piškoty... více o Tiramisu ve skleničce
Listové těsto do tenka rozválíme, pokud možno do kruhového tvaru, dáme-li ho na pečící papír, usnadníme si práci s přenášením a vytahováním hotové... více o Tenoučká pizza z listového těsta
Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu připadne tak 120 g mouky, ale... více o Skvělá italská pizza
Na pánvičce mícháme tuňáka s těstovinami, přidáme cizrnu, rajčata a za stálého míchání opékáme až jsou rajčata měkká. Nakonec přidáme kůru a fenykl.... více o Fedelini s tuňákem a cizrnou
Rajčata a cibuli nakrájíme na kousky a dáme vařit se solí do hrnce s vodou (cca půl litru). Až je cibule měkká, přidáme česnek, bazalku a rozmixujeme... více o Coco-pasta
Nastrouháme čokoládu, až je sypká. Smetanu, whisky, jogurt a máslo dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. V mixéru směs smícháme s čokoládou. Přes noc... více o Lanýže s whisky
Z droždí připravíme kvásek. Z mouky, vajec a kvásku připravíme těsto. Přidáme máslo, kůru, ovoce, rozinky, prohnětneme a necháme kynout 8 hodin. Těsto... více o Panettone aneb Italský sladký chlebíček
Do mouky zamícháme droždí a ostatní suroviny. Dobře zpracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál.... více o Babiččiny langoše
Uvaříme těstoviny. Nakrájíme celer, cibuli a česnek na jemné proužky a osmahneme na olivovém oleji (nejlépe na pánvi wok). Můžeme přidat smetanu ke... více o Tagliatele s celerem
Rajčata nakrájíme na tenké plátky a poklademe dokola na talíř. Ze sýru nakrájeného na plátky vytvoříme druhou vrtsvu. Posypeme kořením a ozdobíme... více o Caprese ala Míša
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji/másle. Přidáme hladkou mouku, smažíme asi 2 minutky a přidáme mléko, smetanu a vývar. Dochutíme vegetou, bazalkou... více o Lasagne s lososem
Na olivovém oleji zpěníme oloupaný a utřený česnek. Přidáme na menší kousky nakrájená sušená rajčata a vše prohřejeme spolu s kaparami. Smícháme s... více o Gnocchi se sušenými rajčaty a kapary
Tortellini uvaříme dle návodu na sáčku. Šunku nakrájíme na kostičky, přidáme žampiony a nakrájenou slaninu na kostičky - vše orestujeme. Přidáme... více o Tortellini s žampiony
Rajčata z vrchu nakrojíme a vydlabeme. Majolku smícháme s balkánským sýrem, vnitřkem rajčete a špetkou pepře. Vydlabaná rajčata směsí naplníme.... více o Rajčata plněná balkánským sýrem
Špagety uvaříme v osolené vodě (al dente, tj. 7 - 9 min) a hned je propláchneme studenou vodou (aby dále neměkly). Poté do uvařených špaget přidáme... více o Rychlé špagety - nahaté
Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje. Do mísy nastrouháme nivu do které přidáme utřený česnek, rozehřáté máslo, bazalku a... více o Špagety niva
Salám a petrželku jemně nasekáme, sýr nakrájíme na kostičky, kotlety osolíme a opepříme. Polovinu sýra smícháme se salámem, žloutky, kmínem, šalvějí,... více o Italské kotlety se salámem a sýrem
Do vymazaného pekáče nebo do vymazané kulaté dortové formy klademe veku pokrájenou na plátky, mezery vplníme kousky veky. Pokapeme mlékem a... více o Pizza z veky
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém. Do vychladlého silného pressa... více o Banánovo-broskvové tiramisu
V 60 ml vody rozpustíme droždí. Smícháme mléko a cukr se zbylou vodou a necháme trochu zchladit před přidáním kvasnic. Smícháme všechny suché... více o Pohankové langoše
Tagliatelle uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě. Chřest si uvaříme v malém množství vody tak aby se nerozvařil. Na oleji krátce orestujeme... více o Tagliatelle po středozemsku
Plátky toustového chleba ( i staršího) rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme na chvilku zapéct do trouby, jen aby nebyl tak moc měkký. Pak... více o Toustová pizza
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve směsi kávy a likéru a střídáme... více o Senzační tiramisu bez náhražek
Smetanu v hrnku krátce povaříme a odstavíme z plotny. Rozdrobíme čokoládu a za stálého míchání ji ve smetaně rozpustíme. Hmotu necháme při pokojové... více o Italské velikonoční lanýže
Dáme vařit špagety do osolené vody. Mezitím nakrájíme malou cibuli na malé kousky. Stejně nakrájíme šunku (dušenou) i nivu, aby se sýr lépe roztopil.... více o Špagety s nivou
Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek). Přidáme olej, vodu a vejce a... více o Calzonetti