• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Světová kuchyně
  • Itálie

Italská kuchyně - rozmanité recepty

30 minut
Těstoviny pepperoni

Těstoviny pepperoni

Na oleji zlehka osmahneme nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme nakrájené a odsemínkované papriky, rajčata, koření papriku i protlak. Vařte 10-15... více o Těstoviny pepperoni

20 minut
Radíčo

Radíčo

Dají se uvařit brambory (buď ve šlupce nebo oloupané). Rukola nebo polníček se natrhá na kousky a dá do misky. Na rukolu se vymačkají tak tři stroužky... více o Radíčo

30 minut
Caponata

Caponata

Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a namočené lilky také při... více o Caponata

45 minut
Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Hrášek a špenát opláchněte a osušte. Omytou cuketu nakrájejte na plátky, očištěnou jarní cibulku nadrobno, lístky petržele a tymiánu nasekejte. Troubu... více o Zeleninová frittata

15 minut
Italský melounový salát s mozzarellou

Italský melounový salát s mozzarellou

Dužninu nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu nechte okapat ze syrovátky a natrhejte ji na kousky velikosti sousta. Opláchnutý a očištěný fenykl... více o Italský melounový salát s mozzarellou

20 minut
Smetanová pasta (těstoviny) s rajčaty a šunkou

Smetanová pasta (těstoviny) s rajčaty…

Dáme vařit těstoviny, které uvaříme v osolené vodě a scedíme studenou vodou. Rajčata nakrájíme na hrubo, šunku na proužky, cibuli na jemno, stroužky... více o Smetanová pasta (těstoviny) s rajčaty a šunkou

30 minut
Ravioly s ricottou

Ravioly s ricottou

**(Obr. 1)** Do mísy dejte mouku, krupičku, 2 žloutky a obě vejce, lžičku soli, 150 ml vody a olivový olej. Vypracujte hladké vláčné těsto,... více o Ravioly s ricottou

120 minut
Pastiera Napoletana

Pastiera Napoletana

Z mouky, 100 g cukru, másla, žloutků, soli a 2 lžic ledové vody zpracujte křehké těsto, vytvarujte jako kouli a zabalené dejte na 1 hodinu do chladu.... více o Pastiera Napoletana

Torta di spinaci

Torta di spinaci

Mouku, sůl a máslo spolu propracujte v míse na drobenku. Vlijte žloutek rozmíchaný se 3 lžícemi studené vody a vidličkou rychle spojte do těsta,... více o Torta di spinaci

50 minut
Cantuccini s mandlemi a čokoládou

Cantuccini s mandlemi a čokoládou

Nejprve si připravíme mandle. Buď musíme spařit a zbavit slupek anebo už koupíme oloupané, nasekané, pokud ne, tak sami nasekáme. Nebo lze mandle... více o Cantuccini s mandlemi a čokoládou

45 minut
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…

Šafrán namočte do 100 ml horkého vývaru. V hrnci rozpusťte polovinu másla a osmažte na něm šalotku, až zesklovatí. Vsypte rýži, promíchejte, aby se... více o Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

40 minut
Lilková polévka

Lilková polévka

1) Lilek a kapie rozpůlíme a rozkrojenou stranou dolů položíme na gril nebo suchou pánev a grilujeme, dokud dužina nezměkne a slupka nezčerná. Poté... více o Lilková polévka

30 minut
Kuřecí prsa se šunkou a sýrem ve smetanovo-vínové omáčce

Kuřecí prsa se šunkou a sýrem ve…

Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, rozpůlíme, naklepeme, osolíme, opepříme, dochucuji trochou grilovacího koření. Osmažíme je na pánvi z... více o Kuřecí prsa se šunkou a sýrem ve smetanovo-vínové omáčce

Kaštanový chlebíček

Kaštanový chlebíček

Žloutky, máslo, olej, cukr a med dobře umícháme. Prosatou mouku smícháme s práškem do pečiva, polovinu přimícháme k těstu, přilijeme šťávu a rum a... více o Kaštanový chlebíček

Sezamové brambory s parmezánem

Sezamové brambory s parmezánem

Oloupané brambory uvaříme na páře. V nepřilnavé pánvi nasucho osmahneme sezamová semínka, přidáme nakrájené brambory, osolíme, promícháme, necháme... více o Sezamové brambory s parmezánem

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Rozinky necháme nabobtnat na 30 minut ve vlažné vode, pak slijeme (já osobně jsem rozinky máčela v destilátu z hroznového vína - Grappa, můžete použít... více o Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Dýně zdravě i chutně

Dýně zdravě i chutně

Dužinu dýně nakrájíme na kostky, pórek na kolečka, rajčata na čtvrtky, celer nakrájíme nadrobno. Vše dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou (400-500 ml)... více o Dýně zdravě i chutně

Tiramisu pro sportovce

Tiramisu pro sportovce

Uvaříme si silnou kávu. Mezitím, než nám vychladne, dáme do misky ricottu, smetanu, třtinový cukr a žloutek, vymícháme v krém. Vezmeme si formu, do... více o Tiramisu pro sportovce

Těstoviny s dýní a opraženým chlebem

Těstoviny s dýní a opraženým chlebem

Dužinu dýně nakrájíme na malé kostičky, šalotku a šalvěj nakrájíme nadrobno. Plátek chleba rozmixujeme a osmažíme v pánvi s trochou oleje. Chléb... více o Těstoviny s dýní a opraženým chlebem

Kaštanové housky

Kaštanové housky

Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme kvasnice a část cukru. Smícháme mouky, sůl, zbylý cukr, přidáme máslo, rozpuštěné kvasnice a začneme zpracovávat.... více o Kaštanové housky

20 minut
Oblibená omeleta mých dětí

Oblibená omeleta mých dětí

V misce rozmícháme vejce, přidáme ostatní ingredience. Umícháme těstíčko, na pánvi rozehřejeme trochu oleje a těstíčko rovnoměrně vlijeme na pánev.... více o Oblibená omeleta mých dětí

50 minut
Slaný hruškový závin s gorgonzolou a ořechy

Slaný hruškový závin s gorgonzolou a…

Ve 100 ml vlažné vody rozpustíme kvasnice a cukr, necháme stát cca 20 minut. V míse smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a začneme zpracovávat.... více o Slaný hruškový závin s gorgonzolou a ořechy

Křehký koláč s kaštanovým pyré

Křehký koláč s kaštanovým pyré

Z uvedených surovin (plus špetka soli) vypracujeme hladké těsto, zabalíme a dáme do lednice na minimálně 30 minut. Kaštany uvaříme po dobu 30 minut a... více o Křehký koláč s kaštanovým pyré

50 minut
Musaka se špenátem

Musaka se špenátem

Ze špenátu odstraníme řapíky a listy hrubě pokrájíme. V hrnci mírně podlejeme vodou a udusíme. Cibuli očistíme, jemně pokrájíme, osmažíme na oleji a... více o Musaka se špenátem

Mořský okoun podle tchýně

Mořský okoun podle tchýně

Vykuchaného okouna omyjeme, položíme na alobal. Rajčátka přepůlíme, olivy také. Břišní dutinu osolíme a vložíme rajčátko, olivu, stroužek česneku a... více o Mořský okoun podle tchýně

40 minut
Květákový krém s ricottou a tymiánem

Květákový krém s ricottou a tymiánem

V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na mírném ohni necháme zesklovatet nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme omyté růžičky květáku, brambory... více o Květákový krém s ricottou a tymiánem

30 minut
Těstoviny s ricottou a rajčaty

Těstoviny s ricottou a rajčaty

V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a česnek vcelku. Na mírném ohni chvíli restujeme, pak odstraníme česnek a... více o Těstoviny s ricottou a rajčaty

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Rajčata nařízneme a spaříme v horké vodě, poté oloupeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, dáme smažit oloupaný celý česnek.... více o Špagety alla puttanesca

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

V troše vlažné vody rozpustíme kvasnice, v míse smícháme mouku, sůl, dobře rozmačkanou bramboru, přidáme kvasnice a začneme zpracovávat, postupně... více o Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Špagety all'Amatriciana

Špagety all'Amatriciana

Guanciale nakrájíme na proužky a opečeme v nepřilnavé pánvi na mírném ohni společne s papričkou. Nepřidáváme žádný tuk, guanciale nám jej pustí.... více o Špagety all'Amatriciana

10 minut
Těstoviny s mascarpone, gorgonzolou a rukolou ...

Těstoviny s mascarpone, gorgonzolou a…

Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody s kapkou olivového oleje. Když mají požadovanou tvrdost (al dente ci měkčí-podle gusta) tak slijeme,... více o Těstoviny s mascarpone, gorgonzolou a rukolou ...

90 minut
Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky... více o Italská rybí polévka „caciucco“

15 minut
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Guanciale (sušená slanina) nakrájíme na kostičky. Špagety dáme vařit dle návodu, mezitím v pánvičce osmahneme Guanciale za občasného míchání dozlatova... více o Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

20 minut
Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Prosciutto Cotto nakrájíme na čtverečky. Chlazené (ne sušené) tortelloni - tedy větší verze tortellini - vlastního výběru, nejlépe však plněné masem... více o Tortelloni alla panna

Masová směs s chřestem

Masová směs s chřestem

Chřestu odkrojíme dřevnaté konce, opláchneme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a... více o Masová směs s chřestem

10 minut
Těstoviny, máslo, šalvěj,...

Těstoviny, máslo, šalvěj,...

Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje. Když mají požadovanou tvrdost, tak je slijeme (neproplachujeme!) a ihned smícháme s máslem, na kousky... více o Těstoviny, máslo, šalvěj,...

25 minut
Špagety aglio olio

Špagety aglio olio

Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme plátky česneku a jemně pokrájenou feferonku ... více o Špagety aglio olio

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Piniové oříšky osmahneme na sucho v pánvi. Rajčata necháme okapat, bazalku omyjeme a osušíme. Všechny uvedené ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme... více o Pesto ze sušených nakládaných rajčat

20 minut
Těstoviny s masem na šafránu a fenyklu

Těstoviny s masem na šafránu a fenyklu

Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody s trochou oleje. Ve větší pánvi osmahneme na troše oleje nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme maso,... více o Těstoviny s masem na šafránu a fenyklu

30 minut
Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

File opláchneme, případně odstraníme kůži a nakrájíme na malé kousky. Šalotku nakrájíme na jemno. V hrnci rozehrřejeme trochu oleje, kousek másla a... více o Krémové rizoto s lososem

10 minut
Gnocchi s gorgonzolou a hruškou

Gnocchi s gorgonzolou a hruškou

Hrušku oloupeme a nakrajíme na drobno. V kastrůlku rozpustíme trochu másla a hrušku osmažíme na mírnem ohni za stalého míchání po dobu 2-3 minut.... více o Gnocchi s gorgonzolou a hruškou

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

Parmigiana - italský zapečený lilek …

Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku naskládáme na plech vyložený... více o Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

Slaný chlebíček s pestem a fetou

Slaný chlebíček s pestem a fetou

Fetu nakrájíme na kostičky. Celá vejce rozmícháme s olejem a vlažným mlékem. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, strouhaný parmazan, osolíme,... více o Slaný chlebíček s pestem a fetou

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové noky (gnocchi)

Chléb rozmixujeme a namočíme jej cca 50 ml vody. Vymačkáme přebytecnou vodu a přidame mouku, asi půl lžicky soli, olej a promícháme. Celá vejce... více o Pohankové noky (gnocchi)

Zapečené fazolky v bešamelu

Zapečené fazolky v bešamelu

Fazolky omyjeme, odkrojíme konce a vložíme do vařící osolené vody. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a necháme trochu vychladnout. Pórek nakrájíme na... více o Zapečené fazolky v bešamelu

Italský rýžový koláč - slaný

Italský rýžový koláč - slaný

Z mouky, másla a vody (přidáme půl lžičky soli) vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout v lednici minimálně 30 minut. Rýži dáme vařit do... více o Italský rýžový koláč - slaný

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými…

Uvaříme řídký bešamel: do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka... více o Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

Vepřová paštika v krustě

Vepřová paštika v krustě

Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vínem a necháme vařit (přikryté, na mírném ohni) dokud nezměkne a veškerá tekutina se... více o Vepřová paštika v krustě

10 minut
Italské protlačované nudle - passatelli

Italské protlačované nudle -…

V míse smíchame strouhanku, sýr, vejce, půl lžičky strouhaného muškátového oříšku, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto (záleží, jak máme jemnou... více o Italské protlačované nudle - passatelli

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Po vypocení nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi... více o Lilek s rajčaty

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

29
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
27
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
21
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
21
Cuketa v sýrové omáčce
Cuketa v sýrové omáčce

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Tajemství jeho luxusního bytu! Myslel i na děti…

Jiří Bartoška (†78): Tajemství jeho luxusního bytu! Myslel i na děti…

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Světová kuchyně
  • Itálie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact