• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Světová kuchyně
  • Francie

Francouzská kuchyně - recepty gurmánské a delikátní

45 minut
Cottage quiche s červenou cibulí

Cottage quiche s červenou cibulí

Hladkou mouku prosejeme do mísy. Dobře vychlazené máslo nekrájíme na malé kostičky a spolu s vejcem a vodou ho přidáme do těsta. Těsto začneme rychle... více o Cottage quiche s červenou cibulí

Foie gras

Foie gras

Připravte si vychlazená kachní nebo husí foie gras. Lžící z povrchu seškrábněte blanku a rozřízněte je tak, aby vám vznikly dva laloky. Poté odstraňte... více o Foie gras

15 minut
Ganache do koblih nebo dortů

Ganache do koblih nebo dortů

Nakrájejte čokoládu na menší kousky a vložte do misky. Zahřejte smetanu k bodu varu a zalijte s ní čokoládu. Nechte 5 minut odstát. Pomalu míchejte ... více o Ganache do koblih nebo dortů

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Stehna nebo porce kuřete osolte, opepřete, dejte do mísy, přidejte bobkové listy, rozmarýn a stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože. Vše... více o Myslivecké kuře s česnekovou polentou

60 minut
Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. V kastrolu rozehřejte máslo, dejte do něj cibuli a tymián, krátce je zprudka opečte a snižte... více o Francouzská cibulačka

70 minut
Francouzský jablkový koláč

Francouzský jablkový koláč

Pekáč nebo zapékací formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy robotu dejte změklé máslo, cukr a... více o Francouzský jablkový koláč

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

Do mísy robotu dejte mouku, sůl a změklé máslo, pomocí háku umíchejte drobenku. Jakmile se suroviny přestanou spojovat, vysypte je na pracovní plochu... více o Quiche s červenou řepou a sýrem

5 minut
Francouzská marináda

Francouzská marináda

Chilli papričku a bazalku nakrájíme na drobné kousíčky. V misce rozmícháme olivový olej a dijonskou hořčici a přilijeme víno. Vše smícháme dohromady a... více o Francouzská marináda

130 minut
Quiche se šalotkami a slaninou

Quiche se šalotkami a slaninou

Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, vejce, tymián a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v... více o Quiche se šalotkami a slaninou

4 minut
Makronková srdíčka

Makronková srdíčka

Bílky dejte do misky a nechte při pokojové teplotě přes noc. Troubu zahřejte asi na 120 °C. Plechy vyložte pečicím papírem a podle tvořítek... více o Makronková srdíčka

30 minut
Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Máslo vyšlehejte s cukrem a postupně s vejci a vanilkou. Vmíchejte mouku a kůru. Těsto zabalte do fólie a dejte do ledničky. Těsto rozdělte na 10 dílů... více o Čokoládové tartaletky

60 minut
Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Troubu zapněte na 190 °C. Meruňky přepulte, vypeckujte a řeznou stranou nahoru je urovnejte do zapékací misky, kterou jste vymazali kouskem másla.... více o Meruňkové clafoutis

130 minut
Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2... více o Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

65 minut
Čokoládové éclairs

Čokoládové éclairs

Den předem si připravte krém. Zahřejte šlehačku a horkou ji nalijte na nalámané ledové kaštany. Až se kaštany rozpustí, vymíchejte dohladka a... více o Čokoládové éclairs

60 minut
Bretaňské kuře

Bretaňské kuře

Kuřecí čtvrtky opláchneme, protřeme solí a větší částí drceného nebo utřeného česneku. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na másle. Přidáme maso a... více o Bretaňské kuře

45 minut
Crème brûlée

Crème brûlée

Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem z něj vyškrábejte zrníčka. Smetanu nalijte do rendlíku, přidejte zrníčka z vanilkového lusku i celý lusk a... více o Crème brûlée

50 minut
Vepřové po francouzsku

Vepřové po francouzsku

Maso naklepeme z obou stran ho osolíme a opepříme. Na pokud možno teflonové pánvi zr ychla necháme z obou stran zatáhnout maso. Na maso přiložíme... více o Vepřové po francouzsku

50 minut
Koláč Sněhurka

Koláč Sněhurka

Máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku, prášek do pečiva, mléko. Bílky vyšleháme a přidáme ke směsi. Těsto vlijeme do vymazané a... více o Koláč Sněhurka

75 minut
Filmová zelňačka

Filmová zelňačka

Na filmovou zelňačku, kterou vařil Louis de Funés, budete určitě potřebovat větší hrnec. Středně velkou hlávku zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a... více o Filmová zelňačka

360 minut
Crème brûlée s bobkovým listem

Crème brûlée s bobkovým listem

Nejdříve přivedeme mléko se smetanou k varu. Jakmile se začnou vařit, sundáme hrnec z plotny a vložíme bobkové listy, rozpůlený a vyškrabaný vanilkový... více o Crème brûlée s bobkovým listem

20 minut
Čokoládová pěna (Chocolate mousse)

Čokoládová pěna (Chocolate mousse)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo a vodu. Poté přidáme cukr a žloutky. Směs necháme vychladnout. Z bílků si zvlášť vyšleháme tuhý sníh, který... více o Čokoládová pěna (Chocolate mousse)

70 minut
Brokolicová polévka s jablkem a skořicí

Brokolicová polévka s jablkem a…

1.V hrnci rozpusťte máslo a poduste cibuli, česnek a mrkev (asi 5 minut). 2. Přidejte brokolici, jablko a skořici a duste dalších 5 minut a zalijte... více o Brokolicová polévka s jablkem a skořicí

20 minut
Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

Kovovou misku vložte do mrazáku nachladit. Dvě třetiny cukru rozmíchejte ve 200 ml vody a přiveďte k varu. Vařte zhruba 5 minut, až vznikne cukrový... více o Jahodový sorbet

60 minut
Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Hladkou mouku se solí rozpracuje s máslem, poté přidáme 3 lžíce vody a vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout, alespoň 30 minut (čím... více o Quiche s tuňákem a cibulí

50 minut
Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Množství ingrediencí je na 1 koláčovou formu o ø 24 cm. Z mouky, másla, mléka, vejce a soli vypracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a chlaďte 2... více o Lotrinský koláč

40 minut
Lotrinské madlenky

Lotrinské madlenky

Máslo rozpusťte, vejce ušlehejte s cukrem do světlé pěny, přidejte citronovou kůru a postupně vmíchejte mouku s práškem do pečiva a kvítky levandule.... více o Lotrinské madlenky

15 minut
Vláčná míchaná vejce

Vláčná míchaná vejce

Do hrnce nalijeme 2,5 cm vody, kterou zahřejeme tak, aby ode dna stoupaly bublinky. Do žáruvzdorné mísy dáme máslo, rozklepneme vejce a posolíme. Mísu... více o Vláčná míchaná vejce

10 minut
Pařížský krém

Pařížský krém

Čokoládu vsypeme do oslazené smetany, za stálého míchání přivedeme k varu a pak necháme vychladnout. Čokoládovou smetanu vlijeme do šlehače, přidáme... více o Pařížský krém

45 minut
Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Všechny ingredience na těsto smícháme, až vytvoříme hmotu, tu pak dáme cca na půl hodiny do lednice. Těsto vyválíme a vykrájíme kolečka, které... více o Košíčky jako francouzské tarte

60 minut
Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Nejprve připravíme těsto (Pâte brisée). V míse smícháme mouku, máslo, hnědý cukr a špetku soli. Přidáváme postupně asi půl sklenice studené vody,... více o Rebarborový dort - tarte

Francouzské palačinky Suzette

Francouzské palačinky Suzette

V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto necháme hodinu zahoustnout. V... více o Francouzské palačinky Suzette

Galettes

Galettes

Mouku prosejeme do mísy, přidáme vejce a sůl a postupně zpracováváme vodu, až vznikne tekuté těsto. Necháme odpočinout nejméně 2 hodiny, raději však... více o Galettes

90 minut
Terrine Campagnarde

Terrine Campagnarde

Předehřejte troubu na 200 °C V míse smíchejte sekanou, vejce, sůl, pepř, nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek (případně sušené nebo... více o Terrine Campagnarde

150 minut
Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso... více o Vepřové na pomerančích

60 minut
Piniový koláč

Piniový koláč

Na vál prosejte hladkou mouku, přidejte cukr, tuk a vejce. Rychle zpracujte do tvaru bochánku a zabalené v kuchyňské fólii nechte asi hodinu odpočívat... více o Piniový koláč

90 minut
Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Ze surovin na těsto rychle zpracujeme hmotu (nejlépe v robotu, aby se zbytečně nezahřívalo), tu zabalíme do potravinové folie a dáme 30 minut... více o Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

40 minut
Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Mléko, 15 g cukru a kakao dejte do kastrolu a pomalu uveďte do varu. Mezitím v míse utřete žloutky s dalšími 15 g cukru do pěny buď ruční, nebo... více o Čokoládové suflé

40 minut
Ryba na estragonu z Provence

Ryba na estragonu z Provence

Na omáčku rozehřejte máslo v kastrůlku, poprašte moukou, osolte, opepřete, po 2 minutách zašlehejte vývar, přidejte bylinky a koření a za občasného... více o Ryba na estragonu z Provence

40 minut
Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

V míse smíchejte vejce se špetkou soli, sodou a mlékem a dobře prošlehejte metličkou. Poté po troškách přidávejte za stálého míchání mouku, aby... více o Crêpes Suzette

1 minut
Kandované kaštany

Kandované kaštany

Dejte do velkého hrnce vařit vodu a trochu ji osolte. Kaštany vsypte do hrnce a vařte asi 20 minut. Pak stáhněte hrnec z ohně a kaštany v něm ještě 5... více o Kandované kaštany

50 minut
Šneci s bylinkovým máslem

Šneci s bylinkovým máslem

Nejdříve si připravte bylinkové máslo. Lehce změklé máslo smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi. Šnečí maso lze koupit už upravené v nálevu.... více o Šneci s bylinkovým máslem

20 minut
Mrkev z Quercy

Mrkev z Quercy

Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Cibulku nasekáme rovněž najemno a smícháme s mrkví a petrželkou. Přidáme sůl, pepř, ocet (lepší je vinný) a... více o Mrkev z Quercy

20 minut
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Připravené maso rozemelte nebo uškrábejte a upravte přibližně do tvaru bochánku (v restauracích je často formují pomocí tvořítka) a rozdělte na talíře... více o Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažte dozlatova na oleji. Přesuňte do mísy, vmíchejte vypeckované rozpůlené olivy, strouhaný sýr, lehce ušlehaná vejce... více o Quiche s cibulí a olivami

120 minut
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami

Pot-au-feu s králičím masem a…

Maso králíka uvolněte od kostí a zbavte případných blan a šlach. Hřbetní filety nechte stranou, odřezky, kosti a drůbky zalijte v hrnci 1 litrem... více o Pot-au-feu s králičím masem a bramborami

15 minut
Pěna z bílé čokolády

Pěna z bílé čokolády

Čokoládu nalijeme do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na hrnec s vroucí vodou tak, aby se voda mísy nedotýkala.Nechte čokoládu zcela rozpustit, sejměte z... více o Pěna z bílé čokolády

18 minut
Chocolatée moussie

Chocolatée moussie

Tento recept jsem se naučila od své kolegyně na stáži v Anglii. Zaujalo mě, jak je dezert chutný a jednoduchý. 1. Napustíme do středního rendlíku... více o Chocolatée moussie

30 minut
Francouzská tradiční cibulová polévka

Francouzská tradiční cibulová polévka

Cibuli nakrájíme na proužky nebo na kolečka (na kolečka lépe) a na mírném plameni ji smažíme na másle. Když cibule změknou a ještě nejsou hnědé,... více o Francouzská tradiční cibulová polévka

Pařížský kuřecí řízek

Pařížský kuřecí řízek

Řízky naklepeme a osolíme. V nádobě si připravíme těstíčko z mouky, vejce a mléka, mírně posolíme, řízky v něm namočíme a hned pozvolna smažíme... více o Pařížský kuřecí řízek

Francouzský chléb

Francouzský chléb

Všechny suroviny smícháme v hladké těsto a nalijeme do formy nebo do pekáče. Pečeme na 180 stupňů dozlatova. Dá se jíst teplý i studený.... více o Francouzský chléb

  • 1
  • 2
  • 3
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

177
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
153
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
98
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
75
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
64
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Světová kuchyně
  • Francie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact