• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Světová kuchyně
  • Česko

Česká kuchyně - tradiční recepty

Hanácké bóček

Hanácké bóček

Do bůčku uděláme kapsu, vysolíme, vypepříme, opaprikujeme a okmínujeme. Kapsu naplníme tvarůžky a uzavřeme. Bůček opět na povrchu osolíme, opepříme,... více o Hanácké bóček

Frncochaté knedlíky s chundelkou z Pojizeří

Frncochaté knedlíky s chundelkou z…

Oloupané nastrouhané brambory necháme okapat na cedníku, přidáme škrob usazený na dně nádoby, sůl, mouku, vejce a promícháme. Do vařící slané vody pak... více o Frncochaté knedlíky s chundelkou z Pojizeří

Staročeská omeleta s rajčaty

Staročeská omeleta s rajčaty

Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a přisypeme koření. Cibulku nakrájíme na drobno a společně s rajčaty osmahneme do zlatova. Přidáme šunku... více o Staročeská omeleta s rajčaty

30 minut
Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš rychlovka

Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky ... více o Buřtguláš rychlovka

Staročeský štrůdl

Staročeský štrůdl

Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Když lepí, bez obav přidáme mouku. Rozdělíme na 6 dílů. Každý díl vyválíme na tenko... více o Staročeský štrůdl

"Orgasmus"

"Orgasmus"

V míse smíchejte polohrubou mouku s cukrem, jedlou sodou a špetkou soli. Ananas rozmixujte s polovinou šťávy na kaši a nalijte ji do mísy s moukou.... více o "Orgasmus"

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřící prášek. V jiné míse ušleháme vajíčko, žloutek, mléko, olej a přilijeme vše do suché směsi.... více o Rybízová bábovka

Syrniky

Syrniky

Brambory ve slupce uvaříme a necháme prochladnout. Oloupeme a spolu s tvarohem promačkáme do hmoty rukama nebo umeleme v mlýnku na maso. Do těsta... více o Syrniky

Editina myslivecká svíčková

Editina myslivecká svíčková

Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu, ve kterém... více o Editina myslivecká svíčková

Perník Staročeský od paní učitelky

Perník Staročeský od paní učitelky

Vše se smíchá dohromady, nechá odpočinout. Poté se těsto vyválí a vykrajují se libovolné tvary, které pomastíme žloutkem a pečeme na plechu vymazaným... více o Perník Staročeský od paní učitelky

30 minut
Kmínová polévka s bramborem

Kmínová polévka s bramborem

Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín, zamícháme a přidáme nadrobno nakrájené brambory. Zalijeme vývarem. Vaříme, dokud brambory nezměknou... více o Kmínová polévka s bramborem

Hnětynky II.

Hnětynky II.

Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáme 4 žloutky. Poté vmícháme hladkou i polohrubou mouku, vanilku a trochu rumu. Z těsta vyválíme plát asi 1/2 cm... více o Hnětynky II.

Buřtguláš z utopenců

Buřtguláš z utopenců

Scedíme utopence (do misky, nálev dále použijeme), ze sítka vybereme vuřty a nakrájíme je na kolečka. Tím končí veškeré přípravné práce, teď už budeme... více o Buřtguláš z utopenců

Houby ve vlastní šťávě

Houby ve vlastní šťávě

Houby umyjeme, nakrájíme a dáme dusit do hrnce, přidáme trochu oleje, sůl (nepodléváme vodou). Po podušení naskládáme do skleniček (osvědčili se 3 dcl... více o Houby ve vlastní šťávě

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Veškeré ovoce důkladně omyjeme - kromě švestek, které můžeme nechat celé, vypeckujeme a rozložíme na sušící mřížku řeznou plochou vzhůru. Náročnost je... více o Sušené meruňky, broskve, švestky!

Plzeňské roštěnky

Plzeňské roštěnky

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyjmeme a dáme do tepla. Na tuku zpěníme polovinu cibule, vrátíme roštěnky, přidáme bobkové... více o Plzeňské roštěnky

Svíčková s karamelem

Svíčková s karamelem

Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olej, pak cibuli a osmahneme do zlatova. Na cibulovém základu opečeme osolené maso, na to přidáme... více o Svíčková s karamelem

Svíčková dle babičky

Svíčková dle babičky

Maso odblaníme a omyjeme, prošpikujeme slaninou, dáme do vysokého hrnce či vysokého pekáče s pokličkou. Do kousku hadříku zabalíme nové koření, pepř,... více o Svíčková dle babičky

Moravské koláče

Moravské koláče

Odvážíme mouku, zaděláme kvásek z mléka, mouky, dvou lžiček cukru a dvou kvasnic. Do zbylé mouky přidáme tři žloutky, špetku soli, muškátový oříšek a... více o Moravské koláče

20 minut
Blesková třešňová bublanina

Blesková třešňová bublanina

Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem a postupně přidáváme také vodu... více o Blesková třešňová bublanina

Staročeské hovězí na jalovci

Staročeské hovězí na jalovci

Slaninu rozškvaříme s olejem a na ni osmažíme cibulku do zlatova. Hovězí opečeme na cibuli. Podlijeme 1/2 litrem vývaru a přidáme jemně umletý jalovec... více o Staročeské hovězí na jalovci

Skvělé buřty s cibulí

Skvělé buřty s cibulí

Utřít česnek se solí, koření rozmíchat v oleji, přidat ocet s vodou (trochu ostřejší), promíchat a nechat pěkně uležet. Už několik let jíme z masa... více o Skvělé buřty s cibulí

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

Všechny suroviny na nálev, tedy vodu, ocet, cukr, sůl a koření povaříme asi 5 minut a nálev necháme vychladnout. Do čistých a suchých sklenic... více o Znojemské okurky

Magdino kuře

Magdino kuře

Na troše oleje orestujeme cibuli pokrájenou na kolečka, přidáme scezený salát a houby, na to poklademe osolené kuře a podlejeme vodou, dáme přikryté... více o Magdino kuře

20 minut
Krémeš jihoslovanský

Krémeš jihoslovanský

Bílé těsto: listové těsto rozdělíme na dvě části, rozválíme a popíchané vidličkou pečeme na opačné straně mírně vymazaného plechu. Ořechové těsto:... více o Krémeš jihoslovanský

Budějická obi zelnice

Budějická obi zelnice

Zelí nakrájíme na jemné proužky a dáme vařit do osolené vody spolu s asi půl lžičkou kmínu.(Zelí musí být ponořené). Během vaření na sádle orestujeme... více o Budějická obi zelnice

60 minut
Krušnohorská šlichta

Krušnohorská šlichta

Brambory nakrájíme na kolečka a poklademe je dno vymaštěného pekáčku. Okořeníme, přidáme cibulku nakrájenou na kolečka, dále klademe plátky uzeného... více o Krušnohorská šlichta

15 minut
Ztracený banán

Ztracený banán

Hrušky oloupeme, odjádříme a nakrájíme na malé kousky. Banány vidličkou rozmačkáme v misce, přidáme mák, hrušku a zázvor a promícháme. Podle chuti... více o Ztracený banán

Voňavé řízky

Voňavé řízky

Jde v podstatě o klasické řízky. Vtip je v tom, že do strouhanky najemno nastrouháme tvarůžky. Takže maso naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v... více o Voňavé řízky

Martiny

Martiny

Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a postupně je rozválíme. Každou... více o Martiny

Jihočeská kulajda

Jihočeská kulajda

Pokud máme houby zavařené dáme nejdříve vařit brambory se solí a potom přidáme houby (pokud máme houby čerstvé dáme vařit houby a potom přidáme... více o Jihočeská kulajda

Ostravská vařonka II.

Ostravská vařonka II.

Do kastrůlku dáme cukr, koření, citrónovou a pomerančovou kůru nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání zkaramelizujeme do středně hnědé barvy.... více o Ostravská vařonka II.

Opavské perníčky

Opavské perníčky

Metličkou trochu prošleháme cukr, vejce, rozpuštěnou Heru a tekutý med. Mouku prosijeme, přidáme koření a jedlou sodu, promícháme, přidáme tekutou... více o Opavské perníčky

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Z hladké mouky, mletých ořechů, moučkového cukru a nakrájeného másla rychle vypracujeme rukama hladké těsto. Uděláme z něj bochánek, zabalíme ho do... více o Vanilkové rohlíčky - rychlé

Kuře Jájina

Kuře Jájina

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky asi tak 3 cm na 1 cm. Osolíme a dáme na rozpálený olej jemně osmahnout, posypeme moukou lehce, promícháme a za... více o Kuře Jájina

45 minut
Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč s drobenkou

Těsto: smícháme všechny ingredience, těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo pečicí papír, pokladame ovocem. Drobenka: smíchat všechny... více o Borůvkový koláč s drobenkou

30 minut
Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a koření. Necháme vařit do... více o Brokolicová polévka s brambory

Pikantní nakládané buřty

Pikantní nakládané buřty

Buřty a cibuli oloupeme a nekrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ocet svaříme s vodou a pivem, přidáme sůl, cukr a koření... více o Pikantní nakládané buřty

Selská pivní polévka

Selská pivní polévka

Do hrnce dáme na kostičky nakrájený bůček a osmahneme. Pak přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a žampiony, zase osmažíme, osolíme, opepříme a zalijeme... více o Selská pivní polévka

Klouzci na smetaně

Klouzci na smetaně

Na sádle osmahneme cibuli, jen zesklovatět, přidáme klouzky, sůl, kmín a necháme vydusit pod pokličkou až na tuk. Přidáme smetanu a necháme krátce... více o Klouzci na smetaně

40 minut
Marmeláda v pekárně

Marmeláda v pekárně

Omyté, vypeckované ovoce pomeleme, nakrájíme nebo nasekáme - záleží jeké chceme mít v marmeládě kousky. Vložíme do pekárny, přidáme želírovací cukr a... více o Marmeláda v pekárně

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, necháme chvíli restovat. Přidáme na kostky nakrájený salám,... více o Rychlá znojemská

120 minut
Svíčková podle maminky

Svíčková podle maminky

Maso odblaníme a prošpikujeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, citrón omyjeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme ve velké míse, přidáme koření,... více o Svíčková podle maminky

Hrušky Krásná Helena

Hrušky Krásná Helena

Oloupeme hrušky, necháme však slupku asi 1 cm nad stopkou. Vykrojíme jádřinece. V ploché nádobce uvedeme do varu sirup a hrušky v něm kolmo postavíme... více o Hrušky Krásná Helena

Jahodové tiramisu po česku

Jahodové tiramisu po česku

Smícháme smetanu, jogurt, cukr. Přidáme kousky nakrájených jahod. Piškoty jednotlivě máčíme v černé kávě. Klademe je vedle sebe na dno kompotových... více o Jahodové tiramisu po česku

Švej-žu-žu po česku

Švej-žu-žu po česku

Maso nakrájíme na hrubší nudličky, smícháme se všemi ingrediencemi (kromě oleje) a necháme 2-3 dny v ledničce odležet. Pak smažíme na oleji jako... více o Švej-žu-žu po česku

Jazyková svíčková

Jazyková svíčková

Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem,novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou. Po uvaření vyjmeme... více o Jazyková svíčková

15 minut
Hot dog from Olomouc

Hot dog from Olomouc

Rohlíkům odkrojíme špičku, rukojetí vařečky vytvoříme otvor a vložíme do něj tyčinku obalenou v koření. Špičku rohlíku vrátíme na místo, případně... více o Hot dog from Olomouc

Valašské frgály s borůvkami

Valašské frgály s borůvkami

Do mouky a cukru se špetkou soli vlijeme mléko, do kterého jsme vmíchali droždí, žloutky, přidáme olej a vypracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém... více o Valašské frgály s borůvkami

Pohankový kuba

Pohankový kuba

Pohanku zalejeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Kroupy uvaříme dle návodu. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme předem namočené houby,... více o Pohankový kuba

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Další stránka

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Poslední sledované recepty

21
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
19
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
18
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Brad Pitt v nové reklamě: Uhlazený vousáč!

Brad Pitt v nové reklamě: Uhlazený vousáč!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Světová kuchyně
  • Česko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact