Kuře rozdělíme na 12 dílků, opepříme, okořeníme chilli a paprikou. Přidáme nadrobno nakrájený česnek.
V pekáčku to zalijeme šlehačkou a celé vydatně...
více o Kuře ve šlehačce (ČR)
Cukr v hrnci rozpustíme na karamel zlatavého zbarvení a vmícháme nevyšlehanou šlehačku. Za stálého míchání necháme provařit, dokud se hmoty nespojí....
více o ŠUHAJDY II.
Všechny suroviny si připravíme na stůl, aby vše mělo stejnou, pokojovou teplotu. Mléko navíc přihřejeme.
Začneme kváskem – čím méně si kuchařka věří,...
více o Staročeská vánočka
Syrové brambory nastrouáme, přidáme vejce, sůl, mléko a hladnou mouku a zamícháme.
Na pánvičce rozpustíme sádlo, naneseme vrstvu bramborové směsi asi...
více o Pelhřimovský řízek
Kroupy propláchneme a ve větším množství vody vaříme doměkka.
Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme, přidáme hrubě posekaný česnek, předem namočené...
více o Vánoční jihočeský kuba
Řízky naklepeme, osolíme. Připravíme těstíčko a v něm obalujeme řízky, které pak obalujeme ve strouhance a dáme na 25-30 minut smažit na tuk. Podáváme...
více o Přerovský krůtí řízek
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi...
více o Dukátové buchtičky III.
Změklé máslo, tvaroh a pivní sýr vložíme do mixéru, zalijeme pivem a rozmixujeme. Připravenou pomazánku mažeme na kostičky tmavého chleba a podáváme...
více o Krkonošská tvarohová pomazánka
Zelí nakrájíme najemno, brambory oloupeme a nakrájíme, zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubé nudličky, cibuli nakrájíme na kostičky a vše dáme...
více o Moravská chábovice
Kuře osolíme, opepříme, protkneme rozmarýnem a proužky česneku. Na kostičky nakrájenou slaninu na pekáči vyškvaříme a na ni položíme kuře. Ze všech...
více o Selské kuře
Máslo utřeme se solí a žloutky, vmícháme smetanu a mouku. Do těsta přidáme na kostičky nakrájené včerejší žemle (můžeme je dožluta osmažit na másle) a...
více o Karlovarské knedlíky
Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. Vykynutý kvásek vlijeme do proseté mouky, přidáme zbytek cukru, sůl,...
více o Valašské koláče - Frgále
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji prudce orestujeme. Mezi plátky masa vložíme kornout ze...
více o Berounská roštěnka
Oloupané syrové brambory rozstrouháme do mísy. Vodu, kterou pustí, slijeme. Zalijeme mlékem, přidáme vejce, mouku a koření a vše dobře promícháme....
více o Cmunda - 4 porce
Do míchaných vajíček přidáme nakrájený salám, žampiony a osolíme. Nakrájené plátky masa dobře rozklepeme, osolíme, opepříme, nádivkou naplníme závitky...
více o HOVĚZÍ ZÁVITEK PO PRAŽSKU
Párky, cibuli a okurky nakrájíme na kolečka, kapii na nudličky a okořeníme. Zalijeme nálevem a promícháme.
Dáme na dva dny odležet do ledničky....
více o Pivní směs
Očištěné kuře osolíme, okořeníme, podlijeme trochou oleje a horkou vodou a v troubě upečeme po obou stranách dočervena. Během pečení kuře potíráme...
více o Moravské kuře
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový kompot a pečeme pod poklicí ...
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Ze 2 lžic másla a mouky usmažíme světlou jíšku a uvařené švestky do ní prolisujeme.Dáváme-li povidla,rozvaříme je rovnou v rozředěné jíšce. Mírně...
více o Švestková omáčka
Do studené vody dát na 20-30 minut namočit houby a kmín. Mezitím nakrájet brambory, pak to dát k houbám, osolit a začít vařit. Až jsou brambory měkké,...
více o Krkonošské kyselo
Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky, posypeme moukou a vegetou, dobře promícháme, mírně osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Přidáme...
více o Moravský flamendr
Tvarůžky umeleme. Máslo našleháme s tvarohem a pivem. Přimícháme mleté tvarůžky. Cibuli a feferonku rozkrájíme, přidájme ke směsi, okořeníme, osolíme...
více o Havířská pomazánka
Maliny opatrně smícháme s cukrem a vodou a vaříme 4-8 minut až do želírovací zkoušky (Několik kapek hmoty kápneme na studený talířek. Pokud hmota hned...
více o Domácí malinová marmeláda
Maso omyjeme, osušíme, odřízneme tučné kousky a nařízneme kapsy. V misce utřeme máslo se sýrem (můžeme ho nastrouhat), špetkou pepře a usekanou...
více o Rožnovské kapsy
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k těstíčku. Lijeme na rozehřátý...
více o Krakonošovy drny
Sušené houby namočíme alespoň na 1/2 hodiny do studené vody. Očištěné brambory a kořenovou zeleninu propláchneme studenou vodou, nakrájíme na kostičky...
více o Bramboračka
Panenskou svíčkovou naklepeme hranou dlaně a po délce, okraje nařízneme několika řezy asi 1,5 cm hlubokými. Maso osolíme, potřeme česnekem a necháme 2...
více o Brněnský drak
Přebranou čočku namočíme alespoň na 2 hodiny. Čočku scedíme a podlijeme studenou vodou (na prst nad čočku), osolíme a přidáme bobkový list. Z tuku a...
více o Znojemská čočka
Opláchnuté maso na moravského vrabce nakrájíme na kostky, vložíme do malého pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli...
více o Moravský vrabec
Fazole den předem namočíme a pak uvaříme s cibulí téměř doměkka.
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme mleté maso, česnek...
více o Fazole z Vysočiny
Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme...
více o Kapr po břeclavsku
Sušené předem namočené nebo čerstvé na kostky nakrájené houby dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Když...
více o Kulajda