• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Předkrmy, chuťovky & svačiny
  • Slané pečení

Recepty na slané pečení – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na slané pečení – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Slané pečení je velmi oblíbenou kategorií už jenom proto, že ne každý má rád sladké. Velkým trendem je také nespoléhat se na koupené pečivo, ale upéct si vlastní housky či chleba, u kterých má člověk jistotu v kvalitě a použitých ingrediencích.

Jedno z nejoblíbenějších těst je listové, se kterým se dobře pracuje a snese se s téměř každou náplní. Pro základ quiche se používá spíše křehké těsto a úplně odlišný základ se používá na pizzu. Slané pečení se dá rozlišovat nejen podle druhů použitého základního těsta, ale také podle způsobu pracování s náplní, kterou můžete schovat do těsta jako do rolády či štrůdlu nebo ji klást na těsto jako v případě slaných koláčů.

Samostatně pak stojí slané pečení bez náplní, kde má vyniknout především chuť těsta nebo je cílem doplňkové pečivo – vše od kynutých housek až po tyčinky z listového těsta pro zakousnutí ke sklence vína.

Slané koláče a quiche Slané štrůdly a rolády Pizza
Georgias pizza

Georgias pizza

Droždí rozmícháme v hrníčku s cukrem, až se úplně rozpustí. Do mísy vsypeme mouku, přilijeme droždí, olej, sůl a vodu a vypracujeme těsto. Necháme asi... více o Georgias pizza

Omeletka pro dva

Omeletka pro dva

Na pánvi rozpálíme olej, orestujeme cukínu a salám nakrájené na kousky a zalijeme vejci, ve kterých jsme rozmělnili tavený sýr, přidali trochu sladké... více o Omeletka pro dva

60 minut
Sýrové langoše

Sýrové langoše

Z droždí trošky mléka uděláme kvásek. Potom smícháme mouku, smetanu, mléko, 5 lžic oleje, sodu, sůl a vypracujeme řidší těsto, které necháme vykynout.... více o Sýrové langoše

Kvásek jako od pekaře

Kvásek jako od pekaře

Do větší mísy nasypejte 250 g žitné mouky, zalejte vlažnou vodou a zamíchejte nastrouhanou cibuli (případně některou z variant). Mísu vložte do... více o Kvásek jako od pekaře

60 minut
Křehké rohlíčky z rychlého listového těsta

Křehké rohlíčky z rychlého listového…

Mouku nasypte na vál a posolte. Do důlku dejte změklé máslo pokrájené na malé kousky. Ocet přidejte do vody, postupně přilévejte k mouce a vypracujte... více o Křehké rohlíčky z rychlého listového těsta

70 minut
Domácí chlebové placky

Domácí chlebové placky

Kvasnice rozetřete s cukrem v zadělávací míse a poté smíchejte s 3/8 l vlažné vody. Mouku smíchejte s kmínem a solí postupně přidávejte kvasnice a... více o Domácí chlebové placky

Bramborový chléb II.

Bramborový chléb II.

Kvasnice, cukr, vlahé mléko a trochu mouky smíchejte v řidší hmotu. Brambory oloupejte, jemně nastrouhejte do plátna, vymačkejte a šťávu z nich... více o Bramborový chléb II.

75 minut
Pivní chléb

Pivní chléb

Všechny suché ingredience smícháme s pivem. Když máme hotové těsto, dáme do vhodného vymaštěného pekáčku. Přesto přelijeme rozpuštěné máslo. Troubu... více o Pivní chléb

Pizza chléb

Pizza chléb

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí (mimo oliv) tak, aby se droždí nedotýkalo tekuté části. Nastavíme velikost 1, program SPRINT (pekárna... více o Pizza chléb

60 minut
Pizza záviny

Pizza záviny

Mouku smícháme s cukrem a solí, droždí necháme nakvasit v teplém, pocukrovaném mléce a nalijeme do mouky. Pak přidáme vodu, těsto dobře prohněteme a... více o Pizza záviny

Cuketová omeleta II.

Cuketová omeleta II.

Na větší pánev nalijeme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibulku a zpěníme. Přidáme asi 1/2 centimetrové plátky cukety, posypeme kořením a osolíme,... více o Cuketová omeleta II.

Žabí tlamičky (pečivo)

Žabí tlamičky (pečivo)

Náplň dle fantazie, např: sezamová, lněná, slunečnicová semínka, sůl, kmín, mák, sůl, kečup, salza, sýr. Z 1/8 teplého mléka, cukru a droždí uděláme... více o Žabí tlamičky (pečivo)

Chléb 100% celozrnný

Chléb 100% celozrnný

Peče se 5 hodin na program celozrnná mouka (v pekárně Panasonic nastavime whole wheat a velikost chleba L).... více o Chléb 100% celozrnný

Slané pečivo

Slané pečivo

Z přísad zaděláme těsto, rozválíme a potřeme nivou. Stočíme jako roládu a nakrájíme, poklademe na vymazaný plech a dáváme dále od sebe. Pečeme do... více o Slané pečivo

45 minut
Vaječná omeleta s mraženou zeleninkou

Vaječná omeleta s mraženou zeleninkou

Mraženou zeleninu si rozmrazíme v horké vodě. Hladkou mouku smícháme se solí, pepřem, kari, chilli, tymiánem a červenou paprikou (každý podle chuti).... více o Vaječná omeleta s mraženou zeleninkou

30 minut
Pizza rychlovka

Pizza rychlovka

Rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme do mléka, přidáme vajčko, osolíme a zaděláme moukou v husté těsto. Na to pomažeme kečup (více), poklademe... více o Pizza rychlovka

60 minut
Italská pizza

Italská pizza

Těsto zaděláme a necháme 2 hodiny kynout. Rozdělíme na 2 bochánky a dáme do lednice na 10 minut vychladit. Potom rozděláme na plech a potřeme kečupem,... více o Italská pizza

Sladký rohlík

Sladký rohlík

Rohlík sladký patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah cukru a tuku. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na... více o Sladký rohlík

Zelák

Zelák

V mouce vytvoříme důlek, rozdrobíme droždí, pocukrujeme, zalijeme trochou vlažné vody a necháme "ožít". Pak dodáme ocet, sůl, kmín a zbytek vody a... více o Zelák

Vaječný věnec

Vaječný věnec

Formu ve tvaru věnce (může být i bábovková) důkladně vymažeme (průměr asi 24 cm). Postupně do něj vyklepneme opatrně vedle sebe 20 vajec. Formu... více o Vaječný věnec

20 minut
Sýrové tousty s ananasem

Sýrové tousty s ananasem

Plátky (bílého) chleba potřete máslem a obložte plátkem šunky. Na ni dejte plátek ananasu, který zakryjte plátkem sýra. Chlebíčky pak položte na plech... více o Sýrové tousty s ananasem

30 minut
Velikonoční pletenec

Velikonoční pletenec

Z mouky, 1 vejce, droždí, másla, mléka, soli připravíme kynuté těsto. Necháme vykynout. Potom těsto promísíme a rozdělíme na 3 stejné části. Do jedné... více o Velikonoční pletenec

45 minut
Holandská vejce

Holandská vejce

Vejce nakrájíme kráječem na plátky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Do vymazaného pekáče uložíme vrstvu vaječných plátků, posypeme polovinou... více o Holandská vejce

20 minut
Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

V mléce rozkvedláme vejce, trochu osolíme (nesmí být slané, jen ochucené), přidáme hřebíčky a za stálého míchání pomalu zahříváme. Když se začne dělat... více o Velikonoční syrek

Pizzové rohlíčky

Pizzové rohlíčky

Všechny suroviny zpracujeme na pružné těsto. Rozválíme na plát, ze kterého nakrájíme 8-9 čtverců (podle toho, jestli vyválíte čtverec nebo dlouhý... více o Pizzové rohlíčky

Rohlíčky z bramborového těsta

Rohlíčky z bramborového těsta

Mouku, sůl a cukr lehce promícháme s nastrouhanými bramborami, přilijeme tuk, kvásek s trochou mléka a vypracujeme tužší těsto, které necháme kynout.... více o Rohlíčky z bramborového těsta

Italská pizza se včelenskou omáčkou

Italská pizza se včelenskou omáčkou

**Těsto:** všechno, až na eidam a mléko smícháme dohromady, až to bude jako drobenka přidáme i eidam i mléko. Vše pak vyhněteme do hladkého těstíčka. ... více o Italská pizza se včelenskou omáčkou

20 minut
Rychlá toustová pizza

Rychlá toustová pizza

Velký plech potřeme tukem a naskládáme na něj těsně k sobě toustový chleba. Dál pokračujeme, jako bychom pekli pizzu: t.j. rajčatová omáčka, šunka,... více o Rychlá toustová pizza

30 minut
Ptačí seno

Ptačí seno

Plátky veky nakrájíme na tenké nudličky a na lžíci másla usmažíme do zlatova. Rozdělíme na 4 části a pracujeme postupně. Na každý díl "sena" vylijeme... více o Ptačí seno

Bochánky k zelí

Bochánky k zelí

Připravíme si kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, vzešlý kvásek, přidáme tvaroh, máslo, vodu a vypracujeme těsto - buď ručně nebo hnětačem. Necháme... více o Bochánky k zelí

Houstičky s uzeným masem

Houstičky s uzeným masem

Z 3/4 vlahého mléka, droždí, cukru a lžičky mouky uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, zbytek mléka, rozpuštěné a schladlé sádlo, na kostičky... více o Houstičky s uzeným masem

Švédská veka

Švédská veka

Veku krájíme jako na chlebíčky ale nedokrojíme ji úplně, vzniknou tak kapsy, které potíráme směsí sýra a utřeného česneku a do každé vložíme plátek... více o Švédská veka

Sladké rohlíky

Sladké rohlíky

Rohlíky nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka, která namočíme ve vlažném mléce. poskládáme na talíř, posypeme moučkovým cukrem, na pánvi nasucho... více o Sladké rohlíky

Veselá bída

Veselá bída

Na másle zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opečeme. Vejce rozšleháme s utřeným česnekem a vegetou, opepříme, osolíme... více o Veselá bída

Pizzové šneky

Pizzové šneky

Na pomoučení tác vyválíme do placky listové těsto, na které rozmažeme kečup. Poté pokládáme šunku a posypeme sýrem. Na konec ochutíme kořením. Placku... více o Pizzové šneky

Bramborový chlebík

Bramborový chlebík

Do nádoby vsypeme mouku a ve středu uděláme jamku. Do jamky rozdrobíme kvasnice, promícháme je s mlékem a z mouky vezmeme tolik, aby vzniklo řídké... více o Bramborový chlebík

Jemné bufetové rohlíky

Jemné bufetové rohlíky

Do 2 dl mléka přidáme špetku cukru, rozdrobené kvasnice a necháme vykynout. Potom zpracujeme na těsto mouku, sůl, cukr, rozpuštěný tuk, kvásek a... více o Jemné bufetové rohlíky

Syrenky (tutmanik líné Airan)

Syrenky (tutmanik líné Airan)

Rozšleháme vejce s cukrem, přidáme jogurt, ve kterém jsme zamíchali sodu, osolíme, přimícháme mouku a nakonec opatrně sýr. Na pomaštěný plech klademe... více o Syrenky (tutmanik líné Airan)

Langoše IV.

Langoše IV.

Připravíme si kvásek, brambory nastrouháme. Připravíme si mouku, vejce, mléko, olej, vše smícháme a necháme 1 hodinu kynout. Smažíme na oleji. Můžeme... více o Langoše IV.

Zelné slejšky

Zelné slejšky

Nakrájené zelí podusíme s pepřem a solí do měkka. Necháme vychladnout, vmícháme vejce, droždí rozkvedlané v mléce a tolik mouky, aby vzniklo tužší... více o Zelné slejšky

Smažená vejce s tvarohem - italská specialita

Smažená vejce s tvarohem - italská…

Tvaroh rozkrojíme a utvoříme 4 dostatečně velké plátky, na které později položíme vejce. Plátky tvarohu opečeme po obou stranách na másle a dáme do... více o Smažená vejce s tvarohem - italská specialita

30 minut
Tousty s lečem

Tousty s lečem

Na vymaštěný plech naskládáme veku nakrájenou šikmo na plátky, na každý plátek dáme plátek cibule, salám pokrájený na drobné kostičky, nebo... více o Tousty s lečem

Zapékané omelety

Zapékané omelety

Rozmícháme vejce, mouku, sůl a necháme 10 min odstát. Vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka, šťávu a postupně upečeme na oleji z obou stran 4 omelety.... více o Zapékané omelety

20 minut
Vaječné ragú

Vaječné ragú

Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, necháme zpěnit a postupně za stálého míchání přiléváme studené mléko a vývar, přivedeme do varu... více o Vaječné ragú

Pravé Croissanty

Pravé Croissanty

Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte cukr, sušené droždí a poté vyklepněte vejce. Vmíchejte žloutek a vlijte mléko. Směs zpracujte nejprve... více o Pravé Croissanty

Tvarůžková pizza

Tvarůžková pizza

Rozválíme listové těsto na plech tak, aby tvořilo asi 1 cm okraje. Prolisovaný česnek smícháme s trochou oleje a touto směsí potřeme listovou "placku"... více o Tvarůžková pizza

Smažená polenta

Smažená polenta

V osolené vodě uvaříme krupici, dokud není hustá. Potom ji rozetřeme na vodou vypláchnutý plech na 1 cm vysoko a necháme vychladnout. Z vychladlé... více o Smažená polenta

Výborná blesková pizza

Výborná blesková pizza

Troubu předehřejeme na 225 °C. Toustové chleby namažeme máslem pak kečupem. Omyjeme rajčata a nakrájíme je na plátky. Na namazané chleby poklademe... více o Výborná blesková pizza

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Pečivo podélně rozřízneme a poklademe na vymaštěný pekáč, upečenou stranou dolů tak, aby byl pokrytý celý pekáč, trochu osolíme. Pomažeme kečupem a... více o Pizza chudobka

Tajemný chléb

Tajemný chléb

Z každého krajíce vykrojíme střídku tak, aby kůrka měla šířku asi 1 cm a zůstala vcelku. Střídku natřeme paštikou. Kůrku dáme na pánev na horký olej,... více o Tajemný chléb

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

65
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
60
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
54
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Předkrmy, chuťovky & svačiny
  • Slané pečení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact